Szia(sziasztok)! Oly sok kérdésem van (lenne), hogy nem is tudjam,hol kezdjem!
Olvastam, hogy nem ajánlatos bárhova egyedül kirándulni, így érdekelne melyik kikötő az, ahol nem ajánlatos! Gondolom Casablanca egy ilyen hely! Nagyon drága a csoportos kirándulás? Említettem ,hogy a Fantasiaval utazok(remélhetőleg) ennek az útvonala: Genova-Barcelona- Casablanca-Kanári szigetek-Madeira-Malaga-Róma- Genova! A kikötőben (Genovában lehet italcsomagot vásárolni)? Talán a félelem keritett hatalmában ,amiért úgy gondolom, hogy nem leszek a hajón! Még bizonyára eszembe jutnak kérdések, köszönöm előre is ,hogy válaszoltok. Üdv. Linda
Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy Wizzairrel mennék Milánóba a Bergamoni reptérig, erre találtam repjegyet, van Wizz Bus 10800 Ft kettőnknek oda-vissza és vonat Genováig 80 Euró lenne. Viszont még repülőn sem utaztunk sosem, így nem tudom, hogy a poggyászok után mekkora költséggel kellene számolnunk.? Néztem a reptér oldalát, de díjat számol a reptéren, a kapunál,...stb. akor most hogy kell számolni a csomagdíjat? Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Szia! Mi a 8.-on leszünk ablakos kabinban,apósomék 9.-en, barátaink 10.-en. Így sikerült helyet foglalnunk.Balkonost szerettünk volna,de nem volt már:(...Persze, majd elmesélek mindent.szia
Kiábrándító leszek: igen, az Azamara árban valóban feljebb pozícionált, de ez nem feltétlenül fog tükröződni a szolgáltatások minőségéban is. Az Azamara társaság flottája kis és közepes méretű hajókból áll, az átlagosnál nagyobb kabinokkal, kevesebb vendéggel, egyes hajóikon úgy tudom nincsenek is belső-, csak ablakos- és balkonos kabinok / lakosztályok. Nekem is közeli terveim között szerepelt elmenni egy Azamara útra, de legutóbbi utamon egy magyar származású amerikai házaspár nagyon degradálóan beszélt az Azamaráról, azt mondták, abszolút nem éri meg az árát. Személyes tapasztalatok alapján nem beszélhetek, jómagam eddig mindössze három hajóutat tudhatok magam mögött (Princess 5*, Royal Caribbean 4*, Holland America Line 5* - ezeket már össze tudom hasonlítani), ellenben a fent említett házaspár már 30+ utat tudhat maga mögött, ergo, úgy gondolom, lehet hinni nekik. Természetesen az említett 599 € meg ajándék, ha úgy tekintjük, és lehet megér egy tapasztalatszerzést. Minden esetre, várjuk majd az élménybeszámolót! :)
Úgy döntöttem addig nem állok fel a géptől amíg meg nem oldom, hogyan jutunk Genovába...:)
2 lehetőség van és nagyjából ugyanannyiba kerül, sőt kb. ugyanakkorra érnénk a hajóhoz.
-Lufthansa géppel, frankfurti átszállással Malpensara, onnan a hajó -már befizetett- transzferével a kikötőbe.
-Ryanairrel Bergamoba, onnan vagy át a Malpensara és a hajó transzferével tovább, vagy egyenest a kikötőbe.(utóbbinál vissza kell szerezni a befizetett transzfer árát)
Mindkettőnek van előnye és hátránya is. Kár, hogy előre nem lehet tudni, melyik fog dominálni épp akkor...
Kedves Linda! Még nem kaptam meg az utazási papírokat, de ha tudni fogom a kabinszámunkat szívesen megírom neked, és bármikor bekopogtathatsz hozzánk ha van kedved, és nem találkozunk a közösségi helységekben. Üdv: Dóra
Elsőként szeretnék gratulálni a hajós utazás melletti döntésetekhez, garantálom, hogy jól fogjátok magatokat érezni és egy örök élmény marad :)
Másodsorban annyit még hozzá tennék, hogy ugyanezen a hajón indul utunk magyar asszisztenciával Június 22.én. Pont az olyanok kedvéért csináljuk, mint pl Ti is, akik most mennek először és nem szeretnék magukat elveszettnek érezni. Ezzel egy "segítő jobbot" szeretnénk nyújtani az "első hajózóknak" :)
Tehát akkor kérdéseidre a válaszok:
- A hajóra szinte bármit felvihettek kivéve ételt, italt és olyan eszközöket amivel mások testi épségét fenyegethetitek...
- Szerintem érdemes előre vizes, boros vagy üdítős italcsomagot vásárolni, de az all inclusive csomag túl drága.
- Nagyon sok kikötőben egyénileg is könnyen lehet kirándulni. Mi olyan helyre szoktuk ajánlani a fakultatív kirándulást, ahol nagyon sok látnivaló van, messze van a kikötő a várostól vagy a közbiztonság nem 100%-os.
Bátor dolog egyedül belevágni egy ilyen hajóútba, ez mégsem egy körutazás, nincs kivel megosztani az élményeket, hiába van az ember körül több ezer. Persze mindenkiben csak addig lehetnek kétségek, amíg útnak nem indul, onnantól már csak a látvány és a kellemes érzések maradnak.
Mindenesetre én ajánlom Marrakesh-t, az ottani főtérnél kevés hangulatosabb hely lehet a világon, ráadásul minden napszakban más arcát mutatja, csak a kígyóbűvölőket nem ildomos feltűnően (vakuval) fotózni.
Szia! Mi máj. 11.-én indulunk Velencéből Görög szigetek felé az MSC Armoniával. Első hajó utunk és szeretnék minél több infót. Miket vihetünk magunkkal a hajóra,mire lehet szükségünk,vegyünk e italcsomagot előre,befizessünk e kirándulásokra vagy oldjuk meg egyénileg.Van e 6 éves gyermeknek való program a hajón? Most így hirtelen ennyi, nagyon megköszönném a válaszokat. Anita
Mársius 3-án megyek Genovából én is(egyedül) ,de a Fantasia hajóval!
Malév járatra volt jegyem és az ezzel járó transzferrel ! De mivel a Malévval az történt ami... Én is március 2-án reggel megyek A Wizzair-el Milánóig(Bergamo reptérre). Még nem foglaltam le a Wizzair transzfert a pályaudvarig,de remélem utólag megtehettem! Milánóban éjszakázom, mert a Genovában jutó transzferem innen lesz! Egy kicsit(nagyon) összekuszálodtak a dolgok a Malév miatt...Pedig jó lett volna nekem is a vonat! Talán együtt utazzunk a repülön Milánóig! Írj, ha igen(reggel 6.05- kor. )Üdv. Linda
Szia Annamari! Szerintem is inkább repülővel gyere. Mikor és a Ryanair Bergamora? Mi az MXM-re megyünk és oda jön a transzfer 60 euróért/fő oda-vissza. Időben nem jön ki, hogy át gyere arra a reptérre?
Hú ez jól hangzik, manapság nem könnyű korrekt kiszolgálást találni :(
Köszi a segítséget már beszéltem is vele, és kaptam is egy nagyon jó ajánlatot egy legfelsőbb kategóriás hajóra az azamara journey-re. Azt mondták, hogy ez igazából a hajótársaságok "Ferrarija" és ahogy nézem elég drága is, de van egy kedvezőbb árfekvésű.
Kedves Linda! Én a férjemmel fogok utazni és nekünk is az első hajóutunk lesz. Már nagyon várom. Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, mert nagyon sok információt kaptam a többi fórumozótól. Ezt ajánlom neked is, hogy minél több oldalt olvass át és lassan minden kérdésre választ kapsz. Üdv: Dóra
Splendidával megyünk az első utunkra március 03-án.
Sokat kerestem, hogy mivel menjünk Genováig, végül repülő-vonat kombináció lett + 1 nap szállás Genovában. Így sem lett drágább, mint ha kocsival mennénk.
Mi Wizzair-rel megyünk a bergamói reptérig. Onnét Wizzair transzfer bevisz a milánói központi vasútállomásra. Ezt a repülőjeggyel együtt foglaltam le. Innét vonattal megyünk tovább Genovába. A vonat 1:40 alatt Genovában van. A pályáudvar nincs messze a kikötőtöl.
Mi március 02-án reggel megyünk, és Genovában szállunk meg 1 napot.
A vonat menetrendet a trenitalia.com honlapon meg lehet nézni, interneten jegyet is lehet venni. Kettőnkre a jegy oda-vissza 80 EUR volt.
Édesapám nevében írok, aki éppen az msc fantasiaval utazik. Azt kérte, hogy osszak meg veletek pár hasznos infót, melyek a következők: Casablanca központja 25 perc sétára van a kikötőtől, de térképet feltétlenül vigyen az, aki nelkivág gyalog, mert nem adnak. Emellett a parkolás árát is felemelték Genovában. Reméljük, ezzel is segíteni tudtunk pár későbbi utazónak! Ha még van valami, majd írunk.
Nem az én szüleim lesznek ott, hanem egy számomra teljesen vadidegen pár Pécsről. Tőlük kaptam a minap azt az e-mailt, akkor még úgy volt, hogy hozzájuk, illetve az autójukhoz lehetne csapódni, aztán számomra véget ért az utazás, mielőtt még elkezdődött volna. Az az e-mail cím és a telefonszám is az övék, velük lehetne felvenni a kapcsolatot, bár ha repülővel mész, akkor gondolom okafogyottá vált a történet.
Azért Bergamo és Genova között van egy csekélyke távolság.