Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Amikor filózófia szakra jelentkezett (volt ilyen igen, anno:-)) és Rousseau-t húzt a szóbelin, vigyorgott, és azt mondta (mivel kedvelte) "Ó ez könnyű".
A tanár tajtékzott! "Akinek a szavára ezrek mentek a z MAGÁNAK KÖNNYŰ???!!"
"Lol...jó ideje olvastam, de igy beugrik kb 2x annyi nagy csata, mint a Gyűrűk urában."
Ha neked Lol, akkor nekem is LoL! :)Kétszer annyi csata? Aláírom, de te is olvastad a könyveket. Hány csata volt részletesen kifejtve? Kb 3 max 4?
Ebből az első évadban volt egy, amiben Tyrion is részt vett, a sorozat készítői meg el is sumákoltak. Ejnye-bejnye érte!
A második, az majd csak lesz a 2x09-ben, a Fekete-víz öböl béli csata. Állítólag negyed órás lesz és marha jó.
A harmadik pedig a harmadik kötetben szerepel....
(Spoilerezni a csak a sorozatot követők kedvéért nem akarok, így nem fejteném ki bővebben, egyiket sem.)
A többi csata hogy is volt a könyvben? Várj, nem emlékszem! Ja már vágom miért! Mert nem is voltak csaták...
Illetve voltak, de utólag értesültünk róluk, mintha a déli híradót néznénk az m1-en, 5 percben. X és Y megküzdött egymással. X vagy Y győzött. Ennyi és ennyi volt a veszteség. Hurrá!
Kérdem én ismét, újfent. Erre hogyan akarnál te blockbuster movie-t alapozni? Ráadásul 3 nagy mozit, 7 (!) könyvre kivetítve, amelyek átlagos terjedelme kötetenként 1000 oldal és, amiből a 6-at még csak most írja az író?
A szereplőkről nem is beszélve, itt nem néhány (3-10 közötti, tetszőlegesen kiválasztható szám) főszereplő van, amit maximálisan elbír egy film, hanem átlagban 20-25!
Hiába az a kötetek címe, hogy Trónok harca, Királyok csatája és Kardok vihara, mert a lényeg nem a háborúkon van, hanem a hatalmi játszmákon, az intrikákokon, a karaktereken. Azon, hogy ezek a karakterek hogy tudnak kiszúrni a másikkal vagy hátba szúrni a másikat.
"Ja, meg a világ amit megálmodott az iró..."
Szerintem ezt is szépen megoldotották. 3 helyszínen is forgattak, most sem műtermeztek és ezt nem hinném, hogy túl sok sorozat elmondhatná magáról. A falon túli jelenetek Izlandon lettek felvéve. A Királyvár eseményei Horvátországban, A vörös puszta és Qarth pedig Máltán. A farkaskölykökből pedig cgi rémfarkasok lettek.
illetve, író-rendező- mások, más agyműködéssel, eltérő fantáziával, hacsak nem ugyanaz a kettő, ami előfordul, de még akkor sem lehet ugyanaz a könyv és a film/sorozat.
A mozgókép és a könyv, gyengébbek kedvéért... :P mindegyik (hiába adaptáció), más rendező vizuális kivetülése. Ismétlem: összehasonlítani, elvárni, hogy pontról-pontra ugyanolyan legyen, teljesen felesleges. Külön kell kezelni. Óhatatlan az elvárás egy-egy filmmel, sorozattal szemben, de tudatosítani kéne már, hogy nem ugyanaz a kettő.
"De mire forgattak volna belőle blockbustert? A nem létező csatákra? Ezt nem igazán értem..."
Lol...jó ideje olvastam, de igy beugrik kb 2x annyi nagy csata, mint a Gyűrűk urában.
"A könyvekben is épp az a lényeg, ami a sorozatban erősségnek számít: a karakterek, a párbeszédek, az intrikák. "
Ja, meg a világ amit megálmodott az iró, meg az események...és kb. ott is vagyunk:)
"a Game of thrones tipikusan az a könyv, ami olyan szerteágazó, tele kis történetekkel, amelyek egymásra épülnek, hogy ebből egész estés filmet csinálni egyenlő lenne az öngyilkossággal. nagyon finom, értelmes, izgalmas sorozat lett belőle. nekem nem hiányzik belőle a pénz."
Megint csak lol...a Gyűrűk ura meg egy oxfordi nyelvzseni mélyirodalmi blablája, mégis az összes CGI buzi körberohangált
a multiplexekben kezében a cerkával...van az a pénz amiért Martin kolléga meghuzná a regényt egy trilogiáva és még jó is lenne, nekem legalábbis jobban bejönne mint a hegyes fülű Sanyi manó:P
(Nem mellesleg a negyedik könyvben már tul sok szálat huz, nem rosszakat csak nehezen bir vele. )
Abból csak az első részt láttam és ott kellett utána ujjáéleszteni a s***em, annyira elzsibbadt 3 és fél óra után és még mindig ott tartottam hogy ki a gyikom az a szürke Garfild? :)
Sorozat-pénz:kinek a pap.... én pld nem bánnám ha a Falnál lenne egy picike csata, nem egy fogatlan nyanya lenne, aki meséli az unokájának :Jajjaj hatalmas egy csata vót, Havas Jon küzdött mint a tigrinc...:P
"A hozzászólásod egyenértékű azzal, hogy hiányolod a csatajeleneteket... nézd meg zsinórban a Gyűrűk urát háromszor, aztán elég lesz :P "
Pedig nem.
Nézze akinek yoda füle van:P Nem szeretem.
Jó, a kis tündelányt szeretem.
" a Gyűrűk urát meg lehetett valósítani, a Trónok harcát nem."
Ámen:)
"A sorozat már jobb ötlet, és felesleges összehasonlítgatni, két abszolút más műfaj."
What? A könyv meg a mozi? A könyv meg a sori? A mozi meg a sorozat?
Nem mintha hasonlitgattam volna, azt mondtam jó mozifilmeket lehetne nagy pénzen csinálni belőle,
illetve nekem hiányzik a látvány a sorozatból.
Ja, hogy nem lehet belőle mozit csinálni...ez igaz lehet, mert én is hallottam. Tőled:P
Csaták a párhuzamos univerzumban, előrehajrá amúgymegkülönbenis Tyrion for president. Még mindig. Már megint. Ja és persze Bran... nála szebb kiskölköt nem találni sehol (csak majd a leendő gyármekemet, áfkórsz :D)
A hozzászólásod egyenértékű azzal, hogy hiányolod a csatajeleneteket... nézd meg zsinórban a Gyűrűk urát háromszor, aztán elég lesz :P Teljesen irracioniális lenne FILMET gyártani egy ilyen könyv-sorozatból... a Gyűrűk urát meg lehetett valósítani, a Trónok harcát nem. A sorozat már jobb ötlet, és felesleges összehasonlítgatni, két abszolút más műfaj.
a Game of thrones tipikusan az a könyv, ami olyan szerteágazó, tele kis történetekkel, amelyek egymásra épülnek, hogy ebből egész estés filmet csinálni egyenlő lenne az öngyilkossággal. nagyon finom, értelmes, izgalmas sorozat lett belőle. nekem nem hiányzik belőle a pénz.
Mozi? Ilyen terjedelmű könyveknek? Iszonyat sokminden kimaradt volna belőle... Sokkal jobb ez így. Azért szerintem nem mindegy, hogy 3 órába sűritenek bele mindent vagy 8,5-be...
Legyen máááááááááááár szeptember 30. ! - én momentán egyelőre nem is ezen kattogok, ki lesz a "főgoni".. hanem az ominózus nyitójeleneten... mert ahogy vége lett, az az igazi mádáfákkáááá ... by Hank Moody.
Nagyszerű hírünk van a Róma és a Dexter iránt egyformán rajongó sorozatbuziknak: a Róma egyik főszereplője, Ray Stevenson (aki egyébként a Kill the Irishman című filmben is zseniális volt) visszatérő szereplőként lesz jelen a Dexter hetedik évadában. Az EW.com infói szerint[...] Bővebben!Tovább »