Keresés

Részletes keresés

blg Creative Commons License 2002.08.05 0 0 740
Szia! Ha végigolvasod a topicot, akkor láthatod, hogy szinte az összes márkát szidja valaki... Nekem az előző videóm egy 2 fejes Thomson volt, azt nem nagyon (nagyon nem) szerettem, pl. zajos volt a mechanikája, nem volt szép a képe stb., ezért aztán nem is nagyon akartam Thomsont venni. No meg nem tudtam eldönteni, hogy amire az van írva, hogy Nicam Stereo, az nicam/a2 v. csak nicam (és a különböző boltok is más-mást mondtak :-(( A Philips is úgy tünt, hogy csak nicam sztereó, nálam meg 3 adó kivételével az összest a2-ben adják. Végül a Panasonic NVFJ-632-t vettem 60e-ért, eddig (1 hete vettem) nem csalódtam benne, bár nincs összehasonlítási alapom más hifi videókkal.
Előzmény: looser13 (738)
blg Creative Commons License 2002.08.05 0 0 739
Köszi, már megvettem :-)) De nem is S-VHS, csak sima VHS. Én meg vagyok vele elégedve, amire akarom használni (tv-ből olyan dolgokat fölvenni, amiket nem tudok akkor megnézni, 1x megnézni és utána letörölni) tökéletesen megfelel. Amúgy amit a 622-esre írtál, az ennél is megállja a helyét (remegő állókép stb.). De az előző, 3 éves, 2 fejes videómnál így is fényévekkel jobb.
Előzmény: HARLI (737)
looser13 Creative Commons License 2002.08.05 0 0 738
Hi! HI-FI videómagnót szeretnék venni, és ebben kérném a véleményeteket. Több üzletet végigjártam. Az eladók a Panasonic márkát ajánlják. Az ára 60 ezertől indul felfelé. Egyes helyeken viszont a Philips alaptípusát már 40 -ért, a Thomson-t szintén 40 -ért (ebben már VPS és PDC is van), illetve JVC-t 44-ért lehet kapni. Kérdésem: ti melyiket vennétek leginkább, és melyiket semmiképpen sem? Jobb-e 20 e Ft-tal a Panasonic a többinél? Esetleg az ár/minőség viszonyt tekintve van-e ezeknél jobb ajánlat?
HARLI Creative Commons License 2002.08.04 0 0 737
Nem ajánlom a gagyi kis S-VHS műanyag Panát!

NV FJ 622-t teszteltem jóval lejjebb, kb januárban!
Röviden: Jó kezelhetôség, kellemes szolgáltatások, csendes mechanika, jó minôségű, de semmilyen módon nem állítható képminôség. Nézhetô állókép, de vagy alul, vagy fölül remeg a saját felvételével is!
Nem alkalmas Insertet csinálni, és nem tudsz INDEX jelet tenni csak automatikusan, minden induláshoz tesz.
LP-ben a kép FF és REW állásban felismerhetetlenül csíkos, és az állókép is fekete-fehér.
Közepesen közepes műanyag gagyi, tv-sorozatok felvételére.
DV és más kamerás felvételek vágására és archiválására nem alkalmas, mert a függôleges vonalak a kép felsô egyharmadánál egy 5 centis csíkban jobbra kihajlanak kb 1 cm-t, így csak saját magán lesz jó, más videón balra görbül értelemszerűen. Amúgy ma már nem tudnak olyan videót csinálni, amin ez a jelenség nincs. Ez mechanikai, pontosan szalagpálya kivitelezési hiba.
Ilyen célokra 8-10 éves Panasonoicot kell venni!

Előzmény: blg (735)
whis Creative Commons License 2002.07.29 0 0 736
Szerintem egyik sem. 8-(
Előzmény: Fixpont (734)
blg Creative Commons License 2002.07.26 0 0 735
Sziasztok!
Milyen tapasztalatotok van Pana NVFJ-632-es videóval? mert ilyet szeretnék venni...
Fixpont Creative Commons License 2002.07.26 0 0 734
Hi,

nem pontosan ide valo a kerdes, de itt is fel lehet tenni, melyik magyar adok hasznalnak VPS-t?
Ha mar volt ilyen kerdes, vagy masik topicban van rola szo akkor bocsi....

gyoz_tesh Creative Commons License 2002.07.11 0 0 733
"a 715-ben jelzett video távirányitójának ha jól tudom van tv irányitó funkciója is.?"

Igen, van, de hogy milyen kódok kellenek ehhez a típushoz...

Előzmény: tomlaker (730)
tomlaker Creative Commons License 2002.07.11 0 0 732
valaki tud segíteni?
kösz
Tom
Előzmény: tomlaker (730)
division by zero Creative Commons License 2002.07.09 0 0 731
Kiprobáltam másféle kazettákkal is, nem változott semmi... múlt héten már kb minden második nap volt egy F03...
Most azt probáltam ki, hogy nem LP-ben veszek fel, hanem SP-ben. Így most pár napja rendesen viselkedik (eddig kb 6 óra felvétel)...
Szóval hol találok egy megbízható szervizt Budapesten?
tomlaker Creative Commons License 2002.07.09 0 0 730
hali!
a 715-ben jelzett video távirányitójának ha jól tudom van tv irányitó funkciója is.?
ha valaki megmondaná a gold star-lg kódját, és hogy hogyan kell aktíválni, nagyon megköszönném.
Tom
Előzmény: tomlaker (714)
csibesz Creative Commons License 2002.06.28 0 0 729
A TDK tehet egy szivességet!
Jelenleg Fuji kazettákat használok általános célra, 150db-ból eddig egy volt hibás, bár lehet, hogy a videó fűzte fel rosszul.
Jelenleg Emtec Hi-Fi-t/?/ használok S-VHS ET-re,ez hozta idáig a legjobb és legstabilabb minőséget. Bár az ára vetekszik egy-két olcsóbb S-VHS kazettáéval...
Előzmény: MeliZoli (728)
MeliZoli Creative Commons License 2002.06.20 0 0 728
A TDK kazihoz, csak annyit, hogy csak gratulálni tudok annak aki a ragasztott/szegecselt megoldást megalkotta.

Nem olyan rég vettem néhány EHG 240-t amiből az egyiket a Panasonic videóm visszafelé /képpel/ nem tudja normálisan tekerni, a JVC-nek ez nem gond.
Nekem az EHG nagyon bevált szalag volt, de most kénytelen leszek váltani, mert ez a szegecselt megoldás maga a katasztrófa.

MeliZoli Creative Commons License 2002.06.20 0 0 727
Nekem a 710-s ami tavasszal leváltásra került simán széttépet egy TDK HDX-PRO kazimat.

Az LG-t ne szid, lehet, hogy a termékeik egy része nem egy nagy durranás /ezzel egyetértek/, de legalább üzembiztos.
A szervízben mindig is sírtak, hogy ezek nem akarnak elromlani.

Előzmény: HARLI (726)
HARLI Creative Commons License 2002.06.20 0 0 726
Gyerekek! Egy tuti: a SONY új, Smart Engine videóiban a világ legszemetebb, legolcsóbb és legprimkóbb futóműve van. Kész csoda, hogy egyáltalán működik ilyen szemét anyagokból szarul összedobálva. A szalag a fejdob előtt és után is a felső szélén lebeg mint a fos, az alja majd szétszakad, úgy feszül. A függőlegesek szétesnek, hullámos a kép, mint a FOS. Ugyanezt a szemetet találjuk a Grundigokban is, fater vett egyet MM-ban régen, de mivel gyári hibás volt a fejdob, gyorsan visszavittük kicseréltük egy Philipsre.
Ismertetőjel: benézel az ajtón, és jobb oldalt hátul egy motor néz rád, egy csigakerék-hajtással a tengelyén. Amúgy nemigen látni alkatrészt benne.
Messze kerülendő!!!!!!!!!!!

Tehát a topik kérdésére a válasz:
2002-től SONY-T SOHA!!!!!

Nem tudom eddig miért szidták a Sonyt, de most már egy szinten áll a Roadstarral és az Aiwával, meg az LG-vel.

division by zero Creative Commons License 2002.06.05 0 0 725
TDK-nak TDK, de nem valami új, legalább vagy 1 éves... és csavarozott, nem ragasztott...
Már többször is volt használva, nem volt gond vele.

Mindenesetre kösz a figyelmeztetést, hogy mostanában érdemes kerülni a TDK-t...

Előzmény: WEGA (723)
HARLI Creative Commons License 2002.06.05 0 0 724
Kb 50 hozzászólással ezelőttírtam ezt, nem tudtam, hogy van még mindig olyan agyalágyult, aki vesz TDK terméket...
Vessetek magatokra! Tessék figyelmesebben olvasni, majd megszívlelni!
CSAK a piros EMTEC kazetta használható a fos kategóriából!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: WEGA (723)
WEGA Creative Commons License 2002.06.05 0 0 723
f03=incorect mode operation !!!!!!

CSAK NEM ÚJ TDK-SZALAGOT HASZNÁLSZ MOSTANÁBAN,
MERT AZ KÉPES RÁ !!!! NÁLAM IS TÖBBSZÖR MEGÁLLT MINDEN OK NÉLKÜL (HIBA KÓDOT NEM IRT KI )
- EZT NEM KOMOLYAN GONDOLOM , DE TÉNYLEG HASZNÁLHATATLANOK A KAZIK . ÉN VISSZA VITTEM !!!
LSD : "SELEJTES TDK...."-FORUM .

Előzmény: division by zero (720)
HARLI Creative Commons License 2002.06.04 0 0 722
Szerintem ne ess kétségbe, a hiba okaként mindenképpen elôször a mechanika állapot-visszajelzô tárcsát kell kiszerelni, majd megtisztítani, friss zsírt tenni rá. Ez egy körkörös, a mechanika éltal forgatott érzékelô tárcsa, tele van érintkezôkkel, és folyton jeleket ad a procinak, hogy milyen funkció van éppen bekapcsolva, mit csinál és melyik irányban a szalag. 98%-ra mondom, hogy az a hiba oka!

Ha az kontakthibás, akkor meghülyül totálisan az egész mechanika. Nekem Nokiám volt, ez történt vele, és kifűzött állapotban kiadta a kazit, ami nem volt túl jó megoldás. A szerviz kapásból 8-at mondott rá, erre kibeleztem, megcsináltam, ma egy barátomnál van, és azóta kifogástalan (kb 2 éve).

Előzmény: clark (721)
clark Creative Commons License 2002.06.04 0 0 721
Hiba kódok :
1=DRUM MOTOR STOPPED
2=TAPE REEL STOPPED
3=MECH STOPPED DURING LOADING TO DRUM
4= " UN "
5=CAPSTAN ROTATION FAULT
6=MECHANISM STOPPED DURING TAPE-IN OR EJECT
Sajnos ez nem igazán stimmel a Te videod hibájára de nekem ez van meg Pana hibakód gyanánt csak azt hiszem a HD sorozathoz.Üdv
division by zero Creative Commons License 2002.06.03 0 0 720
Van egy Panasonic NV-SD400 videóm, már jó pár éves darab, de sose volt gond vele...
Elöször kb 1 éve csinálta, hogy a beprogramozott felvétel F03 hibával szakadt félbe...
Semmire nem reagált, kihúztam a konektorból, visszadugtam kicsit szötymörgöt, aztán működött rendesen...
Aztán úgy 2 hónapja 1x lejátszás közben állt meg F03-al megint, majd úgy 1 hónapja beprogramozott felvétel közben megint F03-al...
És most ma is beprogramozott felvétel közben állt meg, szintén F03...
Most is kihúztam a konektorból, visszadugtam, kb 15-20 másodpercig szötymörgöt valamit, a szötymörgés után kb 8 perccel (LP) azelött állt a kazetta mint ahol a felvétel megszakadt...
Megvizsgáltam a kazettát is, semmiféle sérülés nem látszik a szalagon.
Most működik megint, de ezekszerint egyre gyakoribb lesz a jelenség :-(
Miféle hiba lehet ez? Hova érdemes szervizbe vinni (Budapesten)?
tomlaker Creative Commons License 2002.05.30 0 0 719
kösz!
sajna nem jön be!
valszeg a tv hibája ,is.
kicsit öreg, újon még nem gondolkoztam, mert rögtön HM rendszert szeretnék, és jól meg kell nézni mit veszek.
lejátszottam egy régi kazettát, de az megy a scartnak köszönhetően, de fekete-fehérben.
ez a kazi vagy a tv hibája?
itt a vb valamit tenni kéne.
kölcsönzött kazival próbáljam ki?
Tom
Előzmény: gyoz_tesh (718)
gyoz_tesh Creative Commons License 2002.05.30 0 0 718
Ha csak a színrendszer különbözik, attól még be kellene hogy jöjjön a kép, csak fekete-fehérben.
Vagy tévedek? Szerintem egy újrahangolás jót tenne neki.

A használati utasítás ugyan említi a francia normát, de nem választható ki, csak a Pal és a Secam.
Az enyém esetében (Thomson VTH 6210c) a menü gombot kell folyamatosan lenyomva tartani, ekkor megjelenik egy VCR felirat a képernyőn. Itt kell kiválasztani a szabványt, ami a videó kijelzőjén csak kód-szerűen jelenik meg. Elvileg az SY1 (system 1) kódjelű a francia norma, de ennél a típusnál, mint mondtam, nem választható.

Hogy a vph6850g esetében mi a helyzet, van-e ilyenre lehetőség, azt nem tudom.

tomlaker Creative Commons License 2002.05.30 0 0 717
jaj de jó:(((
De azért kösz, egy kérdés kihúzva
Tom
Előzmény: Degeczi (716)
Degeczi Creative Commons License 2002.05.30 0 0 716
"lehet hogy itt más a szabvany mint magyarországon?"

hat igen, ennek erdemes meg utazas elott utananezni: egyfajta furcsa SECAM-ot hasznalnak, ami ha jol emlekszem nem teljesen kompatibilis az azota itt (szerencsere) lecserelt SECAM-al

Előzmény: tomlaker (714)
tomlaker Creative Commons License 2002.05.30 0 0 715
senki?
tomlaker Creative Commons License 2002.05.29 0 0 714
sziasztok!
kis segítség kellene
1. kihoztam a thomson vph6850g videot magammal franciaorszagba. a kábelen érkező jeleket nem fogja. lehet hogy itt más a szabvany mint magyarországon?
2. otthon hagytam minden leirást.
a. hogy lehet automatikus állomáskeresesre rávenni?
b. tv iranyitásra is használnam de nem tudom a kodokat( radioláé kellene), meg a beállítás menetére.
távirányító rc6005mx
a vb elött jó lenne, nagyon megköszönném
Tom
HARLI Creative Commons License 2002.05.06 0 0 713
Mondd, te nem olvastad el mondjuk az elmúlt 10-15 hozzászólást???
Ajánlom, hogy tedd meg!
Előzmény: Magnézium (712)
Magnézium Creative Commons License 2002.05.06 0 0 712
Köszönöm HALI-nak a hozzászólást, de ennél kicsit gyakorlatiasabb megoldásra vágyom. Abban egyetértünk, hogy a kódolt kazetták minősége szar, függyetlenül attól, milyen magnóval nézed, de az, hogy egy 4 hónapos, 70 eFt-ért vett magnót lecseréljek nem járható út. A Panasonicról meg csak annyit, hogy korábban én is arra esküdtem, az előző magnóm egy 642-es hifi/sztereó volt,és
amig nem volt baja, addig maga volt a csúcs. DE 2 év után azt vettem észre, hogy ha egy szalagot többször ugyanarról a pontról kezdtem elindítani (felvétel vagy lejátszás) apró begyűréseket hagyott a szalagon. Magyarul rongálta a szalagot. Volt lehetőségem bolti vadi új készülékeket is kipróbálni, és kettőből kettőnél tapasztaltam ezt, Ezek után nem mertem Panát venni, az agyam eldobtam volna, ha a vadonatúj - nem olcsó - videóm rongálja a szalagokat. Most "csak" bosszankodom, mert a nem kódolt kazetták lejátszása tökéletes, kódoltból viszont van otthon 63 db, ezért továbbra is keresem a lehetőségeket, a múszaki megoldást. Megjegyzés: a videót AV csatornán nézem, de be van állítva sima TV csatornára is, de mindkettőn látszik a szin remegés.
HARLI Creative Commons License 2002.05.05 0 0 711
Ez azért van, mert mind a videó, mind a gyári kazetta az éppen elviselhetôség szintjén áll műszakilag. Ha nem akarod, hogy vibráljon, vegyél egy tíz éves Panát az Apronetrôl. Azon majd tökéletes lesz a kép.
Előzmény: Magnézium (710)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!