Szerintem meg lesz az a bowden, ha az előző tulaj ki nem vette. Talán lecsúszott valahova a szivacsba, az ülés belsejébe...
A méretekkel egy gond van, a távolság: én Belgiumban vagyok, nyár előtt nem is megyek haza. Lemérném szívesen, csak mm pontosan kellene, az meg nem biztos, hogy itt menni fog... A másikat nem tervezem eladni, tartaléknak csináltattam! :-))
De van egy másik ülésed is, könnyű kiszedni :-))
Ha másképp nem megy, szólj, és lemérem olyan pontosan, ahogy tudom!
A fájlokat (épp most olvastam), feltölti újra valaki, a Skoda, orrmotor fórumon írta. Ha gyorsabban kell, én is felrakhatom. (kb 30 MB)
Köszi a segítséget. A baj, hogy nincs meg a régi bovden. Én is azt hittem, hogy elszakadt, de mikor szétszedtem, nem találtam sehol. Meg van még az új bovdened? Eladásán nem gondolkodtál még?:-) Esetleg lemérnéd, hátha a méretek alapján is tudnak gyártani. A franszia útmutató is érdekelne, hol tudom letölteni?
A helyszín a Duna Autócentrum, vagyis a Skoda márkakereskedés, tartalmas program, értékes nyeremények, tesztvezetés, fény, pompa és jó társaság vár ott Önre!
Jöjjön el!
Érezze jól magát!
Csak itt!
Csak most!
Csak Önnek!
És mindez féláron!
Ja, nem.
Kicsit elragadott a hév (vagy a HÉV? :-))
Jó kedvem lett na!
Most hívott a szervizes, hogy lefényezték a kocsit, holnap összerakják, felszerelik a bőrkormányt, leszedték a régi fényszóró szemöldököt, azt is lefújják és megy vissza a helyére, tehát ha minden igaz, holnap délután mehetek érte.
Mintha magamat olvasnám vissza, az ősszel vett 1.6-os OI-hez én is gerinctámasz bowdent kerestem (meg kézikönyvet).
A bowdent a bowdenszervíznél csináltattam, postán elküldtem, kb. 1 hét alatt "kijavították" a régit és csináltak egy újat is 2-3e Ft volt postaköltésggel együtt!
Igazából ,ha nagyon figyelek akkor nekem is kattog, de nem zavaró. Engem különösebben nem zavar ,így nem is érdekel. Ha nem nagyon muszály én nem engedem szétszedni. Ez még számomra nem az a kategoria.
Üdv. mindenkinek. Most írok először az autómról.Kiváncsi lennék,hogy más is küzd-e hasonló problémával. Octavia II-met újonnan vettem.Digitklímája elejétől fogva kattog hidegen( bemelegedve kevésbé hallani).Garanciában kicseréltek már benne több légterelő állítómotort és a klíma vezérlő elektronikáját is (miután az elektronika szoftverét többször frissítették). Próbálják megmagyarázni,hogy ez a kattogás természetes jelenség,de én egy kicsit kételkedve fogadom ezt el az autó 5,5 milliós árához képest. Várom esetleges tapasztalataitokat vagy esetleges megoldást problémámra.
Köszönöm a segítséget. Biztos, hogy bovdenes, megnéztem. A kitről is tudok, csak fölöslegesen nem akarok 13k kidobni egy bovdenért (kitben). Akkor ezek szerint nem tudsz elektronikus (pdf) formában javításit. Orosz nyelvűt találtam, csak azt nem értem és nem teljes.
Sikerült szert tennem egy 1,6-os Octaviara!:-) Természetesen használt és egy-két dolog javításra szorul rajta. Gondoltam megkérdezlek titeket, tudtok-e segíteni benne.
az első az lenne, hogy tud-e valaki gernictámaszhoz bowdwnt szerezni, vagy olyan helyet, ahol beszerezhető
a gyári hangszórók elég érdekesen szólnak, érdekelne, hogy kinek milyen hangszóró van beépítve és milyenek a tapasztalatai
tud-e valaki javítási kézikönyvet (elektronikus is jó) hozzá
Elkészült a zárjavító készlet. A mellékelt anyagokkal javítható az ajtózár, így nem kell az elkopott kapcsoló miatt új zárat vásárolni. Hibajelenségek: belsőtérvilágítás nem működik, LED nem villog, fényszoró bekapcsolva felejtésére figyelmeztető hang nem szól, belső ajtózáró gomb használatakor a hibás zár visszanyit, üzemanyagszivattyú ajtónyitásra nem indul, stb. A módosított kialakításnak köszönhetően a hiba többé nem fordul elő. Azoknál a záraknál is használható ahol a kapcsoló már bemarást okozott az excenteren. Javítási idő 10 perc (kiszerelt zárnál). A csomag tartalma: 1db speciálisan előkészített mikrokapcsoló (IP67), 2db kapcsolóillesztő műanyag lap (bal ill. jobb oldali zárhoz), 2db zsugorcső, szerelési segédlet. Remélem sokat tudok vele segíteni. (Én már kétszer cseréltem zárat, az első annyit bírt mint a gyári a második (bontott) két hónapot.)