Mindezek mellett álláspontom szerint k*rvára felesleges mindenféle edzésrendszer-elméletekkel foglalkozni olyanoknak, akiknek a kaja megoldása gondot jelent olyan szinten, hogy vitát nyitnak arról, hogy egy diétába mennyi kristálycukor fér bele :))))
"Éljen a hatszáz sorozatos edzés. " - Milyen hatszáz? A hosszabbik "b" nap 60, a rövidebb "a" nap pedig "csak" 51 sorozatból áll.. :-)
Az előreemelésnél a vége felé nagyon tud fájni a váll, úgyhogy azt megnézném, aki brutálba lenyom 15x30-at.
Én csak egyszer láttam ilyen soksorozatos edzést, de csak mellre. A fickók felraktak 100-at a fekvenyomáshoz, majd nyomtak 10x10-et, majd ferdepadon 80-ba szintén 10x10-et. A pihenést próbálták minimalizálni, tehát az egész nem tartott tovább 30 percnél. Azt mondták, hogy nagyon ritkán szabad csak csinálni, de jól formáz. Én még nem próbáltam, de valahogy nem is vágyom rá.
Éljen a hatszáz sorozatos edzés. Egy okos ember mondta: "Lehet, hogy az edzésed hosszú, de akkor nem fenyeget a veszély, hogy intenzív is legyen"
pl karra hamár szóbajött ennyit edzek egy héten (csak a munkasorozatokat írom)
bic: állva egyenes v franciarúddal 2x
állva egykezessel 2x
koncentrált/kalapács 2x
tric: szűknyomás 3x
fekve rúddal 2x
lenyomás kötéllel 2x
Kobra ismer, asszem igazolhatja hogy nincs az a kifejezett ropi karom (mégha dagat is vagyok :))
A felhúzás meg akkor b*ssza szét a derekat ha szarul csinálja valaki, meg kő tanulni és kész.
A nutrif*szom csodaszer egy vicc, 7ezerér vegyen a hóhér fél kiló szójás fost mikor 10ezerért lehet kapni 3 kiló minőségi tejsavót - vagy 17ezerért 6 kilósat...
"A kar edzéséhez nem elég 3-3 bicepsz és tricepsz sorozat valamelyik gyakorlatból. Hatalmas kart csak legalább 15-20 sorozattal, különböző gyakorlatok bevetésével lehet kifejleszteni."
Az ára alapján mondom: Kerüld el nagy ívben! Az "emvéjjel" együtt! ;) Mert az hogy több mint 7000- és kevesebb mint fél kg, az nem jelenti azt hogy mocskosjó minőség... És ebben ráadásul szója is van...
Használ, illetve eszik valaki NUTRILITE-os terméket? Ha igen mi a tapasztalata?
Konkrétan erre a protein porra gondolok.
Leírás A NUTRILITE™ Protein egyesített keveréke a szójának és tejnek, amelyek a eszenciális aminósavakat biztosítják. A Protein 84 százaléka fehérje (hasznosíthatósági százalék:96).
Tulajdonságok - Kiváló minőségű fehérje koncentrátum, amely szójából és tejből lett kivonva - Egy adag kevesebb, mint fél gramm zsírt tartalmaz - Nem tartamaz mesterséges édesítőt, tartósítószert, aromát, vagy színezőanyagot - Semleges izű
Előnyök - Teljes értékű fehérjét tartalmaz - A szervezet számára szükséges fehérjét zsírmentes formában biztosítja, valamint tartalmazza a szójából származó izoflavonoidokat, vasat és kálciumot. - Biztosítja a szervezet számára szükséges fehérjét és a 9 eszenciális aminosavat, és a szervezet számára szükésges arányban tartalmazza az aminosavakat.
Összetvők: 100 g-ban
Energia: 1617 Kj
Fehérje: 82,8 g
Szénhidrát: 4,9 g
Zsír: 3,4 g
Egy mérőkanálnyi adagban lévő aminósavak.
Izoleucin: 410 mg
Lizin: 700 mg
Metionin ( és Cisztin ) 220 mg
Fenil-analin ( és tirozin ) 750 mg
Treonin: 320 mg
Triptofán: 110 mg
Valin: 430 mg
Hisztidin: 210 mg
Mivel én hiába olvasom mert nem értek hozzá, hogy mire jók ezen összetevők alapján esetleg gyúráshoz. HA netán tudna valaki segíteni benne, megköszönném!
nézegettem edzőtermeket, és véleményeket szeretnék kérni a balance SE-ről. elsősorban hogy nagy a tömeg lent? és hogy általában mikor vannak kevesen :)
"de addig is szerintetek ennyire reménytelen otthon edzeni?" - Nem reménytelen, de kissé körülményes. Ha van két bazinagy súlyzód, amivel a mell és válledzés nyomógyakorlatait és a hátedzés húzógyakorlatait is meg tudod oldani, ja és van húzódzkodási lehetőséged is, akkor már a legtöbb izomcsoport megedzhető.
Azért írtam, hogy "körülményes", meg hogy "bazinagy" súlyzó, mert ugye például a fekvenyomást is súlyzóval kéne megoldani. Ahhoz meg ugye nem elég (a nagyon kezdőket leszámítva) két 15-20 kilós súlyzó. (a fekvenyomás súlyzóval, az nem a tárogatás!!!) A nagyobb 40-50 kilós súlyzókat meg igencsak nehéz felvenni egyedül, jobb megkérni valakit, hogy adja fel őket, itt meg ugye megint az otthon edzés hátrányaihoz érünk, mivel nincs kéznél egy sporttárs, aki segíthetne.
Összefoglalva, a bicepsz, tricepsz megoldható úgy ahogy akár otthon is. Ha vannak a fekvenyomáshoz arányos méretű súlyzóid, akkor akár a mell és a váll is megedzhető. Ha tudsz otthon húzódszkodni, akkor már a hátazásnak is lehet értelme. A lábazásra sajnos nincs tippem, a combfeszítőt, combhajlítót nem tudom, hogy hogyan lehetne házilag helyettesíteni. Szóval lehet otthon is mozogni, de alaposan csak egy teremben lehet edzeni. Otthon például a ferdepados dolgokat sem igazán lehet megoldani, a tricepsznél a csigás letolás nagyon hiányozna, hátazáshoz is a gépek sokkal jobbak. A tárogatáshoz is például szerintem nagyon hasznosak a gépek, mivel a mozgás minden fázisában egyenletesen, ugyanolyan erővel, és körkörösen húzzák a kart. A súlyzós tárogatásnál a súlyzó a gravitáció iránya miatt mindig lefelé törekszik, tehát a karokat összehúzásakor már csak a nyomóerő terheli. A gépen éppen ekkor lehet a legjobban, az izmot jól megfeszítve egy nagyot még pumpálni.
Na most már befejezem. Megint hosszú lettem egy kissé. :)
Lényeg, hogy nyugodtan edzheted otthon is amit lehet, amíg nem megoldott terembe járás. De nehogy 15*20-akat nyomjál! :-)
igen ezt már többen mondtátok. decembertől fogok terembe is menni, addig meg marad az otthoni edzés. de addig is szerintetek ennyire reménytelen otthon edzeni? (nekem eddig minden gyakorlattal az azt megcélzó izmokat sikerült is megmozgatni)
otthon nem fogod tudni leedzeni normálisan azt, amit itt javasoltak. + a termekben általában van valami edzőféleség, aki tud segíteni a gyakorlatok helyes elsajátításában.
Öt nap pihenő csak akkor elég, ha nem edzed bukásig az izmokat ( vagy ha kokszolsz). de talán kezdetben még bírod. én javaslom az egy nap edzés, egy nap pihenő rendszert, naturálban ez szerintem a legjobb.
"1. nap húzódszkodás, előreemelés, oldalemelés fejfölényomás, mellről nyomás (sajnos csak egy gyakorlat van hátra, mert más nem jut eszembe)
2. nap tricpesz állva, fekvenyomás szűkfogással, kalapácsbicepsz, koncentrált bicepsz
3. nap guggolás, álló vádli, hasprés és lábamalés"
Ha otthon tudsz húzódzkodni, az nagyon cool. Hátra mehet még döntött törzsű evezés, egykezes evezés, vállvonogatás, meg felhúzás, ha bírja a derekad. Vállra jó még a döntött törzsű oldalemelés (hátsó delta) meg esetleg az állhoz húzás (oldalsó delta, csuklya). A fejfölé nyomás és mellről nyomás szinte ugyanaz, csak az egyiket érdemes csinálni. A fekvenyomás széles fogással alap gyakorlat mellre, ezt ne hagyd ki. Tricepszre én a fekve egykezes tricepszgyaksit javasolnám még. Bicepszre meg inkább a kétkezes rudas bicepszet. Combra, seggre nagyon jó gyaksi még a kitörés. Én egykezes súlyzókkal szeretem, így nem félek, hogy elvágódok. Combbicepszre meg lehet csinálni a merev lábú felhúzást.
Én most edzettem egy ilyet: - fekvenyomás - tárogatás - kétkezes bicepsz franciarúddal - kalapács bicepsz - oldalemelés - döntött törzsű oldalemelés - egykezes tricepsz fekve
Itthon, kényelmesen, közben BBtv-t nézegetve. :) Lehet, hogy nem egy profi hozzáállás, de én már csak így szeretem. Teremben azért jobban odateszem magam. Edzés után turmix, müzli, meg egy konzerv halacska némi pufirizzsel.
Ha van géped, akkor nyak mögé húzás, ha nincs, akkor evezés döntött törzzsel kétkezes súllyal, és persze húzodzkodás, még akkor is, ha először csak 2-3 megy.
melyiket tartjátok jobbnak? 1. nap alsótest-2. nap felsőtest vagy 1.nap hát mell 2. nap kar váll 3. nap has láb. az utóbbival 5 nap elteltével lenne megmozgatva egy izomcsoport az elsővel pedig minden 4. napon (pihenőnapokkal együtt)