Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1195

a szűknyomásnál nem szabad összeérnie a könyöknek, úgyhogy el sem tudom képzelni, hogy csinálod. (ha összeér a könyököd akkor nem tudod a súlyzót hozzáérinteni a mellkasodhoz)

a helyes gyakorlat:

http://body.builder.hu/edzesek_reszletes.htm4?id=29

"Minél szélesebb fogást vesz, annál nagyobb ígénybevétel tevődik át a belső mellizmokról a külső mellizmokra. "

lehet hogy én vagyok a butuska, de én egy edzésen testrészenként (pl. mell-hát napon) testrészenként 3 maximum négy gyakorlatot csinálok, de nagyon figyelek rá hogy azokat helyesen hajtsam végre. néhány gyakorlatot (kisebb súlyokkal) "super slow" módon csinálok, ezt mindenkinek csak ajánlani tudom... ezenkvül ügyelni kell a helyes bemelegtésre. stb.

én mostantól hetente 3x fogok edzeni (mell-hát, has-láb, váll-kar) bár lehet hogy 4re kéne emelnem az edzések számát, bár azzal túledzhetem magam, mindegy majd meglátom...

Előzmény: Mirrmurr (1190)
Dorien Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1194
Hát ezt inkább vele beszéld meg. :)
Nekem 70kg volt a max. súly, amivel guggoltam. :)
Előzmény: lzleo (1191)
lzleo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1193
"nem kell pulzust nézni, vagy az órát" - Petrov-nak is csak azért ajánlottam azt, hogy mérje a tempóját, mert ő viszont szinte pihi nélkül, mint a villám, percenként zavarja le a sorozatokat, ami azt valószínűsíti, hogy az erejéhez képest kis súlyokat használ.
Előzmény: athos777 (1187)
lzleo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1192
"nem kell pulzust nézni, vagy az órát." - Igaz. Az ember azt úgyis érzi, hogy mikor jöhet a következő. Én sem stopperolom magam, csak annyira nézem az órát, hogy a fáradtabb napokon se húzódjon el hosszúra az edzés. 
lzleo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1191
"háromnegyed órát üldögél " -  Ennyi idő alatt ötször kihül az izom, aztán meg jöhet a sérülés.
Előzmény: Dorien (1189)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1190
Ha helyesen összenyomom a könyököm, akkor tricepszre dolgozok, ha helyesen kitolom őket, akkor meg inkább a mellemet érzem. Állítólag az is sokat számít, hogy hova koncentrál az ember.
Előzmény: Törölt nick (1188)
Dorien Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1189
"A pihenőidő nálam annyi, amikor érzem hogy jönnie kéne a következő sorozatnak, akkor csinálom. nem kell pulzust nézni, vagy az órát. amikor felkészültem a sorozatra, nyomom, és kész."

Ez így lenne természetes.

Egyik haverom erőemelő ismerőse cirka háromnegyed órát üldögél két 320kg-os guggolás között regenerálódásképp. :)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1188

szűknyomásról annyit, hogy vagy 6 féle edzéstervben a tricepsz gyakorlatoknál szerepel, és ha helyesen csinálod a gyakorlatot érzed is hogy azt mozgatja meg...

athos777 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1187
A pihenőidő nálam annyi, amikor érzem hogy jönnie kéne a következő sorozatnak, akkor csinálom. nem kell pulzust nézni, vagy az órát. amikor felkészültem a sorozatra, nyomom, és kész.

Azt viszont észrevettem magamon, hogy ha minél nagyobb súlyal edzek, a pihenő is egyre nő. talán ez lehet az összefüggés, nem?
ott van a Kupcsik Laci is, ő 10 percet is pihen. meg 150be nyom 20akat.
Előzmény: BigDaddyZ (1185)
athos777 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1186
A pihenőidő nálam annyi, amikor érzem hogy jönnie kéne a következő sorozatnak, akkor csinálom. nem kell pulzust nézni, vagy az órát. amikor felkészültem a sorozatra, nyomom, és kész.

Azt viszont észrevettem magamon, hogy ha minél nagyobb súlyal edzek, a pihenő is egyre nő. talán ez lehet az összefüggés, nem?
ott van a Kupcsik Laci is, ő 10 percet is pihen. meg 150be nyom 20akat.

Előzmény: BigDaddyZ (1185)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1185
szerintem meg a pihenőidőnek nem sok köze van a "szálkásításhoz" - ahhoz a diétának és a kardiónak van köze. Annyit kell pihenni, amíg az ember pulzusa helyreáll, és teljes erőbedobással neki tud esni a következő sorozatnak.
Előzmény: GabeszNo1 (1184)
GabeszNo1 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1184

Elnézést, hogy közbeszólok, de a szűknyomásnál a könyökök -a mozgás során- a  testhez viszonyított helyzete határozza meg, hogy melyik izomcsoport kap nagyobb hangsúlyt. Ha a  könyökök a test mellett mozognak, inkább tricepsz, ha széttartanak akkor inkább a mell izom dominál. A pihenőidő megállapítása teljesen egyéni, függ a regenerálódási képességtől és attól is, hogy éppen milyen céljaid vannak, hiszen ha az erő és tömegnövelést nézzük, akkor viszonylag hosszú pihenők előnyösebbek (3-5 perc), ha pedig "szálkásítás"-ról beszélünk akkor 20 másodperc is elfogadott lehet.

A papucsos edzéshez meg senkinek semmi köze szerintem, hiszen mindenki azt visel amit akar. Nyílván egy jól megválasztott edzőcipő jobban tart bizonyos gyakorlatoknál, de pl. egy ülve végzett nyakbólnyomásnál nem tökmindegy mi van a lábadon?? Guggolni, lábtolni, kitörni nyilván nem praktikus a papucs. Mindenki saját magával foglalkozzon edzés közben, nem azzal, hogy mit visel a másik. Szerintem...

lzleo Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1183

Válledzéssel kapcsolatban: B.B.TV - Episode XVI. - Tóth Dani

Ő is csinál előreemelést, úgyhogy én nem nevezném nem ajánlottnak.

http://body.builder.hu/play_video.htm4?skey=bb_tv/bbtv016.wmv&cimsor=B.B.%20TV%20-%20Episode%20XVI.

Előzmény: Petrov ** (1181)
lzleo Creative Commons License 2006.11.08 0 0 1182
Tőlem csinálhatod a mellnél is a szűknyomást, de a fekvenyomás mellett, és nem helyett.
Előzmény: Petrov ** (1181)
Petrov ** Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1181

Bár akkor az edző hölgy ezt látta jobbnak, az elött én is fekvenyomást végeztem.

A szűkfekvenyomás pedig jó elsősorban mellre és aztán a tricepszre és karra, bár tény hogy bb-n is a tricepszek között van, de a mellhez is sorolva van.

Nem bohockódtam sem az arnoldnyomással, sem a felváltott karral nyomással.

Váll gyakorlataim így néznek ki:

Fejfölé nyomás kézisúlyzókkal 3x8 (egyszerre)

Oldalemelés állva 3x8 (egyszerre)

Elöre emelés 3x8 (felváltva) a már említett nem javasolt gyakorlat.

Állig húzás 3x8

Előzmény: lzleo (1173)
lzleo Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1180

A pihenőidővel kapcsolatosan keresgéltem a neten, és a bodybuilder-en találtam egy edzéstervet, amiből kiollóztam az idevágó részeket:

Flex: KaPower! - 12 hét

Első fázis: 1-4 hét Az első négy hét az alapozó hét. A gyakorlatokat olyan súllyal végezzük, amivel gond nélkül megy a 10-12 ismétlés, a pihenőidő 30-60 másodperc a sorozatok között.

Második fázis: 5-7 hét a súlyt növeljük meg akkorára, hogy az eddigi 10-12 helyett a 6-8 ismétlésszám menjen

ahhoz, hogy nagyobb súlyokat használhassunk, növeljük a sorozatok közötti pihenőidőt 2-3 percre

Harmadik fázis: 8-10 hét az ismétlések számát csökkentsük a 4-6-os tartományba

a sorozatok közti pihenőidő akár 4-5 percre is növelhető, nagyon fontos az erő növekedésével a teljes regenerálódás két sorozat között

Negyedik fázis: 11-12 hét Ez az utolsó két hét az erő próbája. Ebben a fázisban már csak a három erőemelő gyakorlatot végezzük, azt is heti három alkalommal, nem egymást követő napokon.

A két sorozat közotti teljes regenerálódáshoz 4-5 percnél többre nincs szükség, mert ennél több pihenő alatt kihűlnének izmaink.

Ebből is látható, hogy a 12 mellsorozathoz nem elég 15 perc. Ha 3 percenként odatesszük magunkat, akkor 36 percig tart, és a pihi is a fent említett 2-3 perc lesz.  

Előzmény: BBéci (1178)
lzleo Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1179
"Minden második percben el kell kezdeni egy szériát?" - Igen. Így értettem. Nem a pihenőidőre gondoltam. Viszont azt nem írtam, hogy csak két perc lehet két széria között, csak azt, hogy ennél gyorsabban szerintem nem érdemes csinálni. A 12 sorozatot 15-20 perc alatt lepörgetve a sorozatok között nem sok pihi marad, az edzéskor pedig nem a kifulladás a cél, hanem az izom megterhelése.
Előzmény: BBéci (1178)
BBéci Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1178
 Világosan tettem fel a kérdést. Mit jelent a két perc? Minden második percben el kell kezdeni egy szériát (sorozatot? sosem tudom melyik melyik), vagy a pihenőidőre gondolsz?
Előzmény: lzleo (1177)
lzleo Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1177
Mit nem értesz? Szerintem még túl részletesen is kimatekoztam azt a félórás mellezést. Valami nem tiszta?
Előzmény: BBéci (1176)
BBéci Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1176
 Mit értesz az alatt, hogy "kétpercenként nyomni"?
Előzmény: lzleo (1172)
lzleo Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1175
Megnéztem a Bodybuilder-en is a szűknyomást, és ott is a tricepszgyakorlatok között szerepeltetik, úgyhogy mellezéshez inkább a hagyományos fekvenyomást csináld!
Előzmény: lzleo (1173)
lzleo Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1174
"egyszer kipróbáltam az Arnold nyomással együtt, de túl kényelmetlen volt vékony testemnek:)" - Én sosem csináltam ezt a tekergetős Arnold nyomást. Ha nem megy, akkor meg pláne felesleges bohóckodni vele. Sima fej fölé nyomást csinálj, ne kombinálj!
Előzmény: Petrov ** (1170)
lzleo Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1173

"Szűkfekvenyomás 3x8" - Én rendesen nyomnám a fekvenyomást, nem szűken. Ha akarsz szűken nyomni, akkor tedd be a trickóba. Szerintem.

Előzmény: Petrov ** (1169)
lzleo Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1172

"Mell: 15-20perc"

Néhány perc "karlóbálással" ajánlatos kezdeni, aztán meg az első 3x8 előtt 1-2 szériát egy laza súllyal 15-20-at kéne nyomni csak bemelegítésképpen. Ez kb. 5 perc.

Ezután jöhet a 12 mell munkasorozat. Figyeld az órát, és próbáld meg kétpercenként nyomni a sorozatokat. Ha úgy érzed, hogy túl könnyű, akkor bizony emelni és emelni kell a súlyokat, mert csak lazsálsz. Hidd el, hogy ha keményen nyomod, akkor olyan gyorsan el tud telni két perc, hogy csuda, egy idő után majd még kevés is lesz. 12x2 perc, az 24. Bemelegítéssel együtt fél óra. Ha neked ide belefér még egy másik izomcsoport, akkor nagy varázsló vagy komám. 

Ha hozzácsapjuk még 12 széria hátat is, amit írtál, akkor máris 50 percnél tartunk. 

Előzmény: Petrov ** (1169)
lzleo Creative Commons License 2006.11.07 0 0 1171

""Mi az a nyakból nyomás váltott karral????" Most magyarázzam el?:)"

Ha az amire gondolok, akkor az egy nagy baromság. Teremben ilyen hülyeséget még senkitől sem láttam. Nem váltogatni kell, hanem egyszerre minkét karral nyomni. A gerincnek is jobb, ha nem görcsölsz mindenféle féloldalas nyomkodásokkal. Ennél már csak a váltott karral tárogatás lenne faszább ötlet.   :)

Előzmény: Petrov ** (1170)
Petrov ** Creative Commons License 2006.11.06 0 0 1170

"Mi az a nyakból nyomás váltott karral????" Most magyarázzam el?:)

Persze egyszer kipróbáltam az Arnold nyomással együtt, de túl kényelmetlen volt vékony testemnek:)

Lehet nekem is késői volt az este, de amikor otthon edzek, akkor nincs bicikli, és csak súlyzós edzés van ami ált 50-60 perc szokott lenni.

Előzmény: Törölt nick (1144)
Petrov ** Creative Commons License 2006.11.06 0 0 1169

"Abban viszont egyetértünk, hogy a sporttárs által írt 30 perc két testrészre az tényleg vicc."

"Én a láb, mell, hát testrészeket kb. 40-50 percig, a bicpeszet, tricepszet, vállat kb.20-30 percig edzem."

Kedves Izleo!

3 testrész 20-30 perc edzése sok?

Ha teremben vagyok akkor így néz ki a napom:

Bemelegítés1 bicikli 10-15 perc, majd bemelegítés torna gyakorlatokkal.

Mell: 15-20perc

Szűkfekvenyomás 3x8

Fekvenyomás kézisúlyzókkal 45fokos padon 3x8

Tárogatás kézisúlyzókkal 3x8

Tárogatás gépen 3x8

Hát:15-20perc

Fűrészelés 3x8

Lehúzás csigán nyak mögé 3x8

Lehúzás mellhez szűk fordított fogással 3x8

Evezés gépen 3x8

Nyújtás, majd leveztésképpen bicikli, vagy sífútógép 10-15 perc.

Régen készült edző segitségével egy tervezett, azt kiegészítettem egy-egy gyakorlattal.

Előzmény: lzleo (1160)
azsem Creative Commons License 2006.11.06 0 0 1168
Én szandálban eddzem.
:D

Stabilabb mint a papucs, és a lábam is kellőképp szellőzik benne. Persze csak nyáron.
lzleo Creative Commons License 2006.11.06 0 0 1167

"már itt is a papucspara tombol! " - Szerintem azzal nincs gond, ha valaki papucsban megy le edzeni, inkább az a baj, hogy a "papucsosok" között jóval többen vannak, akik edzésnek csak nehezen nevezhető szabadidős tevékenységet végeznek a teremben.
"guggolni is papucsban szoktatok?" - Amikor még Pesten laktam, akkor volt egy fickó, akivel rendszeresen egyidőben jártunk edzeni, néha együtt is edzettünk, és ő egy rendesen keményen edző "papucsos" volt. Természetesen azoknál a gyakorlatoknál, mint például a guggolás levette, és mezitláb csinálta.

Előzmény: athos777 (1166)
athos777 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 1166
ide jutottunk... már itt is a papucspara tombol!

nekem fázik a lábam a papucsban. ezér nem abba edzek.
de pont tegnap esett meg velem hogy nem volt váltócipőm, ergo bementem papucsba fekvenyomni... a második melegítő sorozat után kimentem, és felvettem az utcai cipőmet. mer annyira szar volt papucsban a fekvenyomás.

magyarázzátok már el, hogy miért jobb a papucs, amiben öszevissza mozog a lábad, ahelyett, hogy stabilitást adna a testednek? guggolni is papucsban szoktatok? a biztonságnak fontosabbnak kéne lennie a kényelemnél.
Előzmény: Ayreon (1162)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!