Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2771
Ferrihurri,9mm esett alig fél óra alatt,láttunk 2 szivárványt is,mert kint rekedtünk a kertben.Utána még esett és villámlott,dörgött,kétszer elment az áram.Még nem tudom mennyi potyogott azóta.Nagyon szép volt,mikor a Nap rásütött a cseppekre,fénylettek,mint az ezüst.Állítólag a város másik felén jég is esett.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2770)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2770
Hoppá Tozatu! Nem mindennapi jelenséget mutat hozzád a műholdkép és radar is!! Teljesen ottvan nálad, ebből most megkapod a régen várt sok csapadékot szerintem, mert nagyon lassan mozdul és erős a góc! Szép zivatar lehet.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2769
Ez a legjobb műholdkép, 30percenként frissül:: http://www.austrocontrol.at/weather/aviation-free/sat/sat.gif ,DE ittvan az egyik amatőr meteorkedvelő honalapja ahol minden fontos térkép és stb összevan gyűjtve:: http://sopmet.freeweb.hu

Tozatu! Kössz az adatot, úgylátszik Kenderest most jobban elkapta ott 7mm esett.

damogran Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2768
Ja, most nézem, esőfelhőket szeretnél látni, ezek pedig radarfelvételek..
Előzmény: moonshadow (2762)
damogran Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2767
Én inkább ezt ajánlom; ugyan az országnak csak egy kisebb részét látni, de negyed óránként frissül, és nem évente, mint a met.hu.
http://www.shmu.sk/radar/js/radar.cgi
(a "basez"-nek van a legjobb képe)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2766
Jó volt a szimatod,Ferrihurri,3mm esett az éjjel.Ma egész nap erősen fúújt a szél.Miért fúj idén annyit?Mongyon le!
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2765)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2765
Belendült még egy kicsit utána, 6.5mm lett Nálam! De ha megnézitek a hivatalos mérést Szegedre az elmúlt 6h-ban akkor 15mm-t mutat!! Ugyanis a 3km-re lévő szegedi állomáson ennyi esett 15mm.. na nem baj,alig 3km és nálam fele se esett, de úgyis az kerül be a hivatalosba nem amit én mérek, így már átlagos a Májusi csapadék Szegeden.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2764
Volt egy kis zuhé az előbb, szépeket dörgött. A mennyiség elmradt a várttól 4mm lett. De mintha újra állna össze ék felé, az előbb is ott volt. Remélem kipótlódik még egy kicsit, de ez is jó volt egy kis öntözésnek!:)
Veszpremi Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2763
www.met.hu
moonshadow Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2762
Légyszi add meg a linket ahol esőfelhőket lehetnézni Magyarország felett.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2760)
moonshadow Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2761
Hogyan kell az esőt mérni?
Házilag lehet hozzá pontos mérőberendezést eszkábálni?
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2760)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2760
Nos hát ami csak történhetett az mind tőlem nyugatra történt, Baja majd 30mm-el zárt, a Szerb város Zombor pedig 60mm-el az elmúlt 24h-ban, sőt még Kecskemét is 15mm-el! Itt meg 1csepp nem volt! Hát nagyon remélem, hogy ez a vonal keletebbre húzódik és Zenta-Szolnok lesz belőle a fennt említett mm-ekkel!:))

Ja egyébként Tozatu, nálad ma éjjel volt zivatar ugye? Mennyi eső lett belőle? A radar elég intenzív gócot mutatott igen közel hozzád.

Veszpremi Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2759
Úgy szeretnék már egy normális időjárást, napsütést, napsütést! Ilyen hideg tavasz nálunk szerintem 30 éve nem volt, a lakásban fűtés nélkül 18 fok van, fűteni kell. A Tiszántúlon átlag 5 fokkal melegebb van, mint Veszprémben, ma meg lesz az még 10 fok is (www.met.hu). Tényleg jön a jégkorszak :)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2758
Úúúgy szeretnék már egy kis áztató esőt,úúúnom a locsolást!
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2757)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2757
Ezek a zivatarok teljesen pontszerűek, hatalmasat lehet nyerni és bukni velük, nálam sokszor volt már, hogy a város másik felét 20mm-es felhőszakadás áztatta itt meg semmi, sőt akár 500méterrel odább! De ezt ismeri mindenki az ilyen helyzeteket, ezért igazságtalan az ilyen hidegfrontok, én jobban szeretem az országos áztató esőt,tehát melegfrontot, mert ott mindenki kap belőle egyenletesen.

Most meg megyek füvet nyírni amíg vizes nem lesz, de attól most nem kell tartani elhúzott a zivi, Kecskemét is kap belőle.

Előzmény: Áfony (2754)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2756
Imádom az ilyen élményeket!:)) Jó lehetett az biztos, nekem vonatból volt ilyen már, csak az volt a baj, hogy a vonat nem arra ment amerre én akartam, mert én a vihar után mentem volna!:)) Most nálam egész héten semmi csapadék, talán ezen a hétvégén, de megint csak foltokban lesznek nagy esők, mint pl most tőlem nyugatra 60km-re.. Nagy zivatar pedig, kb Baja volt a középpont 1órával ezelőtt és a déli áramlással megy Bp felé!! Nyugat Mo-n meg már 10mm feletti értékek vannak tagnap óta. Hát ide is juthatna már valami.
Előzmény: rferi (2753)
rferi Creative Commons License 2004.05.25 0 0 2755
Igen, ott már nem volt vizes semmi, illetve útközben sem egy csomó helyen sem.
Előzmény: Áfony (2754)
Áfony Creative Commons License 2004.05.25 0 0 2754
És milyen érdekes, Miskolcon tegnap egyáltalán nem esett az eső.
Előzmény: rferi (2753)
rferi Creative Commons License 2004.05.25 0 0 2753
Hurrikán!
Tegnap minden ujjadat megnyaltad volna, ha arra jársz amerre én!
Miskolcon voltunk, és az autopályán végigmenve olyanokat láttunk!Az M3-asról tök jól látszik a táj, mert olyan lapos ott minden.És a Mátra, illetve a Bükk fölött és előtt, azonkívül még dél felé két helyen is olyan volt, hogy a sok barifelhő között egy-egy HATALMAS, de tényleg hatalmas felhőtömbből függőleges, szürke elmosódott csíkokban jött le, vagy ment fel a - gondolom- víz.
Ahogy haladtunk, helyenként persze esett is, időnként iszonyatosan, de érdekes módon nem magunk előtt láttuk ezeket a csíkos dolgokat, szal nem lehetett olyat látni, hogy belemegyünk, és amikor odaérünk akkor esik.És mindez késő délután, tehát a Nap elég alacsonyan világította meg ezeket, szal nagyon szép is volt.
rferi Creative Commons License 2004.05.25 0 0 2752
Hurrikán!
Tegnap minden ujadat megnyaltad volna, ha arra jársz amerre én!
Miskolcon voltunk, és az autopályán végigmenve olyanokat láttunk!Az M3-asról tök jól látszik a táj, mert olyan lapos ott minden.És a Mátra, illetve a Bükk fölött és előtt, azonkívül még dél felé két helyen is olyan volt, hogy a sok barifelhő között egy-egy HATALMAS, de tényleg hatalmas felhőtömbből függőleges, szürke elmosódott csíkokban jött le, vagy ment fel a - gondolom- víz.
Ahogy haladtunk, helyenként persze esett is, időnként iszonyatosan, de érdekes módon nem magunk előtt láttuk ezeket a csíkos dolgokat, szal nem lehetett olyat látni, hogy belemegyünk, és amikor odaérünk akkor esik.És mindez késő délután, tehát a Nap elég alacsonyan világította meg ezeket, szal nagyon szép is volt.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.05.24 0 0 2751
Áfony! Az tényleg csúcstartó most Májusban grat!:) Nálam 34mm , az éves 244mm.
Előzmény: Áfony (2748)
rferi Creative Commons License 2004.05.24 0 0 2750
Nálunk szombaton volt 1 mm.De akkora garral!Nagyobb volt a szele mint a vize.
Megnéztem, a talajvíz 2 méterre van fent!(lent)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.23 0 0 2749
Itt csak a műeső esett egész nap,tegnap megint 33 csepp pötyögött a valódiból.
Előzmény: onobody (2747)
Áfony Creative Commons License 2004.05.23 0 0 2748
Errefelé péntek-szombaton összesen 21 mm esett.Eddig május 72 mm-rel csúcstartó nálunk.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2746)
onobody Creative Commons License 2004.05.22 0 0 2747
Még nem voltam vele , de már tervezem .

Vásárelyen ma jég is esett , szerencsére bennünket
elkerült , nagy kárt tudna tenni a szőlőben.

Üdv Onobody

Előzmény: Tozatu (2744)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.05.22 0 0 2746
Ismét nem lett semmi az ígért frontból, vagyis a hőmérséklet lecsökkent, de csapadék az 0mm!:( Nemhogy felhőszakadás/jégeső, még egy jóravaló gomoly sem volt a mai napon!:(
Tozatu Creative Commons License 2004.05.21 0 0 2745
Itt csak 33 csepp esett,némi távoli villámlással.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2743)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.21 0 0 2744
Bravó,nemhiába,apja fija.:)És a kicsi lánynál mikor kezded a beavatást?
Előzmény: onobody (2742)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.05.21 0 0 2743
Sziasztok! Megint hidegfront érkezik, csak az a baj ezekkel, hogy kis területen van belőlük nagyon nagy csapadék, és kicsi az esélye annak, hogy egy konkrét helyen éppen ilyen zivatar legyen, már nálam is elkellene egy 10-20mm-es frissítés, mert száraz kissé a föld, de remélem most hétvégén kapunk a nyakunkba!:)) Ma éjjel is néhol nagyon heves viharok alakulhatnak ki, de lehetetlen megmondani hol!:( Egyik pillanatról a másikra pattannak ki a zivatarcellák, Ausztria egyes részein nemrég volt olyan góc amelyben 200mm/órás intenzitás volt!!Tehát ha csak 10percig esett ott akkor 33mm-t kaptak a nyakukba, és nem 10percig esett, mert két radarképben benne volt az a hely(2X15perc), így ellehet képzelni mi volt ott...., de ilyentől én itthon nem félek, bár kitudja..
onobody Creative Commons License 2004.05.21 0 0 2742
Bálintfiam nagyonszeret gombászni , de mivel csak három éves, igy aztán nem tud menni a füben , végig cipelnem kell , egészen kicombosodok a sok sétátol.
Egyébként nem szereti a gombát enni , csak szedni.
De már megtudja különböztetni a csiperkét a pereszkétől. :)
Üdv Onobody
Előzmény: Tozatu (2739)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!