A taxi szerintem teljesen megbízható és korekt mióta a főtaxi átvette. Kimegyünk, megmondjuk hova akarunk menni és megadják a körülbelüli összeget. 7ezer körül fizettünk utoljára. Az idegesítő az, hogy taxis hiénák szólitgatják le az embereket és aki nem ismeri a helyzetet simán elmegy egy ilyennel, ami aztán ki tudja mibe kerül.
A másik bosszantó dolog, hogy még mindig nem voltak képesek építeni egy normális parkolóházat, ahová be lehet állni szabott árért. Ezek az 5 meg 10 percek nevetségesek és bosszantóak.
Ez az egész azért végtelenül erkölcstelen, mert nem az az alternatíva, hogy ha nem akarod a gatyádat is kifizetni öt perc parkolásért, akkor felpattansz a metróra vagy egy gyorsbuszra, amelyik minden fakszni nélkül bevisz a belvárosba. A választási lehetőség a változatos módokon abszolválható kínlódás vagy a méregdrága és legkevésbé sem megbízható taxi. Üdvözöljük Budapesten. :-(
Könnyen lehet, hogy másokat is érinthet a Ferihegyen tegnap tapasztalt parkolási történet.
-------
Tisztelt Repülőtéri Igazgatóság!
Súlyos sérelem ért a reptéri parkolás kapcsán.
Arról bőven lehetett olvasni, amikor a reptéri parkolást drasztikusan megdrágították, amikor az érkezési és indulási peronon 5 perc lett ingyenes, az alsó parkolóban pedig 10 perc.
Arról már nem olvastam a médiában, hogy az alsó parkolóban napi kétszeri alkalommal volt csak érvényben az ingyenes 10 perc.
Mindezek ismeretében 2013. december 24-én délután bevittem a fiamat az érkezési peronra, hogy megvárja a vendéget és azonnal kihajtottam. Beálltam lent a parkolóba, de gyanús volt, hogy megváltozott parkolókártya, már nem láttam rajta a belépés idejét. Odamentem az információs konténerhez, ahol mondták, hogy most már csak 5 perc ingyenes az alsó parkolóban is. Még sikerült azon az időn belül ingyen kimennem. Elhajtottam a vcsési bevásárlóközpont parkolójáig.
Amikor megérkezett a vendég, telefonjelzésre visszamentem az érkezési peronra és percek alatt már a kijárati sorompónál is voltunk, ami nem engedett ki fizetés nélkül. Nem értettem, mi történt, hiszen öt percen belül voltunk. A parkolójegy-automata azt írta ki, hogy fizessek 2000 forintot. A csarnokban találtam egy belső telefont, amin a diszpécser azt kérdezte, hogy nem harmadszor hajtottam-e be? Mondtam, hogy nem, hiszen egyszer kiraktam a fiamat, a végén pedig felvettem őt a vendéggel.
A diszpécser látta a számítógépén, hogy az autómmal 16:24-kor ment be és 16:28-kor akartam kimenni, tehát valóban 5 percen belül voltam. Azt tanácsolta, hogy menjek le az alsó parkolóban lévő információs épülethez. Mivel nem akartam a vendéget váratni addig, amíg a távoli irodát felkeresem, bedobtam a 2000 forintot.
Ezt a jogtalanul kirótt összeget visszakövetelem, ezért kérem átutalni a bankszámlámra.
---------
Valószínűleg az lesz a válasz, hogy az alsó parkolóban töltött pár perces parkolás miatt a számítógép már harmadszori igénybevételt érzékelt és ezért volt a tetemes büntetés az összesen 11 perc parkolásért. Lehet, hogy minderről a sorompónál kitett apró betűs és kb. 30 soros (!) tájékoztatótábla említést tesz, de érdekelne, hogy mi lenne, ha jegyhúzás előtt ezt az autósok alaposan végigolvasnák...
Igen, és nagyanyám minden féltve őrzött porcelánját visszatömködtem a szekrénybe. Előtte pedig visszarendeztem a lakást, hogy inkább otthonnak, mint bombasújtotta területnek nézzen ki.
Tudod, már meséltem szegény nagyanyámat, aki vagy huszonöt éven át mondogatta, hogy most már feltétlenül megnézi a koronát a Nemzeti Múzeumban... Egy metrómegállónyira laktunk onnan. :)
Ha jól sejtem, hogy hol laksz, akkor neked csak át kell ugranod. Majd mesélj ha megnézed, kiváncsi vagyok, hogy csak én vagyok ilyen nyűgös tőle vagy más is.
Viszont most jövök rá, hogy milyen gonosz vagyok. Nem elég, hogy kalácsokat mutogatok neked, de aztán még korábbiakat is nekiállok emlegetni. Bocsánat. :)
Ez a leghülyébb része a karácsonynak. Amikor az ember már mindent megfőzött, megsütött, szétpakolt, kirakott, és csak vár. Sokáig vár. Gyerekkoromban legalább arra vártam, hogy csöngessen az angyal, és meg lehessen nézni a fát, meg az ajándékokat. Most meg arra, hogy csöngessen a rokonság, legyen tíz percen belül irtózatos rendetlenség, aztán lehessen fél éjjel mosogatni. :-DD
Szégyen-gyalázat, de még nem voltam benne. Amióta megnyitották, kitört ezt a téboly, hogy minden második este tízig dolgozom, a közbenső estéken meg kataton módon nézek magam elé. De csak belerázódom valamikor.
Itt vagyok igen. Ilyenkor ott sincs kánikula és ott is rövidek a napok. Itthon jobb, mert imádom a várost és a lehetőségeket.
Láttad már a Zeneakadémiát felújítva? Nekem az egyik szemem sír a másik nevet. Deréktól felfele nagyon szép de lent olyan mint egy ravatalozó. Tudom állítólag eredetileg is ilyen volt, de azért elgondolkozhattak volna azon, hogy biztos jó volt-e eredetileg a szinezés. Az iszonytató led reflektorok is bántották a szemem, valamint nem tudom mi van, ha teljesen telt ház van. A földszinti ruhatár mindig is tömegjelenetes volt, most pedig megszünt az emeleti ruhatár. Van még más bajom is, de ez most itt nem a panaszkönyv.
Az a fortepan kép, amelyet kitettél, nekem is az egyik fő kedvencem. Nem is tudom, örültem-e valaha ennyire bárminek is. Na jó, a biciklit leszámítva, a negyedik szülinapomon.
Jó étvágyat hozzá! A borzalmas botfülem mellett ez a húsoskifli az egyetlen, ami rólam maradandó emléket hagyott a hajdani zenetagozatos osztálytársaimban. :-)