Szia! Ha végigolvasod a topicot, akkor láthatod, hogy szinte az összes márkát szidja valaki... Nekem az előző videóm egy 2 fejes Thomson volt, azt nem nagyon (nagyon nem) szerettem, pl. zajos volt a mechanikája, nem volt szép a képe stb., ezért aztán nem is nagyon akartam Thomsont venni. No meg nem tudtam eldönteni, hogy amire az van írva, hogy Nicam Stereo, az nicam/a2 v. csak nicam (és a különböző boltok is más-mást mondtak :-(( A Philips is úgy tünt, hogy csak nicam sztereó, nálam meg 3 adó kivételével az összest a2-ben adják. Végül a Panasonic NVFJ-632-t vettem 60e-ért, eddig (1 hete vettem) nem csalódtam benne, bár nincs összehasonlítási alapom más hifi videókkal.
Köszi, már megvettem :-)) De nem is S-VHS, csak sima VHS. Én meg vagyok vele elégedve, amire akarom használni (tv-ből olyan dolgokat fölvenni, amiket nem tudok akkor megnézni, 1x megnézni és utána letörölni) tökéletesen megfelel. Amúgy amit a 622-esre írtál, az ennél is megállja a helyét (remegő állókép stb.). De az előző, 3 éves, 2 fejes videómnál így is fényévekkel jobb.
Hi! HI-FI videómagnót szeretnék venni, és ebben kérném a véleményeteket. Több üzletet végigjártam. Az eladók a Panasonic márkát ajánlják. Az ára 60 ezertől indul felfelé. Egyes helyeken viszont a Philips alaptípusát már 40 -ért, a Thomson-t szintén 40 -ért (ebben már VPS és PDC is van), illetve JVC-t 44-ért lehet kapni. Kérdésem: ti melyiket vennétek leginkább, és melyiket semmiképpen sem? Jobb-e 20 e Ft-tal a Panasonic a többinél? Esetleg az ár/minőség viszonyt tekintve van-e ezeknél jobb ajánlat?
NV FJ 622-t teszteltem jóval lejjebb, kb januárban!
Röviden: Jó kezelhetôség, kellemes szolgáltatások, csendes mechanika, jó minôségű, de semmilyen módon nem állítható képminôség. Nézhetô állókép, de vagy alul, vagy fölül remeg a saját felvételével is!
Nem alkalmas Insertet csinálni, és nem tudsz INDEX jelet tenni csak automatikusan, minden induláshoz tesz.
LP-ben a kép FF és REW állásban felismerhetetlenül csíkos, és az állókép is fekete-fehér.
Közepesen közepes műanyag gagyi, tv-sorozatok felvételére.
DV és más kamerás felvételek vágására és archiválására nem alkalmas, mert a függôleges vonalak a kép felsô egyharmadánál egy 5 centis csíkban jobbra kihajlanak kb 1 cm-t, így csak saját magán lesz jó, más videón balra görbül értelemszerűen. Amúgy ma már nem tudnak olyan videót csinálni, amin ez a jelenség nincs. Ez mechanikai, pontosan szalagpálya kivitelezési hiba.
Ilyen célokra 8-10 éves Panasonoicot kell venni!
nem pontosan ide valo a kerdes, de itt is fel lehet tenni, melyik magyar adok hasznalnak VPS-t?
Ha mar volt ilyen kerdes, vagy masik topicban van rola szo akkor bocsi....
Kiprobáltam másféle kazettákkal is, nem változott semmi... múlt héten már kb minden második nap volt egy F03...
Most azt probáltam ki, hogy nem LP-ben veszek fel, hanem SP-ben. Így most pár napja rendesen viselkedik (eddig kb 6 óra felvétel)...
Szóval hol találok egy megbízható szervizt Budapesten?
hali!
a 715-ben jelzett video távirányitójának ha jól tudom van tv irányitó funkciója is.?
ha valaki megmondaná a gold star-lg kódját, és hogy hogyan kell aktíválni, nagyon megköszönném.
Tom
A TDK tehet egy szivességet!
Jelenleg Fuji kazettákat használok általános célra, 150db-ból eddig egy volt hibás, bár lehet, hogy a videó fűzte fel rosszul.
Jelenleg Emtec Hi-Fi-t/?/ használok S-VHS ET-re,ez hozta idáig a legjobb és legstabilabb minőséget. Bár az ára vetekszik egy-két olcsóbb S-VHS kazettáéval...
A TDK kazihoz, csak annyit, hogy csak gratulálni tudok annak aki a ragasztott/szegecselt megoldást megalkotta.
Nem olyan rég vettem néhány EHG 240-t amiből az egyiket a Panasonic videóm visszafelé /képpel/ nem tudja normálisan tekerni, a JVC-nek ez nem gond.
Nekem az EHG nagyon bevált szalag volt, de most kénytelen leszek váltani, mert ez a szegecselt megoldás maga a katasztrófa.
Nekem a 710-s ami tavasszal leváltásra került simán széttépet egy TDK HDX-PRO kazimat.
Az LG-t ne szid, lehet, hogy a termékeik egy része nem egy nagy durranás /ezzel egyetértek/, de legalább üzembiztos.
A szervízben mindig is sírtak, hogy ezek nem akarnak elromlani.
Gyerekek! Egy tuti: a SONY új, Smart Engine videóiban a világ legszemetebb, legolcsóbb és legprimkóbb futóműve van. Kész csoda, hogy egyáltalán működik ilyen szemét anyagokból szarul összedobálva. A szalag a fejdob előtt és után is a felső szélén lebeg mint a fos, az alja majd szétszakad, úgy feszül. A függőlegesek szétesnek, hullámos a kép, mint a FOS. Ugyanezt a szemetet találjuk a Grundigokban is, fater vett egyet MM-ban régen, de mivel gyári hibás volt a fejdob, gyorsan visszavittük kicseréltük egy Philipsre.
Ismertetőjel: benézel az ajtón, és jobb oldalt hátul egy motor néz rád, egy csigakerék-hajtással a tengelyén. Amúgy nemigen látni alkatrészt benne.
Messze kerülendő!!!!!!!!!!!
Tehát a topik kérdésére a válasz:
2002-től SONY-T SOHA!!!!!
Nem tudom eddig miért szidták a Sonyt, de most már egy szinten áll a Roadstarral és az Aiwával, meg az LG-vel.
Kb 50 hozzászólással ezelőttírtam ezt, nem tudtam, hogy van még mindig olyan agyalágyult, aki vesz TDK terméket...
Vessetek magatokra! Tessék figyelmesebben olvasni, majd megszívlelni!
CSAK a piros EMTEC kazetta használható a fos kategóriából!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CSAK NEM ÚJ TDK-SZALAGOT HASZNÁLSZ MOSTANÁBAN,
MERT AZ KÉPES RÁ !!!! NÁLAM IS TÖBBSZÖR MEGÁLLT MINDEN OK NÉLKÜL (HIBA KÓDOT NEM IRT KI )
- EZT NEM KOMOLYAN GONDOLOM , DE TÉNYLEG HASZNÁLHATATLANOK A KAZIK . ÉN VISSZA VITTEM !!!
LSD : "SELEJTES TDK...."-FORUM .
Szerintem ne ess kétségbe, a hiba okaként mindenképpen elôször a mechanika állapot-visszajelzô tárcsát kell kiszerelni, majd megtisztítani, friss zsírt tenni rá. Ez egy körkörös, a mechanika éltal forgatott érzékelô tárcsa, tele van érintkezôkkel, és folyton jeleket ad a procinak, hogy milyen funkció van éppen bekapcsolva, mit csinál és melyik irányban a szalag. 98%-ra mondom, hogy az a hiba oka!
Ha az kontakthibás, akkor meghülyül totálisan az egész mechanika. Nekem Nokiám volt, ez történt vele, és kifűzött állapotban kiadta a kazit, ami nem volt túl jó megoldás. A szerviz kapásból 8-at mondott rá, erre kibeleztem, megcsináltam, ma egy barátomnál van, és azóta kifogástalan (kb 2 éve).
Hiba kódok :
1=DRUM MOTOR STOPPED
2=TAPE REEL STOPPED
3=MECH STOPPED DURING LOADING TO DRUM
4= " UN "
5=CAPSTAN ROTATION FAULT
6=MECHANISM STOPPED DURING TAPE-IN OR EJECT
Sajnos ez nem igazán stimmel a Te videod hibájára de nekem ez van meg Pana hibakód gyanánt csak azt hiszem a HD sorozathoz.Üdv
Van egy Panasonic NV-SD400 videóm, már jó pár éves darab, de sose volt gond vele...
Elöször kb 1 éve csinálta, hogy a beprogramozott felvétel F03 hibával szakadt félbe...
Semmire nem reagált, kihúztam a konektorból, visszadugtam kicsit szötymörgöt, aztán működött rendesen...
Aztán úgy 2 hónapja 1x lejátszás közben állt meg F03-al megint, majd úgy 1 hónapja beprogramozott felvétel közben megint F03-al...
És most ma is beprogramozott felvétel közben állt meg, szintén F03...
Most is kihúztam a konektorból, visszadugtam, kb 15-20 másodpercig szötymörgöt valamit, a szötymörgés után kb 8 perccel (LP) azelött állt a kazetta mint ahol a felvétel megszakadt...
Megvizsgáltam a kazettát is, semmiféle sérülés nem látszik a szalagon.
Most működik megint, de ezekszerint egyre gyakoribb lesz a jelenség :-(
Miféle hiba lehet ez? Hova érdemes szervizbe vinni (Budapesten)?
kösz!
sajna nem jön be!
valszeg a tv hibája ,is.
kicsit öreg, újon még nem gondolkoztam, mert rögtön HM rendszert szeretnék, és jól meg kell nézni mit veszek.
lejátszottam egy régi kazettát, de az megy a scartnak köszönhetően, de fekete-fehérben.
ez a kazi vagy a tv hibája?
itt a vb valamit tenni kéne.
kölcsönzött kazival próbáljam ki?
Tom
Ha csak a színrendszer különbözik, attól még be kellene hogy jöjjön a kép, csak fekete-fehérben.
Vagy tévedek? Szerintem egy újrahangolás jót tenne neki.
A használati utasítás ugyan említi a francia normát, de nem választható ki, csak a Pal és a Secam.
Az enyém esetében (Thomson VTH 6210c) a menü gombot kell folyamatosan lenyomva tartani, ekkor megjelenik egy VCR felirat a képernyőn. Itt kell kiválasztani a szabványt, ami a videó kijelzőjén csak kód-szerűen jelenik meg. Elvileg az SY1 (system 1) kódjelű a francia norma, de ennél a típusnál, mint mondtam, nem választható.
Hogy a vph6850g esetében mi a helyzet, van-e ilyenre lehetőség, azt nem tudom.
"lehet hogy itt más a szabvany mint magyarországon?"
hat igen, ennek erdemes meg utazas elott utananezni: egyfajta furcsa SECAM-ot hasznalnak, ami ha jol emlekszem nem teljesen kompatibilis az azota itt (szerencsere) lecserelt SECAM-al
sziasztok!
kis segítség kellene
1. kihoztam a thomson vph6850g videot magammal franciaorszagba. a kábelen érkező jeleket nem fogja. lehet hogy itt más a szabvany mint magyarországon?
2. otthon hagytam minden leirást.
a. hogy lehet automatikus állomáskeresesre rávenni?
b. tv iranyitásra is használnam de nem tudom a kodokat( radioláé kellene), meg a beállítás menetére.
távirányító rc6005mx
a vb elött jó lenne, nagyon megköszönném
Tom
Köszönöm HALI-nak a hozzászólást, de ennél kicsit gyakorlatiasabb megoldásra vágyom. Abban egyetértünk, hogy a kódolt kazetták minősége szar, függyetlenül attól, milyen magnóval nézed, de az, hogy egy 4 hónapos, 70 eFt-ért vett magnót lecseréljek nem járható út. A Panasonicról meg csak annyit, hogy korábban én is arra esküdtem, az előző magnóm egy 642-es hifi/sztereó volt,és
amig nem volt baja, addig maga volt a csúcs. DE 2 év után azt vettem észre, hogy ha egy szalagot többször ugyanarról a pontról kezdtem elindítani (felvétel vagy lejátszás) apró begyűréseket hagyott a szalagon. Magyarul rongálta a szalagot. Volt lehetőségem bolti vadi új készülékeket is kipróbálni, és kettőből kettőnél tapasztaltam ezt, Ezek után nem mertem Panát venni, az agyam eldobtam volna, ha a vadonatúj - nem olcsó - videóm rongálja a szalagokat. Most "csak" bosszankodom, mert a nem kódolt kazetták lejátszása tökéletes, kódoltból viszont van otthon 63 db, ezért továbbra is keresem a lehetőségeket, a múszaki megoldást. Megjegyzés: a videót AV csatornán nézem, de be van állítva sima TV csatornára is, de mindkettőn látszik a szin remegés.
Ez azért van, mert mind a videó, mind a gyári kazetta az éppen elviselhetôség szintjén áll műszakilag. Ha nem akarod, hogy vibráljon, vegyél egy tíz éves Panát az Apronetrôl. Azon majd tökéletes lesz a kép.