Én is szórakoztam kicsit a kocsimmal, főleg a műszerfal esetén.
Úgyis kiderült hogy az visszajelző égők fele kiégett.. Fel se tűnt nekem, hogy ezek hiányozhatnak... egy másik akksin teszteltem le az égőket, főleg hogy nem látni az izzószál-szakadást... Attól még nagyobbrészük nem égtek.
Rendeltem hozzá ledes égőket is... és rádöbbenek hogy felesleges volt.
Úgyis a ledes égők lereagálják a maradványfeszültséget is, tört ezred részét is... amit egy sima égő nem érzékel.
Az index bekapcsolása esetén a háttérmegvilágító ledek is alig érzékelhetően villogtak..
Az akksitöltő jelző lámpa esetén, nem alszik ki indítás után, csak akkor ha gázt adsz..
Vajon az utastérbe levő megvilágító ledek normálisan fognak működni?
A másik ami feltűnő, az izzitás visszejelző égő sehogyan nem ég indításkor, még ha berakom a normális izzószálasat is, akkor se... vajon hol lehet a gond?
Találkoztatok ilyen problémával? Megnéztem a kábeleket is, nincs szakadás, etc..
Erre is gondoltam, de alapvetően nincs még vele komolyabb baj, van egy kis holtjátéka a kormánynak, de mikor megvettem az autót 2008-ban akkor is ugyanilyen volt...
Tegnap kicseréltem a műszerfalat, közben megnéztem, hogy hogyan is lehet kivenni a boxot, a kiszedése még lehet, hogy annyira nem is vészes, de a kábelezése változatlanul kínai még nekem...
Hali. Nekem kettő is van, mindkettő pont így néz ki. Az egyik ezen kívül nekem is teljesen oké, motorikusan meg mindenhogy. Én is kasztnishoz készülök vele.
A gazdaságosan javíthatóság kérdése sokmindentől függ, pl mennyiért tudod javítani, illetve neked mennyit ér a kocsi. Ki kell vágni a rozsdásrészt, és cserélni a hossztartókat. Ez akár még otthon is javíthat, ha van CO hegesztőd. Az autó alját sokkal egyszerbb olcsóbb javítani, mint a fényezett elemeket.
Van egy Vectra B-m, mely alján található egy elég aggasztó rozsdásodás mind a két oldalon, az első ajtók vonalában.. Szerintetek javítható még gazdaságosan, vagy nincs már értelme?
A kocsin több elem is javítandó(küszöbök, ajtók, rendszámtartó stb..), ellenben motorikusan tökéletes. Novemberig van rajta műszaki.
Szia, Én már cseréltem, de nagy szopó, semmilyen értelmes kulcs nem fér oda így csak milliméterenként lehet ráhúzni, és a ráfeszítés sem épp lett megoldás. Nekem egy ilyen csere után úgy elkezdett kopogni a kormánymű hogy iszonyat...
OP Commal nem tudtam rácsatlakozni a központizár vezérlőjére. Arra gyanakszom, hogy valami gáz lehet vele, ezért nem is működik a távirányítóval a centrálzár. Mármint a vezérlőben maga a programozható rész nem működik, ami a távirányítókat kezeli, illetve amit állítgatni lehet op commal. A teljesítmény része (relék), amik a motorokat mozgatják, az működik.
'96 X20XEV-en kormány axiál csuklót cserélt már valaki otthoni körülmények között? Megoldható? Vagy a szűk hely miatt csak a bölcső megbontásával lehet hozzáférni?
Amikor nekem vacakolt a kpzár akkor a vezérlőre is gyanakodtam és ki is cseréltem, maga a kpzár ugyanúgy működött tovább minden tanítás nélkül. A távirányító persze nem.
Huh, ez egész jól sikerült préselés lett :) Ezek nekem jól sikerültek, minden szilent a helyére került, a stabpálca szilentjeit már én cseréltem. Mindenesetre köszi a tippet! Erre sem gondoltam volna pl, hogy cserekor ilyen is felmerülhet. Nekem mondjuk az alsó lengőkarokat sikerült fejjel lefelé visszatennie a szerelőnek, passzolt végülis és csak azért derült ki mert a xenon szintezőt csak a helyes állásban lehet rögzíteni.
Megtaláltam végül a bűnöst: a fékbetét rögzítő kereszt alakú rugó adta fel a harcot és az egyik fékbetét tudott mocorogni... persze mire kiderült ki lett cserélve a híd tartó 4 szilenten kívül szó szerint az összes a fenekében :D De jobb is lett sokkal egyébként.
A xenon szintezőt is sikerült beüzemelnem, az is szépen teszi a dolgát, beraktam egy akkuburkolatot is, így egész pöpec lett a motortér :)
Én is kicseréltettem hátul a futóműben tavaly minden szilentet és egyszer csak azt vettem észre hogy nyüszög. Akkor is ha be és kiszálltam az autóba és akkor is ha hullámos úton mentem. Akkor láttam hogy a bal hátsó kerék nem jól áll. Nos a bal hátsó alsó lengőkar belső szilentjéről lecsúszott a lengőkar! Szarul préselték bele az új szilentet.
Hali. Debrecenben tudok valakit, 7000 a TID kijelző, gondolom javított, de beszámolja a hibásat akkor olcsóbb. Én is veszek tőle, az egyik vectrámban semmi nem látszik szinte belőle, a másikban még tűrhető.
Szerintem nem fog menni, nem áll meg. Gyárilag kiálló stiftek vannak, amik melegen el vannak nyomva. Ha a stiftek nincsenek meg, akkor nem lehet szerintem felerositeni. Lényegében ez tartja a lokost. Esetleg átmenő süllyesztett fejű csavarral. Kívülről pedig glettelni, fényezni.
Ragasztással vagy műanyag hegesztéssel gondoltam (karosszériásom). Találtam neten videót, de úgy láttam, hogy ez a pici rész belecsúszik a nagyobba, ami a lökös belső oldalára van fogatva. Nekem ilyen alapból nincs (gondolom trehányul rakták össze korábban), csak a kerékjárat felőli csavarral van megfogatva...