A többi is vacak és felesleges, de csak áttételesen és kissé messziről rondít bele az összképbe, az OWK viszont konkrétan a kedvenc sztorink ELÉ, bele a közepébe szarik oda és szétcsapja egy lapáttal!
Ráadásul a lehető legeslegfeleslegesebb is mind közül, annyi mozgástér volna itt, ki hitte volna, hogy pont Kenobinak és Vadernek lesznek itt még különféle vargabetűi. Egyáltalán nem hiányzott az a sorozat! Konkrétan semmit sem adott, kizárólag elvett
Ráadásul úgy tudom, létezik két könyv vagy képregény, ami szintén OWK-ról mesél a Sithek bosszúja és az Egy új remény közti időszakban, illetve ki lehetett volna találni egy saját sztorit is egy "fejezetek egy bujkáló Jedi-mester életéből"-stílusban - mindhárom verzió jobb lett volna a végül megvalósultnál.
(A húsfeldolgozóban melózó OWK egy zseniális ötlet amúgy.)
Darth Vadert sem lett volna muszáj kihagyni a sztoriból, csak azt, hogy találkozzanak.
Most a kabátot próbálod a gombhoz varrni. Azt lehet az erő közbenjárásának tekinteni, hogy Anakin életben maradt a Mustafaron, de Obi szándékosan hagyta életben Vadert a sorozatban, anélkül, hogy bármit is tudott volna erről a végkifejletről. Ez egy teljesen értelmetlen karaktergyilkosság volt, ennél még a TFA deus ex árka is jobb megoldás volt.
De magasabb szinten Anakin volt a kiválasztott és neki kellett legyőznie végül a Császárt, ha Obi-wan kinyírja, akkor ez nem valósult volna meg soha. Így csak annyi történt a soriban, hogy hiába találkoztak többször, a sorsot/Erő akaratát nem tudták átírni. Obi-wan a New Hope-ban sem akarja már legyőzni Vadert, inkább meghal, hogy az Erő akarata teljesüljön, Luke megmeneküljön, akinek fontos szerepe van abban, hogy Anakin végül tényleg megtegye a végső lépést. Persze Obi-wan dönthetett volna másképp, de ő eléggé érezte, hogy mit kell tennie. Nyilván ez csak az én meglátásom a kiválasztottságról és hogy végül nem a logika/galaxis millió áldozata számítanak.... (vagy akár az is, ha tovább tart a Birodalom, akkor meg még többen halnak meg/szenvednek)
Azért mert egy teljesen átgondolatlan sztori :) Nekem több kérdésem lett, mint az elején volt...
Bár ez nem egyedi, tulajdonképp a Mandalorianban se tudunk még mindent Groguról, mire használták végül, van-e összefüggés a kísérletekkel Snoke/Palpi klónokkal a sequelben bár ez megint a "nem is akarom tudni" kategória számomra.
Okozott károkat, leginkább azzal, hogy Kenobi újra legyőzte és újra életben hagyta Darth Vadert. Ez megbocsáthatatlan, így Kenobi felelőssé vált minden szenvedésért, amit Vader ezután okozott.
Ott volt a komplett "kistanács", Ki Adi Mundival együtt, akik szintén részt kellett, hogy vegyenek az eltussolásban. Ők is főjedik, ha nem is olyan magas szintűek, mint a tanács tagjai.
Rwoh mestert láttuk csak úgy igazán a vezetők közül (és arra tényleg kíváncsi lennék, mennyire mentek szembe az ő esetében a könyvekben leírt karakterével).
VR nem kicsit volt beijedve, hogy a szenátus átvilágítja(?) őket... de vajon miért? Miért nem lehetett bevallani, hogy a "fenébe is, beleütköztünk valamibe, amiről lövésünk nincs, hogy micsoda" - úgy a szenátoroknak, mint a Tanácsnak?
fuhh, ezt a szenvedést, ami az utolsó részben is volt. totálisan sehova sem tartó történet. valójában mi történt ebben a sorozatban? mi volt benne érdekes? semmi. értelmetlen az egész.
Hát nem tudom. Az Obi-wan számomra inkább egy felesleges sori volt, nem adott hozzá semmit a New Hope-hoz, de azért károkat nem okozott.
Szerintem az Acolyte messzebbre ment, mert most gyakorlatilag azt láttuk, hogy kb az összes főjedi egy köcsög, simán befeketítenek egy jedit, hogy ők megússzák. Gondolom az volt a szándék, hogy eljussunk a prequelekben a jedik hanyatlásááig, de ott a jedik inkább vakok voltak "csak", mint g.cik. Nagyon remélem, hogy itt vége, mert még kiderülhet, hogy Yoda is egy korrupt szar alak. :(
Persze, csak azért írom, hogy ez se egy eredeti dolog, felhasználtak minden EU katyvaszt.
Én annál a résznél azt hittem, hogy Qimir "rontotta meg" a kardot és úgy adta oda a csajnak (én már azt se tudom melyik-melyik), aki azt hitte, ő csinálja.
Ugyan, a csajnak sem lett Sith szeme, mégis "meg tudta rontani" a kiberkristályt. Itt az alkotók azzal próbáltak tükrözni, hogy megmutatták, hogy elrepedt a fénykard markolata és talán emiatt történhetett. Persze, hogy ehhez a folyamathoz miért kellene közvetlenül hozzáférni a kristályhoz, azt nem tudom.
Konkrétan mit nem tudtak és hogyan lehetséges hogy nem tudták? Itt magamban elég hosszadalmasan elemezgettem mindenféle összetevőt, vissza kellett mennem a Sith háborúkig is, és egyenlőre azt próbálom kideríteni hogy Qui-gon és a Jedi tanács tévedhetett-e abbéli feltételezésükben hogy csak Sith lehet aki ilyesmire képes. Még nem fejeztem be, de egyenlőre nehéz olyan logikus magyarázatot találni ami alapján ez a Qimir létezhet.
Erre már olvastam magyarázkodásokat, hogy akkor Anakin még nem volt egyértelműen sith, Obi-wan-al való harca és Palpi általi begyűjtése után lett csak teljesen az. Állítólag van valami Vader képregény, amiben benne van, hogy szerez vörös fénykardot.
És lehet azzal jönni, hogy Sol, vagy Indara ilyen karakter, de olyan súlytalanul és méltatlanul tűntek el, ami még idegesítőbbé teszi ez a sorozatot...
Az Obi-Wan soriban, akármilyen szar volt, ott volt Ewan McGregor, akinek én bármilyen szerepben tudok drukkolni.
Ebben az Acolyte-ban melyik karakter az, amelyik egy potenciális Star Wars hős, egy legenda, aki követni lehetne, vagy akinek a halála lesújt?
Hát én nem találtam ebben a soriban egyetlen-egyet sem. Még a Mandalorianban, az Ahsoka-ban, az Andorban is van (több) olyan karakter, aki tényleg állhatatos, nem rejteget semmit, akinek lehet szurkolni és várni a jeleneteit. Nem tudom, én ebben a soriban egyszer se éreztem ilyet. És ez nem kifejezetten a színészek hibája, hanem a showrunneré, a rendezőé, a forgatókönyvíróé, a Disney főnőkeié.
Sőt ha jól emlékszem a második alapítványbéliek is tudtak ilyesmit.
Szóval nem igazán van eredeti ötlet..
Azt sem értettem Qimir fegyverében miért volt jó, hogy állandóan szétszedte kettőbe aztán összerakta? Ez is Maul fegyverének majmolása volt, csak épp nem sok, legalábbis általam nem látott értelme volt... Tárolni még érteni vélem, hogy praktikus, de harc közben miért jó variálni amikor az ellenségnek csak egyféle fegyvere van?