"kerdes az, h vezetesi elmenyben mekkora az a 25LE. erzi az ember vagy nem?"
Szerintem az 1.4-1.6 viszonylatban nem beszelhetunk vezetesi elmenyrol. Egyszer mentem 2.7-es biturbo Audival, na az vezetesi elmeny :)
A 75-100LE kozott kulonbseget lehet erezni, foleg elozesnel. De arra hogy tartos 130-at menjel a palyan, es utan elvergodsz valahova varosban, szvsz az 1.4 is megfelelo. Ha komolyabb tempoban szeretnel autopalyazni, ahhoz nem.
De eppen azt neztem, hogy az 1.8T-t azert lehet talalni az altalad emlitett 2-2.5Mft kozott.
Sziasztok! Ma vettem át a gépet. Látszólag minden meg van rajta, de nem vagyok biztos, hogy emelés érzékelős riasztót kaptam-e bele, vagy csak simát. Tudnátok segíteni abban, hogy miből lehet ezt megtudni?
Én is ma voltam a 60e-n. Csak olajat vittem.(4L 8eFt, Cast Long II )+38e szűrő és mdíj. Tehát 45000-ből megúsztam. Legközelebb, már nem lesz "márkaszervíz" és minden szűrőt viszek,mert ezek kb.15e körűl voltak (3db)
Szóval tanulság: szlovákia még mindig olcsóbb és gyorsabb........
Sziasztok! Megvolt a 30 ezres szervízem, összesen 50 ezerbe került (OII, longlife). Olajat (Castrol GTX LongLife III, 5l), szűrőket (olaj, levegő, pollen) én vettem, Formula3000-ből, ez volt 27000. A szervíz munkadíj 23000 volt, de ebben benne volt fékhatás (1800) és lengéscsillapító mérés (2400) is, ill. a mobilitás garancia meghoszabbítása.
A szervízben elsőre 55-60 ezret mondtak. Megcsinálták a bizt. öv visszajelzőt, meg a jobbhátsó ablak susogását.
Stevie-vel kisveseztuk ezt a multkor a masik topikon. Igaz hogy az ertekvesztese %-ban kisebb a dieselnek, de ugye dragabb is, ezert ha forintra nezzuk, kb. ua. az ertekvesztes.
"ha jol tudom ugy 25ekm-nel KELL elgondolkodni a dizel gondolatan."
Azt szoktak mondani hogy 30-nal, de szvsz erdeklodni kell es szamolni. Tul sok minden bejatszik hogy azt lehessen mondani hogy x km/ev-nel vegyel egyiket vagy masikat. Aki meg a TD-t szereti, az ugyis tojik minden szamitasra, es olyat vesz.
"hmm... nem keves (igy suzukis szemmel, de nyilvan ez teljesen mas kategoria:o))"
Nezd, 1200-1300 kilot +utasok +csomag meg kell mozditani valahogy, csodak pedig nincsenek :)
Ha esetleg a Fabia is erdekel, ott van 1.2-es motor is. Nekem volt ilyen, az igen kellemesen fogyasztott.
1.4-rol csak gyari adataim vannak: varos: 9.1 orszagut: 5.4 atlag: 6.8 De majd egy 1.4 tulaj jol megmondja a tutit :)
"tehat napi 50km megyek, ebbol 60% palya, 40 varos."
Heti 5 munkanappal szamolva az 13ekm/ev. +meg az egyeb utak, legyen 15ekm. Ekkora futasteljesitmeny mellett a diesel belathato idon belul nem hozza be az arat, en benzinest vennek. Szerintem a 150-et az 1.4 nem nagyon szereti, mindenkeppen min. 1.6-ost neznek. Ebbol volt 75 es 100(102) loeros, autopalyazashoz az erosebb jobb. ---------------------------
igen, 5 munkanap es emelett elofordult mar egy budapest-barcelona-budapest ut is es ugy altalaban europaban (autopalya) minden nyaron van par ut. szoval en inkabb 20e km-rel szamolnek. az realis.
ha jol tudom ugy 25ekm-nel KELL elgondolkodni a dizel gondolatan.
"mi a gond az AMD kodu motorokkal?"
1.4 60LE talalkozasa 1.2 tonnaval szerintem nem szerencses :) -------------------------------
igen. ez torokszorito tortenet :o)
"az 1.6os milyen fogyasztast tud magaenak?"
Az enyemet tudom mondani, 1.6 100LE: varos: 9-10 kozott valahol (gyari adat 11.5) orszagut: a rekord 6.5, a labam nehezsegetol fuggoen 7-8 (gyari adat 6.3) palya: normalisan 8-9 kozott, hatar a csillagos eg :) Ezekbol vegyel le 1-1.5 litert, mert az enyem automata. A nagyatlag 9 (gyari 8.3). De en fokeppen varosban hasznalom. ----------------------------------------------------------------
hmm... nem keves (igy suzukis szemmel, de nyilvan ez teljesen mas kategoria:o))
hallottam 1.4 es 75LE 6-7 literes fogyasztasrol. ez mendemonda?
"ezzel nem ertek nagyon egyet, mert a hasznaltautokon mar 2003-2004es modellek vannak"
Regebbi alatt az Octavia1-et ertem. Szvsz az uj kasznisbol nincsen 2mill korul semmi.
"tehat napi 50km megyek, ebbol 60% palya, 40 varos."
Heti 5 munkanappal szamolva az 13ekm/ev. +meg az egyeb utak, legyen 15ekm. Ekkora futasteljesitmeny mellett a diesel belathato idon belul nem hozza be az arat, en benzinest vennek. Szerintem a 150-et az 1.4 nem nagyon szereti, mindenkeppen min. 1.6-ost neznek. Ebbol volt 75 es 100(102) loeros, autopalyazashoz az erosebb jobb.
"mi a gond az AMD kodu motorokkal?"
1.4 60LE talalkozasa 1.2 tonnaval szerintem nem szerencses :)
"az 1.6os milyen fogyasztast tud magaenak?"
Az enyemet tudom mondani, 1.6 100LE: varos: 9-10 kozott valahol (gyari adat 11.5) orszagut: a rekord 6.5, a labam nehezsegetol fuggoen 7-8 (gyari adat 6.3) palya: normalisan 8-9 kozott, hatar a csillagos eg :) Ezekbol vegyel le 1-1.5 litert, mert az enyem automata. A nagyatlag 9 (gyari 8.3). De en fokeppen varosban hasznalom.
"jogos, 1.8T-re gobndoltam:o)"
1.8T 150 lovas mar 1997-ben is volt. 180LE-s meg 2001-es modellevtol ha jol tudom.
"ezzel nem ertek nagyon egyet, mert a hasznaltautokon mar 2003-2004es modellek vannak"
Regebbi alatt az Octavia1-et ertem. Szvsz az uj kasznisbol nincsen 2mill korul semmi.
"es itt jon a nagy kerdes, hogy milyen motorral??"
Hany km-t mesz egy evben? Foleg hol? (varos, palya...) Benzinesben _en_ 1.6-ost vagy nagyobbat vennek. Ha nem vagy idegbeteg alkat, vagy sokat mesz varosban, az 1.4 is tokeletes lesz. Csak ne AMD legyen a motorkod.
jogos a kerdes, ez teljesen kimaradt.
tehat napi 50km megyek, ebbol 60% palya, 40 varos.
mi a gond az AMD kodu motorokkal?
az 1.6os milyen fogyasztast tud magaenak?
"normalis" vezetes soran (ertem ez alatt autopalya 120-150, varos 50-70, nem parketta gazon)
"az 1.8as csak 2001ben gyartottak - sajnos"
Szerintem elejetol fogva minden modellevben volt 1.8.
jogos, 1.8T-re gobndoltam:o)
"a modelvaltas (2004) csak kulso elemekben nyilvanult meg?"
Nem. Az elozo Octavia alapja a Golf4, az ujabbake a Golf5. Pl. az uj Octavia alatt komolyabb futomu van hatul.
aham.
De ha 2mill kornyeken gondolkodsz, akkor ugyis csak a regebbi johet szoba.
ezzel nem ertek nagyon egyet, mert a hasznaltautokon mar 2003-2004es modellek vannak 2M+/-0.2 korul. (alairo, javareszt 1.4esek, neha 1-2 1.6os)
"es itt jon a nagy kerdes, hogy milyen motorral??"
Hany km-t mesz egy evben? Foleg hol? (varos, palya...) Benzinesben _en_ 1.6-ost vagy nagyobbat vennek. Ha nem vagy idegbeteg alkat, vagy sokat mesz varosban, az 1.4 is tokeletes lesz. Csak ne AMD legyen a motorkod.
"az 1.8as csak 2001ben gyartottak - sajnos"
Szerintem elejetol fogva minden modellevben volt 1.8.
"a modelvaltas (2004) csak kulso elemekben nyilvanult meg?"
Nem. Az elozo Octavia alapja a Golf4, az ujabbake a Golf5. Pl. az uj Octavia alatt komolyabb futomu van hatul.
De ha 2mill kornyeken gondolkodsz, akkor ugyis csak a regebbi johet szoba.
Ennyir nem egyszerű a dolog. A csavarok felett van (legalábbis a Golfnál IV-nél volt) egy ledugózott lyuk. Azon keresztül lehet a külső zárbetétet kiszedni. Amig az a helyén van, nem tudod kivenni a zárszerkezetet sem. A torx csavarok eltávolítása előtt ezt szedd ki. A kilincs bovbenét is ki kell akasztani. sok sikert. Rupiax
Köszi mindenkinek a választ. Levettem a kárpitot, aztán elborzadtam (ahogy írtad nem egyszerű szülés kiszedni) ha vanni akarok egy másikat (komplet kütyüt az ajtóba) merre nézzek szét? Mi lehet az ára? Ja hogy megyek át a "nagytopikkba"?