Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
"egy kèp, a kèt èves őszibarackba tett oltócsapról" ezt írtam a kèp alá! a pontos fajtát azèrt nem írtam oda mert nem is volt lènyeg, csak pèldakènt küldtem Agyesz-bugyesznek ....ja....mèg a profik sem tudják meg mondani milyen fajta kajszi:)
Pont így jártam most ősszel én is az őszikkel. Mind mézga, vagy száradás. Kb 100 szemzésből, jó ha 10 jó lett. Neked őszibe mi jött be? megpróbálnám azt én is.
Persze, hogy látszik, de a pontos fajtáját talán csak a profik tudják megmondani (az alanyt viszont nem tudtam volna kitalálni, akár mandula is lehetne)
Felsorolok néhány kajszi fajtát, ti melyiket ajánlanátok? Szempont a ppv-vel szembeni elenállóság, öntermékeny legyen és a gyümölcse legyen finom. (nem ezek fos áruházi kajszi "ízek"..)
Ezt én sárgabarack oltásnak látom, csak éppen őszibarack alanyba. (Az őszibarack oltásnál az oltócsapok általában kiszáradnak, mielőtt megragadnának.)
Magam is oltottam már át őszibarackot, de 15 közül csak kettő sikerült. Ráadásul egy drasztikus művelet. Az alvóra szemzés viszont jó esetben 90-100 %-os sikert hoz. /Tehát nem "nem lehet", hanem inkább "nem érdemes"./
tsunami nem az: nem tudom még (de majd '19-ben beazonosítom talán), 4 szemet termett. ami miatt biztos nem lehet az, hogy júliusban érett... a spring blush is több héttel megelőzte...
az gondolom nem annyira lehetséges, hogy az első termés a fajtára jellemző érési időtől
4-5 héttel eltérően érik...
Ninfáról lemondok, ha még lehet törölni a rendelésből...
Üdv ujrú itt:) Hát törtènt ez az...(csak röviden)2 Tsunamit elbúcsúztattam minden bizonnyal a márciusi hideg tett be nekik( sajna az udvar leghidegebb pontján voltak,oda nem is tervezek pótolni) Pincot,Bergevál nem ment ki egy sem Bigred -1:) 30 Wavit beszemezve
Ha ügyes vagy, tapasztalt, megfelelő eszközökkel dolgozol és jól begyakorolt mozdulatsorral, valamint kiváló a szaporitóanyag és az alany, akkor teljesen mindegy, milyen technikával / módszerrel dolgozol.
Mindent felülir az évjárati hatás, valamint hogy mennyi időd van várni.
Én szinte egész évben szaporitok valamit, csak télen nem. Sokáig esküdöztem a hajtószemzésekre, mert ott nincs egy egész télnek kitéve a rügy, de az idei év ezt is felülirta. Jött egy nagy jégeső eredéskor, és amit nem ütött ki, azok nagy része megfázott.
Rajtad áll, melyiket választod, mindnek van előnye is, hátránya is.