Szerintem nyugodtan. A nagyobbik lányom épp a napokban, a szilveszteri buliba sütött muffinokat, és mindkét 12-esből maradt ki kevés massza. Elővette a 6-osat, és abban megsütötte a kétféle maradékot.
:))) Így van. Mondom, ez volt az első muffinpróbám, tehát bennem fel sem merült, hogy nem lehet jó a recept. Így 3/4-ig töltve a formákat, szépen kidomborodtak (kicsit féltem is, hogy kiugranak:).
Hétvégére beterveztem egy sós és egy édes adagot, már csa azt kée kitalálni melyik legyen...
Hát, úgy kb. 3/4-ig töltöttem a formákat. Így szemre kb. az általad betett képen ez a bal oldali 12-es forma lehet...a muflonok kicsit kisebbek lettek, mint a tenyerem :) Így ki tudod következtetni? :)))
12-es szilikon minit Tefalt láttam a karácsonyi Cora újságban, az kb. az A5 és A4 közötti méretű volt. Mindjárt keresek képet róla...
Fém 24-es többféle is van, többünknek van a VAsedényben kapható Dr Oetker. A KIKA-ban is van ilyen néha. Én itt a Kikaban most egy holland noname minit vettem, még kipróbálásra vár. :-)
Itt a kép a Tefal Proflexről. Látod, nem sokkal nagyobb, mint a 6-os normál méret.
Én még sehol nem láttam 24-es szilikonost. Max. 12-es létezik. Szerintem szilikonból ez a méret (kb. A4-es) már kezelhetetlen lenne - talán ezért is nem gyártják.
A 12-es normál mennyiséget használom a 24-es minihez - nálam pont jó.
A lurch tényleg nagyon drága. :-( A Bercsényi utcában van a boltjuk, egyszer be akartam nézni, de valami eszeveszett hülye nyitvatartási idejük van, H-SZ-P talán csak du. 3-ig v. 4-ig. És persze szerdán voltam ott, 5 után...
Eddig csak lelkesen olvastalak titeket (és recipéket "lopkodtam", pl. a magyaros muffin isteni, így utólag is köszi)
Lenne pár kérdésem:
24-es szilikonos mini muffin forma létezik? Hol? (És kb. mennyiért?)
A 12-es normál mennyiség elég 24 minihez?
Ja, szilikonos formákért (csak éppen 24-es muflis nincs) érdemes megnézni a www.lurch.hu oldalt. (Csak persze nem olyan áron van, mint a Rossmannban, viszont tényleg jó minőségű és garanciális, bár szerintem ez utóbbi mindegy.)
Teljesen teletöltötted a formácskákat? Nekem olyan soknak tűnik ez a mennyiség.... Nem kötözködésből :-) mondom, csak elméletileg értetlenkedem. :-)))) Persze végül is tökmindegy, mert van elég muffintepsim itthon, legfeljebb 2x12-t csinálok ebből az adagból. Csak próbaképpen összeadtam ml-re a mennyiségeket. Az én alapreceptemnél ~700 ml jött ki, ez pedig ~1100. Szóval ezért tűnt soknak.
Karácsonyra a barátnőmtől kaptam egy muffinsütőt. SZombaton el is készült az eslő adag: fetás-spenótos. Annyira rákattantunk, hogy ma egész nap csak recepteket keresgélek.
Mindenestere: szinte hihetelen, hogy mennyire egyszerű, változatos és FINOM!!!