Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Tegnap amig a haver kilépett valamiért, miközben kikértem a sörét belepillantottam a Jóba-rosszba.
Hát kérem ott ez a fiatal pap aki "elbukott" (vagy mi) ordibált az ég felé, mire belecsapott a villám. Hát a Főnökkel soha nem ordítunk, ezt nem tudta?
Épp a múltkor csíptem el egy részt a TV-ben, nagyon durva volt látni Beckettet. Nagyon sokat változott előnyére az évek alatt, nála a legszembetűnőbb a változás.
Szerintem is jók a mellékszereplők, Espositót és Ryant kifejezetten bírom, na meg Alexist. Nem tudom vele mi lesz, remélem marad a kövi szezonra is. Én az új bosstól vártam volna többet, jó döntésnek tűnt Montgomery után, de valahogy nem kapott elég hangsúlyt az évad során.
Sajnos kevés volt az emlékezetes rész az évad során, a zombis mondjuk pont tetszett, de felidézni se nagyon tudok többet. Ez a gáz.
Várom már a folytatást, de nem tudom ezt a Beckett anyja szálat meddig lehet még csűrni csavarni. A Mentalistában azért a Red John szál jóval érdekesebb.
Mondanám, hogy csalódás volt, de az évad egészét nézve nem is vártam jobbat. Még egy normális felvezetést se kapott a finálé, egyszerűen a régi recept szerint újra elővették a szokásos "Kate anyja" sztorit. Ami egyébként kezd már nagyon erőltetett lenni.
Ami tetszett az évadban, hogy Beckett az idő múlásával egyre dögösebb. :)
Amikor filózófia szakra jelentkezett (volt ilyen igen, anno:-)) és Rousseau-t húzt a szóbelin, vigyorgott, és azt mondta (mivel kedvelte) "Ó ez könnyű".
A tanár tajtékzott! "Akinek a szavára ezrek mentek a z MAGÁNAK KÖNNYŰ???!!"
"Lol...jó ideje olvastam, de igy beugrik kb 2x annyi nagy csata, mint a Gyűrűk urában."
Ha neked Lol, akkor nekem is LoL! :)Kétszer annyi csata? Aláírom, de te is olvastad a könyveket. Hány csata volt részletesen kifejtve? Kb 3 max 4?
Ebből az első évadban volt egy, amiben Tyrion is részt vett, a sorozat készítői meg el is sumákoltak. Ejnye-bejnye érte!
A második, az majd csak lesz a 2x09-ben, a Fekete-víz öböl béli csata. Állítólag negyed órás lesz és marha jó.
A harmadik pedig a harmadik kötetben szerepel....
(Spoilerezni a csak a sorozatot követők kedvéért nem akarok, így nem fejteném ki bővebben, egyiket sem.)
A többi csata hogy is volt a könyvben? Várj, nem emlékszem! Ja már vágom miért! Mert nem is voltak csaták...
Illetve voltak, de utólag értesültünk róluk, mintha a déli híradót néznénk az m1-en, 5 percben. X és Y megküzdött egymással. X vagy Y győzött. Ennyi és ennyi volt a veszteség. Hurrá!
Kérdem én ismét, újfent. Erre hogyan akarnál te blockbuster movie-t alapozni? Ráadásul 3 nagy mozit, 7 (!) könyvre kivetítve, amelyek átlagos terjedelme kötetenként 1000 oldal és, amiből a 6-at még csak most írja az író?
A szereplőkről nem is beszélve, itt nem néhány (3-10 közötti, tetszőlegesen kiválasztható szám) főszereplő van, amit maximálisan elbír egy film, hanem átlagban 20-25!
Hiába az a kötetek címe, hogy Trónok harca, Királyok csatája és Kardok vihara, mert a lényeg nem a háborúkon van, hanem a hatalmi játszmákon, az intrikákokon, a karaktereken. Azon, hogy ezek a karakterek hogy tudnak kiszúrni a másikkal vagy hátba szúrni a másikat.
"Ja, meg a világ amit megálmodott az iró..."
Szerintem ezt is szépen megoldotották. 3 helyszínen is forgattak, most sem műtermeztek és ezt nem hinném, hogy túl sok sorozat elmondhatná magáról. A falon túli jelenetek Izlandon lettek felvéve. A Királyvár eseményei Horvátországban, A vörös puszta és Qarth pedig Máltán. A farkaskölykökből pedig cgi rémfarkasok lettek.
illetve, író-rendező- mások, más agyműködéssel, eltérő fantáziával, hacsak nem ugyanaz a kettő, ami előfordul, de még akkor sem lehet ugyanaz a könyv és a film/sorozat.
A mozgókép és a könyv, gyengébbek kedvéért... :P mindegyik (hiába adaptáció), más rendező vizuális kivetülése. Ismétlem: összehasonlítani, elvárni, hogy pontról-pontra ugyanolyan legyen, teljesen felesleges. Külön kell kezelni. Óhatatlan az elvárás egy-egy filmmel, sorozattal szemben, de tudatosítani kéne már, hogy nem ugyanaz a kettő.
"De mire forgattak volna belőle blockbustert? A nem létező csatákra? Ezt nem igazán értem..."
Lol...jó ideje olvastam, de igy beugrik kb 2x annyi nagy csata, mint a Gyűrűk urában.
"A könyvekben is épp az a lényeg, ami a sorozatban erősségnek számít: a karakterek, a párbeszédek, az intrikák. "
Ja, meg a világ amit megálmodott az iró, meg az események...és kb. ott is vagyunk:)
"a Game of thrones tipikusan az a könyv, ami olyan szerteágazó, tele kis történetekkel, amelyek egymásra épülnek, hogy ebből egész estés filmet csinálni egyenlő lenne az öngyilkossággal. nagyon finom, értelmes, izgalmas sorozat lett belőle. nekem nem hiányzik belőle a pénz."
Megint csak lol...a Gyűrűk ura meg egy oxfordi nyelvzseni mélyirodalmi blablája, mégis az összes CGI buzi körberohangált
a multiplexekben kezében a cerkával...van az a pénz amiért Martin kolléga meghuzná a regényt egy trilogiáva és még jó is lenne, nekem legalábbis jobban bejönne mint a hegyes fülű Sanyi manó:P
(Nem mellesleg a negyedik könyvben már tul sok szálat huz, nem rosszakat csak nehezen bir vele. )
Abból csak az első részt láttam és ott kellett utána ujjáéleszteni a s***em, annyira elzsibbadt 3 és fél óra után és még mindig ott tartottam hogy ki a gyikom az a szürke Garfild? :)
Sorozat-pénz:kinek a pap.... én pld nem bánnám ha a Falnál lenne egy picike csata, nem egy fogatlan nyanya lenne, aki meséli az unokájának :Jajjaj hatalmas egy csata vót, Havas Jon küzdött mint a tigrinc...:P
"A hozzászólásod egyenértékű azzal, hogy hiányolod a csatajeleneteket... nézd meg zsinórban a Gyűrűk urát háromszor, aztán elég lesz :P "
Pedig nem.
Nézze akinek yoda füle van:P Nem szeretem.
Jó, a kis tündelányt szeretem.
" a Gyűrűk urát meg lehetett valósítani, a Trónok harcát nem."
Ámen:)
"A sorozat már jobb ötlet, és felesleges összehasonlítgatni, két abszolút más műfaj."
What? A könyv meg a mozi? A könyv meg a sori? A mozi meg a sorozat?
Nem mintha hasonlitgattam volna, azt mondtam jó mozifilmeket lehetne nagy pénzen csinálni belőle,
illetve nekem hiányzik a látvány a sorozatból.
Ja, hogy nem lehet belőle mozit csinálni...ez igaz lehet, mert én is hallottam. Tőled:P
Csaták a párhuzamos univerzumban, előrehajrá amúgymegkülönbenis Tyrion for president. Még mindig. Már megint. Ja és persze Bran... nála szebb kiskölköt nem találni sehol (csak majd a leendő gyármekemet, áfkórsz :D)