Én ma jártam szervízben (ablakcsere végett) és nem láttam akciót. Decemberben csináltattam a 30 ezres szervízt, úgy volt 43e, hogy nem vittem olajat. Tehát ezt figyelembe véve nem biztos, hogy nagy akció.:)
Nekem jeleneg is családtag (VW) autróm van. Mielőtt az Octavia mellett döntöttem elég sok autót megnéztem. Renault Scenic, Ford C-max és VW Jetta jöttek még szóba. Az első kettő a felszereltség miatt esett ki, a Jetta pedig az ára és a veszélyeztetettsége miatt lett off. Miután megnéztem az Octaviát elkezdtem utána olvasni. Külsőleg már korábban is tetszett, a tesztek alapján pedig egyértelművé vált, hogy ez lesz a nyerő. Számomra olyan autó kell, amely elegáns, megbízható és biztonságos is ha szükség van rá. Nincs túl jó véleményem a márkaszervizekről (úgy általában az összes márkát beleértve, tisztelet a kivételnek), egy olaj cserét nem tudnak tisztességesen elvégezni, az embernek mindig résen kell lenni, ha azt szeretné kapni amit a pénzéért érdemel. Emiatt szeretnék olyan ismeretekkel rendelkezni, amely az üzemeltetéssel kapcsolatos. Sajnos még kb 6 hétig várnom kell míg birtokba vehetem a sajátomat és élvezhetem is. Üdv
Tényleg nem egy problémás fajta. Kitrűnő választás szerintem is, így 25 ekm környékén. Amúgy én is inkább Octávos vagyok, mint Skodás. Az Octávban az autó értéke, szépsége stb. fogott meg és egy pillanatig sem éreztem Skodás melegséget. Amennyiben a pözsó gyártotta volna, akkor most pözsós lennék.
Van most valami szervízakció: 30.000 km -es szervíz 34.900 pénzért. Március 31-ig tart. Egy szegedi prospektuson láttam, de én nem járok arra túl sűrűn. Országos a dolog vagy csak helyi?
Van olyan, ahol a konkrét típus és van olyan is, ahol a márka tartja össze a társaságot.
Szerintem mindegyiknek van előnye-hátránya.
A márka-szerveződéseknél elsősorban a lojalitás és a kialakult baráti viszonyok a kapcsok, a típus alapján történő társulásoknál pedig maga típus, bár ettől még persze lehetnek szorosabb emberi kapcsolatok is később.
A SOF az előbbihez tartozik és bár van néhány ember, aki kétségtelenül minden Skoda típusnál otthon van, a legtöbben mégis csak a saját típusukhoz értenek.
Én is ilyen vagyok, vagyis előbb vagyok Octáviás és csak utóbb Skodás, őszintén szólva nem sok minden fűz pl: a Feliciához.
Ha a műszaki szempontokat nézzük, akkor az is ugyanezt mutatja, mert sokkal több műszaki szempont kapcsolja össze például a Golf V.-öt vagy a Seat Alteát az Octáviához, mint egy Skoda Favorit....
Úgyhogy maradnak a saját egyéni szempontok...kinek ez, kinek az...
Azt gondolom elég személyeskedős a fórum. Mivel nekem korábban nagyon rossz tapasztalataim voltak a skodákkal (120-as nem túl büszke tulajdonosa voltam), ezért szakítottam a márkával és erős fogadalmat tettem, hogy soha többet. Kb 8 évet bírtam ki és most alig várom, hogy ismét tulaj lehessek. Szívesen venném, ha inkább az autókról tudnék olvasni. Vissza olvastam a fórumot kb 1000 hozzászólással, sok mindent megtudtam, de vannak hiányosságaim. Sokan írtátok, hogy a gyári riasztó felesleges pénzkidobás (én ezt nem így gondolom és szívesen meggyőzök bárkit), ezért egyéb alternatív védelmekkel is fel kell vértezni az eszközt. Váltózárat már láttam, most is használok. Ami izgat az a motor tér zár és a kuplung zár. tudnátok abban segíteni, hogy hogy néznek ki ezek az eszközök, hova szerelik őket, hogy rögzítik, stb. Kösz.
Elég kitartó vagyok, próbálkozom ,mint a kiskutya.:-) Tényleg semmi gond nem volt a talikon azt sem mondhatom hogy eggyáltalán nem éreztem jól magam, csak valahogy mégis ,hiányzott valami. Biztos hogy ha több találkozon vennék részt előbb kialakulna a függőség:-), csak mint mondtam állandó időhiányban szenvedek ,mint szvsz. elég sokan mások. Sajnos a mai állás szerint ,nem igazán bizom abban hogy az idén több időm lesz, persze kitudja. Biztos hogy csökkentenem kellene ,és már csökkentettem is az aktivitásom ,pár helyen ,de még mindig több mindent akarok ,vállalok, mint ami fizikailag belefér az időmbe.:-(
Skodás napot! Bár én is voltam már olyan talin amin nem éreztem olyan jól magam, de lehet az ember a pillanatnyi hangulata miatt érzi másképp magát. Ha új vagy, persze kicsit gátlásosabban indul az ismerkedés.A "régebbi" tagok és én is szívesen vessszük ha új tagokokat ismerhetünk meg. Kirekeszteni senkit nem szoktunk.Persze vannak régi anekdóták ami egy újnak addig nem jelent semmit, mig több talira el nem jön akár jó ,akár rossz volt és azután már neki is lesznek sztoriai a többiekkel. Garantált jó hangulat nincs. A dunakeszis bográcsos, vetélkedős, tali kimondottan jól sikerült. Ott még skodaklubos tagok is voltak( 105, 120. és 1960 oktávia). Hát röviden ennyi. Üdv:Zeusz
Bekel vallanom valamit ,remélem senki nem fogja úgy érezni hogy megsértettem. Voltam már Fagyitalin, voltam a Tesconál is, Csepelen, na meg azt hiszem Győrben. Valahogy nem kapott el a filing. A másik topicnál (Skoda orrmotor) is vannak fenntartásaim. Nem kel férre érteni csak vannak dolgok, amik nekem nem jönnek be, bennem van a hiba, ezt belátom. Talán mivel ott nem érzem magam jól, így inkább itt írogatok.:-( Nekem a találkozók sem jöttekbe, nem volt semmi probléma ,csak valahogy nem. Igazából nem tudom megmagyarázni hogy mi, de valahogy nem olyan közvetlen a hangulat, mint amire én számítottam. Tudom én voltam az új ember nekem kel beilleszkednem, valahogy nem sikerült. Pedig talán elmondhatom, hogy elég társasági ember vagyok, a nyáron vettem fel a kapcsolatot egy másik klubbal, egy nagyon zárt közösség, nem tettem semmi különöset, nem is gondoltam hogy befogadnak, aztán olyan dolgok történtek hogy magam is meglepődtem, valahogy elfogadtak. Nincs kizárva, hogy egyesek csak kíváncsiságból utánam néztek ,és érdemesnek láttak arra hogy bevegyenek a közösségbe. Na mindegy elkalandoztam.
Persze az is igaz hogy én nagyon el vagyok rontva.:-( Nem titok, mondhatom hogy alapító tagja vagyok egy másik autós klubnak ,ami kívállóan működik. És így önkéntelenül mindig ahhoz viszonyítok. Talán golyó igazolja az állításaimat.:-)
Szóval, mért is kezdtem el írni? Ja talik, szóval hajrá, ha tudok elmegyek, de bocsánat, én a találkozok alatt inkább kimondottan az OII-eseket értettem. Nem nem elhatárolódni szeretnék, csak kicsiben hátha családiasabb légkört lehet teremteni. Persze majd kiderül hogy mire is lesz időm az idén, mert mint említettem eléggé elaprózom magam. Több klubban is megpróbálok résztvenni tevékenyen a klubéletben, de sajnos bekel látnom ez lehetetlen.
"Nem volt szándékom ilyet venni, csak nem tudtam mire jó ez a bigyó."
En annak idejen amikor erosen ketutemu motorokkal voltam elfoglalva, nezegettem ezt a temat. Eleg durva egy ilyennek a meretezese, es ahogy belemasztam a dologba, annal inkabb ugy ereztem hogy felesleges. Brutal szopas, sok kidobott probadarab csekely eredmenyert. Inkabb vettem egy masik motorkerekpart, ami negyszer erosebb volt :))
Ez az ize pont a Skodri 1.4-es motorjahoz van kitalalva? Ha nem, akkor egy "univerzalis" valami. Es orulni kell ha valtozatlan marad a teljeseitmeny, es nem ront rajta... Szvsz.
Ja még annyi ,hogy szerintem túl sok ez a fórun 3-4 oldalon dumálunk ahhelyett,hogy a SOF oldalt használnánk .! Az jobb lenne, és nem forgácsolódna szét a társaság.
Én biztos szervezek egy párat, mármint talit! Tervezek egy évafnyító bulit, a Dunakeszi II talit és az V.Fagyitalit és tán még valamit. De most még hideg van. Ha a Dunakanyar A.C. támogat még akkor Vácott lesz az évadnyitó náluk a telephelyen az ebédlőben kb.
Én már egyszer felbuzdultam ,és elkezdtem szervezni egy találkozot, csak olyan parkolóst, ebédelőst, de végül nem jött össze. Talán egyszer golyó is szervezkedet ,aztán az is elhalt. Kárr.:-(
Neked is köszönöm. Végre találtam egy olyan kütyüt ami felpezsdídti a fórmot. Nem volt szándékom ilyet venni, csak nem tudtam mire jó ez a bigyó. Hála és köszönet.-::))))
Mit tud ez a szerkezet? Tuning? Hany %-ot dob a teljesitmenyen? 5-10? Ha egyaltalan hasznal valamit... Es ha igen akkor mi van? Lesz ~80LE az auto tobb mint egy tonnahoz. Se igy, se ugy nem egy raketa...
Nem értelek? Mit vártál? Ha konkrétan kérdezel akkor ha tudok válaszolok, de ,mint már jeleztem ,tévedhetek (mint a multkor váltónál:-)) és mint már ezt is jeleztem nem vagyok szerelő. Talán azért irtam annyiszor a "szerintemet" mert a multkor volt egy kissé értelmetlen vitám ,tuningról. Nem szeretnék megint értelmetlen vitába bonyolodni. Mert a váltó témában ,volt vita, de értelmes, és meg is értettem ,beláttam hogy nem volt igazam, és ennyi. Szóval mit szeretnél tudni, ha én nem is ,de vannak itt mások akik biztos tudják a frankot.:-))))))
Szerintem, mégegyszer szerintem, nőne a fogyaztásod, esetleg beégnének a kipufogó szelepek, tönkre menne a katalizátorod, ja és gyengébb lenne az autód. Esetleg el veszne a garanciád. Akkor mégegyszer mielőtt nekem támadnátok, szerintem. Nekem biztos hogy még akkor sem épithetnék be ha fizetnének érte.:-)
a kalapja is illeszkedik a színhez, sajna nem láttam, más színű kalapban hölgyet, talán ha láttam volna pld. fehér kalapban, talán olyan színűt választok . :-)))