Tudod ez úgy lehet , hogy miután nem közölte a mentősökkel , hogy mingyá' elvetél (nyilván titkolni akarta , ha zsákba rejtette) , a lábaszárán meg nem folyt vér , a mentősök akármilyen rosszullétre gyanakodhattak . Oszt' nem álltak neki megműteni a konyha asztalon .
Hálisten' engem se vitt még mentő , de nem kell ehhez vörös diploma .
Mentő bevisz , látják nincs életveszély , magánál van , kap egy zsákot a civil cuccainak és ennyi . Ha kész , jelentkezik valakinél , vagy már közölték a szobaszámát ....vár .
"Nem tudom elképzelni az egészet. Vérzése van és akkor valahol magára hagyják, és zsákba tetetik a holmiját? Tudott egyedül vetkőzni? Nem voltak fájdalmai?"
Úgy tűnik ennél szomorúbb történet bontakozik ki:
Frissítés: "a rendőrség kiírta a honlapjára vasárnap délután, hogy magzatelhajtás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nőt. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a nő terhessége alatt olyan szereket szedett, melyek hatására elvetélt."
Nem tudom elképzelni az egészet. Vérzése van és akkor valahol magára hagyják, és zsákba tetetik a holmiját? Tudott egyedül vetkőzni? Nem voltak fájdalmai?
Rengeteg kérdés de szerencsére nincs tapasztalatom mi történik azzal akit bevisz a mentő, ezért nem értem az egészet.
Teljesen világos ez egész. Otthon kezdődött a vetélés (ott is voltak még vérnyomok), rosszul lett, ezért szállították be. A méhében vitte magával és vetkőzés közben jött ki, ő meg ahelyett, hogy szólt volna a dokiknak, elrejtette.
"Mentővel beszállították és a kórházban adtak neki egy ruhazsákot és magára hagyták?
Így zajlik egy vizsgálat nálunk , ha bevisz a mentő?"
Gondolom igen. Ha eszméleténél van és egyedül le tud vetkőzni, akkor illetlenség őrt állítani mellé, ha segítség kell neki az más, gondolom ebben az esetben segítettek volna neki. Viszont ha eszméletlen tippre akkor kénytelenek levágni róla a ruhát, különösen ha sietni kell, pl. valami vérzés miatt.
A mentősöknek nem az a dolga, hogy komplett vizsgálatot és diagnózist állítsanak fel, hanem biztonságban korházba juttassák a beteget, ahol megvizsgálják és ellátják. A mentősöknek csak szállítható állapotba kell hozni a beteget, pl.: újra élesztés, vérzés csillapítás, stb.
Nagyon zagyva az egész. Ha azért vitték kórházba mert rosszul lett akkor miért hagyták magára, ha azért mert gyanús volt hogy esetleg szült, akkor hogy vitte magával a magzatot.
"... a magyar kórházban ott vetélt el ( 25 hetes volt a magzat) és senki észre sem vette."
Nem pont ez történt:
A mentők beszállították, mielőtt megvizsgálták a ruhái közé tette az éppen akkor elvetélt magzatát és nem szólt róla senkinek. A kórházban észre vették, hogy elvetélt csak a magzat megtaláláshoz már a rendőrség kellett.
Ami ebben nehezen érthető, hogy miért nem szólt róla mi történt vele az orvosoknak.
"... a mentőszolgálat munkatársai december 21-én hajnalban beszállítottak egy 33 éves thaiföldi állampolgárságú nőt, akiről a kórházi vizsgálat során derült ki, hogy nemrég szült, vagy elvetélt.
...
az orvosi vizsgálatot megelőzően a kórházban kapott egy zsákot, hogy ruháit a vizsgálat előtt azokba tegye bele.
A rendőrök a kórházban később ezt a zsákot is átkutatták, amelyben megtalálták a 25 hetes körüli magzatot.
A nő elmondta, hogy közvetlen a vizsgálatot megelőzően, a vetkőzés közben elvetélt, azonban erről az orvosokat nem tájékoztatta."