"Mert ugyi ha ütközöl és nincs becsatolva az őv elindulsz a kormányfelé, majd a pofádba robban a zsák."
Ezzel azt hiszem meg is valaszoltad a kerdest :) Ha nem vagy bekotve akkor a pofadba robban, ha meg be vagy kotve akkor pont ugy utkozol a legzsakkal, ahogy kitalaltak. Ezert is kell lufis autoban bekotni az ovet.
De ettol fuggetlenul _szerintem_ ugy logikus, ha a legzsakvezerlo nem merlegelne hogy be van-e kapcsolva az ov. Nehogyma' egy 10 filleres kapcsolo hibajan muljon a legzsakok inditasa...
Biztos hogy működik a légzsák? Nekem logikussabb lenne ha nem működne. Mert ugyi ha ütközöl és nincs becsatolva az őv elindulsz a kormányfelé, majd a pofádba robban a zsák. Nekem az lenne a logikus hogy ebben az esetben nem engedné a zsákokat eldurranni.:-) Csak sakkozok, biztosat nem tudok.
Tobb ember is irt, hogy zavarja oket az ov bekapcsolasara figyelmezteto kolompolas. A VAG-COM csak a muszerfalon levo figyelmezteto fenyt tudja kikapcsolni, a hangjelzest nem. Masok amiatt aggodtak mint te, arra az volt a valasz hogy a legzsakok attol fuggetlenul hogy be van-e kapcsolva az ov, eldurrannak. Meg nehany vicces megjegyzes, is volt, hogy ha beulsz, becsatolod az ovet, es ez utan inditasz, akkor nincs kolompolas. :) Engem spec. nem zavar, mert ~5mp. utan abbahagyja.
De szvsz mindenki csak akkor babralja az autojat, ha tudja hogy mit csinal.
Igen igazad van. A linkek, biztos jók, csak én nem beszélek englisül.:-(
Valami rémlik hogy a joboldali légzsákot (nem az OII-ről beszélek) csak írásos nyilatkozat aláírása után kapcsolják ki. Vagyis lehet hogy a szervíz hivatalosan ezt sem fogja javasolni.
"Tudja esetleg valaki, hogy hol van ennek az érzékelője?"
A biztonsagi ov zarszerkezeteben (ahova bekattintod az ovet).
Csak tipp, nem neztem meg tuzetesebben meg: Az ules alatt talalsz egy kabelt ami az ov zarszerkezetehez megy, ott esetleg erdemes megnezni hogy nem csuszott-e szet a csatlakozas.
Sziasztok! Asszem elhalálozott a bizt. öv becsatolását jelző berendezésem az OII-ben. Tudja esetleg valaki, hogy hol van ennek az érzékelője? Nem jelez, ha a vezető oldali öv nincs becsatolva :( Persze még garanciális, hamarosan eléri a 30e-t, akkor úgyis viszem szervízre, de hátha bütykölhető vagy ellenőrizhető házilag is.
Pontosan nem vágom, de mint ha itt írta volna valaki (esetleg próbálj vissza keresni) hogy a négy sarkában valami takaró lemez ,és alatta a négy luk. Na abba kel egy spéci szerszám:-) én általában szöget ,vagy derótot használok:-) és már lehet is kivenni az egésszet. Felelőséget nem vállalok a tanácsért.:-)
Sikerült megoldanom a kezelési könyv kérdést. Kaptam egyet kölcsön amit lefotóztam, úgyhogy ha valakinek szüksége van rá most már elektronikus formában is megvan, át tudom küldeni.
Sajna csak annyit tudok mondani, hogy a szervíben is azt atnácsolták, mikor a rádióhoz nem kaptam magyar nyelvűt, hogy töltsem le. Persze azt elfelejtették mondani, hogy azt ők tudják a belső hálójukról, a neten nem nyilvános (legalábbis én nem találtam). Végül megkaptam úgy, hogy ők kinyomtatták. Ha bemész egy kereskedésbe, hátha segítenek (vagy elárulják, hogy honnan lehet letölteni - akkor persze kéretik közkinccsé tenni :)