Egy érdekes Leslie modellre bukkantam, Leslie 60 típusjelú, amely 2 hangfalból áll, és a "Space sound"-ot egy érdekes modulációval állítja elő, amit egy változtatható sebességű kis motor vezérel, tehát nem rotoros, de mégis...
A belső oldalakra a kartonpapír mint megoldás elmegy. Szükség esetén. Erre sokkal alkalmasabb egy célszerszám, a kemény étkezőalátét. Meg lehet vásárolni profi amerikai Hammond orgona szakkereskedésekben is, plusz csomagolás, szállítás, esetleg itthon százforintos boltban. Ja, mára egyajrós.
Ez kemény, nem gyűrődik, biztosabban megvédi az orgona belső oldalát és kisebb vastagsága miatt könnyebben betolható, kevésbé átszúrható.
A billentyű alá betolható fahasábok szintén egyedi célszerszámok. Nem mindegy a méretük. A lényeg 1, az alsó manuál megfelelő felbillentetése. 2, a hanggenerátor első felének kibillentése. (ezen oldal kalibrálásához)
Nem javaslom a csákány-nyelet, vasúti talpfát. Ill. a tüzifát sem. A-B-C:
Az utolsó kép felettébb érdekes. Oda egy komplett bus rodot kellett bepótolni, azért van annyira kifordulva önmagából. Hogy tűnhetett annó el?
Urak! Ez igazi csapatmunka volt, hálás köszönet. Az az érzésem, ha szétbontom a billentyűket valóban meglepetések várnak, mindenről beszámolok. Mégegyszer köszi.
Nemrég tataroztam billentyűügyben, egy spinet orgonát. A különböző típusok billentyűzete ha csak kicsit is de méretileg eltérő (T-sorozat, H sorozat...). Ez csak az összeszerelés után derül ki. Ngyon fontos volna a keycomb cseréje is (billentéskor ez a kis filcpárna biztosítja hogy ne műanyag a fémmmel találkozzon, hogy függőlegesen menjen és oldalirányban is központosít) különben kajla lesz az egész. Várhatóan sokkal több billentyűd lesz eltörve, mint ami lerepült. Ez alatt azt értem, hogy a két rögzítő csapból az egyik tart csak...tartogat meglepetést egy ilyen felújítás.
Biztos letörtek azok a billentyűbe öntött műanyag menetek amikbe alulról furakodott be a facsavar. Vissza lehet ragasztani pillanatragasztóval. Akkor persze az oldhatóság már romlik, de nem za a cél hogy mindig le legyen csavarozva. Esetleg nem nagy dolog egy új ilyen billentyű beszerzése. Persze ép, nem törött. Talán H.Misinek van.
Ugyanígy érzek, aludni se nagyon tudok. Mindig vele próbáltam azonosulni orgonálás közben, s néha azon kívül is. Szerencsére az aláírását én is meg tudtam szerezni, ott van a falamon egy hatalmas Jon Lord grafika társaságában. Sose fogom levenni.
Görcsben a gyomrom.. nehezemre esik bármit is írni. Mintha egy régi ismerőst vesztettem volna el. Bár többen érezhetünk így. A hangszeremben ott volt eddig is a lelke egy része. Jon Lord kézjegye ezután még többet fog jelenteni nekem.
Ez azért nem volt rossz látványra sem. A találó kameraállást is megcsípték közben. Nagyon érdekes számomra továbbra is a "turbános" művész úr, valahogy mindig ilyen visszafogott játékstílust hallani tőle. Jó volna ismerni a zenei koncepcióját...