Vond vissza, hogy szart se nyerünk! 😃 Ok,Kielce hm,tegnap 15 percig azt se tudták, hogy melyik kapuban áll a szőke Emil, de utána pofásan játszottak a Barca ellen. (Hogy a magyar bírók hibája-e, vagy tényleg lépés volt Alexnél, már mindegy). Nem vagyok hitetlen, de a FF-re kevés esélyt látok. De a Szegedet legyőzzük akárhány meccset is játszunk. 6, ha jól számolom?
Nincs nyomás? 🤣 hát oké. Elfogadom ha máshogy látod. ha esetleg szart se nyerünk idén és Momot lábfejre veszik akkor elhiszed h bizony volt nyomás? Méghozzá nem is kicsi…
ok, igazad van. De a Vardar extra szitu volt. Nem volt fizu és megmondta ha holnapra nincs a pénz a számláján akkor nem megy edzésre. Többit tudjuk mi történt …
botrany mind a kettő, jogos. De a mienk azért erősebb volt. (Igen az alviági dolgok ami miatt lelépett a földrészről is…)
takarékosság? Dehogyis! Yahia fiatal játékos, joggal gondolata a vezetőség h a top meccseken kibír 45 percet, a többit megoldja Z. Ilic(dehogyis oldja meg…) meg Lauge mondjuk(ez ok!) és jövőre jön Sandell( ekkor még Máté is itt volt ugye…) meg lehetett volna oldani bőven(???) így is, nem sikerült…
Mahé és Elderaa költséghatékony? egyik sem az, egyik se olcsó. pl Mahe; egy olimpia bajnok, világbajnok, nemet bajnok, stb stb tud költséghatékony lenni? No way!
No figyelj, most nem szállok vitába Veled. Két oka van: 1. Annyira igazad van, hogy utálom az igazságot. 😃 2. Görcsöl a gyomrom, így a sokadik pálinka után nem jut eszembe egy dologban kijavítani Téged, Borozan a Vardarból is, tőlünk is botrányosan távozott. 😃 3. Lehet, hogy most pálinka helyett én is sört bontok?
az (egyik) ok szerintem: szigor, rend és felelősségre vonás hiánya. Megfelelő hierarchia és irányítás mellett megmerte e volna ezt tenni Moraes azt amit. Kirobbant volna e a Palmarsson cirkusz? Vagy most Nenadic? Mindannyian világklasszis játékosok, ehhez ne férjen kétség. mégis az lett a sorsuk ami… dicstelen veszprémi távozás. Kielből, Barcelonábol vagy kb bármelyik top csapatbol mikor tavozott világsztár utoljára BOTRÁNYOS körülmények között ? 30 éve nézek és követek magas színvonalú kézit de egy se ugrik be hirtelen… nálunk lassan minden évre jut egy. Ez beárazza a csapatunkat sajnos, de nagyon durván.
a játékosok személyisége nem változik meg amikor ide igazolnak(se a játék tudásuk) viszont más management alatt dolgoznak, másik közegben.. És itt van a kutya elásva.
Omar igyekszik de a feje nincs rendben, Petar mindent IS meg akart nyerni, egyedül.
Andriska meg akkor kezdett el újra hajtani amikor felröppent a Fabregas pletyka… akkor mindent bele, kapott is szerződést. azóta azért megint odateszi magàt…
nezzuk Corralest. Szépen felépítette a karrierét. Klasszisnak ki lett kiáltva, örömujjongás (jogosan. Kurva jó kapus). Mit csinal most? Mi a faszt csinál? Ami kapura megy az gól… miért változott meg így a sport forma? Igazából nem is sport forma, mert az hullámzik. Az övé olyan mintha egy vasgolyot elkezdek leguritani a Dózsa György úton Veszprémben…
Én nem érzem már azt a fajta nyomást, hogy ha nem nyer a csapat 15 góllal, akkor ki van kezdve a csapat/edző, sőt inkább az ellenpélda, lásd célként kitűzött visszaszerzendő bajnoki cím meg nem szerzése és az ez után elmaradt konzekvencia.
"bárkit, ismétlem BÁRKIT idehozhatunk edzeni a csapatot, nem lesz komolyabb előrelépés" E mondatoddal beáraztad a csapatot, nem szeretném, ha igazad lenne. Idén a bajnokság a mutatott játék alapján kétesélyes, BL max legjobb 8 (most így néz ki)......szeretném, ha bárki jönne vagy bármi történne, de előrébb lépnénk.
Én meg arra gondoltam, hogy már Z. Ilic is a takarékosság jegyében lett második számú jobblövő, de Mahé és Elderaa is költséghatékony, mint ahogy Casado is.
Fabregasért és Remiliért kell zsebbe nyúlni fizetésügyileg, mert utóbbi kivásárlását Lőrinc intézte..
Érdekes gondolatok. Jó meglátások. Ok, akkor mi az oka, hogy a Veszprémben nagyon sokan nem nyújtják előző tudásukat? Elderaa válogatott, Lauge vb döntő, Borozan és Moraes Vardar, Mahé Flens, Áronka, Corrales első szezonja itt? Bár sokan mindent beleadnak, Omar, szerintem Petar is, Andriska 33 éves, mégis örök kölyök a csodás játékával. Vagyis mindkét oldalon vannak példák, szerintem ez más csapatoknál is így van.
Hiába csapkodjátok agyon ezt az edző kérdést, nem ott van a gond. bárkit, ismétlem BÁRKIT idehozhatunk edzeni a csapatot, nem lesz komolyabb előrelépés…
4 teljesen különböző karakterű edző bukik bele egy olyan csapat körüli problémákba ahol quasi kimeríthetetlen pénz forrás áll rendelkezésre. ( ez az egyik gond…)
Lauge,Borozan, Moraes,Nilsson, Tonnesen, Yahia, Máté, Mahe, Petar olyan betliket nyomott így együtt hogy a hajam égnek állt néha. Edző nélkül is meg kellett volna tudniuk oldani bizonyos szitukat.( ha csak a játék tudást nézzük…). valljuk be, nem volt az igazi akkor sem… pedig csak pillázott az ember amikor ilyen nevekkel támadtunk…
vajon miért Ilic lett az edző? A top kézilabda zárt világ, mindenki ismer mindenkit, tudják hol mi történik… ki akarna ott edző lenni ahol ha nem nyersz 15 góllal minden meccsen azonnal kikezdenek és rögtön nyomás alá kerülsz? aztán szépen repülsz is mint a reggeli fecske…( és ez is csak egy gond a sok közül…) senki se akart jönni hozzánk, a kispadunk forróbb mint az ördög f@sza. Ilicet is úgy vágják majd ki hogy a lába nem éri a földet, ehhez kétség sem fér.
a lóvé miatt aggódni nem kell, az nem fogy el sosem…
Örülök, hogy felvetetted. Laci utoljára azt mondta, ha sikertelen az év, leves neki is, Momónak is. Ha nem lesz meg a bajnoki cím, azon kívül, hogy felkötöm magam, ki lesz az új edző?
Igen,bàr Remilivel a jobb oldalrólnez nem mondható el. Sicko mondjuk szerintem jobb mint Kosorotov. Amit nem èrtek,h komplex jobb kezest azèrt könnyebb talàlni mint balt aki tàmad és vèdekezik is,nekünk úgy tûnik mègsem sikerül Lauge uàn,pedig itt nagyobb a merítès mint a màsik oldalon.
Nem èrtem amúgy h egy Slickot/Kosorotovot hogy nem lehet megtanítani vèdekeztetni 2esben… ez csak akarati tènyezô ? Mondjuk utóbbira pàr kg izmot mèg lehetne pakolni
Kosorotov nem annyira jó támadó, hogy egyensúlyozza azt hogy nem tud védekezni. Amíg nem tudunk komplex játékosokat igazolni vagy nevelni addig csak álom lesz a tegnapi Barcelona vagy Kielce szintje.
Ha így igazolunk akkor bebetonozzuk a mostani állapotokat sőt lehet még visszább is lépünk.
De ugyanez leírható Cassadoról is de sokak álmáról Sickoról is.
Én azért megértem, hogy egy világbajnok játékosnak az nem nagy kihívás, hogy van évente 2 kemény bajnoki meccs, plusz a döntő, amúgy meg 10-15 gólokkal verik a mezőnyt.
Remilinek, Fabregasnak ez nem lesz meglepő eddig is olyan bajnokságban játszottak, ahol nem igazán volt ellenfél, de egy fiatal dán ennél biztos többre vágyik.
Nekem az a véleményem, hogy André Gomes még mindig fiatal, de már most jókora tapasztalata van viszonylag magas szinten, a Portóból majd a Melsungeből. Ez egy olyan karrierút ami biztos, hogy megedzette. Szerintem pl. egy Pytlick esetében is várható némi visszaesés, ha az ellenfelek jobban felkészülnek/kitapasztalják, hogy mi működik ellene. André Gomesnél talán ettől már nem kellene tartani.
Én is úgy látom, hogy a Melsungenben mostanában nem brillírozik, de hoz egy elfogadható átlagot. A fizikai adottságai (magyarul nagyot ugrik és lő) pedig kiemelkedőek.
Én láttam olyan meccseket tőle, ahol védekezett is, szerintem elfogadható volt. Voltak meccsek ahol cserélték védekezésben, de nekem úgy tűnt, hogy ott inkább az energiával próbáltak spórolni. (kb. úgy mint amikor a Veszprém cserélte anno Momir Ilicet védekezésben).
Azt nem értem még ha pletykák igazak ,hogy kik érdeklődnek Pytlick után ,hogy mi miért nem ?Pedig pont az a játékos aki nekünk szükségünk lenne. Vagy még arra tudok gondolni ,hogy a tulaj Stop táblát mutatott ..