Keresés

Részletes keresés

püfffneki Creative Commons License 2019.12.22 0 3 4515

Olvasom hogy a legutóbbi esetben a thai nő benn volt a magyar  kórházban ott vetélt el  ( 25 hetes volt a magzat) és senki észre sem vette. 

Annyira érthetetlen sztori.

Egyenes beszéd Creative Commons License 2019.12.22 -3 2 4514

Már hogy ne lenne teljes igazság. Az, ami valójában történik a világban. 

A tények akkor is léteznek, ha nem ismerjük őket pontosan. Mert nyilván nem ismerjük, nem is ismerhetjük meg minden részletét, de legalább törekedni kell rá.

Ezért mindig azt kell figyelni, hogy aki éppen beszél, az megismerni próbálja őket, független kutatási eredményekből, reprezentatív felmérésekből, a témát kutató hiteles személyiségek cikkeiből - vagy csak szajkózza az egyoldalú, hazug nane és patent propagandaanyagokat. Ezért fontos az ún. 'reality check', mert sokszor már annyira meglódulnak a hazugságok, hogy feltűnően ellentmondanak a valóságnak.

Ha emlékszel már pár éve mondtam neked, hogy ahogy kicsit belemélyedsz a témába, ér majd néhány meglepetés, mert némelyik hazugságot már évtizedek óta sulykolják a népbe.

Előzmény: Anyóca99 (4513)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.22 0 3 4513

Igen . Arra értettem .

Csakhogy teljes igazság sincs (szerintem) , mert ahhoz minden érintett családnál személyesen ott kellene élnünk .

Ki kezdte/mi motiválta/valaki próbált-e más megoldást keresni.... meg ilyenek .

Sose lesz olyan ügyvéd/bíró , aki ezt kristálytisztán, "abszolút igazságában"  képes legyen látni .

Előzmény: Egyenes beszéd (4511)
Egyenes beszéd Creative Commons License 2019.12.22 -5 1 4512

Nincs itthon a macska, cincognak az egerek? :-)

Egyenes beszéd Creative Commons License 2019.12.22 -5 2 4511

"Olyan sajnos nincs, mert ahány ember annyi nézőpont és nem fogsz olyat találni amit mindenki elfogadna igazságnak."

Anyóca szerintem kifejezetten a csbe-ről szóló állításokra értette, hogy van-e abszolút igazság. Vagyis nem vélemény jellegű igazságot, 'valakinek az igazságát' akarta tudni, hanem hogy mi a valóság a csbe-ről szóló állítások körül.

Erre mondtam, hogy valóság csak egy van, és elég nyilvánvaló, hogy kik ferdítik és próbálnak hangulatot kelteni, és kik próbálják a teljes igazságot egészében szemlélni és helyretenni a ferdítéseket.

Előzmény: 0.5bit (4490)
Johnny Five Creative Commons License 2019.12.21 -4 5 4510

Erre pillanatnyilag nem tudok mit mondani.

Szóval vagy este van és már fáradok, vagy lélegzet-elállító vagy. :)

Előzmény: Törölt nick (4496)
HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.21 -5 4 4509

A gondoskodó édesanya tipikus esete, ugye...

És újra, a fordulópkntok: párválasztás, az első atrocitás pillanatában menekülés, gyermekei védelme, ha már az előző kettőt képtelen volt felnőtt, és FELELŐS módon intézni.

Előzmény: országhatáreset (4507)
MrJones512 Creative Commons License 2019.12.21 -2 4 4508

"Kérdés csak az, hogy ez az igazság az igazságszolgáltatás számára megismerhető vagy nem."

Nem. Az objektív igazság ember által mindig megismerhetetlen marad. Közelíteni lehet hozzá, de elérni soha.

Szerintem a legtöbb esetben elég jól megismerhetőek, és itt az "elég" a döntéshez szükséges elégséges mennyiségű és minőségű információt jelenti.
Hogy aztán a teljes igazság ismerete adott esetben azt jelentené, hogy a vádlott nem 10 évet kap, hanem 10.5-öt, vagy épp csak 9.5-öt, az már szerintem belefér a tűrésbe. ( Mondom ezt persze úgy, hogy nekem még nem kellett fél évvel többet lehúzni a sitten. :) )

Előzmény: Unerwünschter Gast (4495)
országhatáreset Creative Commons License 2019.12.21 -4 3 4507

" Hosszú lesz...

40 évvel ezelőtt születtem. Már akkor sem klappolt minden, de ugorjunk. Óvodás koromban is bántalmaztak a szüleim, óvodában tudtak róla, s időnként megjelent valaki családlátogatáson, de mindaddig nem történt semmi, míg 4 és fél évesen úgy vittek oviba, hogy gerincem, fejem teljesen szétverve, fogam kiütve, ám már fojtogatás nyomai is voltam a nyakamon és ekkor már kiemeltek a családból, ahová 7 évesen vissza is tettek mondván szüleim megváltoztak. Az oka azonban az, hogy apám a honvédségnél dolgozott, s ha kiderült volna zűrös háttere, repült volna onnan, s akkor a család a többi 4 tesómmal repült volna utcára a szolgálati lakásból...
Onnantól, hogy visszakerültem, már tkp senki nem foglalkozott azzal, hogy szüleim mit tesznek, vagy mit nem, így szüleim büntetlenül tehettek velem azt, amit akartak.
Rendszeresen megvertek, elhanyagoltak, megvonták tőlem az ételt, az italt, szexuálisan bántalmaztak, elhanyagolták a külsőmet, fojtogattak, a kést állították belém, s minden napon minden másodpercében lelkileg terrorizáltak. (ezt most nagyon röviden foglaltam össze)

Akik tudtak róla, tehettek volna valamit, de nem tettek semmit:

- szűkebb és tágabb család
- szomszédok, mivel egy lakótelepen mindenki mindent tud
- tanárok mivel minden nap látták a külső elhanyagoltságomat, a verési nyomokat majdnem minden nap megnézték rajtam az igazgatói irodában, biztosan a viselkedésem sem egy átlagos kislányé volt
- gyámhatóság, akik nem jártak utána annak, hogy egy olyan előzmény után valóban minden rendben van-e illetve a feléjük tett jelentéseknek nem jártak utána
- rendőrség, mivel egyszer vettem a bátorságot, hogy feljelentem apámat, aki rendszeresen megerőszakolt, de azt mondták a telefonban, hogy mivel nincsen szemtanú, nem tehetek feljelentést
- honvédség, mivel tudom, hogy a sok kitüntetés mellett azért apámat szóban figyelmeztették, hogy változtasson a viselkedésén, mert egyébként baj lesz. Mind a Korányi, mind a honvédség kapott azokról másolatot, amiket a gyámhatóság kiállított vagy az elhelyezésemről, vagy arról, hogy milyen állapotban vittek el az oviból
- az állam mivel nem voltak megfelelő törvények sem oktatás a gyermekekkel foglalkozó intézményekben.

Azért úgy elbírtam volna mondjuk egy hatósági bocsánatkérést, hogy bántalmaztak, s ezáltal élethosszig tartó sérüléseket okoztak nekem ugyanis akik tehettek volna bármit is, de nem tettek semmit, azok ő maguk is bántalmazók.

S hogy miért írtam le mindezt? Azért, mert bár 20, 30, 40 évvel ezelőtt történt mindez, de a rendszer sajnos nem sokat változott. Azt hiszem, a gondviselésnek, sorsnak, Istennek, (nevezhetjük bárminek) köszönhetem, hogy ma még élek, de sajnos nem sok gyermek mondhatja el ugyanezt, akiket a saját szülei öltek meg, akik már nem lehetnek felnőttek, akiknek a halálukig rengeteg borzalmon kellett átmenniük, akiket azok bántalmaztak, akiknek meg kellett volna védeniük őket, s akiket a rendszer is magukra hagyott! :'( Rengeteg gyermek szenvedi el MOST is, ebben a pillanatban a szüleik bántalmazását, míg te a karácsonyi asztalnál vígan ünnepelsz a családoddal, csöpp gyermekek rengnek el a semmibe imákat, hogy legyen már vége! :'(

Meddig mehet ez még így tovább? Hány ártatlan gyermeknek kell meghalnia, átélnie a borzalmakat, hogy végre történjen valami változás???!!!  "

Pintér Marianna Manka blogot is vezet, hogy segítse a bántalmazott gyermek túlélőket. lelkemtitka.hu az oldal neve.

HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.21 -3 1 4506

...amikor hitelveik megcáfolására 'formállogikával... 

Kimaradt a középső két szó, elnézést.

Előzmény: HalleLuisa (4505)
HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.21 -3 3 4505

"az is, hogy a föld göbölyű vagy lapos."

TÉNYEKről van szó, héló, nem hitelvekről, mint ahogyan a feministák is haylamosak visítani, amikor "formállogikával kezelünk eleven állításokat".

Előzmény: 0.5bit (4502)
HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.21 -3 3 4504

Igazából a jó párválasztás a jó emberismereten múlik, és aki ebben lúzer, az a párválasztásban is az marad, úgyhogy az önismeret mellé bátran fel lehet venni, mint a csbe legjobb megelőzési taktikáját.

robopassmeet Creative Commons License 2019.12.21 -2 2 4503

Csak azok nem tények:-) Lehet egy összefüggéshalmaz logikus, de ha hibás alapokból indul ki, és/vagy tényszerű, (bizonyítható/megismerhető) pontokban szegényes, akkor az lehet egy hibátlan elmélet, aminek köze nincs a valósághoz:-) Aka konteó.

Előzmény: 0.5bit (4502)
0.5bit Creative Commons License 2019.12.21 -3 1 4502

"Azért... ne keverjük a szubjektív igazságot az objektívvel. :)"

Objektít tényekkel és érvrendszerrel alátámasztott igazság lehet az is, hogy a föld göbölyű vagy lapos. Csak ettől még a tények illetve ki mit fogad el ténynek szubjektív.

Gond inkább a véleménybuborékkal van - amely hibájába ma sokkal könyebb bele esni.

Előzmény: MrJones512 (4492)
HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.21 -3 0 4501

Pontosan. 

Előzmény: robopassmeet (4500)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.21 -3 1 4500

Göbbels bácsi a sarokban zokog:-)

Előzmény: HalleLuisa (4499)
HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.21 -3 2 4499

Akkor induljunk ki az objektív igazságból. A feminista propaganda hetente legalább háromszor jön és sulykolja azt a valótlan állítást, hogy mindem héten egy nőt... 

Ez szerinted mi?

HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.21 -3 2 4498

Némi józan objektivitással szemlélve csupán tények vannak, amiket bizonyos sjw csoportok igyekeznek a sarkukból kiforgatni, itt pedig neked kell meglátni, mi a hamis propaganda, mi a dedegés, mi a hazugság és ezzel ellentétben mik a valóság szikár tényei. Ha a naponta ismétlődő, egyáltalán nem bonyolult mintázatot egyszer megláttad, utána már érteni foogod.

Előzmény: Anyóca99 (4486)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.21 -3 1 4497

Vagy nevezzük realitásnak/valóságnak. Az igazságszolgáltatás feladata pedig, h minél nagyobb számban közel kerüljön a valós események megállapításához, és méltányos ítélet szülessen. Ezt viszont nem lehet 100% ban elérni, hiszen mindig lesznek, akik megússzák, és mindig lesznek, akiket ártatlanul ítélnek el. Főként úgy nem, h kizárólag az egyik oldal számára akarjuk maximalizálni a lehetőségeket (gyanúbűn, bizonyítási eljárás kiküszöbölése, bcs fogalmának tágítása, átdefiniálása) mert ebben az esetben lehet, h ezen az oldalon csökken a látencia, de a másik oldalon viszont nő az ártatlanul perbe fogott, és elítélt személyek száma.

Törölt nick Creative Commons License 2019.12.21 -6 3 4496

Ráadásul amiket én ismerek, amiket magára aggat mind olyan szegényes fantáziára vall...

A tiéid sokkal aribbak... :)

Persze ne hasonlítgassunk, merthát fényévek... Nem is tudom, hogy jutott eszembe ilyesmi.

Bocsánat! :) 

Ne hari!

Höri! :)

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2019.12.21 -2 0 4495

Akkor induljunk ki az objektív igazságból. Ami azt jelenti, ahogy valami valójában megtörtént.

Kérdés csak az, hogy ez az igazság az igazságszolgáltatás számára megismerhető vagy nem.

HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.21 -3 3 4494

A feminizmus abszolút igazsága kedvenc forintocskád kedvenc szófordulata volt még a 10-es évek elején, csak rá kell keresni odaát. Te is tudod, én is tudom, minden réginc tudja, mint ahogyan azt is, hogy odaát hány nicket ihletett meg a topicnyitó elémi erejű szófordulatai. 

Ennyit tehát az abszolút igazságról és annak képviselőiről.

0.5bit Creative Commons License 2019.12.21 0 1 4493

"Most nincs kedvem"

Sajnálattal hallom. Mondjuk ilyen esős "trutyis" időben valóban nem sok mindent lehet csinálni.

Esetleg próbáld meg kedvenc filmedet megnézni vagy könyvedet elolvasni, háta jobb kedvre derít. Meg néhány nap múlva itt lesz a karácsony is.

Előzmény: Törölt nick (4491)
MrJones512 Creative Commons License 2019.12.21 -4 4 4492

"Olyan sajnos nincs, mert ahány ember annyi nézőpont és nem fogsz olyat találni amit mindenki elfogadna igazságnak."

Azért... ne keverjük a szubjektív igazságot az objektívvel. :)

(Az "abszolútat" meg semmifélével sem: az csak egy nárci önmagára aggasztott csúfneve.)

Törölt nick Creative Commons License 2019.12.21 -2 3 4491

Most nincs kedvem...

0.5bit Creative Commons License 2019.12.21 -3 1 4490

"Csakhogy van-e abszolút igazság ?"

Olyan sajnos nincs, mert ahány ember annyi nézőpont és nem fogsz olyat találni amit mindenki elfogadna igazságnak.

Helyesebb volna elfogulatlan igazságról beszélni:

Ekkor nem azt nézzük ki kivel, hanem csak azt, hogy mit tett. Aki bűnt követ el azt meg kell büntetni, az áldozatokat meg kell védeni, függetlenül attól, hogy melyiknek milyen a neme, faja, bőrszine, nemzetisége, vallása vagy akár politikai világnézete.

Viszont még ez sem abszolult igazság, mert tippem szerint ezt a véleményt is (-) fogják egyesek.

Egyenes beszéd Creative Commons License 2019.12.21 -4 4 4489

Persze, hogy van. Csak most még pár napig más nicken ír :-)

De filozófiai szinten is: persze, hogy van.

Például a családon belüli erőszak esetében is van egy (és egyetlen!) valóság: hogy kik és milyen arányban, milyen bűnöket követnek el. Szóval, valóság csak egy van, de a megismerése nem mindig könnyű. Nagy a látencia, a hatóságok tudomására jutott esetek is torzítanak, a feljelentési hajlandóság sem azonos a nemek között. Ráadásul erős és hangos hisztériakampány folyik már hosszú évek óta a gittegyletek részéről, akik nemes egyszerűséggel letagadják, nem létezőnek tekintik például a nők által elkövetett erőszakot, a propagandaanyagaik is mindig férfi elkövetőről és női áldozatról beszélnek. De még egyszer mondom, attól még csak egyetlen valóság van, és előbb-utóbb kiderül, kik hazudoznak róla és kik beszélnek az igazságról.

robopassmeet Creative Commons License 2019.12.21 -2 2 4488

Itt nem annyira ez a különbség. Hanem az, h az egyik oldal a mérlegelést és a szabályos eljárásmenetet támogatja, a másik oldal meg szeretné tágítani a fogalmat, és gyanúbűn alapján ítélkezni.

Előzmény: Anyóca99 (4484)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.21 -2 2 4487

Nem az egyet lehet nálad a gond, hanem a meg:-))

Előzmény: püfffneki (4474)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.21 0 1 4486

" ...van aki abszolút igazat mond ..."   Tudom én azt már régen .:-)

Csakhogy van-e abszolút igazság ?  De itt most nem ez a téma .... messzire vezetne .

Előzmény: Egyenes beszéd (4485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!