Tegnap láttam egy új válogatáslemezt, Edward the great címmal, hanmgulatos borító, de semmi több, legyintettem, nincs újdonság:
Run To The Hills
The Number Of The Beast
Flight Of Icarus
The Trooper
2 Minutes to Midnight
Wasted Years
Can I Play with Madness
The Evil That Men Do
The Clairvoyant
Infinite Dreams
Holy Smoke
Bring Your Daughter to The Slaughter
Man On The Edge
Futureal
The Wicker Man
Fear Of The Dark (Live in Rio).
Aztán a honlapról kiderült, hogy ez csak az Eddie's Archive című, három dupla (!!) cédét tartalmazó doboz "kísérô" kiadványa. Hát, e lista láttán viszont csorog a nyálam:
CD 1 - BBC ARCHIVE
Disc 1
Friday Rock Show Session 1979
Iron Maiden
Running Free
Transylvania
Sanctuary
Reading Festival 1982
Wrathchild
Run To The Hills
Children Of The Damned
The Number of The Beast
22 Acacia Avenue
Transylvania
The Prisoner
Hallowed Be Thy Name
Phantom Of The Opera
Disc 2.
Iron Maiden Reading Festival 1980
Prowler
Remember Tomorrow
Killers
Running Free
Transylvania
Iron Maiden
Monsters Of Rock Festival Donington 1988
Moonchild
Wrathchild
Infinite Dreams
The Trooper
Seventh Son of a Seventh Son
The Number Of The Beast
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden
CD2 - BEAST OVER HAMMERSMITH
Disc 1
Murders In The Rue Morgue
Wrathchild
Run To The Hills
Children Of The Damned
The Number of The Beast
Another Life
Killers
22 Acacia Avenue
Total Eclipse
Disc 2
Transylvania
The Prisoner
Hallowed Be Thy Name
Phantom Of The Opera
Iron Maiden
Sanctuary
Drifter
Running Free
Prowler
CD3 - BEST OF THE B'SIDES
Disc 1
Burning Ambition
Drifter - Live
Invasion
Remember Tomorrow - Live
I've Got The Fire
Cross-Eyed Mary
Rainbow's Gold
King Of Twilight
Reach Out
That Girl
Juanita
The Sheriff Of Huddersfield
Black Bart Blues
Prowler '88
Charlotte The Harlot '88
Disc 2
All In Your Mind
Kill Me Ce Soir
I'm a Mover
Communication Breakdown
Nodding Donkey Blues
Space Station No.5
I Can't See My Feelings
Roll Over Vic Vella
Justice of The Peace
Judgement Day
My Generation
Doctor Doctor
Blood On The Worlds Hands- Live
The Aftermath-Live
Futureal - Live
Wasted Years '99 - Live
Latom eppen a Maiden koncertlemezei vannak teriteken. Ezzel kapcsolatban lenne 1 keresem. Ha vki latta, birtokolja a Raising Hell DVD-t, irja ide, h. erdemes-e beuhazni ra. Kepminoseg, hangminoseg milyen? Koszi.
köszi!
elég kraftos a cucc, van benne lendület.
nagy koncertlemez rajongó vagyok amugy, maidenből viszont csak ez az egy van, meg ami a bestofthebeaston van, running free és fear of...-ot ismerem.
melyik maiden live-album egyenértékű mondjuk egy made in japan-nel, egy decade of aggression-nel, live evil-lel stb.?
Nicko jó faszi a 88as turnén szereztem tőle autogrammot, tök rendes volt kijött a bárból hozzánk kispályás rajongókhoz és ott dumcsizott velünk vagy 20 percet
kurva magas nagydarab csávó de a testör még nagyobb volt...:-))
Rock in Rio: ÁÁÁÁÁÁÁLLLLLLLLLLAT! Főleg a Sign of the cross meg a Clansman. Bár sajnos a koncertprogram már eléggé kiszámítható. Remélem, ha lesz új turné, beújítanak kicsit.
Az Ed Hunter turné lehetett a legjobb, a sok ritkán játszott nótával.
Kedvencek:
Killers
Seventh son
Powerslave
... meg a többi
hmmm...passz;-)
1 újszülöttnek minden vicc új, szal kedvenc album-kérdés biztos volt már, de elárul6nátok újra, bár mondom ha lesz időm, majd visszaolvasok!
Nekem 3 van: Iron Maiden, Brave New World és a No Prayer For The Dying! De a többi is q.jó persze!
:-)
most L..
Szasztok!
Kicsit nagyképű a nick, de azért jelzi, hogy bírom a Maident, sajna a topicot nincs időm végigolvasni, talán majd 1x!
Nem tudtok valami új lemezről vagy ilyesmiről? Ha volt szó róla, akkor sorry!
Szvsz mindkét dobos király! C.B. talán jobb volt, vagy legalábbis a régi számokat vele szoktuk meg, de az tény, hogy Nicko egy egyéniség és senki sem mondhatja, hogy nem tud dobolni! Csak másképp..., de ez még nem baj...
Mellesleg a 81-es koncertszámok nekem kevésbé jönnek be, de hát ez mindenkinek más gondolom:)
Rock in Rio hogy tetszik nektek? Nekem elsőre nem jött be azaz igazság, de miután vagy tucatszor meghallgattam..bejövős!:))
no 1előre ennyi, majd néha benézek!
üdv!
B.D.
2. Ismerem a régi tagokat, jobban, mint az újakat, csak írás közben hirtelen nem jutott eszembe a név. Velem előfordul az ilyesmi. Veled biztos sosem. :-)
A neten kotorásztam, valóban, és akkor jutott eszembe, hogy kipótolom a hiányosságot, természetesen nem onnan "tudtam meg", ki volt a régi dobos. Megengedtem magamnak egy viccet. Hiba volt.
3. Nem ítélkeztem - véleményt mondtam, megindokolva. Szabad?
4. Ha megnézed - meghallgatod - a Running Free-t, azért elég jellegzetes a dob-metet, és Nicko NEM AZT játssza. Nem más stílusban, nem más hangerővel, hanem MÁST. És jóval gyorsabban. Ezt én nem szeretem. Mondjuk nem is nagyon értem. Egyébként miért ne volna összehasonlítható? Mindkettőjükkel van koncertfelvétel. Mellesleg: más is játszotta már a RF-t (Paul Dianno, Killers), ami nem egy atom titán zenekar, de a dob legalább rendben volt.