A Bertram szálló az egyik kedvencem, igaz, én miss Marple-t is jobban kedvelem, mint Poirot-t. Nálam a Váratlan vendég a mélypont, az egyetlen A.Ch.-könyv, amit többszöri nekifutásra olvastam el. A hét számlap rejtélye és a Miért nem szóltak Evansnek is a lista végén van.
Még nem olvastam. :-) Elkezdtem a topikot végignézni, már attól leestem a székről, amikor itt beszámoltak arról, hogy kinek hány könyve van meg. Nekem maximum tizenvalahány darab lehet a gyűjteményemben, ezeket olvastam ki jópárszor az elmúlt évek során. Meg három hete szereztem tizenkét újabb darabot, úgyhogy most banzáj van. Tegnap belekezdtem a Harmadik lányba.
"...pl.: A titokzatos Négyes (nekem ez lenne a top citrom díjas)..."
Ezek szerint nem olvastad még a Frakfurti utast? Szerintem ez a toronymagasan legrosszabb könyve. A többivel nekem semmi gondom nem volt (én már mindet olvastam: könyvet, novelláskötetet egyaránt), van köztük jobban és kevésbé jól sikerült (főként az idősebb korában írt könyvek közt), sőt olyan is ami nagyon jó lenne csak a hiányos fordítás ront rajta (pl.: A gyűlölet őrültje).
Még nem olvastam Agatha összes könyvét, de igyekszem teljesíteni a feladatot... szeretem a stílusát, kikapcsol, megmozgatja az agyamat, szórakoztat.
Nekem is a Tíz kicsi néger jött be a legjobban,
Hasonlóképpen, ez egy remek könyv.
Ezeken kívül a kedvenceim (azok közül, amiket eddig olvastam): Órák, Temetni veszélyes, Szunnyadó gyilkosság, Miért nem szóltak Evans-nek, Bűbájos gyilkosok, Gyöngyöző cián - ezek mind nagyon tetszettek.
pl.: A titokzatos Négyes (nekem ez lenne a top citrom díjas)
A titokzatos Négyest rühelltem, pocsék lett szerintem is. Meg a Bertram szálló is.
A hibás VCD-kről - ahogy már korábban írtam volt hozzá szerencsém - de ahogy látom másnak is. De ami érdekes (legalábbis az enyémnél), a számítógépen az ilyeneket simán le lehet játszani (valószínűleg a frissebb bios miatt), ezért szerintem nem a lemez a hibás, hanem vagy újabbfajta a lemez alapanyaga (amit a régi lejátszók nem szeretnek), vagy gyártás nem egészen szabványos.
Sajnos sok selejt volt köztük. Többnek rossz minőségű a vége. De hát nem csak ez a gond ezekkel a vcd-kkel: a borítójuk ronda, többön helyesírási hiba volt, az egyik konkrétan lelőtte a történet csattanóját, a borítót úgy kell kitépni az újságból, ezért mind vagy ragasztós vagy újságfoltos, a ragasztások gyakran magára a lemezre is rákenődtek. Viszont 200,- Ft egy darab, plusz hozzá még egy újság. ,)) Ez van. Elkezdtem fontolgatni a dvd-t, mert az igényesebb, csak hát sok pénz...
Ha gondolod, akkor megveszek Neked egy 32. részt a vaterán vagy a alkudjunk.hu-n oszt csere. Hmmm? Részleteket javaslom magánban: balaskob@tvn.hu. És KÖSZIIII!
Megvettem, de a saját 32. részemért még egy Újra játszhat cetlit húztam. Sajnos az hetek múlva ér csak vissza valamiért, így szerintem 3-4 hét múlva újra megyek. Addig még jöhet rendelés.
Megpróbálok holnap elugrani a szerkesztőségbe, az 5. vcd-t akkor megveszem, de ha valakinek még van valami kívánsága, holnap reggel fél nyolcig ímegírhatja.
Én még csak most ismerkedem ezzel a fórummal, de ahogy olvasgattam a korábbi hozzászólásokat, rájöttem, hogy jó helyen járok :))))
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Angol szakra járok és most kezdem írni a szakdogámat, Edgar A. Poe és A. Christie címmel. Poeról sok anyagot találtam, viszont A.C-ről elég keveset, és azok is szinte elérhetetlenek.
Egy pár címet tudok:
Agatha Christie: An Autobiography (ez nem is jelent meg magyarul)
Owens,Carol: The Lost Days of A.C.
Agatha C: Come Tell Me How You Live (így éltünk Mezopotámiában)
Agatha C: Star over Betlehem (Csillag Betlehem felett)
Egész véletlenül ezek nincsenek meg valakinek? Ha eladná, annak nagyon örülnék, de az is jó lenne, ha csak egy pár hétre kölcsön tudná adni.
Illetve nem tudjátok, honnan lehetne ezeket megszerezni, megrendelni?
Ha bárkinek van ötlete vagy még címe, azért nagyon hálás lennék!!!!
Én úgy csináltam, hogy a ragasztót teljesen leszedtem, és a helyét celluxszal pótoltam, így nem ragad sehová, főleg, mert CD tartóban tartom a többivel együtt!
És nem tudom te milyen borítóról beszélsz, én arról, ahol az van írva:
Főszepben : David Suchet
Ez nekem nem angol, legfeljebb a név, de ami előtte van, mondjuk az se magyar :)
Na mindegy, azért jó lett volna, ha meg tudom csinálni, mondjuk lehet egy kicsit drága 36 DVD borítót csinálni, arra méretre szabni ezt a borítót, kinyomtatni meg minden.....
1 már megvan, próübaként, de még halandzsa nyelven vannak ezek rajta, de jó lenne egyébként......
És nem tudtok vhol olyan üzletet, ahol Poirot DVD-ket lehet venni, olyanokat, amit a Tescoban hirdettek, abból vettem kettőt egy áráért, mondjuk a tok extra vékony de legalább van...., 1990 volt 2 DVD!
Először megcsinálják őket mozifilmnek, most a Miami Vice van soron.
Elmondaná nekem - AC rajongónak, ámde Napi Ászt nem ismerőnek - valaki, hogy mi is ez a sorozat pontosan? Azokat a filmeket adják az újsághoz, amit mondjuk az Alexandrában vagy a Media Marktban dvd-n is lehet kapni?
Nekem egyébként inkább Miss Marple, mint Poirot (nemtom, vannak-e ilyen "klikkek" a topicon:)), az első számú kedvenceim pedig:
Derrickről pedig annyit, hogy és akkor majd utána jön a Kojak a Miami Vice, Simlis és a Szende meg a 80as évek összes sikersorozata? Esetleg Fekete Erdő klinika Udo Brinkmannal? Szerintem ezek nem képviselnek olyan értéket, hogy érdemes legyen gyűjteni, és újra-újra elővenni, megnézni. Talán egy Columbo sorozatba belevágnék, de az öreg üvegszemű szerintem 4-5 rész után inkább idegesítő, ellentétben Poirot-val, aki viszont unhatatlan.
Nem nem, valóban el van cseszve az összes. Ami vicces mert kb a 3. után már többen jelezték hogy hibás. Azóta is "Főszepben". Hát a NÁ megbízott embere nem volt valami igényes a munkájára. Mindenesetre, amig így marad, nekem maradnak inkább a ragasztóshátú papírtokban, mintsem a polcon ékeskednének...
Azt szeretném kérdezni, hogy a filmboritok.atw.hu-n, miért van az a borítókra írva: főszepben: David Suchet, így ahogy írom, ez senkinek sem zavarja a szemét?????
Na mindegy........
És a másik, hogy ezek szerint 1.-től Derrick lesz a NÁban.
Hát könyv alakban megjelentek Osborne Úr lelkes adaptációjának hála(legalabbis a spider'sweb tuti), de én Mo-on tényleg nem találkoztam még velük: http://www.amazon.com/gp/product/0312979509/102-4066512-3771350?v=glance&n=283155 http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0000CK31N
Jó kutakodást, érdemes esetlegangolul olvasnod, nagyon szép és érthető angollal írt az öreglány ;-)
Biztos megyek, mert egy rész kivételével teljes a gyűjtemény, csak amikor ott jártam múlt héten, a legfrissebb a 30. rész volt, és nekem a 32. hiányzik. Szerintem jövő hét után próbálom meg. Előtte írok ide mindenképpen.