Keresés

Részletes keresés

ecsv Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17035
Sziasztok!

Cunamin én is ki vagyok akadva, minden nap sokkol a híradó. Ildii, Anyukám épp ma mesélte, hogy az egyik tanítványáék is holnap utaznak Thaiföldre, mert a szülei úgy döntöttek, hogy ha már befizették, akkor elmennek. Én is épp azt mondtam, hogy baromi nagy tapintatlanság ez, amikor milliók lettek hajléktalanok és tízezrek haltak meg és még ezreket keresnek.
A másik amin mindjárt szerintem ki leszek bukva, az aktívban a kutyahúsos cikk....
illdii Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17034

Szia drága Topik!

Hazaértem, visszaolvastam, egyelőre ON vagyok, egy nagyon izgalmas nap volt nekem a mai munkailag;)

Délben ettem tonhalas tésztát, uzsonnára csokit (khm, tudom, de ami jár az jár), egyelőre itt tartok. Ezzel kimerítettem az értelmetlen táplálkozás definícióját, mert ugye kesésszer ettem, de ez egy ilyen nap volt... Remélem sikerül önfegyelmet (nincs:)) gyakorolnom a nap hátralévő részében...

Enimanó továbbra sem bárányozódik, asszem ez a hajó elment...

Este megnézem a kis kult sorozatomat és utána jövök;)

idike, Debenhams ELC leárazás még nekem is durva volt, megrólak:))

Tsunami: én ma buktam ki egy idióta párra (nem ismerem őket, csak egy helyiségben töltöttünk ma egy órát), akik kifejtették, hogy nehogy már majd most akkor ők elbukják a befizetett kis útjukat Thaiföldre, "most már csak nem lesz semmi gond", bmeg, az eszükbe sem jut, hogy odamenni havajkodni mostanság, az merő tapintatlan taplóság! Hogy sokszázerezr ember élete legnyagyobb drámájával kénytelen szembenézni, hogy évtizedekbe telik, mire azokból az vidékekből újra lakható terület lesz (if ever), hogy ott gyász van és fájdalom, de ő befizette, nyilván jár neki... Az ilyeneknek hajlamos lennék megszavazni egy lazább kolerát:((

Angiszeged Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17033

Nem, Én nem értem...

belekukkantottam, és elképedtem. Morbid, durva.

Előzmény: Törölt nick (17032)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17032

nem, dehogy, semmi baj, engem is annyira megviselt. mint ahogy ez is: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9032726&la=40866171

komolyan, ti értitek ezt???

Előzmény: Szipolyka. (17029)
Angiszeged Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17031
drága:))
Előzmény: Törölt nick (17025)
Angiszeged Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17030

Hogy miért kizárt az övsömör, nem tudom, ezt mondta. Majd próbálok utánanézni.

Nem lesz felnőttkorában bárányhimlős. Ugyanis ha nem esett át rajta ( amire igen kicsi az esély), akkor újra be kell oltani.

Előzmény: Törölt nick (17020)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17029

Jaj, Malena, nem te tehetsz rola :-(((( Persze, bar ne olvastam volna el, de hat utolag mar nem megy... Ilyenkor megfogadom, hogy legalabb nem kiabalok a gyerekeimmel annyit... Amit persze nem konnyu megallni.

Es amikor ilyenek tortennek, kepes vagyok azon nyifogni, hogy a fonokom rosszfej. Mennyire semmiseg ez ahhoz kepest, ami ott tortenik.

Ne haragudjatok, kisse a szivemre vettem.

Mar nagyon varjuk a "behivot". A legrosszabb a bizonytalansag, hogy azt se tudjuk, jon-e egyaltalan.

Idike koszi :-) Olyan frizut szoktam nyirni a fiatalembernek, hogy a fejteton kicsit hosszabbra hagyom, es egy elesen elvalo vonalban a fej lenti felen rovidebbre vagom. Aztan ha olyanja van, egy kis zselevel feltuskezheti a tetejet, az nagyon huncutul nez ki.

Dori pedig szvsz eppen a mosono-stadiumban van, mivel noveszti a hajat, es most eppen se nem rovid, se nem hosszu.

Előzmény: Törölt nick (17028)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17028
bocs, nem akartam én itt a hangulatot rontani, de annyira megrázó volt és vki rákérdezett.
Előzmény: Szipolyka. (17026)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17027

Ja nem is mondtam, nagyon szepek a gyerekeid. A lanynak fantasztikusan szep a haja, elkepeszto :) (biztosan a fiunak is ha nem turjatok le neki ;) )

Pasinak megy a drukk. Aktualis mar?

Előzmény: Szipolyka. (17026)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17026

Nem akarok egyenként udvarolgatni :-))), de mindegyik topikgyerek szep es edeseket mondanak.

Ma ovi/isi utan jol megolelgettem a sajatjaimat. Es neztem a szep tiszta tekintetuket.

Es ugy elillant a Maldiv-szigetek utani orok vagyakozasom, mint a sicc :-((((

(Bocsanat, de meg mindig a hatasa alatt vagyok annak, amit Malena irt. A francba.)

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17025

Gyerek ma a villamoson:

Anya, te adtad ram a sapkamat?

Igen, en.

(gondolkodik) Szeretlek anya! :)

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17024
Tudom, csak egyértelművé akartam tenni, mint övsömör professzor - a férjemen kívül már mindenkinek volt övsömöre a családban.
Előzmény: Törölt nick (17023)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17023
En pont ugyanezt irtam.
Előzmény: AliceCsodaországban (17021)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17022

A felnottkori baranyhimlobe 20x akkora valoszinuseggel lehet belehalni, 10x akkora valoszinuseggel kerul korhazba az illeto. Az oltas hatasa meg nem tart orokke.

Az USA-ban evente 90 ember hal bele a bhimlobe (nagy reszuk felnott!!!). Nem tuom pontosan a nepessegszamot, de ez szerintem nagyon kicsi szam.

Ja es csak immunologiailag teljesen egeszseges ember/gyerek olthato. En amugy 10 eves kor alatt semmikeppen nem oltatnek. Ha addig nem esett at rajta es erre bizonyitekom van, akkor elgondolkodnek. Majd meglatom.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17021
Övsömört kizárólag azok kapnak akik átestek a bárányhimlőn akár oltással, akár maguktól.  Ilyenkor telepszik meg a herpes zooster baktérium a gerincvelőben, ami később előjöhet de hogy pont mitől, azt senki nem tudja, az orvosok főleg nem.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17020
Ha atesik rajta oltassal (meg ha enyhebb formaban is), akkor a virus belekerul, de akkor az ovsomor miert van kizarva? A viruson atesettek kapHATnak ovsomort. Az oltottak az atesesig nem, ez igaz, de a felnottkori baranyhimlonek sincs szerintem semmi romantikaja... Es eloszor baranyhimlo, aztan ovsomor (ami azert nem annyira mindennapos betegseg, lassuk be... meg ha nagyon szar is, az igaz)
Előzmény: Angiszeged (17013)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17019

Valoszinuleg karcsu is vagy :)

A kv-t elhagyhatnad... Bar ez a viz predikalas, most fogok inni egyet. De legalabb tudom, milyen remesen artok magamnak... ;)

Előzmény: csibekicsi (17007)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17018

Hat lehet, h a helyi Csillag aruhaz, de mivel itten meg a kerites is kolbaszbol van, mint tuggyuk es a kulonbseg a nyereseg ;)

De komolyra forditva, van olyan jo mint a M&S. http://www.debenhams.com

Bar most megneztem, a negyede sincs babacuccbol a szajton mint a valosagban. Es volt sok elc jatek learazva, na innen kellett kotellel elvonszolni a kolkocsket. De en vagyok az erosebb. Kapott egy Incredibles (Hihetetlen csalad, nezzetek meg, allati aranyos) lunchboxot, ossza be. Ja, hogy az iskolaban ebedel? Az o baja, o kerte :)

Előzmény: Törölt nick (17014)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17017

Ki beszelt asztalrol? Van annal magasabb. :)

Nalunk a karacsonyfan MINDIG eg a fuzer, ez benne a szep szvsz. Es anyamek sem hagytak valoszinuleg egyedul velunk egy pillanatra sem a gyertyas fat, ezert nem lett belolunk "tobb halott, sok sebesult" kezdetu hir a 3. oldalon. Bar ha belegondolok, asszem nem is a gyertya volt a ludas, hanem a csillagszoro. De majd megkerdezem. Bar vegulis mindegy, feltetelezem, h tul fogtok meg elni par karacsonyt gyertyastul is ;)

Előzmény: Törölt nick (17010)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17016
Tomeges emigracio? Tiltakozasul? ;)
Előzmény: Andrea-r (17008)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17015

Ma ilyen kegyetlen napom van, muhaha :)

idike@fogonosz.co.uk

a gyereknek sem vettem meg a rinyalt kutyujet, meg a Jezuska ajandekait sem pakoltuk ki. Es felemeltek a buszjegy arat, 90 pennyrol 1.20ra. Ezek hulyek, ezzel akarjak a tomegkozlekedest nepszerusiteni??? Maradok az automnal... Sot, veszek meg egyet! Ziheramiziher alapon, nanahogy :)

Előzmény: Kutyafüli (17006)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17014
mijeza nagy debenhams hörgés? az sztem a helyi csillag áruház... az itteniben sosem voltam, de most hallom, bebukott... vagy most a fejemre zúdítom a rajongók hadát? hadd tuggyam, miről maradtam le! :-))) babacuccok?
Előzmény: Lucilla (17012)
Angiszeged Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17013

Voltam Bogival a gyerekorvosnál.

3hós oltás egy nyikk nélkül:)

Megkérdeztem a doktornőt a bárányhimlő elleni védőoltásról. Azt mondta, minden védőoltást ismételni kell  időnként, ezt azonban mai állás szerint nem szükséges, ui amennyiben megkapja az oltást, (ugye nagy valószínűséggel többször találkozni fog a betegséggel), vagy lesz egy  enyhébb lefolyású betegség (néhány pötty, ohne láz), vagy észrevétlen szerzi meg a teljes védettséget.

Amennyiben nem lesz egy enyhébb lefolyású betegség, pár év múlva nézni kell ellenanyagszintet, és ha nincs a szervezetében, akkor ismét be kell oltani. De mivel ezt a gyerekek nem kapják automatikusan, és rendesen jelen van még a bárányhimlő a kisgyerekek körében, ezért valszeg meg fogja szerezni a védettséget.

Én most nagyon az oltás mellett voksolok, megvan a receptünk (6ezer pénz amúgy), de még várok ellenérveket:).  

És amiért szte feltétlen érdemes beadatni:

-elkerüli minden szövődmény

-későbbi övsömör kizárva (az elég durva állítólag)

-láztalan, gyengébb lefolyású betegség, ha egyáltalán jelentkezik

Na pussz, szurkszurk a fogyózóknak:)

Lucilla Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17012
Idi,
ezt a debenhams dolgot asszem, nem kellett volna....
:))
Előzmény: Törölt nick (17005)
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17011
A gyakrabb képfeltevéssel csak az a gond, hogy nincs eszközöm hozzá; most éppen itt volt tesóm a digigépével, ezt neki köszönhetem. (Bázist most nem építettek a gyerkők, így arról még mindig nincs 'bizonyítékom'. :)
Szerintem is szépek a gyerekeim :)... A kicsi fiú tiszta szívtipró alkat, itt egy közelebbi kép róla (de ha az oviban készültet sikerül majd szkenneltetni, azt is berakom, mert azon látszik a legjobban). A nagy meg nagyon okos... :)))

Előd

Előzmény: ecsv (16991)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17010

szerintem nem olyan romantikus, a gyertyát úgy kell feltenni, hogy a láng ne érjen semmit, ne lehessen belenyúlni és akkor kell meggyújtani amikor lehet rá figyelni.

és hipp hipp ebben végre nem értünk egyet:))

gyertyát asztlra kisgyerek mellett SOHA. Bárhová mentünk karácsonykor és őrjáratot tartottam és pakoltattam:)

Előzmény: Törölt nick (17004)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17009
Jezusuristen, ez mindennel borzalmasabb...
Előzmény: Törölt nick (16975)
Andrea-r Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17008
a debenhams _tényleg_ övön aluli volt. azok után, hogy itt már a La Halle is bezárt:(
csibekicsi Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17007
Topic - on

2. nap
reggeli 1 alma + kv +gyógytea, na ezen túl vagyok
ebéd: 2 szelet natur pulyimell gombával
vacsora: még nem tudom.

Valószínűtlenül karcsúnak érzem magam ....
Kutyafüli Creative Commons License 2005.01.04 0 0 17006
Es azt a debenhams-et Te be merted ide irni? nem felsz a zokogo illdiitol es Lucitol?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!