Hát ezt nekem azonnal meg kell szereznem ezt az italt!! :-) Hol lehet ezt kapni és mennyiért?? Különösen a fehér ürömfű és a benedekfű nyerte el az érdeklődésemet, de a rebarbara is nagyon vonzó összetétel. :-) (Tárnics gyökér akar az lenni ami nem biztos)
Viccen kívül : igazán nagyon köszönöm, hogy a G. ezt kijegyzetelte !!! Ez tényleg egy érdekes ital lehet. De jó erős kesernyés íze lehet. Hol lehet ezt megvásárolni? Meg kellene érdeklődni a Mestertől, hogy mi a véleménye egy ilyen italról, és ha nem tiltakozik akkor küldeni neki egyet véleményezésre.
Igazából azér jutott eszembe, mer szóbahoztam a múltkor, a Gömbtárs meg érdeklődött, úgyhogy ígéretemhez híven kijegyzeteltem a boltban. De akár kapcsolódhat a romantikához is az elnevezése tekintetében: Gavallér. Mint a Mester.:-) Off. A férfi szervezet igényeit figyelembevéve ... kialakított markáns, férfias üdítőital. Tartalma: fehér ürömfű, rebarbara, benedekfű, tánicsgyökér(ez nem bisztos), koriandermag, citromfű, édesgyökér. On
Már hogy ne érdekelne ! A beharangozó, miszerint az egy férfiaknak való ital, az felkeltette a figyelmem. (Ez most a romantikáról jutott eszébe a kedves G.-nek??)
Szerintem ha pédául sajtos csirkemellet csinál zöldséges-gombás rizzsel, akkor nyugodtan ehetik a hölgy köretet. De én biztos vagyok benne, hogy arról a hölgyről, akit Béla meghíj étkezni, minimum azt azér tudja, hogy vegterianiánus-e vagy sem.
Nem lehetne esetleg a tortijjánál maradni ? Hiszen az egyszer már bejött. Lehet, hogy én egy kicsit szenyó vagyok, de én a Mester helyében nem árulnám el, hogy mi lett a szombati ebéd. De hát a Mester ennél sokkal rendesebb.
A média azt harsoghatta, hogy böjti időszak. És ebben igaza van. De a hívő egyéneknek sem kell húsvétig feszt vegának lenni, erre részletekben biztos nem tértek ki.
Kicsit helyesbítenék, nehogy Béla nagyon megijedés színtere legyen: a szigorú böjt csak hamvazószerdára (holnap) és húsvétig minden pénteki napra vonatkozik - ez azt jelenti, hogy napi háromszori étkezés alkalmával egyszer lehet jóllakásig táplálkozni, és húst nem. A többi napokon lehet húst enni, bár a degeszre tömésig való jóllakás nem tanácsolt. Természetesen ez csak a katolikus vallás szerinti hagyomány, a többieké lehet más, de nem hiszem, hogy napjainkban szigorúbb mint ez. Ukcve ha Béla szombatra hívta ebédezésre Editkét, nyugodtan tálalhat elé valami húsféleséget is akár.