Én nem tudom megérteni azokat akik elmennek egy rock/metál koncertre megveszik 19 ezerért a jegyet és csak ülnek. 2011-ben Rammstein-on ilyenekkel voltam körülvéve. Komolyan mintha unatkoztak volna vagy kényszerítették volna őket, hogy eljöjjenek. Mindegyik olyan volt, mintha színházban ülne, bár ez nem jó példa, mert ott legalább tapsol, de ők még azt sem csinálták. Remélem Pesten is olyan jó lesz a közönség, mint 2013-ban Zágrábban. Ott mindenki állt, énekelt, tapsolt, léggitározott, ugrált ülőhelyen. :)
Mondjuk ez is érdekes kérdés, mert ugye az ülőhelyen ülni kell, innen is a név: ülőhely. Aki álni akar, annak való az állóhely. Én most ülőhelyet választottam. Ahol egyébként szívesen fel is állok, csak ez szülhet érdekes szitut, mert pl a 2013-as Depeche Mode-on jártam úgy, hogy előttünk felálltak, így nem láttunk túl sokat, mi is felálltunk, jól is esett. Igen ám, de a mögöttünk ülő meg elkezdett duruzsolni nekem, hogy így meg ő nem lát és nem akar felállni, mert azért vett ülőt, szóval jó lenne, ha leülnénk. Elég komoly szóváltás kerekedett belőle.
Elvileg azok korlátolt látású helyek. Gondolom azért mert, ott van előtte egy korlát és ha ülsz akkor az tényleg zavaró lehet, de ki a franc fog ülni? :)
Újra vannak 18 ezer Ft-os jegyek is a Ticketpro-n. Még közelebbiek is, mint amikre a nem club-os nyitás után februárban le tudtam csapni (belső ív közeli szektorok). Szóval a Ticketoro és a szervező is SZARJANAK SÜNT. Ettől persze még jó helyem van így is, de ez a szórakozás a jegyekkel tisztességtelen.
Doctor-Doctor-ral, introval, elköszönéssel és outroval együtt szokott közel 2 óra lenni.
Maga a buli általában 100 perc körül van és ez már így van 30 éve. Csak akkor nyomtak kicsit hosszabb műsorokat, amikor Blaze volt, mert nála tök mindegy volt, hogy hány dalt nem tud elénekelni rendesen. :)
Ja és még annyit, hogy a 120 percen nagyon meglepődtem... Nem fognak abba belehalni? :D Szerintem azért van ebben egy kis túlzás, mert ez a 2 óra nagyon soknak tűnik nekem. A 2013-as Maiden England másfél óra intro, megállás, beszéd, elköszönés, várakozás nélkül. De ha tényleg 2 óra akkor jó pár dal belefér még, nem csak 17. :)
A Fortarock fesztivál ahol szintén fellép a Maiden, kiadott egy közleményt melyben ezt írják: "14-04-2014 We are happy to announce that Iron Maiden will do a full set on FortaRock, 120 minutes, filled with classics such as The Number of the Beast, 2 Minutes to Midnight, Moonchild, Seventh Son of Seventh Son, Can I Play With Madness, The Trooper and many more! The definitive setlist is not confirmed yet."
Magyarul:
"Boldogan jelentjük be, hogy az Iron Maiden a FortaRock-on 120 percet fog játszani és játszani fogják a Number of the Beast-et, 2 Minutes To Midnight-ot, Moonchild-ot, Seventh Son of a Seventh Son-t, Can I Play With Madness-t, a Trooper-t és sok mást! A teljes végleges setlist még nincs megerősítve."
Hát ezzel nem sokat segítettek. :D Azt hittem lesz valami különleges is, de semmi... Na mindegy majd meglátjuk. Mindenesetre én a Number of the Beastet kivágnám a francba az biztos. Ha agyonjátszott, rövid dal kell akkor inkább Run To The Hills szerintem. Én egyébként egy Powerslave-ben reménykedem de nagyon! :)
igen, ezt értem, de hol/milyen formában történt ez? szóbeli nyilatkozat volt?
a setlisthez: Infinite Dreams legyen, ha nagyot merünk álmodni, akkor Revelations is, számomra ezek a legfontosabb Maiden-dalok...de nem hiszem, hogy bármelyik is összejön, pláne mindkettő nem fog
Én már az új setlist-et várom nagy izgalommal. Nagyon nem bánnám, ha újra hallhatnám a Rime of the Ancient Mariner-t, meg gyermekkorom egyik legmeghatározóbb, először hallott Maiden számát, a Killers-t. Na majd meglátjuk és halljuk, már nem sok van hátra!