Kicsit utánajártam, a Jikov is cseh márka. Meg kell kérdezni a boltot ahonnan venni akarod hogy mennyiren lehet dönteni a gépet meg hogy van-e rajta olajszivattyú.. A cseheknél 2T motorral is forgalmazzák, na annak nem gond a dombos vidék.
Ha dombos a terület akkor inkább dobkasza, de csak azok a típusok amelyeken van olajszivattyú. A Jikov nem tudom hogy olajszivattyúval készül vagy sem. A Dakr Panter pl szivattyús. Ezt a csehek gyártják, egyetlen forgalmazót találtam. Elég drága gépek ezek.
Önjáró dobkasza/alternáló kasza vásárlása előtt állok, és segítségre/véleményre lenne szükségem.
Kertben (ami göröngyös, vakondtúrásos, hangyabojos) és újabban valami gyom fácskák is megjelentek, ami kiírthatatlannak tűnik. Valamint még szőlőben szeretném használni, ami elég köves (mas 10 cm-es átmérőjűek). A terület jelentős része egyébként meredek dombon fekszik.
Kérdésem az lenne, h melyiket ajánljátok (és miért?)? Mik az előnyök/hátrányok?
Illetve, hogy ezek dombon is használhatóak? Nem folyik át bennük rossz helyre az olaj?
Régebbi, Husqvarna RB-150 traktoron elszakadt az kereket hajtó ékszíj. Nekiláttam a cserének, mindenhol sikerült végig befűzni a helyére, kivéve leghátul a váltó/hajtás tetején...ott elakadtam, nem tudom hogy kell szétszedni/leszedni a tetejét, hogy rátudjam tenni a tányérra a szíjat. A három fotó látszik a probléma. A tetején felül egy csavarszerűség látszik, fent csavarhúzó mélyedéssel, 2 anyával rajt. Ez az egész elforog, ha próbálom tekerni az anyákat, illetve csavarhúzóval sem tudom megfogni rendesen, hogy az anyákat meg tudjam lazítani? Lejjebb van egy zégergyűrű is, az utolsó képen látszik. Melyik irányban érdemes továbbmeni?
Kukáztam egy fűnyírót. Nincs rajta kés. Ez volt rajta késtartó gyanánt:
A tetején az egy golyóscsapágy, olyan, mintha egy kis perembe lenne beszorítva, mert nem esik le róla. Ez így vagy hiányos, vagy valami nagyon barkács. Láttatok már ilyesmit, hogy golyóscsapágy lenne egy késtartóban (valami viszkó kuplung féle részeként???). Vagy ez egy buherált távtartó akar csak lenni?
Eladó a képeken lévő 4 ütemű 6, 5 lovas terra kapálógép, Kis traktor.T20 hajtómű 2 sebesség előre 1 sebesség hátra, 6db kapataggal.Járókerekekkel, Váltva forgatós ekével, tárcsával, kis pótkocsival! (kis pótkocsin új gumik! bőrözött ülés, festve matricázva, fékek is jók!) Nagyon szép jó állapotban ahogy a képeken is látni! Csak indítani és használni kell! Kompletten kiskertek művelésére! ház körüli munkákra!
Motorja még bejáratós, 1 éve vásárolt újonnan, azóta 6, 3üzemórát ment. Hajtómű felújítva. csapágyak szimmeringek olaj cserélve! Csak indítani és dolgozni kell vele! Nem a leharcolt öreg roncs kategória!! Ez mondhatni új! (motorja 2019 09 hóba lett véve újan garanciális! Hajtómű teljesen felújítva! ) Alku már nem nagyon ! Csere Érdekel : Papíros Nagy robogó, Mz 250, Etz 250, vagy írd meg mid van! Csak papíros érdekel nagymotorba! Keress bátran cserénél írd mid van! email: pimpa1974@freemail.hu
Nem ment tönkre de kivett gyertyával próbáld indítani és ha van kompreszorod akkor fújál levegőt a gyertyanyílásba előbb utóbb elpárolog. Le kelene szerelni a kipufogót mert ha aban is van benzin induás után berobanhat a kipufogó.
Apám előre fordítoptta a leállított benzinmotoros fűnyírót.
A henger megtelt benzinnel, csak úgy köpi ki a gyertya nyíláson. Tönkrement? Rotyogó hangja volt még forrón, ahogy forrt a benzin benne... Utána vettem ki a gyertyát és kiöntöttem a benzint belőle, meg a légszűrőből...
Nna megnéztük. A kar mikrokapcsolójával van valami ami elindítja a kést. ott van a jobb hátsó keréknél :) áramkötözővel egyenlőre megszorítottak így most működik rendesen. De egy olyan mikrokapcsolot rendelnem kell. Köszönöm szépen mindenkinek a gyors választ és segítséget. Sokkal könyebb volt így :)
Sziasztok! Adott egy Wolf Garden fűnyírótraktor ami olajhajtásos. A kar amivel a sebességet és a menerirányt lehet beállítani megállt középen és se elóre, se hátra nem lehet berakni. Mi lehet a probléma?
Egy olyan problémám lenne,hogy van egy mtd Mini riderem, ami beindul meg jön-megy, de ha a fűnyíró részét szeretném indítani akkor azonnal leáll. Mi lehet a probléma? Hol keressem? Előre is köszönöm.
Van egy 15le-s fűnyíró traktorom hydrohajtásos. Érdeklődnék hogy a hydrohajtásba milyen időközönként kell olajat cserélni? És milyen olaj való bele?Továbbá valakinek van valamilyen videója, linkje a menetéről?