még ha ugyanannyira jön ki, akkor is megéri, hogy nem kell stresszelni a dugókban. Emlékszem, amikor Olaszországba mentünk, minden rendben volt végig, 8-10 órát levezettünk, aztán Firenzétől 30 km-re bedugult és kb néztük a várost 2 órán keresztül... Ezek a kellemetlenségek nincsenek repülővel.
szedmák_bakter: Ez nagyon jól hangzik és nagyon olcsó. Mondjuk így szokott lenni hogy a szállás viszonylag olcsó de a bérlet majdnem megközelíti annak az árát. Ti általában autóval mentek vagy voltatok már repülővel is síelni?
Peremy: Van felszerelésünk de ezen még sosem gondolkodtunk hogy olcsóbb lehet ha kint bérelünk.
Az autóval mondjuk annyi baj van hogy bármikor leeshet egy nagyobb hó és akkor gondban vagyunk. Repülőnél ez jobban ki van zárva. Úgy tűnik mérlegelni kell majd mi a fontosabb.
Mi most megyünk Ausztriába, a Gerlitzenhez. Ez 2000 méter körüli, nagyon szép és hosszú pályák vannak. Budapestről kb. 600 km. Villach mellett van, onnan 20 km, Villachig végig autópálya van. Mi a nagy kabinos központi felvonótól kb. 150 méterre leszünk az Aichelberghof panzióban, nem egy wellness hotel, de a tó partján, gyönyörű helyen fekszik, és kb. 33.000-Ft lesz 5 éjszaka reggelivel-vacsorával+idegenforgalmi adó. Szállást egyébként az Annenheim vagy Sattendorf nevű falukban érdemes keresni. A bérlet kicsit drága, 6 napra 173 euró.
Én itt akadtam a szállásra: utazas.info/Aichelberghof
hát minden attól függ, hogy van-e már felszerelésed, vagy nincs. Mondjuk ha van is, akkor is lehet, hogy jobban megéri ott kölcsönözni és nem hurcolászni. Ha ki tudsz fogni egy jó repülőjegyet, akkor jobban kijössz, ha ott bérled. Arról nem is beszélve, hogy egy ekkora út autóval sosem veszélytelen. Főleg, hogy jönnek még havazások.
Családdal szeretnénk most síelni,csak még nem sikerült kitalálni hogy hova. Ebben szeretnék tanácsokat kérni hogy hova érdemes menni és mi az ami a magyar embernek sem olyan vészesen drága. Autóval vagy repülővel szeretnénk utazni ez még nincs eldöntve. Ausztria,Franciaország...ezeken gondolkozunk. A repülő,gondolom jobban megéri...mert az autónál benzin,matrica és hasonlók. A másik kérdés hogy utazási irodával jobb menni vagy egyénileg?
Első ránézésre tényleg hülye kérdésnek tűnik. Azonban egy szigettel arrébb Kefalónián nem sok gyrosos volt tavaly nyáron. Beülős étterem volt dögivel, de take-away gyrosos édeskevés.
Lefkadán mennyire van gyrosos? :) mert az a kedvenc görög kajánk... És esetleg tud valaki olcsó szállást ajánlani szeptemberben (apartman, 3 fő)? köszi
Sziasztok. Oktober 16-18 kozott Kalotaszegre kirandulunk egy 18as kisbusszal fiatal tarsasaggal pentek keso delutani indulassal DEBRECENBOL. A reszletes programot es koltseget az alabbi linken talaljatok meg 3-4 szabad hely van. Edeklodni a 30/4847460 szamon vagy a honlapon feltuntetett elerhetosegeken lehet. Fizetni barmikor barhogyan lehet, de aki jelentkezik az tutira jojjon is el. Erdemes legalabb elolvasni a programot. http://www.extremetravel.hu/?q=node/155
Szeretném a támogatásotokat kérni, most jelent meg a weboldalam a googleban, és ha rákattintanátok a weblapomra sokat segítenétek, hogy előréb kerüljön! Köszi mindenkinek!
Nem felejtettem el beírni, hogy honnan ered a történet, megadtam a forrást, bárki elolvashatta az én ill. a topiktársak témába vágó hozzászólásait, akit érdekelt. Te is odataláltál. A véleménykülönbség - ebben az esetben a véleményhasonlóság (Hybével) - megszokott jelenség egy nyílt fórumban, nincs benne semmi különös.
De tudod mit? A továbbiakban... Ha kell vmi. infó Törökország látnivalóival, közlekedésével, kultúrájával kapcsolatban, ajánlom szerény tapasztalataimat szíves figyelmedbe.
Na egy pár válasz: Születésnaplemente 2 hozzászoóás ez kevesebb mint én, minek neki bármit is mondani?
Hybe: Neked írtakat fenntartom, nem fogunk egyetérteni, de ettől te is boldogan élsz, remélem és én is.
Na most Kirgizke. Veled nem tudok mit kezdeni! Elolvastam az általad emlitett topikot és sajnálom,hogy nem én vagyok aki kiosztott( persze ott többen is, ezt elfelejtetted beirni).Én Hybere reagáltam. De mily érdekes, hogy abban a topikban-ben Te pont ugyanerre a beírásra kezdesz cikizni mint itt Hybe. Itt többször helyette válaszolsz. Nem felejtetted el mivel léptél be?Ha ez Neked szólt volna mért Hybenek irok? Szerintem az üldözési mániát gyógyítják.
És még ezzel sem lenne baj, mert sokan (gyakran én is) összekötik a kellemest a hasznossal és inkább csillagtúráznak egy jobb szállodából. Főleg ha a (nagy)család is jön, nekik mindenképpen kényelmesebb.
Mi is csináltunk egy Türkiye c. topikot, ahol az egyéni utazásé a szó. Megjegyzem, valaha a Törökország top 10 is így indult, érdemes elolvasni a topik elejét, csak aztán átvették a terepet a luxusnyaralások.
Eszerint mr. spokk fikanikk, és még utánkövetős is, így két ponton is sérti a MM-t.
Más oldalról pedig, mint annyian, mindig összekeveri a sokcsillagos kontra hálózsák témát a körülnézek vs. ki sem mozdulok a hotelből problémával.
Így viszont a fogalomzavar miatt értelmetlen a vita.
Hasonlót lejátszottunkmár mi is a Kréta-topikban, sose lett vége a vitának, végül fogalmaztunk egy topikindító szöveget, arra mindig lehet hivatkozni :)
Mosolyogjunk tovább, nemcsak a magyar utazik ám...ha valaki még nem ismeri a sztorit és nem tud angolul, összefoglalom: Egy svéd házaspár az észak-olasz CARPI iparváros főterén megkérdezte, hogy hogyan jutnak el a híres Kék Barlangba. A megkérdezett először azt hitte, hogy talán egy éttermet keresnek, de hamar kiderült, hogy elütötték, CAPRI-t akartak a GPS-be írni mikor elindultak Velencéből. Érdekes, hogy fel sem tűnt nekik, hogy CAPRI szigetére sem nem kompoltak, sem egy hídon nem mentek át.
Te, feltűnt már, ez a topic épp arról szól, ironizáljunk azon, aki nem nekünk tetsző mód utazik?
Szerintem sem érdemes azért elutazni ezer km-re, hogy a szállodában hereveréljen, de ha jó, tegye; akinek nem jó, hadd mosolyogjon rajta pls., te mosolyogj azon, aki lát is vmit abból, ahová utazott.