Cunamin én is ki vagyok akadva, minden nap sokkol a híradó. Ildii, Anyukám épp ma mesélte, hogy az egyik tanítványáék is holnap utaznak Thaiföldre, mert a szülei úgy döntöttek, hogy ha már befizették, akkor elmennek. Én is épp azt mondtam, hogy baromi nagy tapintatlanság ez, amikor milliók lettek hajléktalanok és tízezrek haltak meg és még ezreket keresnek.
A másik amin mindjárt szerintem ki leszek bukva, az aktívban a kutyahúsos cikk....
Hazaértem, visszaolvastam, egyelőre ON vagyok, egy nagyon izgalmas nap volt nekem a mai munkailag;)
Délben ettem tonhalas tésztát, uzsonnára csokit (khm, tudom, de ami jár az jár), egyelőre itt tartok. Ezzel kimerítettem az értelmetlen táplálkozás definícióját, mert ugye kesésszer ettem, de ez egy ilyen nap volt... Remélem sikerül önfegyelmet (nincs:)) gyakorolnom a nap hátralévő részében...
Enimanó továbbra sem bárányozódik, asszem ez a hajó elment...
Este megnézem a kis kult sorozatomat és utána jövök;)
idike, Debenhams ELC leárazás még nekem is durva volt, megrólak:))
Tsunami: én ma buktam ki egy idióta párra (nem ismerem őket, csak egy helyiségben töltöttünk ma egy órát), akik kifejtették, hogy nehogy már majd most akkor ők elbukják a befizetett kis útjukat Thaiföldre, "most már csak nem lesz semmi gond", bmeg, az eszükbe sem jut, hogy odamenni havajkodni mostanság, az merő tapintatlan taplóság! Hogy sokszázerezr ember élete legnyagyobb drámájával kénytelen szembenézni, hogy évtizedekbe telik, mire azokból az vidékekből újra lakható terület lesz (if ever), hogy ott gyász van és fájdalom, de ő befizette, nyilván jár neki... Az ilyeneknek hajlamos lennék megszavazni egy lazább kolerát:((
Jaj, Malena, nem te tehetsz rola :-(((( Persze, bar ne olvastam volna el, de hat utolag mar nem megy... Ilyenkor megfogadom, hogy legalabb nem kiabalok a gyerekeimmel annyit... Amit persze nem konnyu megallni.
Es amikor ilyenek tortennek, kepes vagyok azon nyifogni, hogy a fonokom rosszfej. Mennyire semmiseg ez ahhoz kepest, ami ott tortenik.
Ne haragudjatok, kisse a szivemre vettem.
Mar nagyon varjuk a "behivot". A legrosszabb a bizonytalansag, hogy azt se tudjuk, jon-e egyaltalan.
Idike koszi :-) Olyan frizut szoktam nyirni a fiatalembernek, hogy a fejteton kicsit hosszabbra hagyom, es egy elesen elvalo vonalban a fej lenti felen rovidebbre vagom. Aztan ha olyanja van, egy kis zselevel feltuskezheti a tetejet, az nagyon huncutul nez ki.
Dori pedig szvsz eppen a mosono-stadiumban van, mivel noveszti a hajat, es most eppen se nem rovid, se nem hosszu.
A felnottkori baranyhimlobe 20x akkora valoszinuseggel lehet belehalni, 10x akkora valoszinuseggel kerul korhazba az illeto. Az oltas hatasa meg nem tart orokke.
Az USA-ban evente 90 ember hal bele a bhimlobe (nagy reszuk felnott!!!). Nem tuom pontosan a nepessegszamot, de ez szerintem nagyon kicsi szam.
Ja es csak immunologiailag teljesen egeszseges ember/gyerek olthato. En amugy 10 eves kor alatt semmikeppen nem oltatnek. Ha addig nem esett at rajta es erre bizonyitekom van, akkor elgondolkodnek. Majd meglatom.
Övsömört kizárólag azok kapnak akik átestek a bárányhimlőn akár oltással, akár maguktól. Ilyenkor telepszik meg a herpes zooster baktérium a gerincvelőben, ami később előjöhet de hogy pont mitől, azt senki nem tudja, az orvosok főleg nem.
Ha atesik rajta oltassal (meg ha enyhebb formaban is), akkor a virus belekerul, de akkor az ovsomor miert van kizarva? A viruson atesettek kapHATnak ovsomort. Az oltottak az atesesig nem, ez igaz, de a felnottkori baranyhimlonek sincs szerintem semmi romantikaja... Es eloszor baranyhimlo, aztan ovsomor (ami azert nem annyira mindennapos betegseg, lassuk be... meg ha nagyon szar is, az igaz)
Bar most megneztem, a negyede sincs babacuccbol a szajton mint a valosagban. Es volt sok elc jatek learazva, na innen kellett kotellel elvonszolni a kolkocsket. De en vagyok az erosebb. Kapott egy Incredibles (Hihetetlen csalad, nezzetek meg, allati aranyos) lunchboxot, ossza be. Ja, hogy az iskolaban ebedel? Az o baja, o kerte :)
Nalunk a karacsonyfan MINDIG eg a fuzer, ez benne a szep szvsz. Es anyamek sem hagytak valoszinuleg egyedul velunk egy pillanatra sem a gyertyas fat, ezert nem lett belolunk "tobb halott, sok sebesult" kezdetu hir a 3. oldalon. Bar ha belegondolok, asszem nem is a gyertya volt a ludas, hanem a csillagszoro. De majd megkerdezem. Bar vegulis mindegy, feltetelezem, h tul fogtok meg elni par karacsonyt gyertyastul is ;)
a gyereknek sem vettem meg a rinyalt kutyujet, meg a Jezuska ajandekait sem pakoltuk ki. Es felemeltek a buszjegy arat, 90 pennyrol 1.20ra. Ezek hulyek, ezzel akarjak a tomegkozlekedest nepszerusiteni??? Maradok az automnal... Sot, veszek meg egyet! Ziheramiziher alapon, nanahogy :)
mijeza nagy debenhams hörgés? az sztem a helyi csillag áruház... az itteniben sosem voltam, de most hallom, bebukott... vagy most a fejemre zúdítom a rajongók hadát? hadd tuggyam, miről maradtam le! :-))) babacuccok?
Megkérdeztem a doktornőt a bárányhimlő elleni védőoltásról. Azt mondta, minden védőoltást ismételni kell időnként, ezt azonban mai állás szerint nem szükséges, ui amennyiben megkapja az oltást, (ugye nagy valószínűséggel többször találkozni fog a betegséggel), vagy lesz egy enyhébb lefolyású betegség (néhány pötty, ohne láz), vagy észrevétlen szerzi meg a teljes védettséget.
Amennyiben nem lesz egy enyhébb lefolyású betegség, pár év múlva nézni kell ellenanyagszintet, és ha nincs a szervezetében, akkor ismét be kell oltani. De mivel ezt a gyerekek nem kapják automatikusan, és rendesen jelen van még a bárányhimlő a kisgyerekek körében, ezért valszeg meg fogja szerezni a védettséget.
Én most nagyon az oltás mellett voksolok, megvan a receptünk (6ezer pénz amúgy), de még várok ellenérveket:).
És amiért szte feltétlen érdemes beadatni:
-elkerüli minden szövődmény
-későbbi övsömör kizárva (az elég durva állítólag)
-láztalan, gyengébb lefolyású betegség, ha egyáltalán jelentkezik
A gyakrabb képfeltevéssel csak az a gond, hogy nincs eszközöm hozzá; most éppen itt volt tesóm a digigépével, ezt neki köszönhetem. (Bázist most nem építettek a gyerkők, így arról még mindig nincs 'bizonyítékom'. :)
Szerintem is szépek a gyerekeim :)... A kicsi fiú tiszta szívtipró alkat, itt egy közelebbi kép róla (de ha az oviban készültet sikerül majd szkenneltetni, azt is berakom, mert azon látszik a legjobban). A nagy meg nagyon okos... :)))
szerintem nem olyan romantikus, a gyertyát úgy kell feltenni, hogy a láng ne érjen semmit, ne lehessen belenyúlni és akkor kell meggyújtani amikor lehet rá figyelni.
és hipp hipp ebben végre nem értünk egyet:))
gyertyát asztlra kisgyerek mellett SOHA. Bárhová mentünk karácsonykor és őrjáratot tartottam és pakoltattam:)