Na és a kicsike: 1.4 Elite HB mint a tied!..:-)) .....merthogy Poly Silver lett végülis, nem beige..:-))
Sikerült lealkudni úgy, hogy a lemezfelnik a csomagtartóban, 4 db alessio montecarlo 15"-os a gyári gumikkal rajta. Kértem még rá az eredeti hátsó légterelőt és egy vonóhorgot is....mindezt kereken 3 millióért. Nekem úgy tűnik, hogy nem rossz bolt. Szerinted? Valahol Pest alatt egy kikötőben vár már rám a kicsike, ugyanis megkaptam az alváz és motorszámot is....ott sóvárog a gazdija után..:-)) Aztán még hátravan négy kemény év, amire a másik felét kifizetem. De nem érdekel! Már nagyon várom, hogy itt simogathassam a garázsban! Kapnak az ablakok még szép fekete fóliát, no meg egy sebváltózár is kell. Merthogy a riasztó csak visít, már senki nem figyel arra. Ha valaki ki akar rámolni egy autót, akkor azt fényes nappal forgalmas utcán riasztó mellett is megteszi. Az a lényeg, hogy el ne vigyék a kicsikét, cuccot meg nem kell az ülésen hagyni. Talán asszony is megérti ezt és nem a táskája miatt verik majd be az ablakot..:-)) Tényleg. Nem tudja valaki, hol lehet gyorsan és olcsón beszereltetni? Olyan típus kellene, amelyikből nem kell külön tárolóba kihúzni a biztosítószeget, hanem csak kijjebb a kulccsal, de benne marad a helyén, nem kell pakolgatni. Na egyelőre ennyit....jön a feszült várakozás! Másfél hét múlva már itt lesz a kereskedésben, jún. másodikán a pénzt is ki tudom fizetni kamatvesztés nélkül és hazaterelgetem a kicsikét!
Addig is jó utat mindenkinek!
Neked Toli, mint szín és típustárs: külön üdvözlet! :-)
Hát nekem az astrámnál volt ilyen.És minden tökéletesen működött(uj termosztátnál). Én egyszerűen letakartam a fél hűtőt ha jött a tél.Pont annyi hely volt a hűtő előtt ahova befért egy műanyag lap....egy mozdulattal be-ill.ki tudtam venni.0 fok alatt muszáj volt ezt csinálni,viszont utánna jött a meleg rendesen,elég hamar... Tudnivaló, a Fastra motorja "túlhűtött rendszerű" mondta a szerelőm... Lehet hogy a 1,4 Lacsival is ez a helyzet?Nem tudom...
Az a helyzet, hogy amikor a vízhőmérséklet - nagy nehezen - elérte az üzemi hőfokot, akkor a termosztát nyitott, a hőmérő mutatója azonnal elindult balra, vagy 10-15 fokkal lejjebb megállt, innen elég nehezen melegedett megint üzemi hőfokra, de amint elérte, kezdődött minden elölről, amíg a teljes hűtőrendszerben fel nem melegedett a víz. Onnantól kezdve jött befelé a meleg levegő. Persze ez csak Pesten tudott megtörténni, vidéki úton erről szó sem lehetett, mert a menetszél annyira hűtötte a hűtőt, hogy nem tudott az egész rendszer felmelegedni, így csak langymeleg levegő jött befelé. A belső keringetés szóba sem jöhetett, mert azonnal bepárásodtak az ablakok. Én azt gondoltam, hogy a Lacsinak ilyen a fűtése és visszasírtam az 1200-as Ladák fűtését. Olvastam rockdobos kolléga hozzászólását az erős fűtésről és nem akartam elhinni, mert úgy gondoltam, hogy két Lacsi fűtése között ennyi különbség nem lehet.
Fűtés-hűtés témában az én észrevételeim. Alapjáraton az életben nem melegszik fel, sokáig így járatni télen Dunába hányt benzin.
A klíma leginkább a beindítása utáni percekben fogja a motort, miután a kompresszor "bejáródott" nem sok vizet zavar. Sok összehasonlítási alapom nincs, de szüleim Transporterében a klíma sokkal jobban megfogja a motort (2.5TDI, nem egy gebe). Igaz, itt azért a klíma is jóval nagyobb teljesítményű.
Nyári napokon ha az autó napon állt és a fülkében ezer fok van, akkor a lehűtésre nekem bevállt az alábbi módszer:
- első ablakok le;
- klíma 1. fokozaton bekapcs;
- pár percig így autózni, míg a fülkében elviselhető hőmérséklet lesz;
- addigra a rostélyokból is hideg levegő fog jönni;
- ablakok fel;
- belső keringetésre átkapcsolni.
A klímának sokkal könnyebb a dolga, ha nem a kinti meleget, hanem a benti hűvösebb levegőt kell szinten tartania. Ezzel a módszerrel a legnagyobb kánikulában is 1. fokozaton (zaj!) kellemes hőmérsékletet lehet tartani.
Az enyém is piros Lacsi, a télen én sem voltam megelégedve a fűtéssel, ezért elvittem a Gyulai szervizbe, ahol nem cseréltek termosztátot, mert bemérték és megállapították, hogy a gyári értéknél kezd el nyitni. Bele kellett nyugodnom, hogy a fűtés csak hosszú távon működik rendesen.
Én speciel nem vagyok oda a lépcsőshátú kocsiért. (kombibuzi vagyok:) A Lacetti Sedan feneke azonban tényleg szép, és magasről pipálja pl. a G Astráét, vagy bármely más kategóriatársét. Olyan szexi. :D
Először is annyit, hogy már fél éve rendszeres olvasója vagyok a fórumnak (amióta megvan a Lacsi), de még csak egyszer írtam ide, akkor is csak a listára írtam föl magam :) (32. kojot68 - 1.6 SW Elite fekete (2005.12.13)). Lassan meglesz a 8. 1000 km. Imádom a hibái ellenére, élvezem vele a közlekedést. Lomhább, mint a régi Thaliám, de sokkal komfortosabb. És és föld, na :)) Igazán csak a klímában csalódtam. Most, hogy egyre gyakrabban van meleg idő, én is egyre gyakrabban kapcsolom be, és úgy érzem, hogy nagyon levesz a motor teljesítményéből. Más hasonló kategóriájú autóknál is ez a helyzet? Pl. ha piros lámpánál állok, és bekapcsolom a klímát, az alapjárat picit ugrál (a mutató elmozdul kb 1mm-t), aztán abbahagyja, de a sebváltón érezni lehet valami remegést. Ezen kívül azt is észrevettem, ha akkor kapcsolom ki a klímát, amikor nyomom a féket, akkor a fék keménysége csökken, és úgy 0,5 cm-t "beesik" a pedál... Más is tapasztalt ilyet? Mert ha nem, akkor gondolom irány a szervíz :)
Nos, ha megnézitek a prospektusokat, akkor a következőt látni.
Az 5ajtóst mindig a fenekéről fényképezik, mert annál szebb popsi csak a barátnőmnek..:-))) A 4ajtóst mindig oldalról, mert valóban klasszikus eleganciát sugall. A combit elsősorban elölről és kicsit srégen, így baromi hosszúnak tűnik.
Ki van ez találva..
Az első négyajtósok hátulja nem tetszett, mert túl amerikaias volt. Tudjátok, az amikor a lökös 30 cm távolabb van a csomagtartótól. Nekem ez iszonyú látványra. A mostani sorozatnál ez szebb, nincs olyan nagy túldimenzionálás.
A belsőket nem nagyon hasonlítottam össze. Túl hamar leragadtam az 5ajtós kivitelnél...:-))))
Igen, egyetértek a sedán belűl elegánsabbra sikerült, nemcsak a szerelvényfal lett elegánsabb, az ajtó kárpitok is mások. Sőt még a belső kilincsek is szebbek. Azt hiszem ezt direkt így is tervezték. Az ötajtóst meg egy kicsit sportosabbra alakították ki. A sedán meg egy igazi négyajtós eleganciáját sugallja. Szerintem a karosszéria is nagyon szépre sikerült, nemhiába ezt is az olaszok tervezték. Többekközött ezek miatt is választottam a sedant nemcsak a csomagtartó mérete miatt.
Szerintem egy "biztos ami tuti" pillantást a szervíz részéről mielőbb megér a dolog. lehet, hogy egy bagatell semmiség, de lehet ennek az ellenkezője is !
Tavaly Karácsonyra leptük meg magunkat egy 1.6-os piros színű Lacettivel. Mivel abban az időszakban meglehetősen hideg volt, elég nehezen indult be a fűtése. Ezért el is vittük az egri márkakereskedésbe, ahol azonnal kicserélték benne a termosztátot. Akkor úgy éreztük, hogy melegebbet nyom, de későbbb kiderült minden maradt a régiben.
Egyébként már lassan 7 ezer km lesz benne és idáig semmi rendkívülit nem tapasztaltam. Két dolgot kivéve. Az egyik az, hogyha a kormánykereket folyamatosan körbeforgatom, akkor súrlódó, kattogó zaj hallható a burkolat alól, a másik pedig az, hogy a kormánykerék fordításánál egy ponton koppanást érzek. Ezt úgy érzem, olyan, mint amikor a Zsigulinál a kormány gömbcsukló koppant annak idején.
Kérdésem a következő: van-e közületek valaki, aki már tapasztalta ezeket a jelenségeket és ha igen akkor mi a teendő.
Annyit én is sejtek, hogy a legközelebbi szervizkor mindezeket elmondom.
Engem az érdekelne, hogy várjak-e addig vagy már korábban vigyem el a gépet szervízbe?
Hali! Nekem Sedanom van és szerintem igazán az 1.6-os motor illik hozzá, nem éreztem, hogy az 1.8-as valamivel is jobban menne. Legfeljebb a végsebesség körül van eltérés. Én nagyon megszerettem, jó kényelmes van hely bőven benne, szerintem jobbak mint az Octáviák vagy a Focusok, nem is beszélve az áráról. Hiba semmi! A kidolgozás minősége is jó, precizen összerakott autó, nem zörög semmi. Csöndes motor. Mire vagy még konkrétan kiváncsi?
A vízenfutáshoz : most hétvégén M3 szakadó esőben, 140 km/h körül tartottam, nem vettem el, és nem éreztem semmi rosszat a gyári Hankook cuccossal. Előtte az Ignisen, sőt előtte a Lanoson is 195 - ös Sava Intensák voltak, azokat dícsérik vízen, de nem éreztem, hogy a Hankook bármiben gyengébb lett volna. Aztán lehet, hogy nagyobb a biztonságérzetem a Lacsiban mint az Ignácban volt, mert annál rendszerint elvettem esőben, mert féltem, hogy megúszik, de a Lacsinál nem paráztam ettől. Jó, nem mondom, hogy lazán vezettem, de nem volt gond.
Úgy keresd, hogy Suzuki Forenza, vannak belőle szépek, kb egy évesek, főleg 2 literes, Platinum vagy Diamond (ilyen Európában eredetileg nincs is) felszereltséggel, kevés mérföld, tip-top állapot, nagyon jó áron.