Márcsak azért is jó,ha változtatsz,hogy ne legyen olyan megszokott,monoton az edzésed.
A tested is biztos értékeli és jól fog reagálni a változtatásra,legyen az gyakorlat,sorozat,ismétlés váltás.
Te hány kiló vagy?
Mi a cél,tömegnövelés vagy szálkásítás?
Manapság már annyi fajta táplálékkiegészítő van,hogy nehéz követni így én már nem is tudok/merek semmit javasolni max csak azt amit én is kipróbáltam.
A legjobb lenne ha beszereznél(ha még nincs) egyet abból az ingyenes katalógusból ami bemutatja a termékeket ott kitudnád választani a neked valót.
Én ezt a márkát(ANS) még nem próbáltam!
Miután nem sokat haladtam az utóbbi időben, átálltam a 4x6 helyett a 3x10-re. A vállamon és a karomon kimondottam érzem, hogy használ. A fekvenyomásban még nem tudom lemérni, mennyit jelent.
Van tapasztalatotok?
Proteint veszek magamhoz vagy két hónapja. Advanced Nutritional Supplements nevű gyártóról van szó, annak is a Whey Pro és Egg Pro nevű termékéről. Ismeritek ezeket? Vagy jobb ettől a Scitec? Nem akarok szedni ilyen sejttérfogatnövelőket (vagy mi a franc), mert attól csak a fejem nő, meg Michelin-baba leszek tőle, nekem csak szálkás izomnövelő cucc kellene, úgy tudom, erre való a tiszta fehérje.
Szóval adjatok tippeket, OK?
Jelentem én megvagyok.:)
Edzeni járogatok továbbra is(pont ma vettem új bérletet)hol sűrűbben,hol lazábban.
Mostanában sajnos nem mindig van rá időm.
Szerencsére a súlyomat tartom,ez nálam 80-81kiló.
A tervem az,hogy még egy jó 5öst felszedek és utána már csak meg kellene tartani.
Egyenlőre ennyi,rohannom kell..
Jó edzést!
Érdekes, tavasz óta alig fejlődtem. Úgy néz ki, a nyár nem hatékony az erőfejlesztéshez. Minden fejlődésem ősz közepétől van.
Már régóta zavart, hogy a konditermekben a legkisebb súlytárcsa 1.25 kg. Ez, mivel a rúdra párosával kerül, 2.5 kg minimális emelést jelent, ami baromi sok. Csinál(tat)tam 0.25 kg-os tárcsákat. Ezekkel egyenlőre nagyon bevált az edzés.
A felhúzás nem az a felhúzás. Angolul deadlift, az erőemelők egyik emelése (ami nem guggolás és nem fekvenyomás). Máshogy a súlyemelők emelésének az első fázisa. Vagyis a földről felemeled a súlyt, és kiegyenesedsz. Erősíti a lábat, feneket, derekat, a teljes hátat, vállat. Viszont egy hiba komoly gerincbántalmakat okozhat, csak maximális odafigyeléssel szabad csinálni. Ez igaz a guggolásra is.
Még nem kaptam aranyeret, nem hiszem hogy a guggolás okozna. Emeléskor ne tartsd vissza a levegőt, mert az gondokat okozhat (fejfájás, magas vérnyomás. stb.). Gondot okozhat még a guggolás a térdnek, ezért nem szabad berugózni az alsó pozícióban.
Baj van! Kezdem magamon megfigyelni a zsírosodó fenék kezdeti jeleit. Az OK, hogy futás, ugrókötél, de milyen egyéb mód van arra, hogy a seggemet megmozgassam?
Én gyűröm az ipart! Igaz, marha meleg van. A vállam kezdi összeszedni magát, némi javulás figyelhető meg. Viszont van egy kis gondom. Nem bírok elszakadni a 65 kilótól fekvenyomásban. Ez azt jelenti, hogy a 4x-ot még maradéktalanul nem tudom kinyomni. A ferdén nyomásban erősödtem, de a vízszintes padon csak szenvedek. Mit tegyek?
Amúgy fogytam, 71 kiló vagyok permanensen. Általában éhség gyötör délután 4 körül, este is meg bírnék enni egy vadkant:-) A gond az, hogy a napi 5-6 kajálást nem tudom megoldani.
Elértem guggolásban is a 100 kg-t. Több lett mint 3 hónap, több mint 5-6 edzés (inkább 7-8). Volt közben egy másfél hetes megfázás, és egy 3 hetes szörfözési periódus (ezek alatt komditeremre rá se néztem).
Én speciel minden edzés után izomlázat kapok. Főleg láb, fenék és mellizomra, valamennyire a hátra is, karban soha. Ha nem edzel minden nap (nálam heti max. 1 alkalom, igaz, hogy más mozgás is beesik általában), az izomláz szinte tuti. Plusz az okosok szerint a súlyzózás negatív fázisa (amikor leengeded a súlyt, ráadásul az edzés szempontjából ez egy fontos rész) fokozza az izomláz előfordulásának valószínűségét.
Az izomláz nem jelzi, hogy fejlődsz-e vagy sem. Csak egy jelzés, hogy az izomzat szokatlan dolgot hajtott végre (az oka lehet tejsav, lehet az izomzat mikrosérülései vagy más).
Azt, hogy egy izomcsoportod "satnya", okozhatja genetikai örökség (el kell fogadni), aluledzés (rá kell edzeni) vagy túledzés (rá kell pihenni). Esetleg csak túl nagyok az elvárásaid.
Vállat erősítő összetett gyakorlatok: fekvenyomás, tolódzkodás, vállnyomás, húzódzkodás, evezés, stb. Általában minden olyan gyakorlat, ahol a váll valamennyire mozog. Ezen gyakorlatok hatása nem elhanyagolható a vállra!
Speciális vállgyakorlatok: oldalemelés (nyújtott v. döntött törzzsel), előreemelés, vállemelés (nem tudom mi a magyar neve, olyan, mint a mittudomén-hez tartozó vállvonás), tárogatás, stb... Akkor van értelme kihangsúlyozni, ha kifejezetten a válladat akarod erősíteni, a test többi részét meg csak szintentartani. Gondolj arra, hogy az összetett gyakorlatok amúgy is kiszívják az erőt a vállból (és az egész testből is).
Szerintetek az rossz, ha minden edzés után enyhe izomlázat érzek? Megvan a karomban, a mellemben is, a hasamban ritkábban.
Továbbá: hogyan érhetném el, hogy a vállam - ami egyébként mocskosul satnya - fejlődjön? Ott sosem érzek izomlázat, akár kicsi, akár nagy súlyokkal terhelem. Mit csináljak vele?
Én nem hallottam erről eddig semmit,de ez annak is köszönhető,hogy nem vagyok ilyenekben valami naprakész.:))
Ajánlott olvasmány mindenkinek:Catalog/vol.6/2002.
Ez egy ingyenes edzőtermekben(is)beszerezhető táplálékkiegészítőket bemutató katalógus.
7márka termékei vannak benne.
Jómagam végül január végén kezdtem újra a kondizást. Kb. két hét kellett hozzá, hogy elérjem a tavaly júniusi formámat, azóta viszont meglepő módon sokkal jobban mozgatom a súlyokat.
Kérdés: ismeritek az Isosource nevű energiabombát? Orvosi célra szánt készítmény, olyan embereknek adják, akik önerejükből (gyenge öregek, balesetesek, eszméletlenek) nem képesek táplálkozni, vagy csak keveset tudnak enni. Egy félliteres üvegben lévő cucc 800 kcal energiával bír. Semmiféle hókusz-pókusz nincs benne, az íze nem a legjobb, de elviselhető. Határozottan érzem, hogy feltölt energiával. Van tapasztalatotok vele?
Nálam a legnagyobb történés, hogy felhúzásban elértem a 100 kg-t. Nem hittem volna egy éve, amikor 50 kg-al kezdtem. Lassan a guggolás is eléri a 100-at, de ahhoz még kell néhány edzés (reálisan 2-3 hónap múlva, ami 5-6 edzést jelent).
Gondoltam felhozom ezt a topicot...:))
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Edzőtermet keresek Kispest kertváros környékén,ha tudtok ilyet akkor kérlek,hogy írjátok meg itt nekem.
Mi újság nálatok,nagyon eltünedezett mindenki?:)
Nálam mostanában a legnagyobb történés aminek köze lehet az edzőtermhez az volt,hogy leadtam kb egy 10est.
Többet már azért nem szeretnék.:)
Nálam a heti 2-3 teremfocit egészíti ki a gyúrás. Így aztán könnyebb vagyok, mint valaha, bár egyáltalán nem vészes a helyzet. Igyekszem erőben nem visszaesni, főleg karra edzek.
Biztos a sok edzéstől senkinek sincs ideje írni:)))
Nálam nincs semmi különös,járogatok edzeni heti 3szor + kiegészítésképpen teremfoci.
Most ennyi a testmozgás.
Nálad?