A DENSION-ról "DMP3-Tippek-Trukkok" címen van egy topic, nem túl hosszú, van benne sok infó.
Azért összefoglalom amit szerintem tudni érdemes, illetve a tapasztalataim:
A DENSION egy magyar cég! Nagyszerű dolgokat csinálnak, de szerintem - legalábbis - a magyarországi marketingjük csapnivaló. Ismeritek a világhíres, itthon ismeretlen cégek esetét...
Korábban alapvetően két termékük volt a DMP3 harddiszkes autós mp3 játszó és a DH100ix szintén vinyós fejegység. Ez utóbbit nem hallottam még szólni, de azt mondják, hogy az ötlet fergeteges, csak a végfok rész gyengére sikeredett, szóval nem szól igazán jól. Külső erősítővel lehet hogy klassz ez is, nem tudom.
Mostanában IPOD autós illesztéssel foglalkoznak (www.dension.hu)
A DMP3 gyártás megszünt, a raktárkészletek kiárusítása folyik, az eredeti ár töredékéért. Szerintem nagyon megéri.
A DMP3 két részből áll. A vinyót tartalmazó fejegységből és egy külső, opcionális kijelzőből. A fejen is található kijelző, de a fejet célszerű valahova eldugni és a külső displayt (kezelő szervet) látható, elérhető helyre tenni. Nálam az OII ben a display a hamutartóba került, pont belepasszol és le lehet csukni a a hamutartó tetejét. Persze magát a hamutartót ki kellett venni. A fejegység a jobb első ülés alatt van, hibátlan elhelyezés.
A vinyóról: Sokan esküsznek a notebook vinyókra, mert jobban bírják a strapát, illetve a régebbi lassabb fordulatú vinyókat javasolják, mert nem melegszenek annyira. Nyilván a szükséges adatátviteli sebességet a koari vinyók is sokszorosan túlteljesítik.
Én beszereztem 10-40 gigás használt vinyókat fillérekért és egy 20 gigás Maxtort használok, hibátlanul működik közel egy éve, semmi probléma a rázkódással. Ha netán bedöglik teszek bele egy másikat. Na bumm.
Szinte a teljes CD gyűjteményemet bekonvertáltam MP3-ba 320kb/s tömörítéssel.
KOnvertáláskor az albumcímet, számcímet stb. a netről leveszi, a kijelzőn folyamatosan látható minden adat.
A Stream fejen kétféle módon lehet megszólaltatni. (Az újakon már van aux bemenet, ott igen egyszerű a dolog).
FM modulátorral (felejtsük el) vagy CD tár emulálással. Ez utóbbi azt jelenti, hogy egy külső elektronika (pl. connects2) a fej felé úgy tesz mintha ő egy cd tár volna és rajta keresztül szólal meg a DMP3. A fej cd tár vezérlési funkciók nem működnek, a Satelit display kezelőszervei használhatók.
Mellékesen jegyezném meg, hogy el lehet gondolkodni IPOD beépítésén is, hiszen már nagy (40-80GB) belső vinyós IPOD-ok is vannak és ICELINK adapterrel az IPOD hangját szintén föl lehet vinni a fejre és ilyenkor a CDtár vezérlés is működik az IPOD felé.
Szerintem a DMP3 kijelző funkciói sokkal jobbak, mint az IPOD-é, viszont az IPOD mobil, ki-be rakosgathatjuk a kocsiba és magunkkal vihetjük bárhova. Tehát ha valaki hordozható mp3 vagy IPOD mániás (és meg tudja fizetni...), annak ez praktikus választás lehet.
Végül az mp3 tömörítésről. Nekem az autohifi(?)-vel kapcsolatban elég kategorikus a véleményem, de hagyjuk... Menet közben nem tudtam különbséget tenni a DMP3 (320kb/s) és a fejegységben lévő gyári tesztCD A-B tesztje között. Álló helyzetben bizonyos részleteknél talán igen, de tessék mondani: ki hallgat alapvetően álló helyzetben autóhifi(?)-t?
néhány link:
<a href="http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=1277" target="_blank"></a>
illetve írd be a Google ba, hogy dmp3, rengeteg info van.
talán délután tudok csinálni képeket.