Kedves magyar média,Tv-k,újságok,szennylapok,Fókusz,RTL Klub,TV2 és a többi ,valóságshowkkal eladott TV..én csak mindössze annyit kérnék önöktől a jóérzésű magyar emberek nevében,hogy egy kis tisztességet,emberséget,becsületet tanuljanak portugál barátainktól akik méltóképpen megemlékeztek Fehér Mikiről....
én még mindig nem tudom elhinni, hogy mi történt. nagyon szörnyű.
ténylel elképesztő amit a magyar média csinált. én is megnéztem pár portugál honlapot, és mindenhol Miki volt a címlapon. sajna bejátszásokat nem láttam, mert nem nagyon voltam tv közelben, meg nincs porugál adóm. de talán jobb is, mert nem jó látni a szörnyűséget.
"Stockholm, január 27., 12.35 Egy amatőr svéd játékos edzés közben hunyt el.
Ma délelőtt edzés közben, szívinfarktusban elhunyt a svéd Kävlinge Gif amatőr-együttesénk egyik - idáig meg nem nevezett - játékosa. A futballista egy rövid futás után a nyújtógyakorlatok közben esett össze, és életét a többszöri próbálkozás ellenére sem tudták megmenteni. A szemtanúk szerint az eset kísértetiesen hasonlított Fehér Miklós tragédiájára.
(szzor) "
Az ombudsman szerint kegyeleti jogot sértenek egyes lapfotók
Az adatvédelmi biztos szerint sértik a kegyeleti jogokat a Fehér Miklós labdarúgó haláltusájáról egyes újságokban közzétett fényképfelvételek. Péterfalvi Attila kedden az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, nincs kompetenciája az ügyben, ezért nem is indíthat eljárást. "Személyes adatok védelméhez fűződő joga csak élő embernek van" - mondta az ombudsman. Péterfalvi Attila hangsúlyozottan különbséget tett a tragikus mérkőzés közvetítése és a között, amikor "kiemelnek egy képet és egy kimerevített képet közölnek" az összerogyó, haldokló sportolóról. Az adatvédelmi biztos utalt arra, hogy utóbbi fotók készítésének a pillanatában Fehér Miklós még élt, de "akaratnyilvánításra, vagy hozzájárulás-nyilvánításra képtelen állapotban volt".
"Az adatvédelmi biztos mindig fokozott méltányosságot kért az elesett és a balesetet szenvedett személyeknél" - emlékeztetett, hozzátéve: az Irakban lelőtt magyar fiatalember esetében is azt tanácsolta a hozzá forduló médiumoknak, hogy szerezzék be a hozzátartozók hozzájárulását fényképének közléséhez. Mint mondta, álláspontja szerint ebben az esetben is így kellett volna eljárni.
A nap folyamán közzétett nyilatkozatában Péterfalvi Attila a Blikk keddi számának címlapján megjelent, "a sportoló haláltusája közben készült" fotó kapcsán úgy nyilatkozott: "az ilyen sokkoló hatású képek bemutatása a személyiségi jogok lábbal tiprását jelenti, és sérti a jóérzésű emberek kegyeleti érzéseit is". "Az újság eladott példányszámának növelése, a piaci verseny nem szolgáltathat elegendő indokot az ilyen mértékű jogsértésekre" írja, nyomatékosan felhívva a bulvársajtóban dolgozó újságírók figyelmét "a mértékletesség, a nagyobb empátia és a személyiségi jogok tiszteletének fontosságára".
Az ügy kapcsán hétfőn közös nyilatkozatot juttatott el az MTI-hez Wisinger István, a Magyar újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke és Halák László, a szervezet etikai bizottságának vezetője. "Ismételten felhívjuk a sajtóban dolgozó kollégák figyelmét az újságírói etika, a jó ízlés követelményeire, és elvárjuk, hogy személyes tragédiákat megengedhetetlenül ábrázoló fotókat ne közöljenek lapjaikban".
Emlékeztetnek egyben arra, hogy a MÚOSZ korábban több ízben is elítélt ilyen eseteket. "Természetes, hogy a tragédiáról hírt adnak lapjaink, ismertetik a történteket. Nem természetes azonban, hogy az elhunytra, hozzátartozóira, tisztelőire tekintet nélkül olyan képet közöl az újság, amelyet tilt az újságíró szervezetek Közös Etikai Alapelve, tilt az emberiesség, a jó ízlés" - áll a nyilatkozatban.
Most ebédidőben kint jártam és egy újságosstand előtt megálltam.
Volt annyi emberség az eladóban, hogy a blikk úgy volt elhelyezve, hogy az a szörnyű fotó nem volt látható.
Látjátok minden jó érzésű emberből ellenszenvet vált ki ez a dolog.....
Ezen jó lenne ha az is elgondolkozna aki szerkesztette a címlapot. Azért kiváncsi lennék ki az?:(
Szurkolók, játékostársak virrasztották át Fehér Miklós koporsója mellett az éjszakát a Benfica stadionjában emelt, kivilágított ravatalozóban. A koporsót a lisszaboni Luz futballstadion főbejáratánál emelt alkalmi búcsúhelyen a megrendült csapattársak egy csoportja helyezte el: Hélder, Argel, Nuno Gomes, Zahovic, Miguel és Simao - írta keddi beszámolójában az EFE spanyol hírügynökség.
Már eddig is ezrek vettek végső búcsút a vasárnap elhunyt magyar labdarúgótól, akinek emlékét azzal is szeretné méltóképpen megörökíteni a portugál elitklub, hogy - amint azt Luis Filipe Vieira, a Benfica elnöke bejelentette: - visszavonultatják Fehér 29-es mezét, ilyen számot többé senki sem visel a csapat játékosai közül.
Családja, valamint mennyasszonya, akivel Fehér nyáron kötött volna házasságot, hétfő délután megérkezett a portugál fővárosba.
A futballista temetése szerdán 15 órakor lesz a győri Szabadi úti temetőben. Az MLSZ-től származó információk szerint a szertartásra szintén szerdán különgéppel érkeznek a Benfica játékosai, vezetői, a Portugál Labdarúgó Szövetség képviselői, valamint államtitkári szinten képviselteti magát az ottani sportminisztérium.
nagyon szomorú vagyok
elsősorban természetesen Miki miatt
...aztán, hogy mit hozott ki a magyar médiából
én talán az orosz adón láttam részleteiben először, de többet foglalkoztak vele, mint a magyaron
Sajnos sosem fogják őket eltiltással büntetni. Úgy tüntethet ellenük az ember, hogy nem veszi meg a szarukat, nem olvassa a honlapjukat. Tudtok jobbat?
Csak kiváncsiságból bekapcsoltam az előbb az RTP-t(portugól TV) és mit ad Isten CSAK FEHÉR MIKLÓSRÓL volt szó kb 15-20 percig!Gondolom egész nap erről van szó.
-Még ma is rengetegen várakoztak (több mint 100m-es sor) a stadion előtt!
Sajnos sosem fogják őket eltiltással büntetni. Úgy tüntethet ellenük az emberi, hogy nem veszi meg a szarukat, nem olvassa a honlapjukat. Tudsz jobbat?
Hihetetlen látni, ahogy Miki honlapján a portugálok tört magyarsággal búcsúznak Tőle. Meg brazilok, angolok, stb. Szörnyű, hogy Miki igy került a cimlapokra, nem igy kellett volna.
A Blikkről nem is mondok véleményt, csak a számitógépem szarakodása, és az idő rövidsége miatt nem küldtem el öket igen pejorativ hangnemben a sunyiba. Ez volt aztán a klassz valóságshow a "kedves" szerkesztőknek. Arról az internetes oldalról ne is beszéljünk, ahol EXKLUZIV videot lehetett letölteni. Hányás.
....viszont Miki nme ezt érdemli, nem ezt érdemelte, a szülei, hozzátartozói szerettei mit gondolhatnak mikor meglátják az utcán, bárhol ezeket az újságokat, és az össze s jóérzésű ember gyomra forog ha meglátja
Persze, és írhattok száz tiltakozó levelet is, akkor is ezzel tudnak példányszámot elérni. A Blikk jelenleg a legnagyobb példányszámú napilap itthon. (Emiatt vonták vissza a Népszabadság korábbi szlogenjét - Magyarország első számú napilapja).
A közvetlen ismeretségemből a legtöbben inkább ebben a stílusban beszélnek az esetről.