Keresés

Részletes keresés

nemella Creative Commons License 2012.02.26 0 0 1572

Szia Judit! Nem emlékszem ilyen megkötésre, mi vittünk bőröndöt, kistáskát nagytáskát, és senki nem szólt érte. Előre meg nem is jelezték, úgyhogy szerintem itt nincs súlykorlát. Üdv: Gabi

Előzmény: judit824 (1571)
judit824 Creative Commons License 2012.02.25 0 0 1571

Köszönöm, hogy korábbi kérdésemre választ kaptam.:)) Még valamit szeretnék megtudni: a csomagokkal kapcsolatban van-e súlykorlátozás, illetve mennyiségi korlátozás a hajón, úgy mint a repülőkön?

dortiz Creative Commons License 2012.02.25 0 0 1570

Kedves Linda! Mi már pénteken ahogy korábban írtam kocsival indulunk és megalszunk valahol útközben. Valószínüleg Veronában és onnan indulunk reggel tovább Genovába. Már nagyon várom és nagyon izgulok az út miatt. Üdv:Dóra

Előzmény: linda65 (1569)
linda65 Creative Commons License 2012.02.25 0 0 1569

Szia Dóra!

Köszönöm a lehetőséget, mindenképp felkereslek. Majd megírom a kabinszámom, de képzeld én még nem kaptam meg. A fitness terem engem is érdekel(olvastam,hogy téged is), így lehet hogy ott is találkozzunk. Még jelentkezem.Mikor indultok? Üdv. Linda

Előzmény: dortiz (1548)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 1568

Szia, Örülök, hogy tetszik, mi is amikor megnézzük, újra ott vagyunk a hajón.

Előzmény: nemella (1567)
nemella Creative Commons License 2012.02.25 0 0 1567

Szia Cruzos! Nagyon jó kis összeállítás. Amíg néztem, úgy éreztem, újra a hajón vagyok :-) Köszi az élményt!

Előzmény: Törölt nick (1566)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 1566

A nem családi verzió az utunkról:

http://www.youtube.com/watch?v=1yhcoTQG9qY

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 1565

Lehet, hogy már késő, de jó utat, érezzétek jól magatokat.

Előzmény: Babszi75 (1563)
dortiz Creative Commons License 2012.02.24 0 0 1564

Kedves NNE! Nagyon szépen köszönök minden információt, nagyon sokat segítettél. Üdv: Dóra

Előzmény: Navigare necesse est (1554)
Babszi75 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 1563
Légyszi valaki segítsen!Casablancaból Marrakeshbe való átjutáshoz!Mivel a legjobb (legolcsóbb),mennyibe kerül és mennyi idő az út?Előre is köszi!
Babszi75 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 1562
Én pont most jöttem haza.Egy éjszakai műszak után .Kicsit izgatott vagyok!Azért sem alszom még.Mindig eszembe jut valami.Kiugrom az ágyból felírom,mert bepakolni még nem volt időm.Délután vár még egy temetés+a gyerekek kipaterolása a mamához.Mi 5 óra körül indulunk.
Előzmény: KPKata1 (1553)
Babszi75 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 1561
Szia!Akkor a bazár miatt szerinted is inkább érdemes átmenni Marakes-be?Mennyi oda az út és mivel lehet oda átjutni?
Előzmény: Törölt nick (1552)
Ikresmama Creative Commons License 2012.02.24 0 0 1560

Szia,

Nagyon tetszett a hajó a gyerekeknek is. Aramisz fiam meg is siratta mikor a reptérről látni lehetett ahogy elindul  Barselona felé. Én bízom benne hogy egyszer majd egy másik kőrút alkalmával részese lehetünk ennek a csodálatos utazási formának. Cruzosékkal nem találkoztunk, bár szerinten az ültetéses asztalnál együtt ültünk volna... Cruzos ti nem a Red Velvet 773 asztalnál ültetek?

Előzmény: Babszi75 (1546)
Navigare necesse est Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1559

Kedves Tőled, köszönöm előre is!

Előzmény: Detti66 (1558)
Detti66 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1558

Szia NNE!

Ígérem a jövő héten írok egy részletes élménybeszámolót, szerintem több részeset.

Előzmény: Navigare necesse est (1557)
Navigare necesse est Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1557

Szia!

Hát kérem, aki rögtön az egyik legjobbal kezd, annak csak a későbbiekben lesznek gondjai. :)
Mi is Princess-szel kezdtünk, de ezek után nem szabad alább adni, mert csalódás lehet belőle.

Egy Hawaii hajóút nekem is régóta izgatja a fantáziám (sajnos egyelőre le kell tennem a megvalósításról), tehát köszönettel olvasnék egy részletes élménybeszámolót mind a hajóról, mind a kirándulásokról, és anblokk mindenről.

Köszönettel: NNE

Előzmény: Detti66 (1556)
Detti66 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1556

Sziasztok hajósok!

Február 17-én tértünk haza első hajós utunkról, ami felülmúlt minden elvárásunkat, egyszerűen nagyon szuper volt. Golden princess-el voltunk a Hawaii szigeteken.

Ha bármilyen kérdésetek van szívesen válaszolok.

Detti

Navigare necesse est Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1555

"A gondunk az, hogy a szegénységnek nem kell okvetlenül a kosszal társulni." Ezzel maximálisan egyet kell értenem, mint írtam, Casablanca nekem sem tetszett, nincs semmi, egyedül a II. Hasszan mecset. Amúgy, aki járt már Egyiptomban, annak még Casablanca is steril műtőnek fog tűnni. :))

Előzmény: Törölt nick (1549)
Navigare necesse est Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1554

Szia Dóra!

Rabat és Fez is nagyon szép helyek, Rabatban a királyi palota az említésre méltó, gyönyörű közterek, erős kontrasztot mutat a királyi város pompája az ország szegénységtől szenvedő többi részével.  Mégis, ha egyetlen napra visszatérhjetnék Marokkóba, egyértelműen Marrakecht (Marrakesh, ahogy tetszik) választanám.
Délelőttre a Souk meglátogatását ajánlom, mely a legnagyobb klasszikus arab piac egész Marokkóban. Vigyázat, könnyű eltévedni, akárcsak az isztambuli Nagy Bazárban.
Itt található továbbá Afrika legnagyobb tere, a Jemaa el Fna, mely sötétedés után felveszi Rejtő jenői hangulatát. Mint előttem is írták, kígyóbűvölők, mindenféle attrakció, majomidomárok, fogászok (onnan ismerszenek meg, hogy előttük egy leterített szőnyegen számtalan fog sorakozik, és persze néhány dirhamért "szakértelemmel" kihúzzák bárki fájós fogát). A téren sok helyen árulnak frissen facsart narancslevet, elsőre talán nem túl bizalomgerjesztő bodegákból, mozgókocsikról, de a titok mindössze annyi, hogy semmiképp ne kérjünk bele jeget, akkor nem lehet bajunk tőle (ellenben a víz, amiből a jég készül fertőzött lehet). Továbbá, elkerülhetetlen, hogy az ott lévő mutatványosokkal ne fotózkodjon az ember (ha mi magunk nem akarunk, ők akkor is oda fognak jönni), és persze mindenért baksist várnak, de egy dirhamnál nem kell többet adni a fotóért.
Mint korábban említésre került, nagyon szegény ország, tehát, amennyiben filantróp hajlamaink vannak, célszerű vinni egy nagy kiszerelésű cukrot vagy hasonlót a helyi  gyerekeknek osztogatni, garantáltan örülnek majd bárminek. Saját tapasztalat: Marrakeshi McDonald's-ban vásárolt sültburgonyával sétáltunk a Jemaa el Fnán, meglátott egy csoport utcagyerek szerűség, olyan 5-12 évesek, aznnal megrohamoztak, kunyeráltak, fél perc sem telt bele, üres volt a burgonyás doboz. :)
Az ilyen szituációktól nem kell megijedni, az egész országban jó a közbiztonság, a turizmus nagyon jelentős bevételi forrás (nem igaz, hogy magasról tesznek a turistákra, mint valaki előttem írta), ezt a nép is belátja, tehét eszükben sincs bántani, megtámadni senkit, mi késő este is sétáltunk sok helyen, semmiféle atrocitás nem ért.

Kívánom legyen szép utatok, és tartalmas napotok Marokkóban, bármely városra esik is választásotok!

Tisztelettel: NNE

Előzmény: dortiz (1547)
KPKata1 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1553

Szia Babszi!

Készültök már nagyon? Én ma dolgoztam utoljára, holnap már csak főzök ( az itthon maradóknak), pakolok, és este indulunk. :) Végül is Szlovénia felé megyünk, és 8 körül indulunk. Veletek mi a helyzet?

Előzmény: Babszi75 (1551)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1552

Szia, Ha Casablancára gondolsz, hát nem olyan mint a Medina. Nagyon kicsi volt, észre sem vettük, amikor besétáltunk, mert hátulról érkeztünk oda. Már benn jártunk amikor megkérdeztük, hogy hol van. :) Az a baj, hogy ez nem vicc. A főbejárat az óratoronynál van. kb 400 méterre a kikötő főbejáratától egyenes előre.

Előzmény: Babszi75 (1551)
Babszi75 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1551
Szia! A bazárról nedm tudsz valamit?
Előzmény: Törölt nick (1550)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1550

Én kerestem őket, mindenkit megkérdeztem, hogy nincsenek ikrei. Szóljon ha találkozik vele, de nem találkoztunk. Nagyon sok magyar volt, Rómából hazajövet a fél busz magyar volt.

Előzmény: Babszi75 (1546)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1549

Bocsi, mivel nem váltottunk pénzt, nem tudtuk, hogyan nevezik. A hajón azt mondták dínár, mire a marokkóiak megsértődtek, és próbálták elmagyarázni, és mi így értettük. Akik Rabat-ban voltak, azok sem alkottak jobb véleményt. De hát ezt is látni kell. A gondunk az, hogy a szegénységnek nem kell okvetlenül a kosszal társulni. Ilyen szemetes várost még nem láttunk. Véketlenül betévedtünk a szegény negyedbe, és csináltunk 1-2 képet. Ledöbbentő. Még szerencse, hogy az út elején volt.

Előzmény: Navigare necesse est (1540)
dortiz Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1548

Szia Linda! A kabinszámunk: 12108. Ha van kedved, bármikor keress meg bennünket. Üdv: Dóra

Előzmény: linda65 (1511)
dortiz Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1547

Szia! Mi még nem voltunk Marokkóban, ezért segítséget kérek tőled, hogy melyik fakultatív kirándulást válasszuk. A hajótársaság ezekre a helyekre szervez kirándulásokat: Fez, Marrakesh, Rabat. Melyiket ajánlod??? Dóra

Előzmény: Navigare necesse est (1540)
Babszi75 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 1546
Szia!Örülök,hogy ti is szerencsésen hazaértetek! Hát,igen!Kinek a pap,kinek a papné..!Minden embernek más jön be.Én pl.nagyon szeretem az aktív nyaralásokat.A hajó pont erre való.Tőled is megkérdezem.Cruzosékkal találkoztatok?A gyerekek,hogyan bírták?Tetszett nekikg?
Előzmény: Ikresmama (1545)
Ikresmama Creative Commons License 2012.02.22 0 0 1545

Szia,

Nagyon jól éreztük magunkat, tényleg csodálatos a hajó.

Egyénileg oldottuk meg a kirándulásokat és nem bántuk meg.

Az igazság az, hogy bár csodálatos 12 napot töltöttünk el és felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, de nem hiszem hogy mi áttérünk a hajózásos nyaralásra :) Valahogy nekünk a "földi lét" még mindig jobba bejön. Persze ez nem jelenti azt, hogy ha lesz megint valami jó akció arra nem csapnánk le, csupán annyit, hogy előrébb értékeljük az eddigi nyaralási szokásainkat és nem leszünk hajós nyaralósok :)

Üdv

Andi

Előzmény: Babszi75 (1542)
Babszi75 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 1542
Szia cruzos!Örülök,hogy szerencsésen hazaértetek!Amint olvastam nagyon jó utatok volt!Most elöször örülök,hogy nem sikerült veletek mennünk,mert akkor már mi is itthon lennénk!:) Tényleg ikresmamáékkal találkoztatok?Casablancáról annyit szeretnék kérdezni,hogy van-e bazár és ,hogy hogyan tudunk oda eljutni?Mivel írtad,hogy ti gyalogoltatok ott így mi is gyalog vágunk neki.Ha jól értettem akkor 25 perc a medina és a mecset.?
Navigare necesse est Creative Commons License 2012.02.22 0 0 1540

Sajnálom Cruzos  rossz tapasztalatait, bár szerintem Marokkó egy csodálatos, bár valóban rendkívül szegény ország. Mi 2003-ban voltunk 2 hetet, bejártuk az egész országot, és Casablanca nekünk is csalódás volt, egy viszonylag semmitmondó ipari város, feltethetőúleg minden hírnevét a '42-es filmnek köszönheti, és mindenki várakozésai ebből fakadnak. Egyedüli "muszáj látni" attraakció a II. Hasszan mecset, mely a harmadik legnagyobb a világon, a félig az óceánra épült. Bár hajóval még nem volt szerencsém Marokkóhoz, nem tudom milyen kirándulások vannak még, de ha van más fakultáció, úgy mindenképpen egy másik város megtekintését javasolnám.
Amúgy a Dirah, az gondolom Dirham akart lenni.

Előzmény: Törölt nick (1531)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!