Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Ha jól emlékszem neked még nem derült ki a primer daganat, igaz? Ez nem csoda ha félelmet okoz benned. Én is frászban lennék... Visszont az biztosan nem könnyíti a dolgot, hogy a családdal nem beszélhetsz erről. Vagy te nem akarod őket terhelni?
Kedves Virágsziv! Megtörtént az onkológiai vizsgálat. Talán jövö hétfön megtudom az eredményt. Sok minden nem történt, hasi ultrahangvizsgálat, tüdöröntgen és a szokásos vérvizsgálat, tumormarkerek, stb. Az ultrahang és a röntgen nem mutatott kis semmi szokatlant, de júliusban megint ugyanezeket a vizsgálatokat meg kell csináltatnom. Az onkológusom azt mondta, hogy a kiszedett nyirokcsomóban olyan rosszindulatú sejtek voltak, ami nagysejtes tüdödaganatra utalhat, ezért szeretné megint ellenörizni.
Ezek a szokásos vizsgálatok nem sokat mutatnak meg. Ugyanis mielött kiderült a bajom, végigvizsgáltattam magam többször is, ultrahang, röntgen, sioha, egy orvos sem mondta, hogy baj van, de annál többen, hogy beképzelek magamnak valamit, ami nincs.
Napok múltán tudok csak aludni az éjjel, minden alkalommal olyan ideges vagyok, hogy nem segit semmiféle módszer, hogy ezt leküzdjem. Aztán elviselhetöbb lesz lassan.
Hogy itthon mi újság? Ùgy kezeli a családom a témát, mintha nem is lenne. Ezért jó itt lenni, mert nyugodtan leirhatom, ha nyugtalan vagyok, meg olvashatom, hogy ezzel más is igy van.
Köszönöm az érdeklödésedet és minden jót kivánok Neked!
Mi hír rólad? Elkezdődtek már az újabb vizsgálatok? Ha van kedved írj egy kicsit légyszives. Miket csinálnak, hogy viseled? Otthon hogy alakul a helyzet? Ha itt nem, van email címem is. Nagyon szomorú voltál év végén, és hát érdekel mi van veled.
Ezen a fórumon azt tanultam, hogy a statisztikák becsapósak, mert semmi nem zárja ki, hogy valaki a statisztika jó felébe tartozzon. Ráadásul még van pár vizsgálat, amiből kiderülhet mi az amit a vesédben látnak. Bizonyára ilyesztő neked amit a ct-n találtak, de szerintem a statisztikákkal ne foglalkozz. (Más betegséggel, és szempontból, de pl. én is abszolút ellent mondok minden statisztikának). Milyen vizsgálatok lesznek még? Szeretnék drukkolni, hogy azok ne rossz eredményt hozzanak neked, és ha igen, akkor is ott van még a megoldások sokasága, ami rendbe hozhat mindent. Biztos vagyok benne, hogy itt mindenki szívesen támogat bármi legyen, tanácsokkal, megértéssel, lelki támogatással. Úgyhogy írj, kérdezz, panaszkodj, ha kell.
Igazából kicsit lenyugodtam a napokban. Mindenhol azt olvasom az állapotommal kapcsolatban, hogy hpv, hpv. De nekem nincs ilyen, és arról semmi infót nem találok, hogy negatív hpv-vel ha rossz a cytológia akkor mi van. Úgyhogy elengedtem azt, hogy bárhogy megértsem vagy előre lássak az állapotommal kapcsolatban. Sodródom az eseményekkel. Lépésről lépésre megyek, ahogy mondják. Viszont le is nyugodtam 🙂
Most valami coombs pozitivitást találtak a vércsoportom kapcsán, úgyhogy megismétlik, meg választott vért rendelnek nekem. Fogalmam sincs mit jelent ez. Valaki érti ezt?
Nem vagy hisztis liba:) ez egy természetes reakció. Nincs min szégyenkezned. A műtét utáni pihit viszont nagyon szigorúan tartsd be, hogy utána ne legyenek komplikációid. Tudom, hosszú még addig az idő, de te nem lehetsz olyan, aki addig pánikol. Túl leszel rajta, és mi drukkolunk neked, ez már fél siker, nem?:DDD
Ez így nem igaz. Hol van ez a daganat, a vesében? Ezeket a daganatokat el lehet távolítani, lehet a méretüket csökkenteni, hogy eltávolítható legyen, stb. stb. Szóval ne így állj hozzá. De ennél azért többet kellene tudnunk róla. Van valami leleted, amit be tudsz ide tenni, talán lesz, aki konkrétabb dolgokat tud neked mondani utána. Orvosod mit mondott? Kérlek ne ess kétségbe, ma már nagyon sok minden megoldható.
Kontrasztanyagos ct-n valami 2,5x2,5 cm-es feltehetően daganat látható, melynek sűrűsége kisebb, mint a veséjé.Ez okozhatja a véres vizeletem és a derékfájásom is. Igaz az, hogy ezek 90 % a rosszindulatú szokott lenni?
Amúgy saját magamon is csodálkozom, mert alapvetően nem vagyok egy hisztis liba. Mikor a gerincemet négy csavarral stabilizálták, úgy indultam neki a több órás műtétnek, hogy azt terveztem, hogy mikor majd tolnak a műtőbe majd rákacsintok a műtősfiúra, és azt mondom vigyorogva: " visszatérek..." 😉
Aztán mondjuk ez nem jött össze, mert a műtét előtti nyugtatótól úgy bealudtam, hogy mire észhez tértem már toltak ki a műtőből az örzőbe... Pedig mennyire menő lett volna 😊
Szóval nem vagyok olyan parás mint amilyen most, és szégyenlem is magam ezért.
Ez a fájdalom simán lehet pszichés is. Anno, amikor először diagnosztizáltak endometriózissal, sokkal erősebben fájt, miután utánaolvastam. Mire a műtétre került a sor, már fájdalomcsillapítót kellett szednem. Az elme fura dolgokra képes :-)
Jaj, azt nagyon sajnálom. :-( Hát nem volt egy túl jó év a 2020-as...
Viszont neked meg a párodnak nagyon örülök. :-) Jó hallani felőletek, és főleg, hogy ilyen jó a helyzet. Nagyon mélyről győztetek... Az UH-ra is kíváncsi vagyok majd, de egyébként is jó legalább pár szóban tudni rólatok.
És valamelyik nap még az jutott eszembe, hogy lehet, hogy olyan udvariatlan voltam, hogy pár hónapja amikor a cbd olajról kérdeztem tőled, te meg részletesen írtál róla, meg sem köszöntem. Ez most bánt engem, úgyhogy ha utólag is, de nagyon köszönöm a segítségedet. Sajnos közben apósom már elvesztette a csatát...
Köszönöm, hogy írtál. Minden jó szó jólesik most nekem, annyira parázom az eredménytől. Fehér holló vagyok a negatív hpv-mmel és a rossz rákszűrési eredményemmel a méhnyakamban... Vajon mi sül ki ebből, azt nem tudom, de szerintem a dokit is megzavarta ez a kombó. Gondolom a küret is ezért lesz, meg a nagyobb műtét. De mit nekem hideg késes izé, ha ezzel esetleg megúszom a bajt, vagy időben léphetek előre a gyógyulásért 🙂 Persze betartom amit a doki mond.
Viszont 30 év alatt soha nem vettem be fájdalomcsillapítókat menstruációkor, mert a "természetes hogy fáj és ki lehet bírni bogyók nélkül is" alapelvet vallom ezzel kapcsolatban, ám legutóbb éjjel egykor rárontottam a flector porra, mert olyan görcseim voltak. Azóta köhögésre is fáj az alhasam, meg úgy egyfolytában mintha fel lennék fázva olyan tompa fájdalmam van, de mégsem olyan csak hasonló. (Nem vagyok felfázva)
Nyugtassatok meg, hogy ez lehet a menopauza előtti dolog ( 43 éves vagyok), mert ez jelenleg riasztó számomra.
A jó szavaitok pedig nem azért fontosak nekem mert itthon nem kapok belőle, csak szegény férjem még gyászolja az apukáját akivel imádták egymást, és nem tudom most megbeszélni vele a félelmeimet. Most őt kell támogatnom, nem pedig a támogatását kérnem.
A hidegkéses konizáció alatt a rendes mehszájplasztikát értik, van egy kevésbé invazív alternatívája, olyan fiataloknál alkalmazzák azt, akiknek kevésbé súlyos az allapotuk és szeretnének még szülni.A drain nagyon fontos, de alig fogod érezni, ne aggódj miatta. A pihenés valóban nagyon-nagyon fontos, ez egy nagy műtét, de sokan ellazázzák, mert nincs hasi vágás, és nem is fáj különösebben.
Nekem 23 évesen volt égetéses konizációm, 33 évesen pedig hidegkéses. Fontos, hogy alaposan tarts be minden orvosi utasítást, azokat is, amelyek látszólag értelmetlenek :-)
Február 4.-én lesz a műtétem, hideg késes conizátio lesz, meg még küret is. Azt mondta a doki, hogy valami csövet is be rak, amit egy hét mulva fog kiszedni, és három hét szigorú pihi. Mondjuk én azt gondoltam, hogy másnap már jövök, megyek, de hát ő tudja.
Jó lenne már túl lenni rajta, mert az eredményt szeretném már tudni, de a ciklusom miatt így jön ki. A bizonytalanság elég rossz, és már több mint fél éve csak topogunk egyhelyben ami lehet, hogy nem veszélyes, de lehet, hogy mégis...
Hát így elég rossz lehet, de remélem nekem majd helyrejön... savra kaptam pantoprazolt, azt szedem, a cataflamot meg nem, mert az készítette ki a gyomrom, kb mostanra regenerálódott annyira, hogy már nem hányok és tudok enni. meg hányingerre kaptam B6-ot meg Emetront, azok is jól jönnek. Nem, nekem nem ő az orvosom, de nagyon aranyos doktornőt kaptam, az asszisztensek is nagyon kedvesek :)
Köszi szépen, túlzás a csodálatos, de köszi :) Igazából bárki megcsinálná, nem nagy dolog beadandókat írgatni meg még 3 vizsgám lesz, hamarabb végzek a vizsgákkal, mint a kezeléssel és eddig minden megvan :)
Sajnálom :-( Sajnos a kemó tönkreteszi a vénákat, az pedig, hogy egy onkológiai centrumban nem tudnak portot szúrni, elkeserítő és röhejes egyszerre :-(
Nagyon szuper vagy Helga! Az pedig, hogy a kezelések mellett négyeseket meg ötösöket zsebelsz be az egyetemen, az fenomenális. Le a kalappal előtted. 🙂
Kívánom, hogy a mellékhatások minél hamarabb múljanak, a betegségeddel együtt. Csodálatos vagy.