Az ő isteneiknek faragott képeit tűzzel égesd meg; az azokon lévő ezüstöt és aranyat meg ne kívánd, és magadnak el ne vedd, hogy tőrbe ne essél miatta; mert útálatosság az az Úr előtt, a te Istened előtt...
Érdekes. A középkorban is fenyegetőztek bizonyos vallási csoportok indokolatlanul pokollal. Csak nekik meg volt arra is az állami hatalmuk, hogy a szerencsétleneket máglyára küldjék. Jó hogy más idők vannak.
Gondolod, hogy a fertelmesség/utálatosság művelése nem zár ki az üdvösségből? Szavedbe van írva Isten törvénye? Akkor hogy művelhetsz útálatosságot/fertelmességet...?
Most veszed észre? Majd' mindent kacsintójellel ír. Talán ezzel akarja jelezni, hogy nem hiszi ezt az egészet, csak ökörködni, meg a sok vallásos hólyagot bosszantani jön ide.
Nemhogy nem akarom kizárni magamat, de ki se zárom magam. Sőt, ez ilyen formában nem is lehetséges, hiszen meggyőződésem hogy szívemben (és nem a kezemben) van Isten törvénye. De azt nem értem, miért kacsintőjellel írtad ezt. Tán csak nem azért, mert jóleső örömmel vennéd, ha nem üdvözülnék? Úgy érzem, ez biztos nem rajtad múlik, hála Istennek.
Nálunk, amikor a faluban disznóölés van, akkor én szoktam fejbelőni egy csehszlovák taglópuskával a jószágot. Továbbá az őseim hatalmas disznófarmokkal alapozták meg a vagyonukat.
Ha Te úgy fejezed ki az Örökkévaló iránti szeretetedet, hogy fertelmességet művelsz (pl. sertéshúst eszel, havi bajos asszonnyal hálsz szexuális célból), akkor csak rajta...
Természetesen. Mindazt szabad, amit a két fő parancsolat megenged. Ha te tudsz az Örökkévaló iránti szeretetből bálványtimádni, meg varázslókhoz járni, akkor ki itlthatja meg? Ha tudsz felebaráti szeretetből lopni, meg paráználkodni, akkor miért ne? Elvégre a szeretet a legerősebb parancsolat. Aki szeret, az ellen nincs törvény.
Nézd, most én azon nem fogok farizeus módjára vitatkozni, hogy az már szexuális aktusnak számít-é, ha jóéjt puszit ad a férj a havi bajos feleségének...
"Természetesen, amikor én a havi bajos asszonnyal való hálás tilalmáról beszéltem, mindig szexuális célzattal értettem, számomra evidens volt, s magamból kiindulva úgy gondoltam, hogy számotokra is az. "
Na, ez így elég félreérthető, úgyhogy javítom:
Természetesen, amikor én a havi bajos asszonnyal való hálás tilalmáról beszéltem, mindig havi bajos asszonnyal szexuális célból való hálást értettem, számomra evidens volt, s magamból kiindulva úgy gondoltam, hogy számotokra is az.