Üdv néked földi halandó szerény topicunkban! Az elnevezés némi magyarázatra szorul: olyan emberek sorakoznak itt, akik háziállatként, barátként, társként tartanak patkányt, esetleg többet. Olyanokat is szívesen látunk, akiket érdekel ezeknek az értelmes háziállatoknak a tartása, mindennapjaik. Ha tenyésztő vagy, aki felelősségteljesen gondol az utódgenerációkra, és nem menünek szánja őket, nem orvosi kísérletek oltárán áldozza föl őket és végképp nem vadászkutyák tanítására termeli szegény fejüket, akkor Téged is szívesen látunk, hogy tanácsokkal lásd el a leendő és meglévő gazdikat. Sok képre is számíthatsz, jókedvre, és szívélyes fogadtatásra, ha te is patkányimádó vagy!
Úgy érted, hogy most itt van, hogy már meg is vetted? Mert ha még nem, akkor itt vannak pl. Mamanéni és Mrs Tottylotti (nem irtam el?) kézhezszoktatott patijai... Itt is körülnézhetsz a piactéren: http://www.ratmania.hu/phpbb3/viewforum.php?f=8
Igazság szerint minek boltból venni, ha véletlen ajándékpatit is kaphatsz, tenyésztői állatot is vehetsz, nem csak bolti takarmánypatit? Ezek ugyanis kézhez vannak szoktatva, a boltival szemben, és nem eszi meg a kezed...
Köszike:) Háth kb 3-4 hónapos, és állítólag kislány, bár én nemtudom megállapítani melyik fiú, melyik lány.. :S A nevét meg még nemigazán tudom. Talán pupák vagy rati :D ezek olyan édi nevek ^^ Neked is van patid? Ha van, mi a neve? fiú/lány? mekkora? :D
Erre vannak nagyon jó tippek, jól elrejtve a patitaliszervezés közepette:) A kaja csodákra képes. Nálunk legjobban a cornflakes (óvatosan vele, mert meghízhatnak tőle), meg a kölesgolyó (egy nagy zacskó 100.- a sparban) vált be. Ezeket add neki kézből. Foglalkozz vele sokat, de ne erőltesd rá magad. Legutóbb a 20 perces kivételt javasolták, vagyis hogy akár kesztyűben 20 percre (de csak annyira, se többre se kevesebbre) kiveszed, simogatod, hagyod, hogy mászkáljon rajtad. Amikor álmos vagy épp felkelt, simogahaod, szokja a szagodat. Érezze sokat a szagodat. Kereskedéses patival állítólag kicsit problémásabb, bár patija válogatja. Mekkora? Fiú vagy lány? Mi a neve? :D
A fehér patkány a norvég (vagyis a normál, házi) pati albínó (festékanyagmentes) változata, egy faj. Csak annyiban különbözik viselkedésben, amennyire minden patkány különbözik egymástól, mind egyéniség:) Ezek szerint a pati mellett döntöttél?
Tálca nagyon szép, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! Hogyan boldogul gallérban?
Mi ma vittük Kyrát varratszedésre Graf dokiékhoz: Zoltán fogta, az asszisztens szedte a varratokat - gyorsak voltak, precízek és amennyire lehet, fájdalommentesek. :) Kyra jól tűrte, szépen gyógyul a sebe, büszke vagyok rá. :)
Kyra két nappal műtét után, drén szedés előtt. Bár nem nagyon látszik, kb. másfél cm hosszú a sebe. Műtét előtt körültekintően vágták le a szőrét a műtendő területen: az összes bajuszkája épen maradt. :)
És Kyra ma, varratszedés előtt. Kevés kép készül róla a szabadban, de mielőtt bementünk, kivettük kicsit a hosszú autózás után levegőzni. :)
Azért nem nyikkantam meg eddig sem, mert hogy jövök-e, az sem helytől, sem időtől nem függ, csak itthoni dolgoktól, szóval szervezzétek csak, aztán utsó pillanatban eldöntöm, tudok-e. Azért köszi:)
Az esti hsz. "csomó"volt !? Mosolyogva megjegyeztem valamit, hiszen mamanéni eddigi 66 hsz.-ében egyetlen hasonló nyelvbotlás sem volt, azt hittem magyartanár. És be is fejeztem ! :-)))
Megyünk, ráadálus a babucikákkal. Mivel pestiek vagyunk, az előzö javaslatiam cak pillantnyi ötletek voltak, én még osem szerveztem talit. Cak gondoltam néhány felvetés talán szahnos lehet.