Én pénzt nem adnék a helyedben. Nálunk az oviban azt mondták, nem ez számít. Nem tudom, ez így van-e, vagy sem, ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez a fajta bejutási lehetőség sokaknak eszébe jut. Mindenesetre az biztos, hogy a pénz az egy relatív dolog. Ha az alapján döntenek, akkor azt fogják választani, aki többet fizet az alapítványnak, és az nem biztos, hogy ti lesztek.
Sziasztok, hányás szünetel, azóta nem hányt Soma, kicsit hígabb a széklete. De sajnos be kellett mennünk a kórházba. Csüt. délután, miután felébredt, jól eljátszott, lehetett érezni ugyan, hogy meleg a buksija, de nem volt vészes. Aztán megjött a férjem (szerencsére). Soma szopizni kért, lefeküdtem mellé. Akkor már nagyon meleg volt, gondoltam is, hogy szopizás után kap egy kúpot. Hirtelen arra lettem figyelmes, hogy olyan furcsán tartja a fejét, és nem pislog. A szemei teljesen ki voltak meredve, balra, felfelé álltak. Rögtön felemeltem, szóltunk hozzá, semmi reakció. A férjem mozgott előtte, őt követte a szemeivel, de a teste nem mozgott. El volt ernyedve. Semmire nem reagált, tiszta fehér volt az arca. A férjem felrohant a felettünk lévő emeletre, ott lakik egy gyerekorvos, de persze nem volt otthon. Én addig a kádba tettem Somát, és hideg vízzel zuhanyoztam. Ekkor kezdett magához térni. Gyorsan bevágtuk magunkat (és Lorát) az autóba, és irány az orvos. A sajátunk szabadságon van, a helyettese már végzett a rendeléssel. Szerencsére az asszisztemse ott volt, ő mondta, hova tudjuk vinni. Persze a város a zivatar után teljesen beállt, nem lehetett közlekedni (Árpád híd és környéke). Ilyenkor jó, hogy egy 2 és fél tonnás terepjárónk van, mert "önként és dalolva" félrehúzódtak az emberek. Persze dudáltak, és anyáztak közben. Szóval a szembesávban közlekedve elég hamar odaértünk, az orvos megvizsgálta Somát, aki addigra már jobban volt, de remegett. Mondta, hogy valami vírusfertőzése van, vigyük be a János kórházba. Beültünk a kocsiba, addigra Soma teljesen magához tért, már megnevezte az utcán levő tárgyakat, az arcszíne is visszatért. Mondtam a férjemnek, hogy menjünk először haza, szedjük össze a szükséges holmikat, és vigyük inkább az 1-es sz. gyermekklinikára, ahol a veséjével is kezelik, mert a Jánosba én csak akkor megyek, ha feltétlenül muszáj. Szóval hazajöttünk, Somának addigra szinte semmi baja sem volt már, csak meleg volt a buksija. Szopizott, Lorát is meg tudtuk vacsoráztatni, összepakoltunk, és bementünk a kórházba. Szerencsére adigra már nem volt akkora dugó. Még itthon feltettem rá a pisigyűjtó zacsit, mert tudtam, hogy néznek vizeletet. Vettek vért is, de ez elég macera volt, mert kétszer kellett szúrni. Felvettek minket éjszakára. Még este megvolt a vérvétel és a pisi eredménye, minden negatív volt, a CRP-je volt egy kicsit emelkedett (20-as), de nem vészesen. (tavaly a bélhurutnál ez az érték 98 volt). Kapott infúziót, mert acetont találtak a pisiben, meg egy kúpot. Éjjel jól aludt (én nem, de ez más történet, erről majd írok valamikor), reggel nagyon jó kedve volt: szépen játszott, evett, ivott. Délutánig ott tartottak minket, aztán haza jöhettünk, de csak eltávra, a zárójelentésért be kell még menni hétfőn. Aztóta jól van, bár ma hajnalban megint meleg volt, így rögtön kúpot adtam neki. Most próbálom itatni, de nem szomjas. Adagolókával kapja a humana electrolytot és a Sodioralt. Elég macera, mert mindkettőből fél litert kéne meginnia, De ez van... Arra a furcsa rohamra nem nagyon mondtak semmit, lázgörcsre gyanakodtak, de a lázgörcsös tüneteket csak részben produkálta Soma, szóval passz. Annak örülök, hogy itthon volt a férjem is, mert egyedül, két gyerekkel nem tudom, mit csináltam volna. Talán ő is érezte, hogy aznap korábban kell haza jönnie... Most már tudom, hogy mit kell csinálni egy ilyen rohamkor, hogy nem annyira veszélyes, mint amilyennek látszik, de így elsőre elég borzasztó volt:-( P.
Jaj, nem gondoltam, hogy az epoc ilyen feladvány lesz!
A meddőségi fórumból váltunk ki anno páran, hogy figyelemelterelés miatt, kötetlenül beszélgessünk. (inkább a párom volt aktív, mhelyről) EPOC: előre a pocaklakókért!
Bölcsi: nem vesznek fel vidékieket még várólistára sem...
Utolsó lehetőség egy most induló pénzes bölcsi. 7 fő, havi 25 ezer... Szerintem ez is esélytelen, tavasszal kezdték hirdetni állítólag.
Most elköszönök, kipakoljuk teljesen ezt a szobát, nem lesz net 1 hétig biztosan. Addig mindenkinek nyugalmas napokat!
Ancsúr. Örülök, hogy kicsit javult az állapodot. Ha már cipekedni is tudsz... Egy kérdés: elárulnád, mi az az epoc? Tudom, van ilyen topik, de miért ez a címe??
Brekus, Köszönöm, most kezd benőni. :-D Mellesleg az én párom sose olvasztott le fagyasztót vagy hűtőt és ágyneműt is ötletszerűen tesz a mosásba - leginkább, mikor szólok, hogy még fér. :-) Pihentetőnek hangzik ez a magánovi a szüleiteknél, meg a kiszolgálás, eltekintve a beszólásoktól (ezt én sem viselném el, nem is viselem, apukámmal nem is sokat találkozom!). Sok sikert Kristóf szobatisztaságához! (Szerintem nálunk Csongor azért sem iygekszik elhagyni az éjszakai pelust, hogy lehessen még pici - csak éppen nincs pelenka, ami bírná :-()
Piros, Mona, Nehéz lehet ilyen pici gyerekkel már arról gondolkozni, hogy hova adja az ember. Én ezt öt évig halogathattam. De most megkaptam csődtül, hogy a legnagyobbnak nagyon tuti tanítót kell találnunk, és a helyi sulik mellett igencsak körbe kell érdeklődnöm.
Sziasztok, majd folytatom, meg olvasok is, de most muszály mielőbb megszabadulnom vagy 8 doboznyi ruhától, mert a sulikezdésig még a tanulósarkot is meg kellene csinálnunk. :-)))
Vajon Neked lesz- e izomlázad? Nekem múltkor volt, mikor hosszú kihagyás után gyalogoltunk:-)
Megtört a jég tegnap, részben szándékom ellenére. Földön ettünk Zorkával, Zádor is akart mártogatni. Annyira harcolt, hogy végül odatoltam középre a majonézes tejfölt, hogy nesze, egyed. Beletenyerelt, majd nyalogatta le a kezéről. Boldog volt. Nézni sem bírtam, de eddig szerencsére nem történt rajta változás.
Sajna ezt én is tudom, hogy elég nehéz lesz bejutni, de ez a legjobb... Gondoltam spórolunk egy kicsit és megpróbáljuk támogatni az alapítványukat , meg varrok néhány kötényt, babzsákot és hasonlók... Legalábbis ezek az én időmben igen értékes dolgok voltak. Remélem most is. Az, hogy az időmből rááldozok az egy dolog. Szerintetek érdemes pénz adni? Mármint a siker érdekében az alapítványba. Úgy gondoltam, hogy öszel látogatást teszek az oviban és felmérem a terepet, na meg a lehetőségeket.
Nálunk szombaton kezdte kedden még lázas volt. Vasárnap hányt.Hasmenés nem volt. Nálunk is MINDEN be volt vetve. Kúp+nurofennel, meg minden fincsi. Enni nem evett, inni igen. És pöttyös is volt. Arra fenistil csepp, ahány kiló annyi csepp, naponta 2x. Ja és a lényeg: CALCIUM INJEKCIO, NAPONTA 2X 1/2 AMPULLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csongornál egy nap láz öt nap hasmenés, Karsánál egy nap láz egy-másfél nap hasmenés, kisBulcsúnál egy nap hőemelkedés, másfél nap láz, egy nap hasmenés egy éjjel hányás-hasmenés, két nap hasmenés. De nála B-vitamin, Smecta, Normaflore, rehidratáló oldat, Nurofen, Panadol, minden be lett vetve. KisBulcsú a hányás miatt nagyon kivolt, nem sok hiányzott a B-vitamin injekcióhoz, félóráig mellette ültem és lassan lélegeztettem, hogy ne hányja ki a tablettát.
Írd pontosan, mennyit iszik!!! És persze szopjon, szopjon, szopjon. Karsa szinte végig rajtam lógott két napig.
Gyors helyzetjelentés: Soma láza 39,4. Hónaljban mértem, és csak 3 percig, mert addig hagyta. És hányt is. Szóval minket is elért ez a nyavaja... Mire számítsak? Mennyi ideig tart kb? Remélem, Lora nem kapja el, mert 20-án megyünk Olaszországba, addig meg kéne gyógyulniuk. A hétvégi és jövő hét eleji program (Komárom, Balaton) így is stornó:-(
Na sikerült vennem neki egy 25,5-es adidas cipőt. Felpróbáltuk, de már levenni, csak itthon azt is nagy hiszti árán. Abba akart aludni. :)))) Én is ilyen voltam.
Viszont egy jót csavarogtunk, amiben nem volt már részünk időtlen idők óta. Bementünk minden üzletbe, persze mindenhol hagytam is egy kis pénzmagot. De ugy elfárdtam egy kis csavargásban, mintha követ törtem volna egész délelött. Pedig max 2,5 órát csavarogtunk. De rám fért. :)))))))))))))))))))))))
Szerintem a barátnőd 5 éves fiának kicsi a lába, nem Norbi a Jeti :-)) . Ha emlékezetem nem csal, a lányoknak 5 évesen masszívan 28 körül volt. De lehet, hogy ennél is nagyobb, mert most 6 és fél évesek és 31-32-nél tartunk :-O.
Ha nem abba az oviba tartoztok körzetileg, ahova be szeretnéd íratni Enikőt, akkor kezdj el már most az óvodavezető nyakára járni, az be szokott jönni. Általában... Az az ovi, ahova Lora jár, a 3. kerületben az egyik legjobb. Ha nem a legjobb. Nekünk nagy szerencsénk van, mert ide is tartozunk. A májusi szülőin mesélte az óvodavezető, hogy megjelent nála egy utolsó trimeszterben lévő anyuka, hogy a pocaklakót majd ide szeretné beadni, nem lehetne-e előjegyzésbe venni:-)
Soma is hasonlókat eszik. Mostanában kezdtem el vacsorára "katonákat" csinálni neki: tönkölykenyérre valami felvágottat (általában húsos szalonnát, mert azt szereti a lelkem:-)))), sajtot és mellé paradicsomot. Eszik mindenből, csak nagyon keveset. Én úgy tervezem, hogy ebben az évben még hagyom szopizni, de októbertől, miután betöltötte már a 2 évet, megpróbálom az éjszakaiakat elhagyni. Aztán szép fokozatosan hagyatnám vele abba. Loránál ez bejött, hátha most is sikerem lesz.
Csomóra: nálam ezek jöttek be: - masszírozás forró zuhany alatt - szoptatás a baba feje fölé térdelve úgy, hogy a csomó az alsó ajkánál legyen, mert ott erősebben szopik - ha végleg semmi: közönséges zsírral bekenni a csomós részt, ezután jól bugyoláld be a melledet textil pelussal, és takarózz be nyakig. 3-4 óráig kell így feküdni, aztán jöhet a szopiztatás vagy a masszírozás. Tudom, hogy ez ilyen melegben emberkínzás, de nálam bejött. Igaz, akkor október volt:-)
Sajnos ezek a fránya csomók nálam is előjönnek átlag 2-3 hetente, de aztán pár nap alatt el is múlnak.
Köszi az 5-öst:-) Jó régen kaptam már:-))) Soma tényleg nem egy óriás, mondjuk én sem vagyok az a 161 centimmel. Igaz, a férjem 180. A cipőméret nálunk nagyon érdekesen alakul: Soma 21-eseket hord már január óta. Szeintem kizárt, hogy ne nőtt volna a lába, csak különböző fazonúak a cipellők. A 25-ös láb 5 évesen szvsz rendben van, Lora is 25-26-nál tart most. Igaz, a fiúk mások...
És mégsem tudtam felkészülni, ez most olyan váratlan helyzet lett. Én idén akartam Zádort beíratni, jövő szeptemberre. Biztos, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki hirtelen kényszerülne bölcsibe adni a gyerekét. Ilyen esetekre nem készült fel a rendszer?