Azt már én is észrevettem, hogy másmilyenek a tojások, de nem a könnyebbséget vettem észre, hanem azt, hogy könyebben fel tudják törni a tojásokat, nem olyan kemény héja, mint az első keléseknél.
Sikerült elpakolnom a tojásokat. Ma 167 tojást raktam be vegyesen /némák, magyar kacsák, itáliak, bráhmák, gyöngyik/, persze megjelölve, hogy melyik kitől van és mi van benne, meg még van benn 148 db.
azt ugye észrevettétek,hogy ahogy telil az idő fojamatosan könyebbek a tojésok a keltetésnél?vagy én érzem rosszul?a 10. én kelő tojások már pihe könnyűeknek érzem....
hát 10-12 körüli megint van egy jó pár ha nem szedem el eltörik,de így nehezebben ülnek el :( eredetileg kevesebb tojót akartam meghagyni azt semm tudom mi lesz még a sok kiskacsával egy előnye van,hogy a szebbeket kilehet válogatni :) 10.én jönnek az elsők
Ja és mégvalamit elfelejtettem mondani jótanácsként és kérlek ne haragudj meg. De a tojásokat nem szabad megmosni csak közvetlenül a gépbe rakás előtt. Tul tiszták a tojások. Romolhat a kelési arány.
Hé, ez még nem gond, mondom még kikelhet. A libatojásaim is igy voltak és mind kikelt. Csak szigszalag kell és kész.
A Kingáéból sajna azt a kettőt nem tudom már berakni, mert azoknál megsérült a belső hártya. De ekkora tojásoknál nem is csoda, a dobozt sem lehetett bezárni tőle.
Egyébként mennyi idősek a tojások? /hány naposak?/
Ne csüggedj ez szerintem jó teljesítmény a posta részéről. Jutka ma személyesen vitte el az én tojásaimat és abból is kettő megrepedt. Tudod mit szoktak mondani: Aranyból is cseppen el.
Vándorutról megérkezett a tojás, egy sem tört össze, 3 megrepedt, de ugy, hogy még ha beragasztom szigszalaggal akkor jó lesz, ugynis a belső hártya nem sérült meg.
Az eggyik barátom megy Monorra most hétvégén, ha esetleg eltudod vinni akkor engem érdekelne 70 drb. Írj emailben. lehel87@hotmail.com. minden színű legyen benne
Én két hete küldtem tojásokat úgy, ahogy Jutka mondta és a 30-ból egy repedt meg de az sem folyt ki. Szerintem meg a postának muszály pedáloznia mert nem dolgoznak olcsón és mivel ezer futárcég van fel kell venniük a versenyt. Hozzám sokat jön a postaskocsi de még soha nem volt gond. Amikor a keltetőt rendeltem akkor fel is kellett bontani a csomagot és megnézni, hogy nem sérült-e meg.
hát szerintem dobálják a csomagokat,volt egy osztálytársam ali egy csomagküldő szolgáltatónál dolgozott nyáron és mesélt egy kát golgot dobálták ide oda a csomagot mondta olyan hajtás volt,hogy idő nem volt normálisan odébb tenni válogatni stb...