TV2 Naplójában az iménti riport: Szabó Győző színész utazásai a világban, de a legfontosabb: super 8-as kamerával ment és azzal filmezett, a riport hátterét pedig egy super 8-as vetítés képezte, mutatták a vetítőgépet, a vászon volt a háttér stb.
Külön megmutatta a felvevőgépét és láthatóan tudja kezelni, büszke rá stb.
Láthatóan elkötelezett super 8 filmes, nem is tudtam róla! :))
Szép, masszív darab, jól látom, hogy fémházas? Azokat kifejezetten szeretem :-) Jó filmezést!!!
Youtube: nem nagy ördöngő, szerintem fuss neki újra, elég jó a codec adatbázisa, volt olyan, hogy a gépem nem játszotta le, a jutub meg simán vitte...átkonvertálta valami saját formába aztán uccu. Mondjuk jól ki kell kisérletezni, hogy milyen felbontást/fps-t szeret, mert pl a Romet nagyon ramatyul megy, holott az .avi tökjó volt. Üdv!
A sound 850-es Porst? Igazából nem ismerem, egy db képet találtam guglin ez volt rajt, kb mint a Chinonom, amiért remélem valamikor el tudok menni pestre (tökjó, hogy a tervezett idő előtt 3 nappal szólnak, hogy melózzak). Youtube: A filmet nem fogadja vagy regisztrálni nem tudsz csak? Érdemes valami magyar katymattyal próbálkozni (videobomb.hu) TALÁN... Jók ezek a régi tekercsesdik én is láttam pár megkönnyezett bácsit-nénit, mondjuk napi 8 órában "digizni" kicsit megöli az ízét, de már újra érzem hehe.
Amúgy a moziba nálunk most lesz gépátalakítás, a halogénes masinák kapnak egy xenon dobozt, kiváncsi is vagyok is, meg mennék is inkább Pestre, mindegy hátha ki tudok sírni egy anamorfot aminek a hátsó lencséje a 62mm és 3 kilós :)
Városkánk tv-jének vezetője hatalmas érdeklődést mutat 71-től 83-ig működött amatőrfilm klubunk filmes hagyatékai iránt és a számtalan tekercsből, melyeket dvd-re rőgzítettünk hétről-hétre szombatonként műsorra tűz egyet-egyet. A siker hatalmas! A legnagyobb sikere az óvodákban, iskolákban, bölcsődékben forgatott filmjeinknek van, hiszen az azokon szereplők ma már túl vannak a 30-on is és boldogan ismernek magukra. Számtalanszor megállítanak az utcán, gratulálnak, érdeklődnek, és ma teljes megdöbbenésemre egy fiatal srác bejött a munkahelyemre és a kezembe nyomott egy S8-as kamerát! Asszongya fogalma sincs mire való, már talán rajtam kívül senki nem tudja hogy kell használni. Hálás a filmekért, fogadjam és használjam szeretettel!
Hát ilyet!
Valamikor nagy szám volt, 1.7-es fényerejű 5,6-56 mm-es makró zoom obis japán gyártmányú Porst kamera!
Kifogástalanul működik!
Most megpróbálok felhajtani hozzá a neten valami leírást.
Köszönöm :)))) Zene: az a baj, hogy most elfelejtettem, hogy mi is az, teljesen véletlenül lett ez alá, de annyira összejön a filmmel. Amúgy egy .mid file-ból készült némi torzítóval s egyébbel, és tényleg teljesen véletlen lett ez a zene. Első "premier" vetitésen én próbáltam hasonlót nyomni alá, persze nem sikerült, de a népnek tetszett a végére vastaps követte a zene ritmusát, amit azért annak tudok be, mert az utolsó vetités volt és mindenki menni akart már biztos :)) A következő még könyvben áll össze egyenlőre... Üdv!
A legtöbb keskeny gép működése a varrógépéhez hasonló, egy vas villa jár ide-oda benne, és az huzigálja a filmet. Ez, mint minden alternáló mozgás, rezgést, zajt okoz. Ezzel szemben a máltai keresztes filmtovábbítás:
A piros keréken van egy fogasdob, az rángatja a filmet. Mivel nincs alternáló tömeg, csak forgó mozgás, sokkal szebben fut. De általában keskeny gépekben ezt a megoldást nem szokták alkalmazni, mert bonyolult az alkatrészeket előállítani.