Keresés

Részletes keresés

Boar... Creative Commons License 2015.05.07 0 0 7699

Amikor én ottjártam, volt a faluban halbolt, friss és fagyasztott áruval. Vásároltam többször náluk, haza is hoztam fagyasztott polipot.

Előzmény: dorog.zultan (7696)
dorog.zultan Creative Commons License 2015.05.07 0 0 7698

Nem, ezekről nem tudok semmit

Előzmény: gkata75 (7697)
gkata75 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 7697

Persze, azért mi is körbenézünk/kérdezünk, hátha!:)

Férjem húsból csak halat/tenger gyümölcseit eszik, és a gyerekek is nagyon szeretik az ilyesmit, így biztosan sor fog rá kerülni!:) Köszi az tanácsot!

Gondolom ha volna a Dias Zeuszról/Jannis apartmanról infód, már megírtad volna.......viszonylag sokat visszaolvastam, és erről a szállásról még senki nem nyilatkozott. Kezdjek aggódni, hogy nem is létezik???:))

Előzmény: dorog.zultan (7696)
dorog.zultan Creative Commons License 2015.05.07 0 0 7696

Mással is foglalkoztunk ottlétünk alatt, nem fésültük át nap-mint-nap a tengerpartot

:)

így simán elképzelhető hogy lehet valahol, valamikor Sartin is kapni halat.

Lehet hogy csak mi nem voltunk jókor a jó helyen.

cipura

Ha tehetitek, ezt próbáljátok ki, cipura a görög neve, arany/royal durbincsnak hívják itthon.

Előzmény: gkata75 (7695)
gkata75 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 7695

Mi pedig pont ilyesmit szeretnénk 1x kipróbálni.....reggel kimenni, és a halászoktól/halpiacon friss mindenfélét vásárolni, majd elkészíteni.

Az ember azt gondolná, hogy "halászfalu" lévén (jó-jó manapság inkább "üdülőfalu") van ilyesmire lehetőség, de akkor ezek szerint mégsem.

Mindegy, majd meglátjuk mi lesz. Minden esetre nagyon szépen köszönöm, hogy írtál:)

Előzmény: dorog.zultan (7694)
dorog.zultan Creative Commons License 2015.05.07 0 0 7694

Friss halat, tengeri herkentyűket Sykia-n (Sartitől kb. 10 km) lehet vásárolni, ott van egy piac, ahol van egy-két halas is, de tudtommal csak héten egyszer szombat reggel van.
Fura, de nem könnyű Sartin friss halhoz jutni. Mi nem találtunk Sartin halpiacot. Régen még a halászoktól is lehetett reggelenként venni a napi zsákmányból, tavaly ez nekünk már nem sikerült.

Előzmény: gkata75 (7690)
gkata75 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 7693

Itt nagyjából mindig azt olvasom, hogy az ATM automaták hamar kiürülnek, és kevés hely van, ahol kártyával lehet fizetni.

Mindenképp visszük magunkkal, de a fentiek miatt gondoltuk, hogy ha nem feltétlen muszáj nem használjuk.

Viszonylag jó áron sikerült eurót váltanunk (298ft), és bőven felfelé kerekítettünk, mert gyerekekkel megyünk + szeretünk helyi specialításokat kipróbálni, így szerintem biztosan elég lesz.  Elégnek kell lennie!:)

Egy fakultatív programot kedvezményesebben online kifizettünk (Kalóztúra), és max már csak egy görög estre szeretnénk, de annak a helyszínen érdeklődünk utána, hogy egyáltalán érdemes-e.

Robogót nem, de autót 1x LEHET bérlünk, de mivel csak 1 hétre megyünk (+utazás) nem akarunk mindent belezsúfolni, és csak úgy a tengerparton is szeretnénk semmit tenni:)

Dias Zeuszról, Jannis apartmanról vélemény/tapasztalat, bármi infó?

Köszönöm szépen!:)

Előzmény: Boar... (7691)
Boar... Creative Commons License 2015.05.07 0 0 7692

A polipnak jót tesz, ha lefagyasztod. Sokat segít a puhulásban. A tintahallal, ha nem fehéren, konyhakészen veszi az ember, azért egy kicsit több a meló. Amúgy vagy nagyon magas hőmérsékleten nagyon rövid ideig, vagy alacsony hőmérsékleten nagyon sokáig kell sütni különben rágós lesz mint egy biciklibelső.

Sartiban gombért vehet az ember valami olcsó grillsütőt-arra kell figyelni, hogy a horganyzott verziót válassza mert a festettről leég a festék és összebüdösít kaját, mindent-és akkor akár a parton is lehet grillezni, ha az apartman erre nem biztosít lehetőséget.

Előzmény: Pierr_Kardán (7689)
Boar... Creative Commons License 2015.05.07 0 0 7691

Eurót bőven váltottunk, hogy ott ne kelljen kártyát használni, biztosítást pedig majd most kötünk valamikor.

Ezzel nem biztos, hogy jobban jössz ki...

Előzmény: gkata75 (7688)
gkata75 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 7690

Köszönöm szépen a jó kis recepteket, ha lesz megfelelő felszerelés az apartmanban egyszer mindenképp készítünk valami finomat:) Vinni ilyesmit nem nagyon szeretnénk, de ha van valami amit szerinted mégis érdemes lenne csomagolni, szívesen venném ha megírnád.

Egyébként tervezzük, hogy amit lehet mindenképp megkóstolunk, ehhez olvasgattam itt pár helyet, ahová érdemes betérni.:)

Dias zeuszról, Jannis apartmanról esetleg volna valami infód? Vagy nem akarsz elkeseríteni, és inkább csendben maradsz?:)) Csak vicceltem:) De ha bármit tudsz légysz írd meg!

Férjemmel megegyeztünk, nem engedjük, hogy elrontsák a nyaralásunk........persze nem hagyjuk annyiban ha bármi kiugró történik, de reméljük nem fog.

Egyedül a buszok izgatnak, mert 2 gyerkőccel nem szeretnénk semmilyen bajba/kényelmetlen helyzetbe kerülni rossz állapotban lévő jármű miatt. Itt most nem extra dolgokra kell gondolni, mert tudom mivel jár egy ilyen út, csupa alkalmazkodás, csak pl.  legyen kipihent, buszon nem dohányzó sofőr (na, ez az egy amit nagyon nehezen viselek), és ilyen hosszú útra megfelelő műszaki állapotban lévő busz.

Az apartmant viszont ha nagyon gáz a helyzet 1 óra alatt ki tudjuk takarítani/fertőtleníteni, elfogadható állapotba hozni, ha csak ennyi a probléma, bár bogarakat meg ilyesmit nem hiszem, hogy tolerálni tudnék......ja, meg a tiszta ágyra, ágyneműre vagyok háklis. Ha ezek megvannak, a többi nem számít, mindent lehet orvosolni:)

A szállásra terveink szerint nagyjából úgyis csak aludni megyünk.

Előzmény: Pierr_Kardán (7689)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.05.05 0 0 7689

Főzni nem igen szeretnénk, max 1 frissen fogott/vásárolt tengeri herkentyűs vacsorát bevállalunk:)  Már ha lesz rá lehetőségünk.

Szerintem ne hagyd ki a sütögetést, az egész család számára nagy élmény lehet a dolog. Adok pár receptet a helyben kapható tengeri herkentyűk elkészítéséhez.

Sült kagyló

A feketekagylókat forró vízbe dobjuk. Amelyik nem nyílik szét, azt kidobjuk, amelyik szétnyílt, azt kb. 10 forraljuk, majd a kagylóhúst kiszedjuk a héjából, az esetlegesen rajta lévő hínáros lógó fonalszerűséget leszedjük. A főtt kagylóhúst beáztatjuk citromlé és olívaolaj keverékbe fél órára.  Majd kinyomkodás után sózzuk, borsozzuk kicsit, majd (kukorica)lisztbe forgatjuk és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Gremolataval, de magában  is tálalhatjuk.

Sült apróhal (gavrosz, így kell kérni a halat a halboltban és kérni kell, hogy a fejét szedjék le, általában megteszik)

Ha a boltban nem szednék le, akkor az apróhalak fejét és a belsőségeket kiszedjük, a gerincet egy határozott rántással eltávolítjuk (a gerinc egyébként maradhat is). Ha eltávolítottuk a gerincet, akkor nyissuk ketté a filézett halat. Kis szárítás után a halakat sózzuk és fűszerezzük (bors, mustár, fokhagyma, petrezselyem), majd óvatosan (kukorica)lisztbe forgatjuk. A halakat bő olajban óvatosan sütjük kb 3-4 percig. Gremolataval tálaljuk.

Sült tintahal

Mossuk meg a tintahalat, szárítsuk meg és forgassuk lisztbe. Forró olajban süssük pirosra és ropogósra. Csöpögtessük le, sózzuk meg ízlés szerint és tálaljuk előételként gremolataval.

Sült polip

A polipot egy lábosba tesszük a sót, borsot, babérlevelet, citromevet és hagymát teszünk rá, majd felöntjük vízzel, és készre főzzük (legalább 1,5 óra!). Miután kihűlt a lében, kiszedjük és roston pirosra sütjük. Sütés közben a fokhagymás fehérborral locsoljuk, kenegetjük. Végül ízlés szerint gremolataval kínáljuk.

És akkor a gremolata :-)) 

A petrezselymzöldjét apróra vágjuk, ráreszeljük a citrom héját, és a fokhagymát, megszórjuk egy csipet sóval, és pár csepp olivaolajjal alaposan elkeverjük. (Mehet bele esetleg kapribogyó is.)

Előzmény: gkata75 (7688)
gkata75 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 7688

Sziasztok!

Idén először megyünk Görögországba (2 felnőtt + 10 éves ikrek), azon belül is Sartira:)

Indulás busszal július 03. 1 hét ott tartózkodással.

Sajnos - utólag - sok rosszat olvastam a Dias Zeuszról, de most már mindegy, csak reménykedni tudok, hogy nagyjából rendben mennek majd a dolgok.

Hogy miért nem előtte néztem utána? Őszintén megmondom meg sem fordult a fejemben.....pedig kellett volna.

Munkatársaink/ismerőseink ajánlották, ők egymástól függetlenül meg voltak elégedve. Bíztam/bízom bennük, bár mondom, itt egészen más véleményeket találtam.

Esetleg van valaki, aki napra készen tud valami bíztatót mondani? Buszaik állapota ami igazán érdekel, esetleg Jannis apartmanról vélemények?

Gyerekeknek most csináltattunk  igazolványt, az enyém 2016. augusztusban jár le, férjemé jó pár év múlva. Gondolom ezek, így megfelelőek lesznek.

Eurót bőven váltottunk, hogy ott ne kelljen kártyát használni, biztosítást pedig majd most kötünk valamikor.

Eddig 1 programot foglaltunk le, mégpedig a Kalózhajót, ami nagyon ígéretesen hangzik:)

Még Görög estre gondoltunk, a többi időben pedig fürdőzés, lazulás. Reméljük, jó idő lesz.

Kalapokkal, napszemüveggel, több flakon 50+-os naptejjel, alap gyógyszerekkel készülünk. Főzni nem igen szeretnénk, max 1 frissen fogott/vásárolt tengeri herkentyűs vacsorát bevállalunk:)  Már ha lesz rá lehetőségünk.

Köszönöm szépen!:)

Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.04.09 0 0 7687

Ha úgy érzed, hogy Bibionéban lapos volt a hangulat eseténként, akkor Sarti nem sok jót tartogat nektek :-(

Előzmény: gyorskérdés (7686)
gyorskérdés Creative Commons License 2015.04.09 0 0 7686

Ha jól alakul, akkor 07.18-07.25, a Goa Beach-ről már olvastam, viszont nagyon konkrét dolgot még nem találta, tavaly Bibioneban voltunk, de ott esténként elég lapos volt a hangulat!

Előzmény: lilla595 (7685)
lilla595 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 7685

Szia:) Mi is idén megyünk először Sartira az egyik barátnőmmel. Én úgy hallottam, hogy  Goa Beachen nagy bulik szoktak lenni éjszaka, illetve mi biztos kipróbáljuk a görög táncos estet is. Mikor mentek? :)

Előzmény: gyorskérdés (7684)
gyorskérdés Creative Commons License 2015.04.09 0 0 7684

Köszönöm a választ, azokat én is megtaláltam. De én azokra lennék kíváncsi, hogy ilyen disco jellegű dolgok vannak-e vagy mennyi fiatal jár ide, hasonlók! Köszönöm

Előzmény: imesc (7683)
imesc Creative Commons License 2015.04.08 0 0 7683

A YouTube-n rengeteg videót találsz Sartiról (bazárok, boltok, tavernák, stb) ;-)

Előzmény: gyorskérdés (7682)
gyorskérdés Creative Commons License 2015.04.07 0 0 7682

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy fiatalok(25-30éves) társaság mennénk Sartira, és mindenről találtunk információt, kivéve az éjszakai életről részeletesebbn, pl. vannak táncos zenés helyek éjszaka, meddig vannak nyitva stb, ha ebben valaki tudna tájékoztatni, azt megköszönném:) Ksözönöm!:)

imesc Creative Commons License 2015.04.05 0 0 7681

Üdv: Az a kérdésem van-e tapasztalata valakinek Sártiban a Kosmas Studios apartmanról?

feri58 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 7680

Szia dyna!

Mi tvaly az Asterasban voltunk nagyon tettszett,csendes helyen van közel a tenger,tiszta,kellőképpen felszerelt és tulajdonképpen minden közel van. mi az idén is oda megyünk!légy nyugodt jó választás volt!!!

Üdv. feri

szederecske Creative Commons License 2015.03.30 0 0 7679

Nagyon köszi az infókat, a férjem is jobban utána néz most a dolgoknak és fríssíti az adatbázist gépen, telón mindehol és ketten a Street View előtt is töltünk egy keveset, hogy vizuálisan is rögzüljön az útvonal :o)

Előzmény: KopaszG (7675)
dyna3 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 7678

Sziasztok!!!Mi idén nyáron készülünk Sartira és szeretném megkérdezni hogy van e vkinek infoja a Sartios és az Asteas apartmanokról??

Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.03.23 0 1 7677

Sartiban a boltok kínálata abszolút megfelel a Balaton parti árusok színvonalának mind árban, mind minőségben, csak a dolgokon nem piros-fehér-zöld emblémák vannak, hanem kék fehérek...

Ha egy kicsit jobb dolgokat kerestek és nagyobb választékot akartok látni, akkor csütörtökön reggel menjetek át Neos Marmarasba, ott akkor van piac. A piacon látható választék messze túlmutat a kínai árusok portékáján. 

Előzmény: H.Kára.. (7676)
H.Kára.. Creative Commons License 2015.03.23 0 0 7676

Szia Anita.

Szeretném megkérdezni mivel írtad hogy sok a kínai árus,hogy jó misőgégű dolgokat árulnak e?parton jönnek e árusok?

és hogy márkás,minőségi dolgokat,ruhákat lehet e vásárolni?szeretek shoppingolni.Vagy ehez más városba kell átmenni?

köszönöm válaszodat.

Előzmény: KAnita1981 (7652)
KopaszG Creative Commons License 2015.03.17 0 0 7675

Szedrecske!

Szerintem a legfontosabb, hogy indulás előtt legyen frissítve a GPS térképadatbázisa a legfrissebb fájlokra.

Szoktam készíteni egy útvonaltervet a Googl Maps-szel és az iGo-val is. Ezeket összehasonlítom, hogy melyik merre vinne. Ha eltérés van, akkor utána nézek, hogy melyik a jobb. Általában az iGo-t választom, mert úgy is az vezet az úton.

Én ezen felül meg szoktam nézni a Goggle Maps Street View-ban a fontosabb elágazásokat, mert ott úgy látom mintha ott lennék.

Ja és a biztonság kedvéért nem árt ha egy okostelóra is telepítve van az iGo.

Ha engem eltérítene a GPS, tuti, hogy két éve ott keveregnék mert én csak arra hagyatkozom. :-)

Volt a neten egy tök jó útleírás amit most nem találok. Abban pl. a LIDL-s kereszteződés is meg volt említve. Ha meg lesz belinkelem.

Előzmény: szederecske (7669)
Tarzy52 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 7674

Kösz!

Igyekszünk majd! Felszerelés megvan!

Előzmény: Pierr_Kardán (7673)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.03.12 0 0 7673

Ha jó helyen akartok letelepedni, akkor igyekezzetek fél 9 - 9 között odaérni, mert akkor még vannak jó helyek, később már nagy lesz a zsúfoltság.

Árnyékos hely a parton gyakorlatilag nincs, napernyőt, napsátrat vigyetek magatokkal.

Előzmény: Tarzy52 (7672)
Tarzy52 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 7672

Ez tényleg "szörnyü!"

De Én, azaz Mi megnézzük közelebbről a nyáron!

Előzmény: Pierr_Kardán (7671)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.03.12 0 0 7671

A Narancspart szerintem is szörnyű, ilyen rettenetes helyeken kellene fürdőznötök, ha odamennétek...

(És mint az utolsó képen látható, van büfé és WC is, ha nem mászkáltok a bozótosban, akkor biztosan nem léptek bele semmilyen gyanús dologba sem :-))

Előzmény: reni2223 (7666)
Piett admirális Creative Commons License 2015.03.12 0 1 7670

A Narancs part egy helyi legenda, amit az utazási irodák is átvettek. Nincs benne semmi extra, viszont nagyon koszos. Soha nem tudhatod, mibe lépsz bele. Sokan azért mennek oda, mert ott lehet nudizni, de erre a déli öbölben is van lehetőség Sartin, amit viszont senki nem ismer

Előzmény: reni2223 (7666)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!