Tudomásom szerint az emelt hasmagasság 20mm-t jelent.Tehát így a 140mm helyett 160 mm.A mi autóbeszerzéseinknél is téma volt,de csak annyit tudtak róla mondani,hogy erősebb rugókat tesznek az autó alá, - elvileg így keményebb is lenne a rugózás (szerintem), de ez a kérdés már sok volt a kereskedő kollégának , úgyhogy maradtak a sima autók......mi meg nem kérdezősködtünk tovább :)
Azt kérdezném, hogy van egy 2002.Tdi Octaviám és kapok egy tempomatos kapcsolot hozzá a héten. Hogy történik ennek a beszerelése ill. a beélesitése? Vill. szerelö betudja tenni? Gondolom nem nagy kunc vagy ha igen akkor mire figyeljünk oda? Utána melyik programmal kéne beélesiteni? Neki van Vag.Com-ja az vajon jó?
Valszeg más a teljesítményfelvétele a ledesnek (sokkal kisebb), emiatt hiheti, hogy kiégett. Asszem valami foglalat átalakító is kell hozzá, hogy jól működjön.
Üdv, Járt már így valaki??? OII- ben az eredeti helyzetjelző izzókat kicseréltem ledesre.A következőt produkálja: a helyzetjelzőt felkapcsolom minden OK, de néhány mp. múlva elalszanak és a műszerfalon kigyullad a kiégett izzók kontrollámpája.Világítás lekapcs. majd vissza ...megint égnek.....és elalszanak.A belső kontrolllámpa viszont nem alszik el.Visszaraktam a hagyományos helyzetjelzőket és minden OK. Ez valyon miért van????? Köszi a segítséget
Majdnem mindenhol 2 óra munkaidőt jósoltak. Egyedül Szigetszentmiklóson nem fognak el hozott olajat. Legtöbb helyen olaj vihető, de a szűrőket a szerviznek kell adnia. Ja és van ahol elkérnek 1200-2000 pénzt hozott olajnál, olaj tárolás/megsemmisítés címen (gondolom ez a fáradt olajra vonatkozhat). De kérdem én minek? Új autó,első szerviz,a gyár adta az olajat.
Akkor semmit sem mondhatok a nekem felkínált 55-65 árra... Persze ez 20e.km-/2év De volt ahol cseréltek volna levegőszűrőt, pollenszűrőt volt ahol nem. De az ár ott sem volt olcsóbb. Ezek BP-i címek voltak.
Mivel Párkányból semmi válasz nem jött szerviz ügyben,ezért szétnéztem Pest megyében, mi az ábra. Octacia II, 1.9 PDTDI, a 30e-s szerviznél csak a mindenépp cserélendők árára voltam kiváncsi, olaj,szűrők, stb... Sehol nem tudtak konkrét árat mondani, 40-től 70ezer Ft a szórás. A legdurvább Érd volt. Kiscsaj felveszi a telefont, majd válasz: 53.800 Ft. 1 óra múlva visszahívom hogy időpontot kérjek, erre egy muksó veszi fel, biztonságképp megkérdezem megint az árat, most ő 58.000 Ft-ot mondott. Hirtelen nem akartam már mégse időpontot kérni. 3 óra múlva felhívom, hogy a végére járjak a sztorinak (ki számolt el és mit), ugyan az a muksó vette fel mint aki másodjára, és akkor mondott egy 70.000 Ft-os árat. Gyorsan el is köszöntem és leraktam iziben. Érden ekkora az infláció? :) Fura hogy ugyan az a fickó ugyan arra a tételre ekkora árkülönbséget mondjon. Valahogy nincs kedvem ott zsákbamacskát játszani. Úgyhogy az érdi szervizzel vigyázni.
Köszi a kiegészítést, valóban így értettem. Adott számlálási időszakban szerintem elég pontosan mér, de én igazából nem is azt szoktam nézni, hanem tankolás/km.
A még megtehető út kijelzésénél érhetik kellemetlen meglepetések az embert, ha nem tudja, hogy azt is a megtett x km/fogyasztás alapján számolja.
Szerintem ac07 kollega arra gondolt hogy 9999-nél fed.comp átfordul és nullázza magát. tehát így nem a teljes 20e távolságra számol, hanem csak a legutolsó fordulás utáni időre..
Más: Most hívtam pár szervizt, és a két éves szervizelésre áltag 55-65e.Ft mondtak. Arra a kérdésre, hogy mit is ellenőriznek, cserélnek, mindenhol más volt a válasz. Volt ahol azt mondták, sem a légszűrőt, sem a pollenszűrőt nem kell ilyenkor cserélni, de persze így is ugyanannyi a díj… és ez 3.5 munkaórát emészt fel. :-( Olajat vihetem ugyan, de az úgy sem jó, és szürőt ne vigyek mert nem pecsételnek. Mobilitás garancia +5380Ft
Értitek ezt? Idáig, 23e. körül olvastam+oil. Vagy rosszul olvastam?
"2. ha az elfogyasztott üzemanyag mennyisége fix, mérhető"
Valahol azt olvastam, hogy a befecskendezo szelepek nyitva tartasi idejebol es a megtett utbol _becsul_ a comp. fogyasztast, es nem az atfolyo mennyiseget meri. Merget ne vegyel ra mert nem vagyok biztos benne, de szvsz azert is lehet allitani rajta hogy a teves szamitott erteket korrigalni lehessen.