Már csak azt nem értem, hogy mi az ördögnek írnak követelményeket a leírásba, ha a szervíz sem tartja be?
Én nem találok 503 00 vagy 504 00 minősítésű olajat az általam leírtakon kívűl. Sem a Shell Helix ... sem a Castrol Longlife III nem rendelkezik ezekkel, vagy csak trehányak a gyártók, honlapszerkesztők ... és tesznek a pontos tájékoztatásra.
Én valahogy úgy vagyok ezekkel, hogy, ha egy laborban kiokumulálják komoly számítások után, hogy XY kell bele, akkor még egy igen alapos szaki, olajdoki vagy más sem igen kellene felülbírálja, mert nincsen azon vegyészi és fizikusi ismeretek birtokában, amelyekkel az adott paramétereket, követelményeket kiszámolták és tesztelték.
Közelszik a 30 ekm így olaj után kezdtem kutakodni. A Castrol és Shell márkáknál néztem az 503 00 -ás és 504 00 -ás olajokot. Ezeket írja a szervízkönyv Oct. II. 1.6 MPI.
A talált olajok: Castrol SLX Longlife II 0w/30 ésShell Helix Ultra X 0w/30.
Ezek rendben vannak? Ezek kellenek tényleg? Áruk 5-6 e Ft/l között mozog, amivel nincs problémám, csupán arra szeretnék figyelni, hogy tényleg jó olaj kerüljön bele, de feleslegesen nem akarok ágyúval verébre lődözni.
Most 10W-40 félszintis van benne, igazából semmi problémám vele. Mintha az itteni Olajdoki írásai között olvastam a 0/5W-40 szintetikust. De akkor marad a 10W-40.
Gyertya és motorolaj kérdésem lenne hozzátok, bevallom ezekhez sajnos nem értek. :) NGK gyertya mehet bele? Végülis ez gyári. Illetve mi a véleményetek a Castrol Magnatec 5W-40 szintetikus olajról? Vagy menjen bele inkább Shell Helix?
Az 1.4 O2-vel 100 kilométert mentem még 0-ra feküdt mutatóval a Horvát autópályán mert nulla kút van náluk. Végül még saját erőből bejutottunk Zágrábba ahol végre volt tankolási lehetőség.
Nemrég volt szó a Totalcar-on ilyen kütyükről és ott írták, hogy van olyan lehetőség, hogy akkor is riasztást kap a központ, ha megszakad a kapcsolat. Szóval nem válik azért értelmetlenné a dolog.
Jó lenne, csak itthon ugye vastagabban fog a ceruza. Apám Golfjához kellett egy alkatrész, ami kint márkaszerviszben 10 euró. Itthon érdekes módon 4kHUF volt. A PoHu igen vastagon számolja az eurót :( Szóval ez a 15 itthon lehet akár 6kHUF is...
"Azért körül szimatolok hogy ilyen olajról hallot e már valaki."
Egy telefon árát megéri szvsz, hogy mennyit van pofájuk elkérni márkaszervizben. De ha azt nézzük hogy az autó 5-6 mill, egy DSG-váltó meg több mint 6000 euró, nem pénz a gyári váltóolajért 40eFt.... Kilométerenként 1.5Ft, ezt egy TD lazán visszatermeli ;)
15 euro? Az még jó is lenne. Komáromban valami 8700 ft/l jött ki amit ők tennének bele. Na mindegy szerintem mire az én gépem cseréslesz, addigra KoBé mester már rutinszerűen cseréli, és emélem lesz elfogadhatüó áron olaja is hozzá.
Azért körül szimatolok hogy ilyen olajról hallot e már valaki.
Mindegy is :) Közben találtam DSG-rajzot, van olajpumpa.
Meg ezt is írják: "The oil pump is also located on the side away from the engine; it is driven at engine speed by a shaft running through the inner drive shaft."
A lényeg annyi, hogy a motorfordulatszámmal megy a pumpa hajtása. Tehát ha nem jár a motor, akkor a pumpa sem. Szvsz.
Az olajra is rákerestem, a cikkszáma G 052 182 A2, és külföldi fórumokon mindenki panaszkodik hogy horror árban van, és keresik hogy mit lehetne helyette használni. Választ nem találtam. Az teljes olajtöltet 7.2 liter, kint 15 euro korul van literje.
Itt egy link, ami bemutatja az olajcserét: http://pics.tdiclub.com/data/517/DSG_40K_Service.pdf
Ebben van ár is:
"The cost for all of these parts (excluding the VAS6262) is in the $120-$150 range. Several online vendors (ECS Tuning, WorldImpex, etc) do sell the complete kit, which does not include the VAS tool, for a price similar to the aforementioned one.
The VAS 6262 is available at specialized stores and resellers of OEM maintenance parts. This site offers it for just under $95: http://www.samstagsales.com/vwaudi.htm"
A VAS6262-es eszköz nélül 120-150 dollár. Azzal együtt legyen mondjuk 250. Az durván 45kHUF, + munkadíj.
Egy másik helyen 180 fontot írtak az egészre, az durván 65kHUF.
A vontatásra is találtam valamit, azt írják hogy nem jó a váltónak. Csak elkutyultam a nagy keresés közben a linket, és nem találok vissza :(
Igen eddig szép az elmélett, DE. A válton nem kívánom most megkeresni.:-) Szervízkönyv? Valahol megvan ,de most talán azt sem tudom előkeriteni.:-( Csomagtér, na ez a legegyszerűbb, meg is találtam, le is fényképeztem, vagyis probáltam de nem olvasható. Nem akarok nagyort mondani, de azt hiszem 6x6-os csoportban vannak a számok. Nincs hangulatom kimásolni. :-)
Este megkeresem a szervízfűzetett. Holnap felteszem. Azt hogy van e benne olajpumpa az is érdekel, de jobban hogy milyen olajat kel belerakni? Mert az okosok csak annyit mondank hogy VW xxxxx, DSG oil. Kapjákbe. A szervízben egy vagyonba kerül. Na mindegy míg elérem a 60ezret addig biztos sikerül kideritenem.:-)