te gyors vagy mint a villám ... :-)
de a érveid olyanok min a forditott jéghegy csúcsa,
amit a koalíció csinál 90%-ban +, 10% ami rossz,
bár a MASZOP-SZADESZ csapat az 50%-ot elérte volna,
nem itt tartanánk és lenne még erőmű magyar kézban is...,
garantált évi 8%profit nélkül...
16. 1998 november A révfülöpi "Fidesz-üdülőként" ismert ingatlan kapcsán újabb vádak érik Simicska Lajost, az APEH elnökét. Az üdülő színlelt adásvételéből 1995-ben 40 millió forint áfa keletkezett, az ingatlant nem sokkal ezután Simicska Lajos cége, a Mahir Rt. vásárolta meg. A hamisan visszaigényelt áfának nyoma veszett. Simicska Lajos APEH-elnökké való kinevezése után az eljárást frissen kinevezett vezetők hatáskörébe vonták, az ügyet vizsgáló revizorokat áthelyezték.
Nem tudom, én csak Ovi frappáns beszólását idéztem a gátépítés és a nyugdíjak kapcsolatáról. Azt hittem a reagálásokból megtudom, hogyan is kell értelmezni, mert én nem sok értelmét láttam ennek a mondatnak, Speaker pedig még nem magyarázta meg.
Az elosztási elv alapja láthatóan az, hogy ki hova tartozik. A renitens városok választóit megbünteti, az üzenet világos értelmezést ad a kormány demokrácia fogalmáról......
Ennek a párját ritkítóan jó kormánynak a különösen jó megmozdulásai közé talán beletartozik az is, hogy az árvíz során telepofával igégettek, illetve elkülönítettek ilyen-olyan összegeket, sőt az egyes önkormányzatok rendelkezésére álló pénzeket megkurtították ha jól emlékszem 3%-al, ebbe beleértendők az árvizzel sulytott települések is.
Hol van apénz? Miért nem juttatzják már el azoknak a településeknek, embereknek akik jogosultak erre?
Vagy majd ezt is párszimpátia alapon fogják osztogatni, vagy Uram bocsá' sógor-koma-jóbarát alapon?
Az önkormányzatok saját forrásaikkal pályáznak, tehát ha, ahogy mondod "megszedték magukat", akkor az az önkormányzati vagyonra vonatkozik mivel ez adja a pályázat önrészének alapját.
Kormánypárti pályázó esetén azonban akad eset amikor a 0 % is elegendő volt a sikerhez, míg ellenzéki vezetésű településnél jóval magasabb arány sem.
Ebből csak az tűnik ki, hogy a baloldali vezetésű településeken a saját forrás aránya a kért támogatáshoz képest magas, azaz az előző ciklus alatt jól megszedték magukat, most meg a nem baloldiaknak is jut. Mi ehhez a hozzáfűzni valód?
15. drasztikusan csökken azoknak a városoknak a központi költségvetési támogatása amelyekben a kormánypárti jelöltek alulmaradtak az önkormányzati választásokon (pl. Szfvári körgyűrű milliárdjai elmaradnak, Szhely, Miskolc stb. viszont kap pénzt)
12. TB önkormányzatiság eltörlése - Selmeczi G. államtitkár lesz az irányítója, Cser Ágnest - jogsértő módon - kirúgják. Cser Ágnest 1999. november 5-én jogerősen visszahelyezi a Bíróság.
1. A kormány nem hagyja, hogy egy monopólium diktáljon neki és
a kisembereknek, mármint gázárat! Ha nem tetszik, visszaveszi a gázszolgéltatást -
zseniális, tárgyalási alap az eladási ár !
Igy működik egy kormány, ha nemzeti elkötelezettségű.
2. Indul az átvilágítás, tisztul a közélet, remélhetőleg a sajtó is.
3. Figyelemre méltó a határozott fellépés az EU-val szemben is,
ne szórakozzatok, mondjátok meg mikor (akartok?) bennünket felvenni!
9. Fociklubok-elnökségek: Torgyán - FTC, Szabó-Kispest, Lányi-UTE MLSZ - Mészöly ? Orbán lábtenisz partnere megpróbálja de lepattan: kormánytámogatással indul harcba, de még csak napirendre sem veszik az elnökválasztás kérdését.
8. 4-es Metró: NEM ! (O.V. nem hajlandó találkozni Demszkyvel) mert túl drága inkább a felszíni közlekedés fejlesztését támogatja (?) A kormány utóbb első és másodfokon is elveszíti a pert Metró ügyben a Fővárossal szemben : Elállása a szerződéstől jogsértő volt !
7. Orbán homályos utalást tesz a sajtóban teremtendő médiaegyensúly létrehozására. ("A sajtó nem banki tevékenység" ezzel a Magyar Nemzetet elveszik a Postabanktól és átteszik.... az MFB-hez)