Keresés

Részletes keresés

Dzsiga Creative Commons License 2011.04.10 0 0 4091

Én kifejezetten szeretem, ha egy koncerten nem seggrészeg tinik idétlenkednek mellettem. A cikkíró lelkivilágába nem látok bele, de azért van abban valami elgondolkodtató, hogy a 30-as, 40-es korosztály szereti ezt a műfajt. Honnan is ismerhetnék meg a fiatalabbak ezeket a zenéket? Mi ezen nőttünk fel, meg az agyonmásolt kazettákon. A médiákból teljesen kikerült a műfaj, mert állítólag nincs rá igény. Igény meg azért nincs jobb esetben, mert nem ismerik ezeket a zenekarokat, szóval ez egy ördögi kör.

Szerencsére a gyerekeim szívesen hallgatnak Megadethet, a Hellyeah-t szinte követelik, a Slayer világába kicsit később tervezzük bevezetni őket. Közben pedig imádkozom, hogy ezek a nagyok még létezzenek és ne kerüljék el kis hazánkat, mire koncertérett korba kerülnek.

Előzmény: Törölt nick (4090)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 4090

Ööö... én nem voltam ott (utólag egy kicsit azért sajnálom a hozzászólások alapján), de az ilyen cikkírókat tényleg kényszermunkatáborba kéne üldeni, hogy még a valódi nedves, meleg szarról is megtanuljanak ódákat zengeni...

Előzmény: Törölt nick (4089)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4088

Én már megszoktam, hogy egy megadeth-koncert mindig hoz 3, de legalább 2 új arcot a színpadra. Most fordult elő először, hogy a legutóbbi tavalyi fellépésük is tök ugyanezzel a stábbal volt. Ez így kezd unalmas lenni... :)))

Előzmény: Dzsiga (4087)
Dzsiga Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4087

Nem azért vagy kicsit csalódott, mert tavaly is nagyjából ezt kaptad? Én már előre dörzsöltem a tenyerem a she-wolf miatt, de nagyobb vérfrissítés kellett volna. A pecsához képest klasszisokkal jobb volt a hangzás (beleértve a kacsahápogást is) és szerintem Dave jobb passzban volt, mint tavaly. Tőle ez is "sok". Broderick egyre otthonosabban érzi magát a Mester mellett vagy inkább mögött és a mikrofonnál is többet vállalt. A tömeg hangulata viszont nem volt olyan jó, mint egy éve. Talán azért, mert inkább a Slayerre voltak kiváncsiak és nem voltunk annyira kiéhezve a Megadethre.

A Slayer nekem nagyon bejött, ha rendbe jön a nyakam, lehet, hogy Hegyalján is bevállalom és talán közelebbre is merészkedem. Az ember 24 hangfalat számolt.

Szerintem nem érdemes és nem is szerencsés a két zenekart összehasonlítani.

Füled megmaradt???

Előzmény: 4umos (4083)
sunthatneversets Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4086

Gyermekeim!

Akkor jó, ha fáj!: Slayer, Megadeth (European Carnage Tour), Budapest Sportaréna, 2011.04.08.

Ismerve a két zenekar korábban nem éppen felhőtlen viszonyát igazi meglepetés volt, amikor először olvastam, hogy közös turnéra indulnak. Dave Mustaine már összeveszett mindenkivel, aki csak él és mozog és persze Kerry King sem maradt adós egy nem éppen finomkodó[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

deliriousnomad Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4085

Végül nem Araya volt, hanem Kerry King, mert Tom nem érezte jól magát. A Shockon lesz majd kint, be fogjuk linkelni ide is, ha kikerült. Csináltunk Shawn Droverrel is, vele egyedül mi, ha jól tudom. Voltak még páran Broderickkel meg Ellefsonnal is. Mustaine egyetlen interjút sem adott.

Előzmény: 4umos (4083)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4084

Akkor nem bánom, hogy kihagytam. Taáltam egy jópofa oldalt, rogyásig statisztikákkal. Íme a megadeth-et érintők:

http://www.setlist.fm/stats/albums/megadeth-73d6aa19.html

4umos Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4083

hát, nem is tudom. igazából nekem nagyon vegyesek az érzelmeim a tegnap estével kapcsolatban. a megadeth sajnos a szememben egyre gépiesebbé válik, egyre inkább azt érzem rajtuk, h már csakis a pénz oldala miatt élvezik a koncertezést, és telejesen hivatalos munkahellyé alakult a zenekar, ahová bemegy az ember, elvégzi a kötelező teendőit, és hazamegy. az endgame dalokat hiányoltam korábban... hát, nem tudom. mintha lemezen tényleg jobban húznának, mint élőben. kicsit csalódás volt. lehet ezért sem erőltetik agyon. valahogy tényleg úgy tűnik, h ami már be van járatva, az jobban is működik. mustaine kommunikációja továbbra sem hasonlít (sőt, nem is közelít!) egy vérbeli frontemberéhez, aki jól fel tudja tüzelni átvezetőszövegeivel a közönséget. pont azt figyeltem, h túl sok ovációt még ő sem kapott, amikor a végén bemutatta a zenakar tagjait, vagy amikor egyszer végigment egyedül a színpad egyik végétől a másikig közben köszönetet mondva látványosan a közönség felé. a holy wars előtt fikázta egy kicsit obamát, meg értetlekedett (joggal!) hogy mi történik a világgal manapság, amikor a föld egyik részén földrengés, meg katasztrófa, a másikon meg egymást öljük, mi emberek, utalva az arab világra. "brother will kill brother" na, mondjuk ez nagyon jó felvezetése volt a számnak, és nagyon is aktuális, pont ilyenekt várnék el tőle, csak sokkal többet! talán a she-wolf előtt mondott el még annyit, h ez a dal a rossz lányokról szól, aztán kész. ennyi. szóval, tudna ő ha akarna, de mégsem... amúgy a játékuk nagyon precíz volt, ezt meg kell hagyni, de tényleg vicc, hogy szinte ugyanezeket játszották tavaly a pecsában. legalább egy angry againt kaphattunk volna, ami nem mellesleg ezen a turnén azért néha fel-fel tűnt, nem egy irreális elvárás lett volna. nem hiszem, h foglalkoztak azzal, h legutóbb mit játszottak itt, és ahhoz képest variáljanak egy kicsit. hát, nem! :)

ha egy 10-es skálán kéne elhelyeznem a tegnap esti koncertjük élvezeti értékét, akkor valahol kb. 7 és 8 közé sorolnám.

a slayer gyilkos volt. ezt nagyon nem is kell kommentálni. araya tényleg jókedvűnek, mosolygósnak tűnt. kerry king marcona tekintetéből meg sok mindent nem lehet kiolvasni, még ha boldog akkor sem! :D a cannibal corpse-os csávóból meg sokat nem lehetett a hajától látni, lombardot meg ellepte a dobtenger. nekem pl. a 3. szám után el kellett jönnöm az első sorból, mert fájt a fülem... mondjuk amekkora marshall hegyeket elkezdtek tornyozni az átpakoláskor, már kezdtem félni. de amikor a valtonos szeku-ricsi csávóknak közvetlenül a kezdés előtt füldugókat osztottak ki kollégáik, akkor sejtettem, h itt a fül az bizony büntetve lesz rendesen! :D

Fafara: milyen volt az interjú Arayával? derült-e ki vmi érdekes róla? ill. hol lehet majd róla olvasni, esetleg megnézni? és még egy: a megadeth tagjaival készített valaki budapesten interjút, erről tud valaki infot?

Simple Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4082

Számomra olyan volt a Mega, hogy addig élvezetes volt, amíg ki nem derült, hogy nagyjából ugyanazt játsszák, mint a múltkor - csak rövidebben!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -, kábé 2 szám különbség volt. A dobos egy teljesen sótlan, minden egyediséget nélkülöző iparos, és nem tudom azt hinni, hogy ez csak a dobosokat zavarja, mert ugyanez lehet majd a Dream Theater halála is, akárkit is vesznek be.

Mindenesetre azért tisztességes buli volt..... gondoltam addig, amíg ki nem jött a Slayer a színpadra. A banda, amit '94 decemberében láttam először és tegnapig utoljára. Hihhhhhhhhhhhhhhhhhetetlen. Ilyen intenzitás nincs is! Nem találok szavakat. Megmondom őszintén, hogy a Mega egy nagy SEMMMMMI lett a Slayer árnyékában. Lombardot nézni és hallgatni, és közben tudni, hogy nem sokkal több mint 3 hónap múlva újból megtehetem... az fantasztikus volt. Én death/grindot is szoktam hallgatni, de annyit mondhatok, hogy nincs még egy zenekar, amiben ennyire ott lenne a gyilkos agresszív intenzitás, miközben játékosak is. És sok zenekarral ellentétben itt az "új" dalok - amiket nem annyira kedvelek - is úgy ütöttek, hogy csak csodálkoztam. És nagyon jó, hogy ez az élmény megmarad egy ideig, hisz nem keveset kellett fizetni érte. Emléxem, annak idején, mikor először láttam a Grip Inc-et, az élmény évekig bennem élt. (Mondjuk akkor volt alkalmam Lombardoval eltölteni a koncert után annyi időt, amennyit nem szégyelltem, illetve amennyire tudtam angolul:)) Szóval óriási gratula a csúcsformában levő Slayernek!

Mirrmurr Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4081

Ki-bebaszott jó volt.

Ripper Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4080

Ez teljesen igaz.

Előzmény: Santoro (4079)
Santoro Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4079

Szerintem már unja, hogy mindíg ua. játszák :) lehetne bátrabban válogatni, hiszen van miből.

Előzmény: Ripper (4078)
Ripper Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4078

(Ill. Shawn , bár precíz volt, meg minden, de elég sótlanul nyomta végig a bulit. A System turnén anno Olaszországban láttam őket, ott sokkal vehemensebb, lelkesebb volt. Persze lehet neki is rossz napja.)

Előzmény: Ripper (4077)
Ripper Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4077

A zenekar nagyon jó, Mustaine hangja élőben továbbra is kevés, a setlist pedig - számomra - nagyon biztonsági volt. Fasza a Megadeth, meg minden, egyike a kedvenceimnek, de az van, h élőben egyszerűen nem egy súlycsoport a Slayerrel.

Mindenesetre örülök, h láttam a két bandát így együtt.

Előzmény: Törölt nick (4076)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4076

Na milyen volt a hapajtipi tegnap este? Megérte megnézni? A szokásos setlist volt?

agymosott09 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4075

akela

Előzmény: Törölt nick (4073)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.09 0 0 4074
feszes ez a felallas, nem volt sok hianyerzetem. broderick eszmeletlen profi...
fuoriclasse Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4072

Úgy tudom a Megadeth kezd 8 körül, a Slayer 10 óra magasságában lép színpadra. Jó buli lesz!

Előzmény: bartsimps (4071)
bartsimps Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4071

Huhh, azért jó volt ez az Ellefson-dedikálás, egyáltalán nem volt túl nagy tömeg, másfél óra alatt megjártam az egészet :)

Este mi lesz a sorrend, melyik banda kezd?

Rokko_ Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4070

Pl., ezek tök érdekes dolgok.

Nyilván a zenekari aktualitások mellett

// ha valaha Hetfield interjúra lenne lehetőségem, tuti, hogy ezt a tetkós dolgot tőle is megkérdezném pl., amúgy //

Előzmény: Fafara (4069)
Fafara Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4069

megoldom ;)

egyébként engem is jobban érdekelnek ezek. meg mesélhetne a tehenészetről is.

Előzmény: Rokko_ (4068)
Rokko_ Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4068

Höhö, hát fogalmazd meg :)

Amúgy van, ami nem gázos, valami portrészerű is van már az egyik alkarján, de van valami másik is, ami meg elég fura.

De a lényeg nem is ez, hanem hogy hogy kapja el az ihlet huszonévnyi rocknroll után, és miért ötven felé kezdi el kivarratni magát alaposan

nem zenei kérdés, de talán nem feszegetik túl sokat, viszont engem sokkal jobban érdekelne, mint pl. hogy milyen érzés a big four-ral turnézni, vagy hasonló sablonságok - azt már kb. ezer helyen úgyis lehetett olvasni :)

Előzmény: Fafara (4067)
Fafara Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4067

oké. biztos örülni fog a miért rakattál magadra igénytelen tetoválásokat-jellegű kérdésemnek. :DDD

Előzmény: Rokko_ (4066)
Rokko_ Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4066

Ja, nem azért, engem sem izgat, hogy ott tolongjak, csak kérdeztem :)

(Tomot kérdezd már meg az ótvar tetoválásairól plíz, engem ez tökre érdekelne. Hogy idősebb korára ugrott neki ő is a két karnak, még ha nem is Hetfield egyelőre)

Előzmény: Fafara (4065)
Fafara Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4065

nem fér bele sajnos. meg most hozták épp előbbre az interjút tomikámmal.

Előzmény: Rokko_ (4064)
Rokko_ Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4064

te mész?

Előzmény: Fafara (4063)
Fafara Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4063

ellefsont tekintheted meg a boltban. ha ügyes és türelmes vagy, dedikálni is fog neked.

Előzmény: Szeltoloo (4061)
Rokko_ Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4062

thx, esetleg dobj egy mail-t plíz, ha még megvan a szilvasgergely@gmail.com - ra

Előzmény: Törölt nick (4060)
Szeltoloo Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4061

Én is reménykedem az Angry again-ben. Nem tudjátok, tényleg csak azoknak dedikálnak, akik beléptek a cyber army-ba?:-) Vagy most csak annyi lesz, hogy meg lehet nézni Ellefsont  a zeneboltban? Biztos tényleg fáradtak lehetnek, durván tolják. Kicsit félek is, mennyire ment már el a túlerőltetéstől DM hangja - eléggé a végén érnek el hozzánk. Már nagyon várom az estét.:-) És, ha nem derült esetleg ki a kérdéseimből, én is nőből vagyok.;-)

Előzmény: Fafara (4042)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4060
Rákérdezek.
Előzmény: Rokko_ (4059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!