...kár az útiköltségért! Az SK-1 ugyanaz a szánalmas romhalmaz, mint az XK-1, XK-3, csak kisebb és könnyebb. Digitális műanyaghang, felül visít mint a VK-7, a chorus/vibrato inkább macskanyávogásra emlékeztet - különben profi cucc :-)
Sajnos ez az igazság.
Az egyetlen jó klón, amit eddig hallottam, Tehtube's B3 sampler-bankja, aztán hozzá egy jó Leslie, és úgy szól a B3, ahogy kell...!
Most szólt egy ismerősöm, hogy Pesten a Coda hangszerboltban lesz (vagy más van is ) Hammond SK1 ha jók az infók, tehát érdemes arra elkirándulni akit érdekfeszít a dolog! :)
Minden mindennel összehasonlítható szerintem adott szemszögből és adott szinten. Itt a szempont az egyéni ízlés, hogy mi ami tetszik és mi ami nem...
Gondoltam hátha bejön másnak is, tehát nem a Hendrix vs. ELP meccsen van a lényeg, hanem hogy aki nem hallott ezekről a magyar gyerekekről, esetleg most ő is keresgetheti, hallgathatja őket (ha tetszik).
Szerintem Hendrix és az ELP abszolút nem hasonlítható össze, az egyik kötetlen, laza, blues alapú zene, míg a másik precízen megkomponált, epikus progresszív rock, noha arról szól a fáma, hogy Hendrix szeretett volna csatlakozni hozzájuk(H.E.L.P.), ami halála miatt meghíusult.
Ma esti felfedezésem ez a kis hazai csapat. Sajnos hammond nincs benne, de általuk megismertem Jimi Hendrix munkásságát, ami sajna eddig kimaradt nálam. Mindenesetre jobbnak itélem az E.L.P-nél zeneileg és ezek a magyar srácok nagyon jól zúzzák.
úgy látom, ez egy Bontempi "Heimorgel" gyerekeknek. Nem tudom Mo.-on van-e ára, de ha van is, nem hiszem, hogy magas. Némethonban általában 1.-€-ért kel el az eBayen, vagy még annyiért sem...
Pontosan így van, a csöves előfok biztosítja a "koszos" orgonahangot és persze az overdrive-ot.
Tehtube szaktárs szerénysége nem engedhette meg, hogy azt is odaírja a tudósításhoz, hogy a samplerben "Tehtube's B3 Bank"-ja szól, amelynél jobb Hammond-klónt én még nem hallottam - rosszabbat viszont annál inkább...
A samplerben egy 2 gigás vinyó + ZIP100 drive adathordozó lett beépítve, a vinyó és a preamp külön ki-bekapcsolható. Így külső vasakat nem kell cipelni bulikra. Ez az egység 10,5 kg, a fémházas Preamp (ART MP Tube) nehezebb, mint a rack :-)
A Leslie ugyan nyom 50 kilót, de kerekeken gurítható, és méreteinek köszönhetően 2 személy különösebb megerőltetés nélkül viheti.
Ha valaki tud dobrotor nélkül élni, ugyanakkor egy kompakt cuccot akar, annak ezt az összeállítást csak ajánlani tudom. Lévén, hogy a Leslinek van egy "Rotary" és egy "Clean" bemenete, ezért nincs szükség második erősítőre. Nem csupán a fergeteges, gitásosokat elszomorító hangerő, hanem a dinamika is meggyőző. Ugyanez érvényes a dobrotos-szimulációra is. Mindent egybevetve, ez a legjobb kompromisszum, amit pillanatnyilag el tudok képzelni.
Eladósorba került egy eredeti amerikai LESLIE 760-as szinte gyári, tökéletes, frissen átnézett állapotban. 100 wattos tranzisztoros erősítő, hatalmas hang, tölcsér és dobrotor nagyon halk motorműködés. A LESLIE-hez jár egy Combo Preamp II-es is amivel bármit (jack aljzat) rádughatunk a LESLIE-re. Megtekinthető és átvehető Budapesten ára 175.000 forint. Érdeklődni a 06-20-251-0745-ös számon vagy a palmaikrisztian@aol.com-on.