Keresés

Részletes keresés

forwhom Creative Commons License 2003.11.23 0 0 215
Fmaster hát sajna nem lehetséges, de majd esetleg kerítek majd valahogy rá lehetőséget, mert igen szép terjedelmű. Ráadásul most hogy mondod, meg kellene keresnem hol is van, de magvan az tuti:)
Ha van valami ftp server ahova be tudok lépni, akkor esetleg fel tudom tölteni, de majd kérdezősködök, hogy szánnak e nekem helyet a sulis ftp-n rá, és akkor eléritek majd Ti is! De szivesen odaadom bárkinek, csak a megoldás az érdekes.

Marq: majd megnézem hogy vannak e olyan számok amik Neked kellenek, aztán majd megdumáljuk, de időm nincs, de ha kicsi lesz majd utána nézek ok?

Na most ennyi, majd a fórumon keresztül megtudjátok, hogy sikerültek a dolgok...

MarQczy Creative Commons License 2003.11.23 0 0 214
Emelje magasba a kezét aki hajlandó lenne nekem egy mp3-as cd-t összeállítani a következő előadókból, valami anyagi jutattás, vagy valami hasonlóért cserébe.Mer rájöttem, hogy a "nagy"okat is illene megismerni, ha már játszogatok ezen a hangszeren.
Az előadók:Sugar Blue, Little Walter, Sonny Boy Williamson I, Sonny Boy Williamson II, Sonny Terry, Charlie Musselwhite, Rod Piazza, Slim Harpo, Jimmy Reed, Paul Butterfield.
Előre is köszi!
Fmaster Creative Commons License 2003.11.23 0 0 213
forwhom!
Valahogy nem lehetne megoldani, hogy feltedd valahova a Harmonicalessons-t? Mondjuk 1-2 napra. Sajnos én már csak akkor találtam rá, amikor már fizetős volt.
Előzmény: forwhom (212)
forwhom Creative Commons License 2003.11.23 0 0 212
Én annyira nem vagyok tájékoott ilyenben hogy nagyon. Idő negatívumban szenvedek:))
MarQczy Creative Commons License 2003.11.22 0 0 211
Megjelent valami Hefli iskola kezdőknek(a zenészbe láttam a reklámját) című könyv. Látta már valaki milyen?
Mindig azt hiszem, hogy ha könyveket veszek akkor megúszom a gyakorlást, de sajna nem...de azér ha jó lehet beruháznék rá!
Atteeharp Creative Commons License 2003.11.20 0 0 210
Akiket tudok ajánlani:
Külföldi:
Junior Wells, Carrey Bell, James Cotton, Sugar Blue, Mark Ford, Snooky Pryor, Geaorge "Harmonica" Smiths, Little Walter, Sonny Boy Williamson I (John Lee), Sonny Boy Williamson II. (Rice Miller), Sonny Terry, Peg Leg Sam, Big Walter Horton, Charlie Musselwhite, Rod Piazza, Andy Just, William Clarke, Slim Harpo, Jimmy Reed, Kim Wilson, Phil Wiggins, Tom Ball, Jerry Portnoy, Magic Dick, Paul Lamb, Lee Sankey, Jean-Jacque Milteau, John Popper (Blues Traveler), Paul Butterfield, Paul deLay, Billy Boy Arnold, Sam Myers, Gary Primich, Billy Branch, Peter "Madcat" Ruth, John Mayall, Flavio Guimaraes(brazil), Little Charlie, Mark Hummel, Carlos Del Junco, Annie Raines(igen,hölgy)

Kromatikus, és Overblow:Lerry Adler, Jerry Murad(Harmonicats), Howard Levy, Lee
Oscar, Carlos del Junco, Jean "Toots" Thielemans, ABC-Trio(magyar), Barabás Trio
(magyar), Szoboszlay Five(magyar), Stevie Wonder

Magyar Harmonikasok: Pribojszki Matyas, Szalay Huba (visszavonult), Szabó Tamás,
Ferenczi György, Karginov Allen, Oláh Andor, Bessenyei Csaba, Bolla "Tipcsi", Fehér Tamás, Hrabovszky Tamás, Engler Ferenc, Sándor Béla, Lengyel Attila(overblow-harmonikas), Flór Gábor, Bacsek István

Na meg én is ebbe a sorba igyekszem ;-)
Több most nem jut eszembe, bocs ha valaki fontosat kihagytam, remélem azért segítettem. Persze ezek harmonika-centrikus zenék.

Akinek nincs dolga 22-én(szombat), és véletlenül Zircen jár, az feltétlenül tekerjen este 8-ra az MHSZ épületbe :)) (hátha van itt vidéki is,+ bocs a reklámért;)

Attee
http://attee.tk

Előzmény: cSABA (209)
cSABA Creative Commons License 2003.11.19 0 0 209
Haho, a harmonicaleesons nekem is kellene... A minap jutott eszembe. Igen, a site hasznalhato resze fizetos lett sajnos. :(

Morricone: ha a Man With A Harmonica-ra gondolsz, akkor azt a 87. hozzaszolasban leirtam.

Jo harmonikasok: ki ne hagyjuk Paul Butterfield-et!!!

Előzmény: Nicoka (208)
Nicoka Creative Commons License 2003.11.19 0 0 208
Szia!
Régebben írtad, hogy leszedted a harmonicalessonst. Ha jól tudom, egyes részei fizetősek lettek. Neked az is megvan? Ha igen, jó lenne, ha valahogy el tudnád küldeni!

Előre is köszi!

Szóval a Morricone zene kottája kinek is van meg? Mert elvesztem itt a fórumon, mindenki csak azt írta, hogy leszedi, ha valaki szeretné... én szeretném...

Üdv

Előzmény: forwhom (77)
Nicoka Creative Commons License 2003.11.19 0 0 207
Szia!
Köszönöm a segítséget (mindkettőtöknek).
A lap.hu-t már nézegettem, remélem találok valami izgit rajta.

Tegnap láttam egy szájharmonika oktató könyvet, hát nem valami sok használható dolog volt benne az árához képest...

Zenéket remélem sikerül valahonnan beszerezni, így sokkal könnyebb, hogy van néhány nagy név a tarsolyomban:))

Hali

Előzmény: Tital (206)
Tital Creative Commons License 2003.11.19 0 0 206
Szia,

Ha csak most szeretnel megtanulni jatszani, akkor szerintem a legoptimalisabb hangszer a Hering nevu gyarto Free Blues nevu harmonikaja.

En ezzel kezdtem tanulni, szerintem arra tokeletes, kesobb pedig mar szerintem pontosabban fogod ismerni az igenyeidet.

Harmonikas honlap eleg sok van, de megsincs eleg... A gyujtohely a http://szajharmonika.lap.hu
Innen el lehet jutni egy-ket jo helyre.

Eloadok kozul en szeretem pl. Big Walter Hortont, Little Waltert, Jon Lee Hookert...
Hirtelen ennyi jut eszembe, plusz egy-ket magyar, akiket erdemes hallgatni. Ilyen pl. Ferenczi gyorgy, Szabo Tamas, illetve egy szerintem nagyon jo harmonikas Karginov Allen.

Remelem tudtam segiteni valamennyit :)

Bye

Előzmény: Nicoka (204)
cSABA Creative Commons License 2003.11.18 0 0 205
Szerintem egyszerubb, ha visszaolvasol: teljesen obejektiv valasz nincs a kerdesedre, viszont lentebb talalsz valaszokat es tanacsokat.
Előzmény: Nicoka (204)
Nicoka Creative Commons License 2003.11.18 0 0 204
Sziasztok!
Én még most foglalkozom a gondolattal, hogy jó lenne megtanulni szájharmonikázni. Szeretnék segítséget kérni, milyen hangszert érdemes venni, ha több hangnemben is szeretnék játszani. Már nézegettem pár oldalt, láttam neveket, de nem sokat mondanak nekem, ezért kérem a ti vélemyényeteket is.

Szóval, megköszönném, ha adnátok javaslatot, melyik, miért jó.

Engem nagyon érdekelne egy magyar harmonikás honlap, ahol a tapasztalataitokat megosztjátok, hogyan is fogjak hozzá.

Írnátok még néhány előadót, számot, amiben van szájharmonika? Most nem nagyon jut eszembe, csak 1-2.

Köszi

Nicoka

cSABA Creative Commons License 2003.11.17 0 0 203
Az új felfedezettem: Willie Dixon: I Am the Blues. A harmonika nem fergetegesen virtuóz, de nagyon jó. És több szám van a lemezen, amiről nem tudtam, hogy az övé. Igazából a Led Zeppelin első lemezének legjobb két számáról van szó! ("You shook me" és "I can't quit you, baby".)
Előzmény: MarQczy (201)
forwhom Creative Commons License 2003.11.17 0 0 202
Mar... ido ido ido.... ahogy mondo. Nincs ido...
MarQczy Creative Commons License 2003.11.16 0 0 201
Micsoda pörgés, micsoda pörgés!
Nehéz a zenész élet, sokat kő gyakorolni oszt nincs idő az internyetre!
Amúgy néhány GnR számbanis szép harmonikázás hallható!
Üdv mindenkinek!
majicho Creative Commons License 2003.10.30 0 0 200
hello. én most olvastam bele előszőr ebbe a fórumba, mivel még csak pár hónapja érdekel a herfli. a web prg.-ra van egy ismerősöm (történetesen a bátyám) aki ilyeneket csinál, ha érdekel megtudom adni a mail címét!
Előzmény: Atteeharp (185)
cSABA Creative Commons License 2003.10.28 0 0 199
Kerestem, csak nem ilyen ügyesen. Csak egy Halász Judit honlapot akartam találni, és nem írtam be, hogy "szájharmonika". De köszi.

Teljesen igazatok van a szám hallás utáni megfújásában, mint azt már mondtam, és magam is sokszor úgy csinálom, pl. most Halász Juditnál (sőt, érveltem is mellette régebben), csak hát az önbizalomhiány...

Előzmény: Atteeharp (197)
pasztőr Creative Commons License 2003.10.28 0 0 198
Jó estét vitézek,
már egy kicsit régen olvastam a fórumot, de az utóbbi egy hónap hozzászólásait gyorsan letudtam :o)

cSABA,
gratulálok a családgyarapodáshoz, és csak azt tudom mondani saját tapasztalat alapján, hogy továbbra sem lesz időd fújkálni, de hidd el sokkal több élményt ad a gyerkőc mint egy jó szóló :o)
Én sem gyakorlok majdnem 4 éve, de nem kopott olyan sokat a "tudásom". Szóval ez tényleg olyan mint a biciklizés.
Van még Halász Jutka lemez (Helikoffer) ahol van herfli, szerezd be azt is.

Érdeklődéssel olvastam a hallás kontra táblázat gondolatokat tanulás terén, és csak egy kis gyakorlati adalékkal tudok szolgálni: hallás után sokkal nagyobb sikerélmény megfújni a nótát. Én mindig is ezt vallottam, és szerintem bevált módszer. Ettől lesz mindenkinek saját stílusa.

Űdv,
pasztőr

Atteeharp Creative Commons License 2003.10.28 0 0 197
Megint nem bunkosagbol kerdezem, de kerested te?:)

De csak hogy meghagyjam a megtalalas elmenyet kattints ide

Egyébként Tolcsvay László a link szerint.

Attee
--
A tevedes jogat fenntartom.

Előzmény: cSABA (196)
cSABA Creative Commons License 2003.10.27 0 0 196
No mik vannak. Tegnap beraktam a lanyomnak a Boldog szuletesnapot c. Halasz Judit lemezt (eloszor: eddig Jimi Hendrixet, Iron Maident meg Beethovent hallgatott). Es mit fedezek fel? Tele van tok jo harmonikaval! Tenyleg jo. Nem tudja valaki ki szajharmonikazik azon a lemezen?
cSABA Creative Commons License 2003.10.25 0 0 195
Köszi a gratulációkat!

Remélem tudom őt inspirálni majd a zene szeretetére és ha nem is harmonikázni, de valamilyen hangszeren szeretne majd tanulni!

forwhom Creative Commons License 2003.10.24 0 0 194
Gratulálok cSABA:)))
MarQczy Creative Commons License 2003.10.24 0 0 193
Gratulálok a lányodhoz, mire 3 éves lesz már együtt zenéltek:-)
Előzmény: cSABA (192)
cSABA Creative Commons License 2003.10.24 0 0 192
Én is kevesebbet fújok, mert három hete megszületett a kislányom. Időm alig. Azért valamennyit gyarorlok, hogy legalább szinten tartsam magam, a babának is játszom néha.
MarQczy Creative Commons License 2003.10.24 0 0 191
Én is rendszeresen olvasom:-)
És én se fújkálok...
felkerültem pestre és alig gitározok, alig harmonikázok...tiszta gáz, pedig azt hittem itt leszek rocksztár:-)(a TV elhitette velem , hogy az lehetek:-( )
forwhom Creative Commons License 2003.10.23 0 0 190
Nálam a baj az, hogy időminuszban vagyok, így fújkálni abszolút nincs időm, de a fórumot rendszeresen olvasom:)
Atteeharp Creative Commons License 2003.10.23 0 0 189
Azt hiszem ne versengjunk, hogy ki volt a bunkobb :))

Egyszer azert fuss neki a dolognak, hatha hamar sikerul. Csak hogy biztos lehess magadban, tudd hol megnezni a hangnemet, de magadtol is rajossz majd, es nem kell itt keresgelni, csak allj neki, tenyleg.

Amugy tok kivancsi lennek, hogy ki hol tart, hogy gyakorol, meg ilyesmi, de latom nem tul aktiv a tarsasag a forumon. Remelem azert, mert minden sinen van, holnap meg mar studioba vonul :)))))))

Attee
--

Előzmény: cSABA (188)
cSABA Creative Commons License 2003.10.23 0 0 188
Mea culpa!

Azt hiszem en voltam tul bunko, most, hogy visszaolvastam magam... Bocsanatot kerek.

Raadasul a tablazattal is neked van igazad, en meg az utolso oszlopot neztem csak, ahol azt irjak milyen harmonika van a dalban. Es alapvetoen a probalgatassal is igazad van, fogalmazzunk ugy, hogy en vagyok tul lusta.

Előzmény: Atteeharp (187)
Atteeharp Creative Commons License 2003.10.22 0 0 187
"Természetesen meg lehet ezt tenni, de minek, ha van könnyebb módszer. :)"
Azert, mert tudom, hogy nekem mekkora sikerelmeny volt, amikor mindezekre magamtol rajottem, es sokkal alaposabban tanul meg az ember olyat, amire magatol jon ra. Ez massal is igy van. En meg nem olvastam, hanem tapasztaltam:))
Masreszt felporget, es meg jobban beleveted magad az egeszbe.

"...akkor a hallásom rongálom azzal, hogy..."
En kizart dolognak tartom. Olyan szinten bantja az ember fulet az ilyen, hogy el sem hiszed. Aki ezt nem veszi eszre 1 perc utan, az azt sem hallja, hogy mit is jatszik a zenehez, es hogy lesz tobb a zene az o jatekaval. Jo hallas nelkul szerintem olyan zenelni, mint torott labbal futni.
2nd pos - masodik szivott passzol-e a zenere
1st pos - elso/negyedik fujott passzol e a zenere

"Ne mondd, hogy ez hülyeség, mert ezt harmonicalessons-on olvastam."
De azert en csak mondom, nem baj?:))) Lehet, hogy mert en nem onnan tanultam(tanulom), hanem zenebol? ...
Hm. Atgondolom... Igazad van, ha az elso par szamrol van szo(mondjuk 2 szam), amire megprobalsz rajatszani, de szerintem te mar ezen tul vagy. De a te dontesed, hogy a kenyelmesebb, vagy a hasznosabb utat valasztod.

"Nos ha kicsit jobban megnézted volna, rájöttél volna, hogy az nem a fekvések táblázata, hanem..."
Hm...Ennyire bunko lettem volna? Akkor _bocs_!
Egyebkent elsore is jol megneztem. De "ha kicsit jobban megnezted volna" :-]... Szoval legyen igazad, de akkor a "Key of Harmonica for 2nd Position" oszlopot azert tettek bele, mert unatkoztak??
Szoval szerintem a tablazat nem kovetkezetes.

"Sot, ha jol tudom (bar errol csak olvastam), van negyedik fekves is :)" Persze hogy van 12, elvegre annyifele diatonikus (dur) hangszer van, de en ugy ertettem, hogy hasznaljak is.

OK. Befejeztem. Ha ram hallgatsz, azt csinalsz, amit akarsz :)

Attee
--

Előzmény: cSABA (186)
cSABA Creative Commons License 2003.10.22 0 0 186
Udv,
Csak egy bunko kerdesem lenne. Es nem lehet venni a faradtsagot, es addig probalkozni, mig ra nem jon az ember, hogy milyen hangnemben van? Vagy addig keresni egy szamot a C-s harmonikahoz, amihez passzol? Es akkor az ember mar barmilyen zeneben megtalalja a hangnemet.

Természetesen meg lehet ezt tenni, de minek, ha van könnyebb módszer. :) Ezen kívül egy kicsit mindig motoszkal bennem a kisördög, hogy jobb, ha egy megbízható helyen megnézem, mert ha véletlenül félrehallom, akkor a hallásom rongálom azzal, hogy próbálok rájátszani. Ne mondd, hogy ez hülyeség, mert ezt harmonicalessons-on olvastam. Ők is azt javasolják egy kezdőnek, hogy írassa le egy harmonikatanárral, ha nincs meg neki máshonnan.

Jut eszembe, hianyzik a tablazatbol a 3rd position, azaz harmadik fekves. Sot, ha jol tudom (bar errol csak olvastam), van negyedik fekves is :)

Nos ha kicsit jobban megnézted volna, rájöttél volna, hogy az nem a fekvések táblázata, hanem az, hogy adott dalban játszott harmonika, milyen fekvés, milyen hangnem. Igen, van negyedik fekvés is, ötödik fekvés is, sőt 6-12 fekvések mind léteznek, csak nemigen használják őket. Lásd itt.

Előzmény: Atteeharp (184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!