Megértem a dilemmát, mert 1,5 éve én is ebben voltam.
Nekem a Fabia Sedanról kellett dönteni, hogy utólagos légkondi vagy autócsere.
Nekünk akkor minőségi csere lett, de -ha látok előre bizonyos dolgokat- lehet, hogy máshogy döntöttünk volna.
Én is imádtam a Sedant, nehezen cseréltem volna használtra pont az ismeretlen előélet miatt (majd mindjárt jönnek a használtautó-pártiak és bebizonyítják, hogy annál jobb üzlet pedig nincs és csak az a járható út :-)), de az utólagos beépítéstől is tartottam erősen.
Az asszony szava nálunk is szent -de legalábbis jól felfogott önös érdekből érdemes figyelembe venni :-)-, ő mondta, hogy vegyünk újat.
Nem álltam ellene :-)))
Azt mondod, nem biztos, hogy beveszik a kocsit taxinak.
Ha társasághoz megy, akkor mindenesetre kérdezzen rá, nehogy potyára beruházzon.
Nem osztom a véleményeteket. Mi bajotok a Clioval? Jó kis autó az, és hogy nem hibátlan, istenem ,mutasson valaki egy hibátlan autót. Kényelem dolgában a Franciák toronymagasan verik a németeket de a japcsikat is. Nekem két dolg tünt eddig fel. Ha beülök egy francia autóba ott kényelmesen ülök, és elvagyok. Míg a német autokban kicsit olyan érzésem van mint ha körbe lennék épitve ,és elég passzossan. Nem azt mondom hogy kényelmetlen ,de inkább a sportos vezetéshez megfelelőbb, mint a kényelmes utazáshoz. Persze maga a futómű is keméményebb, talán pont ezért.
Köszi, ebben igazad van. Az tuti, hogy én nem dönthetek a bátyám helyett. De azért azt te is tudod, hogy egy ismeretlen eredetű használt autónál nagyobb a hibakockázat, mint a sajátnál. És a felesége nem akarja, hogy lecseréljék a kocsit. Ezért is szeretné így megcsinálni az autót.
Az volt a 'bosszuja', h centikre az auto seggeben jott.
Ez a halálom. Ha nem sajnálnám az autót, egyszer állóra fékeznék egy ilyen előtt és -Amerikában persze- a szart is kiperelném belőle közúti veszélyeztetés és balesetokozás, továbbá lelki megrázkódtatás címén.
Idahaza elég lenne látnom, amikor az általam kihívott rendőr kitölti a feljelentést a követési távolság be nem tartásáért.
Miért nem lehet elfogadni, hogy valaki előttünk megy?
Zokon vette, h mogotte alltam egy korforgalom elott es elotte jottem ki... Az volt a 'bosszuja', h centikre az auto seggeben jott. Miutan 1-2 kigyorsitas (szigoruan kb 60ig) utan lemaradt, megunta... :-)
Ha jol emlekszem, 230 volt a klima szerelessel, ez volt az 'alap'. Aztan jottek a 'jarulekos' kiadasok: kb 3 liter olaj, majd 2 munkanap, mikor elszakadt a szij. Az olaj penzben nem tudom mennyi volt, az idegeskedes meg a ket munkanap az annal tobb volt. Aztan jott a masodik hiba, mikor ismet mozgaskeptelen lett az auto, ekkor tort a konzol, az automento kb 20E volt, a javitas meg meg kb 45E: uj konzol, szij, odavalo(!!) szijtarcsak, stb. Ekkor mar hozzaerto javitotta, nem vittem vissza ezekhez az amatorokhoz. Itt is rament min egy napom, meg nem keves telefon, ahol probaltam elmagyarazni a kedves Fonok Urnak ahonnan vettem az egeszet, h ez nem annyira oke dolog...
Szumma 300E korul/felett volt... Rossz ragondolni...
Es mikor ezt irtam, meg nem is sejtettem, h ezzel nincs vege a torpenetnek... Volt meg egy feszitorgorgo-konzol-toresem is. Kicsit sokba lett nekem az a klima, de ha jol emlekszem, azt is elmeseltem. Jopar elcseszesere derult meg feny, mikor ez miatt szet lett szedve es ossze lett rakva rendesen...
Persze ez csak egy kiragadott példa, egyik kocsit sem láttam, de talán érdemes megnézegetni a piacot, hogy ha rátesz a kocsijára mondjuk csak 200 eFt-ot, milyen kocsit kaphat.
Így még marad is pénze (mondjuk 100 eFt) az első hibákat kijavítgatni és gyári klímája lesz, olcsóbban, mint az utólagosan beszerelt, ha annak a költségét 350-400-ra tesszük.
Azért még nézz utána, az én szavam ne legyen döntő a bátyád kocsija tekintetében!
Az a gáz, hogy nem akar hitelbe ugrani a kocsi miatt. Ez már ki van fizetve, és asszem idén lesz 6 éves, viszont volna rá annyi pénze, hogy ezt így megcsináltassa. Nem érdemes a régit ezért eladni, mert 200.000 km-es autót nem tud jó árban eladni (ugyanis előzőleg is taxi volt, csak vissza lett fehérítve a rendszáma). Tényleg olyan gáz az utólag beszerelt klíma? Én még nem hallottam róla, pedig apám is taxis és náluk ezt sokan megcsinálták. Mindenesetre utánakérdezek? Köszi a figyelmet.