Keresés

Részletes keresés

phls Creative Commons License 2000.04.06 0 0 393
Mindenkinek:

Összeröffenésünknek egyik gyümölcse új névjavaslatunk: Írd Jól Egyesület (retix találmánya, ô bôvebben/jól ír majd róla). Mr. Professzorral új tagunk van. Néhány feladatot kiosztottunk (hagytunk még a többieknek is):

Hatvani Szabolcs: jogász megfűzése, hogy minél olcsóbban megússzuk az egyesület alapítását.
retix: a honlap karbantartása, különös tekintettel a névválaszték aktualizálására, s azon belül nagyarányú csökkentésére.
Mr. Professzor: a diákjait uszítja az internetre – több (háló)szem többet lát.
phls: kidolgozza a szabványszövegeket, megkeres néhány potentátot.

OFF Szabolcs: rendes voltál, hogy hívtál, de megszakadt a vonal. ON

http Creative Commons License 2000.04.06 0 0 392
Ne felejtsd szavad! Sor kerülhet rá. Én azon vagyok....
Előzmény: Tova Szilárd (386)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.04.06 0 0 391
Vurugya!

Vidéki vagyok (Fülöpszállás), de 1991 óta Budapesten élek...

Szab

Előzmény: vurugya (390)
vurugya Creative Commons License 2000.04.06 0 0 390
Jó a Szabolcsnak el tud Szab-adulni egy estére, pedig úgy éreztem eddig, ő is vidéki...
váróvuru
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.04.06 0 0 389
Kollégák!

Come hell or high water (van erre valami hasonló hangulatú magyar kifejezés?), én is ott leszek!

Szab

Előzmény: Mr. Professzor (387)
Ansaldo Creative Commons License 2000.04.06 0 0 388
Röviden, az eredeti témához: KELL.
Mr. Professzor Creative Commons License 2000.04.06 0 0 387
Ma 17-kor ott leszek!
Előzmény: phls (382)
Tova Szilárd Creative Commons License 2000.04.06 0 0 386
Kedves rokon lelkek,
mivel az Egylet célja a nevelés, hasznos lenne, ha az AkH. elérhető lenne a weben, praktikusan a mi oldalunkon. Kisinasként vállalom a kb. 70 oldal HTML-kódolását,
ha valaki „tűzközeli" megszerzi az engedélyt ehhez. Fontoljátok meg, proletárok!
vurugya Creative Commons License 2000.04.06 0 0 385
Hahó találkozanduszok!
Hát jó bulizást...
Várom a fejleményeket.
vurugya
http Creative Commons License 2000.04.06 0 0 384
Tehát Vilmos és Bíborka napján 17 órakor összeül a helyesírási konvent. Én félek, nem érek föl Girond megyéből.
Másfelől jó pizzázást (pidzázást).
http
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.04.05 0 0 383
Kedves phls!

Vettem az adást, és majd igyekszem.

Szab

Előzmény: phls (382)
phls Creative Commons License 2000.04.04 0 0 382
OK, tehát: április 6., csütörtök, 17 h, KIS ITÁLIA. E műintézet a Szent István krt.–Szemere u. sarkától az utóbbin a Kossuth tér felé indulva, a jobb oldalon kb. 50 m-nyire van, közvetlenül a Bambola gyerekruhabolt után. (Még elôtte, majdnem a sarkon van egy Don Pepe is.) Egy kis lépcsôn kell lemenni. Teljesen bagótlan és csöndes; sör, gyümölcslé, pizza stb. van. Bézból-ütônek látszó bézból-ütôket bevinni tilos :-) . A boxot a belsô (további 2-3 lépcsôfokkal lejjebb lévô) helyiségben a nevemre foglaltam le (Martoni), de megismeritek majd a legszélére kirakott sótartóról meg egyéb rekvizitumokról.

Mr. Professzor: a 341-ben megemlítettem néhány függô témát. Róluk beszélünk, meg mindenrôl, ami elôtte meg utána fölmerült itt a topikban.

Szabolcs, ugorj be hozzánk! A többiek is, ha jó az idôpont!

Mr. Professzor Creative Commons License 2000.04.04 0 0 381
A 17 óra rendben, a dohányfüstben nem tudok meglenni. A helyszínről valami közelebbit írjatok! A napirendi pontok továbbra is érdekelnek, jobb lélekben felkészülve menni.
Előzmény: phls (379)
retix Creative Commons License 2000.04.03 0 0 380
Nekem 17 is jó. Nem dohányzom, és kifejezetten gyűlölöm a dohányfüstöt.
Előzmény: phls (379)
phls Creative Commons License 2000.04.03 0 0 379
OK, professzor úr. retix, Szabolcs (ha mégis lenne idôd...): 17 óra?

Azonkívül szándékosan fogalmaztam úgy, hogy azt írjátok meg, mit NEM akartok dohányzásilag. Mr. Professzor elôzô hozzászólásából az kiderül, hogy nem bagós, de hogy határozottan ellenzi vagy azért elviseli, az nem.

Ne kelljen mindenkibôl erôvel kihúzni a lényeges infót!

Mr. Professzor Creative Commons License 2000.04.03 0 0 378
A csütörtök jó. A 18 óra nekem későinek tűnik - pláne, ha söröztök is:)-, de hát ez csak a családi programom (pl. mesemondás) miatt teszem szóvá. Természetesen nem dohányzom, jól kifogtátok velem. Se sör, se bagó...
Mik a napirendi pontok? Miben lesz félszavazatom?

A Bolyai-díjat talán a hivatalos dokumentumon Bolyai Díjnak láttam írva, gondolták, így elegáns. Vagy tulajdonnévként minden elemét hangsúlyozni akarták?:)
A díjazott agykutató professzor pedig (miközben a kamera totálban mutatta a tolla alól kikerekedő, egyébként értelmes szöveget, mely elsőként szerepel mostantól fogva az utókor okulására a díjazottak gondolatait megörökítő díszes könyvben) mondatai lezárásakor a dátumnál nem tett pontot a nap után. Bár én írni sem tudtam volna ilyen helyzetben.:)

Előzmény: phls (377)
phls Creative Commons License 2000.04.03 0 0 377
Szabolcs és Mr. Professzor: Kérlek, erôsítsétek meg, hogy el tudtok jönni április 6-án, csütörtökön 18-kor a megbeszélésre!

A többieket kérem, hogy jelentkezzenek, ha akarnak jönni. Mindenki adja meg, hogy "dohányzásilag" milyen helyet NEM akar. Ha csupa azonos irányú jelzés érkezik, akkor olyan helyet választok; ha lesznek ellentétesek, akkor nemdohányzót.

Fölteszem a jobbik esetet, hogy http 367-ese szándékos túlzás volt. A 369-esben én is úgy vettem, azért a szándékos irónia a rá való válaszomban. Ettôl függetlenül mégsem ajánlatos kommandózni meg bézból-ütôzni e topikban (sem). Azt hittem, ebben azért már egyetértés van közöttünk. Reméltem, hogy valaki csatlakozik abbeli véleményemhez, hogy e két szó hibája NEM helyesírási. (Bár a bészól ugye... :-)

(Lapzárta után...) Szab, drukkolunk, hogy beugorhass. A Bolyai-díj csak kiskötôjellel helyes a jelenlegi Szabályzat szerint. Ha csak pusztán egy kötôjelet látsz egy szövegben, akkor eléggé bizonytalan, hogy az nagy- vagy kis- (ld. plenáris). A díj d-je mindenesetre kicsi.

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.04.03 0 0 376
Üdv, Kollégák!

Találkozó ügyében: napjaim mostanában nagyon zsúfoltak, ezért bizonytalan minden (illetve, egy dolog nem: sok munka). Így hát velem most ne nagyon számoljatok, alakítsátok ki a megfelelő időpontot, aztán megpróbálok odamenni, a siker kétséges. Lélekben mindenképpen Veletek leszek!

Más: megint az m1-en láttam: Bolyai díj. Aztán ma reggel: Bolyai–Díj, nagykötőjellel. A Kossuth-díj analógiájára szerintem a Bolyai-díj a helyes.

Szab

phls Creative Commons License 2000.04.02 0 0 375
http: akarsz jönni csütörtökön 18-kor?
http Creative Commons License 2000.04.01 0 0 374
RÉSZVEVŐ. A fenébe! Tényleg lehet így is írni.
Előzmény: phls (373)
phls Creative Commons License 2000.04.01 0 0 373
Szigi: akarsz csatlakozni hozzánk?

http, vurugya: valami nagyon "nem ment át" abból, amit akartam mondani, nyilván én vagyok a hibás. A "kommandó" S Z Ó jól van írva magyarul, semmi helyesírási hiba nincs benne. Más vele a baj... Nem ugrik be?

http: Nagyon örülök, hogy idéztél: "...mert tudnom kell a részvevôk számát." De minek?

retix Creative Commons License 2000.04.01 0 0 372
phls-t olyannak kell elfogadnunk, amilyen. Nekem mindig egy 17. századi református prédikátor jut róla eszembe, aki az elvekért a saját hitsorsosait is jól fejbekólintja.
Az embereket pedig (nem helyesírási) hibáikkal együtt kell elfogadnunk.

Legyünk a kommandó helyett kommandor, az legalább magyar fajta. :-)

vurugya Creative Commons License 2000.04.01 0 0 371
Kedves phls!
A 284. hozzászólásomban tettem szóvá észrevételemet saját előző hozzászólásomban talált hibáimról. Most kifejtem: ezzel azt akartam érzékeltetni, hogy a topikon senki sem tökéletes, csak a csúf hibákat kell szóvátenni. És a szóvátevés SZIGORÚAN a hibára kellene, hogy vonatkozzon, nem a hiba elkövetőjére! Hisz senki sem tökéletes helyesíró, tán csak a szuperprofik, ezt is fejtegettem egy régebbi szóözönömben.
Ezt írod: "Kezdjük azokkal, akik olyan szavakat vesznek szájukra, hogy ..." -hát ezzel szinte megbélyegzel, mexégyenítesz valakit! Hogy ő OLYAN fajta, a személyiségének minden szépségét lesöpri egy cselekedete... Szerintem nem jó embereket minősíteni, mert az már személyeskedés. Én csak a hibáról írtam volna, még egy mellékmondatban sem utaltam volna az elkövetőjére...
Tehát szerintem: nem emberek ellen, hanem hibák ellen kell küzdeni. Az emberek tisztelendőek, a hibák rosszak - én ezt a hozzáállást tartom jónak -még egy oroszlánként küzdő kommandóban is. (Mi a ciki a "kommandó"-val? Nem magyaros?)

A topikon való határidős szavazásokat támogatom, a találkozókat minden mennyiségben forszírozom :)

vurugya

http Creative Commons License 2000.04.01 0 0 370
Kedves phls!
Köszönöm, hogy kijavítottad a 'bészól'-t. Nagyon örülnék neki, ha a 'kommandó'-t is indokolnád, hogy okosodjak.
Viszonzásul én is segítek neked:
"...mert tudnom kell a részvevôk számát." Ezt a Te 365-ös hozzászólásodból idéztem.. Tőlem kezdheted rajtam is, de akkor magaddal folytasd. Én már kimásoltam az összes hozzászólásodat. Katalogizáltam, miegymás. Várom az önbírálataidad. Nem szégyen!
Előzmény: phls (368)
Szigi Creative Commons License 2000.04.01 0 0 369
Szerintem nagyon kellene a helyesírás, de nem ezt tapasztalom a neten :((( Amolyan jópofa gyereknek érzi magát, aki /szándékosan avagy véletlenül, de ez már más téma/ rosszul ír vmit. Biztos öregszem, de én ezen nem tudok jót vigyorogni.
phls Creative Commons License 2000.04.01 0 0 368
Kedves vurugya!

Rajtam nem múlik, ha a többség akarja, a tavaszi szünetben is összegyűlhetünk. Majd meglátjuk, mennyire indul be a dolog. Az természetes, hogy minden eredményt azonnal beírunk a topikba. Sôt, úgy tartom helyesnek, ha valamiben nagyon nem értünk egyet, akkor itt szavazásra bocsátjuk, de szigorú határidôkkel. Sôt, megkockáztatom, hogy – legalábbis most, az elején – annak legyen inkább szavazati joga, aki "lélekben" velünk van, s fizikailag csak technikai okok miatt nem.

Kedves http!

Itt vagyunk, megyünk, rohanunk! Kezdjük azokkal, akik olyan szavakat vesznek szájukra, hogy kommandó meg hogy "bészól"...

retix Creative Commons License 2000.04.01 0 0 367
Nekem csütörtök 18 h. rendben. Addig még hétfőtől pontosítunk.
http Creative Commons License 2000.04.01 0 0 366
Most akkor hol a nyelvész-kommandó? Én úgy bíztam benne, hogy bészól-ütőkkel szétveritek a 'minimarket' feliratozású boltokat. Nem beszélve a drogériákról....
vurugya Creative Commons License 2000.04.01 0 0 365
Reakciók:
Hát, kiderült, hogy senki se mai gyerek.
Persze, "iszom", kösz.
Pesten öröxállásom van egy barátomnál, de a felajánlás igen kedves, köszönöm.
Igen, van gödör is, de az drágább.
Ha nem leszek ott, nem leszek, de tájékoztatást kérek!
Ha a sörnemisszák félszavazatúak, akkor én ma sok szavazatot besöröztem, abból egy felet adok Mr. professzornak :)
Jó mulatást, hasznos ülésezést!
(Azért nem ártana egy a tavaszi szünetben is...)

vurugya
u.i. vigyetek ám tollat, papírt!

phls Creative Commons License 2000.03.31 0 0 364
Mr. Professzor: csak lényegi kérdésekrôl lesz szó. Sör nélkül csak fél szavazatod van :-)

Úgy néz ki, marad az ÁPRILIS 6., CSÜTÖRTÖK. Jó lesz 18 h? Kérem
1. retix, Szabolcs és a professzor úr megerôsítô üzenetét.
2. Az eddig nem szólók közül azoknak a jelentkezését, akiknek jó a fenti idôpont.

Mindkét pont külön-külön nyomatékos. Az 1., mert az ô javaslatukra alakult így, a 2., mert tudnom kell a részvevôk számát. Persze csak kb., de most négyen vagyunk, s ehhez képest mondjuk 2-3 plusz ember már egész más a helyfoglalás szempontjából. – Vurugya, bocs, most lemaradtál. Mintha valami Gödör is volna ott... :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!