Topik a csillagos égbolt szerelmeseinek, minden, ami távcsővel, fényképezőgéppel, ccd-vel vagy szabad szemmel elérhető, legyen az bolygó, hold, üstökös, aszteroida, vagy épp sarki fény.
Alternatív tudósok ("kérésre bármit tagadok, cáfolok") a szomszédos topikokban keressenek menedéket!
A win10 alá már nem fejlesztettek SPC900 kezelő progit. Ezért aztán valami csudával próbálkozik a winfos. Silány eredménnyel....
Ha ragaszkodsz az XP (és win7) kezelőfelülethez,akkor meg kellene próbálni virtuális módban futtatni valamelyiket a w10 alatt. Vagy: fogsz egy öreg PC-t és teszel felrá egy XP-t. Ez a legegyszerűbb és talán a legbiztonságosabb megoldás.Ismerve a vas árakat,nem egy nagy beruházás! :-)
Hát ismét eltelt egy év míg újra elővettem a cuccost, már 4. éve nem jutottam ki ég alá, igaz az én lustaságomnak is köszönhetően, na de most szabin vagyok, talán most.
Kösz a tippet, néztem már én is, ezzel csak az a gond, hogy egy az SPC900Nc-nél régebbi toucam camera uprgade arra vonatkozóan, hogy win7 és felfelé is lehessen használni az spc900 driver használatával mert csak xp-ig volt hozzá driver.
Az SPC900NC-hez van win7 driver, win10 is kezeli, viszont hiányzik ez az ablak, ami az xp alatt megvolt:
azt esetleg tudja valaki, hogy miért nem lehet előcsalogatni win10 alatt a shutter és egyéb hasznos beállításokat az SPC900NC-hez? Csak és kizárólag a "videóprocesszor erősítője" beállítás elérhető, ez vezetéshez nulla. winxp alatt tökéletes volt és még az LE átalakítás is hibátlanul ment. Kösz.
Én megvenném, de nekem csak akkor volna érdekes, ha a helyén hagyhatnám. Az egész balhé egy (vagy két) újabb parkolási lehetőség kedvéért megy. És még a parkolót is én alakítsam ki saját költségen. Ügyes.
Sajnos csak a kupola használható belőle , az épület csupán egy kupac tégla lesz a bontás után . A kupola leemelhető ( 600kg) hőszigetelt vas , aluminim szerkezet .
Ezekre nagyon igaz az, hogy "nem a mennyiség a fontos"
Nagyon fasza képek. Csak az tudja igazán, mennyi meló van egy ilyenben, aki próbálta. Én próbáltam, de nem mondom meg, meddig jutottam :o)) Azóta még jobban tisztelem az ilyen embereket meg az ilyen alapos, szép munkát.
Kérdés: Vannak észlelések olyan csillagokról vagy távoli galaxisokról, amelyek a tágulás következtében mostanában lépik át a kozmikus eseményhorizontunkat? Ha igen, ezek elhalványodnak, vagy hirtelen eltűnnek a látcsőből?
Miután elkeseredtél és eldobnád,tegyél fel egy éjszakai képet. Mindegy,hogy mi a téma,csak a hiba legyen jól látható. az se baj,ha csíkhúzós. Sőt éles sem kell hogy legyen. Igazából egy flat képet kellene készíteni!
Mert: azt elfelejted,hogy a vizuálís megfibyeléskor a pupillád sacc. 5mm-es "érzékelője" látja a képet. A kamera szenzora ennél jóval nagyobb felületet képez le!
Otthon megnéztem, csak kívül szép fényes, a belseje matt fekete. Rosszul emlékeztem. Ebből a szempontból fajin kivitel, csak épp fotózni nem tudok vele, így egy kicsit cumi, marad a vizuál. :)
Igen, erre gondoltam, de egyáltalán nem biztos, hogy így is van. Nem tudom a többiek mit ajánlanak, de én lehet átmennék rajta egy fekete filccel a próba kedvéért. Nem tudom, hogy szoktak-e ilyet csinálni, úgyhogy a többiek majd bírálnak.
Ha fogadnom kellene, akkor vagy erre, vagy az optikára és annak bevonatára tenném a voksom.
Hali! Három részből áll. Az első, amin a T2-es menet van az festett. A középső nem festett, fényes alumínium. És a harmadik tag amiben a lencse van szintén festett. Igen, lehet, hogy a középső rész a ludas. Azért van két nick nevem, mert egy másik géphez kellett ülnöm és az automatikus bejelentkezés elfeledtette a jelszavam...