Nem tudom, én csak Ovi frappáns beszólását idéztem a gátépítés és a nyugdíjak kapcsolatáról. Azt hittem a reagálásokból megtudom, hogyan is kell értelmezni, mert én nem sok értelmét láttam ennek a mondatnak, Speaker pedig még nem magyarázta meg.
Az elosztási elv alapja láthatóan az, hogy ki hova tartozik. A renitens városok választóit megbünteti, az üzenet világos értelmezést ad a kormány demokrácia fogalmáról......
Ennek a párját ritkítóan jó kormánynak a különösen jó megmozdulásai közé talán beletartozik az is, hogy az árvíz során telepofával igégettek, illetve elkülönítettek ilyen-olyan összegeket, sőt az egyes önkormányzatok rendelkezésére álló pénzeket megkurtították ha jól emlékszem 3%-al, ebbe beleértendők az árvizzel sulytott települések is.
Hol van apénz? Miért nem juttatzják már el azoknak a településeknek, embereknek akik jogosultak erre?
Vagy majd ezt is párszimpátia alapon fogják osztogatni, vagy Uram bocsá' sógor-koma-jóbarát alapon?
Az önkormányzatok saját forrásaikkal pályáznak, tehát ha, ahogy mondod "megszedték magukat", akkor az az önkormányzati vagyonra vonatkozik mivel ez adja a pályázat önrészének alapját.
Kormánypárti pályázó esetén azonban akad eset amikor a 0 % is elegendő volt a sikerhez, míg ellenzéki vezetésű településnél jóval magasabb arány sem.
Ebből csak az tűnik ki, hogy a baloldali vezetésű településeken a saját forrás aránya a kért támogatáshoz képest magas, azaz az előző ciklus alatt jól megszedték magukat, most meg a nem baloldiaknak is jut. Mi ehhez a hozzáfűzni valód?
15. drasztikusan csökken azoknak a városoknak a központi költségvetési támogatása amelyekben a kormánypárti jelöltek alulmaradtak az önkormányzati választásokon (pl. Szfvári körgyűrű milliárdjai elmaradnak, Szhely, Miskolc stb. viszont kap pénzt)
12. TB önkormányzatiság eltörlése - Selmeczi G. államtitkár lesz az irányítója, Cser Ágnest - jogsértő módon - kirúgják. Cser Ágnest 1999. november 5-én jogerősen visszahelyezi a Bíróság.
1. A kormány nem hagyja, hogy egy monopólium diktáljon neki és
a kisembereknek, mármint gázárat! Ha nem tetszik, visszaveszi a gázszolgéltatást -
zseniális, tárgyalási alap az eladási ár !
Igy működik egy kormány, ha nemzeti elkötelezettségű.
2. Indul az átvilágítás, tisztul a közélet, remélhetőleg a sajtó is.
3. Figyelemre méltó a határozott fellépés az EU-val szemben is,
ne szórakozzatok, mondjátok meg mikor (akartok?) bennünket felvenni!
9. Fociklubok-elnökségek: Torgyán - FTC, Szabó-Kispest, Lányi-UTE MLSZ - Mészöly ? Orbán lábtenisz partnere megpróbálja de lepattan: kormánytámogatással indul harcba, de még csak napirendre sem veszik az elnökválasztás kérdését.
8. 4-es Metró: NEM ! (O.V. nem hajlandó találkozni Demszkyvel) mert túl drága inkább a felszíni közlekedés fejlesztését támogatja (?) A kormány utóbb első és másodfokon is elveszíti a pert Metró ügyben a Fővárossal szemben : Elállása a szerződéstől jogsértő volt !
7. Orbán homályos utalást tesz a sajtóban teremtendő médiaegyensúly létrehozására. ("A sajtó nem banki tevékenység" ezzel a Magyar Nemzetet elveszik a Postabanktól és átteszik.... az MFB-hez)
5. Válaszlépésként kirobban az ún megfigyelési ügy : 1998 augusztus 28. Orbán: "közpénzeken megfigyeltek bennünket és családtagjainkat" de bizottság előtt nem tárja fel honnan vette és mi a bizonyíték. Állítása szerint Deutsch Tamást és más Fideszes politikusokat is közpénzen figyeltek meg a választások előtt.
4. Utóbb kiderül, hogy Schlecht Csaba egyetlen nap alatt 16 db (!) olyan céget adott el Kaya Ibrahimnak és Josip Totnak, amely korábban Simlicskáék vagy más Fideszesek ill. családtagjaik tulajdonában állt (Stumpfék, Kövérék) A 16 cég becsült köztartozása meghaladja az 1 Mrd forintot.