megözvegyült (elvált?) nő kamaszfiával vidékre költözik, összejön egy félkarú helybélivel, a fiú közben az IRA-hoz sodródik, a végén robbanás végez vele
Már régebb óta érlelődött bennem, hogy készítek egy adatbázist a tévében látott játékfilmekről és sorozatokról, hogy így egyben áttekinthetőbb legyen. Úgy gondolom, ezzel sokak segítségére lehetek, akik valamelyest emlékeznek, hogy az általuk keresett játékfilm/sorozat mikor (év/hónap) mehetett, és így könnyebben rákereshet a címére.
Azért is lehet ezt az adatbázist valamelyest aktuálisnak nevezni, mert a Televízió a jövő év folyamán ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, és így legalább szépen nyomon lehet követni, miféle játékfilmekkel-sorozatokkal szórakoztatta egyre gyarapodó számú nézőjét annak idején. Azért is tartottam szem előtt csak a játékfilmek-sorozatok kigyűjtését, mert úgyis a legtöbben ezeket keresitek/keressük, egész napos műsorprogramokra nem igazán megy rá senki, elvégre nem feltétlen olyan nagy hírérték, hogy teszemazt pl. 1968 áprilisában este a híradókat 8 órakor kezdték, előtte az estimeséket meg fél nyolckor... Az az érdekes legtöbbünknek, hogy jaj, kábé akkor láttam egy ilyen-olyan filmet, erről meg arról szólt, jaj, mi lehetett az... :)
Igaz, a legelejéről, az 1957-es évről borzasztó nehéz adatokat találni, és 1958-ból is hiányzik két teljes hét, ha valaki ezt ki tudja egészíteni azokból az időkből, örülni fogok neki.
Hosszú ideje készítettem, és mindig találtam benne javítanivalót, de most már a felhasználóra bízom, aki letölti: ha szándékában áll, javítgassa, bővítgesse ezzel-azzal, akár struktúrálja át az egészet, ha jobb ötlete támad, én semmi követeléssel, se szerzői joggal, sem mással nem élek. Ez a mostani etáp 1948-1989 a moziknál, illetve 1957/58-1989 a tévésnél, a mószerváltás utáni adatok a jövő évben várhatóak.
A mozis táblázatoknál mások már előzőleg kikaparták helyettem a gesztenyét, így ott fel van tüntetve az eredeti cím is, a tévésnél nem tettem meg, mert felesleges macera lett volna a számomra. A sorozatoknál pedig csak az első vetítéseknél írtam ki az epizódcímeket, már ahol sikerrel rátaláltam. Az ismétléseknél nem vacakoltam vele. Filmek műfaját, kb játékidejét szintén nem tüntettem fel, aki gondolja, nyugodtan. Nekem ez az összeállítás is elég volt.
Ennyi hosszú, de szükséges bevezető után aki letöltené, a link:
Egy kérdésem lenne. Valaki meg tudná mondani, hogy az alábbi videó melyik filmből való? Vagy legalább a színésznő nevét, aki szerepel benne. Előre is köszönöm.
Valamikor a 80-as évek végén, 90-es évek első felében láthattam, kb. abban a korban is játszódott, csak a végére emlékszem: autóval mennek a sivatagban, eltévednek, fogytán a vizük, és az üzemanyaguk is, már teljesen kimerültek, amikor meglátnak egy kisrepülőgépet. Végső elkeseredésükben leszedik a gumikat a kocsiról, lelocsolják a maradék benzinnel, majd felgyújtják, hogy észrevegye őket. Azonban hiába minden erőfeszítésük, nem látja meg őket. Határozottan a Szahara cím jut eszembe, de amiket néztem egyik sem az, és azok háborús környezetben játszódnak, nekem viszont ilyesmi nem rémlik.
Nem ismer rá valaki?
Illetve eszembe jutott egy másik is, valamikor a 90-es évek elején láthattam a tv-ben. Ez egy távol keleti (talán japán) film. Amire emlékszem, hogy egy 8-10 év körüli kis srác ment az utcán, amikor belecsapott a villám. Innentől kezdve különleges, gyógyító erővel bírt, akihez hozzáért megrázta, így pl. egy idős vak férfinak visszaadta a látását.
A harmadik, amit keresek, egy régi (olasz?) filmsorozat, a címe Celia. Erre gondolok:
Régen gyakran vetítették a TV-ben szinkronosan, mostanában sajnos már nem. Ha valakinek esetleg meglenne valamilyen szinkronos formában, akkor érdekelne.
Sziasztok! Én is kérdezek: azt hiszem német vígjáték, egy áruházban robotoló személyzetről van szó. A srác annyit dolgozik, hogy akkor megy haza, mire a barátnője már megy munkába, így egy nap elhagyja őt a lány (mivel egy ideje már nem találkoztak személyesen, pedig egy helyen laknak.) Egy idősebb dolgozó mindig a nagy áruházi órát nézi és szerintem mindig egyre lassabban mozdul a másodpercmutató - egy alkalommal úgy látja, mintha visszafele mozdulna meg ezért szívinfarktust kap. Hát kb. ennyire emlékszek a filmből, valakinek esetleg valami ötlet? :) Köszi
Keresem egy olasz film címét. Kb. 6-7 éve láttam a tv-ben, valószínűleg akkortájt készülhetett. A történet: egy középkorú olasz nő keresi a szerelmét, akiről annyit tud, hogy elment Dél-Amerikába. Kiutazik Argentínába, keresi először a fővárosban (ott időközben eljár egy tangóiskolába), majd vidéken, beutazza az egész országot, gyönyörű tájakon jár, majd végül valahol délen, magas hegyek között, egy nagy tónál, amibe hatalmas gleccserek ömlenek, megtalálja.
Én keresek egy filmet,de a címét sajnos nem tudom.Régen láttam a tv ben...Arra emlékszek,hogy van egy pedofil férfi,akit egy család befogad.A kislánynak altatót ad,és meg akarja erőszakolni.Mikor belép az anya,és hátulról elvágja a torkát a férfinak.Ez a jelent maradt meg bennem,,,szörnyű volt...Egy izgalmas thriller volt,jó lenne letölteni, de nem tudom a címét.. Hátha ráismer valaki a leírás alapján. Köszönöm.